PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie przejmuj się, korzystaj z pierwszeństwa. Trzeba walczyć o swoje 😉Artopa wrote:Ja właśnie wróciłam z krzywej. Na szczęście mąż dostał wolne więc się nie bałam, że bez pomocy to jeszcze zemdleje na ulicy. O dziwo nie miałam typowej mojej reakcji na pobieranie, czyli: zatkane uszy, osłabienie, lekkie omdlenie. Pozostało osłabienie i nie mogłam się ułożyć na ławce w oczekiwaniu na kolejne pobrania, no i nie można było mi żył znaleźć 😂 1 pobranie z prawej ręki, 2 z lewej a 3 wyszukane z żyły która była maltretowana w dzieciństwie, więc od razu spuchła.
Trochę nieprzyjemna sytuacja też na początku w labie. Jak przyszłam to ludzie siedzieli na ławkach, a przy okienku do rejestracji pusto to uznałam (bo zwykle tak jest) że to już osoby zarejestrowane, więc stanęłam przy okienku, żeby było widać że ktoś czeka. Okienko sie otwiera, ja daje skierowanie a jakaś baba na mnie skacze że tu kolejka i wszyscy z ławek nagle sru do góry. Oczywiście wcześniej nikt się słowem nie odezwał jak stałam przy okienku, ale w sumie z przyzwyczajenia mowie sama w okienku że kolejka tu jednak jest i chce zabrać skierowanie i mogę poczekać. Pielęgniarka że ciężarna to mam pierwszeństwo, to baba obok że tutaj tez ciężarne czekają, chociaż one w ciszy stoją. Ja mówię, że mam dodatkowo krzywą, a ona że ona też ma (ale akurat ona w ciąży nie była). Pielęgniarka na szczęście wywalone w nią miała i weszłam jako 1. Później czekając wyszło że inne ciężarne to jednak miały tylko morfologię bo żadna nie czekała na kolejne badanie ale cóż, człowiek już poczuł się jakby kogoś okradł.
Dodatkowo mały niby nie kopał ale jak się pochylałam żeby oddech złapać to czułam jakby się wiercił cały02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Mimblanee, też dziękuję, że się odezwałaś i mocno ściskam 🫂 Obawiam się, że w takiej sytuacji żaden wynik nie daje spokoju ani ulgi, więc dobrze że jesteś pod opieką. Mam nadzieję, że szybko wyjdzie dla Was tęcza, o której pisałaś. Trzymam mocno kciuki 🍀🌈
Mimblanee lubi tę wiadomość
-
Mimblanee, fajnie, że się odezwałaś i dałaś znać! Bardzo mi przykro, powód twojej straty łamie serce 💔 Ale dobrze, że wiesz, niewiedza jest zawsze najgorsza. Mam nadzieję, że niedługo znowu dla was zaświeci słońce!
02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
⏸️12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
26.03.26 - 2,77 cm bobaska
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
Niecierpliwa2 wrote:FloristKa, naprawdę nie rozumiem filozofii niepokazywania monitora... O ile jeszcze mogę zrozumieć, że niechętnie zdjęcia drukują, bo nie wiem papieru im w szpitalu szkoda (🤣) To z obrazem naprawdę wiadomo, że każdy rodzic ciekawy co tam sobie bobas wyczynia. Najważniejsze, że bobas zdrowy i wszystko w normie, ale rozumiem niezadowolenie.
No tragedia tymbardziej, że właśnie drugie to bobuś juz taki bobasowy widac go ładnie rusza sie ;(( bardzo mi smutno. Liczę na zdjecia ale mam wrazenie , że się zawiodę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 14:20
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
@Mimblanee, cieszę sie ze dałaś nam tu znac...! Okropny los Cie spotkał, z drugiej strony to przyczyna jest znana, nie genetyczna, wiec moze kiedys, jesli bedziecie gotowi, bez leku podejdziesz do staran o drugą ciaze, wiedząc ze ta infekcja byla niefortunnym zrządzeniem losu ...
życzę Ci wszystkiego co najlepsze i duzo sily... ❤️
@mro- wspaniale ze masz wyniki, czas odetchnąć z ulgą!
@marty.na- dobrze ze wróciłaś do domu, i super ze na strachu sie skonczylo 🌸 juz prosze byc ostrożna i nie wozić ciezkiego sprzętu autem
) 😅
@blackamericano, niech Twoja szyjka trzyma tak mocno jak nasze kciuki za nią zacisniete!! Musi byc dobrze😘😘😘
Gratuluje udanych wizyt, dzis byl ich prawdziwy wysyp! 😍 tylko takich dobrych wiesci nam zycze🍀
Duże te wasze bobaski kurde czytam wagi i patrze w stopki i u mnie faktycznie szykuje sie Okruszek , no chyba ze podgoni na tej mięsnej diecie zelazowej na której akurat jestem 😅
czuje ze na wołowinę i buraki niebawem nie bede mogla patrzec, za jakies 10 dni robię badania, ciekawe czy przyniesie to jakikolwiek efekt ... 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 14:21
Marty.Na, Mimblanee, snieżka, kleopatr4, Niecierpliwa2, Mro_22 lubią tę wiadomość
-
Panna_M wrote:Floristka, miałaś badania prenatalne w szpitalu, bo akurat miałaś tam hospitalizacje? Jeśli mogę dopytać to w którym? Też jestem z Łodzi i dzień przed pierwszymi badaniami prenatalnymi wyszłam na szczescie ze szpitala. Z tego co słyszałam to USG mogłoby zrobić, ale testu z krwi już nie.
Ja byłam w Madurowiczu. Ogólnie Pani bardzo miłe, tyle ze NFZ to NFZ. Tak mały pokoik, ze maz nawet wejść nie mógł;// jestem niezadowolona ale w sumie i tak liczy sie, że dzidzia jest z nami. Ogólnie Madurowicz super. Personel bardzo miły i ogólnie luzik. Po zabiegu nawet babeczka poszla do mojej sali jak ja poprosiłam i przyniosła mi telefon
Co do badań z krwi to nie mam pojęcia
Paulinka mam nadzieję, ze Twoje wyniki sie poprawia !Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 14:26
-
Mimblanee 🫂🫂🫂 tule mocno i wierzę,że już niedługo zaświeci dla was slońce. Przykre to jest ale dobrze,że znasz przyczynę. Teraz musisz być silna dla siebie i swojej rodziny.
-
Wczoraj powiedziałam mamie, że szyjka wyszła dość krótka na wizycie i powiedziała mi, że już powinnam być na L4 i mocno się oszczędzać. Teraz mam wyrzuty sumienia cokolwiek robię, że pewnie pogarszam sprawę siedząc w biurze czy nawet schylając się ehh
FloristKa lubi tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 333g 🩵🧸

-
Mimblanee wrote:Cześć dziewczyny, wybaczcie nie mam pojęcia co u was, mogę jedynie odetchnąć z ulgą, że na pierwszej stronie wszyscy dalej są
zerknęłam tylko jak tam dziewczyny po amnio i chyba wszystko dobrze z tego co pobieżnie przeczytałam? Bardzo się cieszę!
Wiem, że wiele z was myślało o mnie i bardzo to miłe i bardzo to doceniam, dlatego wpadam powiedzieć, że mam już wyniki badań i znam przyczynę straty. Niestety zapalenie błon płodowych, prawdopodobnie infekcja bakteryjna:( poza tym wszystko było dobrze więc to strasznie trudne dla mnie, bo taki pech okrutny tak naprawdę. Nie wiem jaka bakteria, nie wiem czy to można jeszcze teraz zbadać, jutro mam wizytę. Poza tym korzystam też z wsparcia psychiatry i psychologa, także małymi kroczkami do przodu. Dziś miałam mieć badania połówkowe.. bardzo trudny dzień dla mnie, ale jak już wcześniej wspominałam nie poddam się.
Niezmiennie jestem z wami myślami i cieszę się, że wszystkie dalej tu jesteście, buziaki
Bardzo mi przykro, że tego doświadczyłaś
Mi po stracie pomogła książka Waltera Makichena - Dziecięce dusze. Nie wiem czy wierzysz w takie rzeczy, ale ten autor komunikuje się z duszami nienarodzonych dzieci i opisał to w książce. Dało mi to nadzieję, że dusza mojego dziecka które odeszło wróci do mnie w innym ciele 🥹
-
PaulinKA wrote:@Mimblanee, cieszę sie ze dałaś nam tu znac...! Okropny los Cie spotkał, z drugiej strony to przyczyna jest znana, nie genetyczna, wiec moze kiedys, jesli bedziecie gotowi, bez leku podejdziesz do staran o drugą ciaze, wiedząc ze ta infekcja byla niefortunnym zrządzeniem losu ...
życzę Ci wszystkiego co najlepsze i duzo sily... ❤️
@mro- wspaniale ze masz wyniki, czas odetchnąć z ulgą!
@marty.na- dobrze ze wróciłaś do domu, i super ze na strachu sie skonczylo 🌸 juz prosze byc ostrożna i nie wozić ciezkiego sprzętu autem
) 😅
@blackamericano, niech Twoja szyjka trzyma tak mocno jak nasze kciuki za nią zacisniete!! Musi byc dobrze😘😘😘
Gratuluje udanych wizyt, dzis byl ich prawdziwy wysyp! 😍 tylko takich dobrych wiesci nam zycze🍀
Duże te wasze bobaski kurde czytam wagi i patrze w stopki i u mnie faktycznie szykuje sie Okruszek , no chyba ze podgoni na tej mięsnej diecie zelazowej na której akurat jestem 😅
czuje ze na wołowinę i buraki niebawem nie bede mogla patrzec, za jakies 10 dni robię badania, ciekawe czy przyniesie to jakikolwiek efekt ... 🤭
A sprawdzałaś w którym percentylu jest Twoje maleństwo?
Ja sobie właśnie policzyłam i wychodzi 37,5 
Na tym etapie ciąży już geny robią swoją robotę i zwykle jak rodzice są drobni to dzieci też
Dlatego też kupiłam kilka ubranek w rozmiarze 50 😅
-
White1 wrote:Wczoraj powiedziałam mamie, że szyjka wyszła dość krótka na wizycie i powiedziała mi, że już powinnam być na L4 i mocno się oszczędzać. Teraz mam wyrzuty sumienia cokolwiek robię, że pewnie pogarszam sprawę siedząc w biurze czy nawet schylając się ehh
A lekarz coś mówił o oszczędzającym trybie życia? -
Cześć. Spory dziś ruch na wątku, dużo badań.
Też dostałam moje i są lepsze niż sądziłam, a wizyta z położna przebiegła świetnie i ona też zadowolona z nas, wyników itd.
Ciężko odnieść mi się do Waszych wiadomości o samopoczuciu w związku z krzywa cukrowa… Nie wiem czemu decydujecie się na to badanie nawet po raz kolejny, w kolejnych ciążach i to wiedząc że możecie czuć się słabo czy wymiotować. Nie rozumiem tego i nie wiem czy nie prowadzicie dyskusji z lekarzem w tej sprawie? Są alternatywne i bardziej miarodajne badania jak hba1c czy po prostu test kanapkowy.
Naprawdę można zemdleć lub wymiotować, a siedzenie 2h to samo w sobie jest nieprzyjemne😏
Jeśli mimo tej wiedzy to Wasz wybór to ok, warto znać tylko swoje opcje.
PaulinKo, ja też wprowadziłam ostatnio buraczki, zakwas, kiszonki i zamówiłam krew wołową w proszku. Czas podbić hemoglobinę, bo leci po trochu. I też przeczuwam okruszka, wymiary mniejsze niż pierwsza.
snieżka, PaulinKA, FloristKa lubią tę wiadomość
-
Hej ja tez dzis po polowkowych i tez mam polkilowca na pokladzie obawiam sie ze bedzie wiekszy, brzuszek spory obwodem ale ogolem wszystko w najlepszym porządku, jedynie to tak sie zakrywal rekami nogami chcial mu lekarz zrobic ladne zdjecie i nic z tego
Frena, snieżka, Karos31, Niecierpliwa2, kleopatr4 lubią tę wiadomość
👩🏻86’ 👱🏻♂️79’
2011 👦🏻
1cs
11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
13.02 BHCG 102 prog 24,6
17.02 BHCG 595 tsh 0,912
03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło
21.06 blada druga kreska w 14dpo
3.07 BHCG 953
05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
Pol roku przerwy po cp
31.01.2026 słaba druga kreska 1cs
05.02 BHCG 163
07.02 BHCG 394
11.02 BHCG 2158
13.02 usg lokalizacyjne pęcherzyk w macicy👍🏻
27.02 wizyta serduszkowa? 7+2 tak jest ❤️ crl 1,08cm fhr 146

-
Nie, nic, tylko żeby dołożyć proga i skontrolować długość za tydzień.snieżka wrote:A lekarz coś mówił o oszczędzającym trybie życia?
@FloristKa średnio w sumie, po drodze mam tygodniowe szkolenie, kilka zadań zanim pójdę i przekazanie pozostałych tematów innym, dla mnie to i tak bardzo szybko
FloristKa lubi tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 333g 🩵🧸

-
No wlasnie moj bejbik w 22+6 mial niecałe 500 g I to wychodził jakos 28 percentyl. Nie jest zle, znam kobietki co rodziły piekne bobasy z 10, 15 centyla ale wiadomo, wolalabym przecietniaczka🤭
@kleopatra, ta krew wołowa to gotowana i suszona? Zastanawiam sie jakiej obróbce termicznej ja poddano. Moze tez sobie zakupie choc boje sie ze na kolejnej wizycie dr zleci mi po prostu żelazo i koniec moich zabaw z dieta bedzie 🫣
@white a wszystkie pomiary miałaś na tym samym sprzęcie u tego samego lekarza? Ostatnio dr mi pokazywał ze tez ta szyjka zmienia pozycje, ze czasem jest wygięta przez co pomiar jest zanizony, a wg duzo zalezy po prostu "od dnia" i czasem pare dni oszczędzania przed kolejna wizyta na prawde moze "wydluzyc" szyjkę. Dobrze ze to obserwujesz ale pamiętaj tez- norma to norma a ty masz jeszcze troche zapasu. A od 24 czy 25 tc skracanie szyjki to juz fizjologia i normalny postęp ciąży, wiec mam nadzieje ze bezpiecznie dotrwasz do tego etapu 🫶🍀
White1, Niecierpliwa2, snieżka lubią tę wiadomość
-
W końcu mam czas napisać. U Małej wszystko w porządku i bez zmian- córeczka 🥹 jest to niesamowite...nie dość, że trafił nam się naturalny cud po tylu latach, to jeszcze wymarzona druga dziewczynka 🥰 zawsze chciałam mieć najmłodsze dziecko płci żeńskiej 😅
Waży 350g, więc pewnie będzie drobna jak rodzeństwo, wszystko w normie. Musiałam pospacerować podczas badania, bo Mała się "przykleiła" do ściany macicy i nie dało się sprawdzić kręgosłupa. Na szczęście zmieniła później pozycję i mamy wszystko sprawdzone 😊 krwiak nadal jest, no i końca nie widać 🙈 bo wyszedł trochę większy niż ostatnio, ale jest w bezpiecznym miejscu, więc nie zagraża ciąży.
Odkąd ciąża jest taka namacalna, czuję ruchy, widać brzuszek i mdłości już tak nie męczą, to cieszę się okropnie 😁😊
White1, Frena, Niecierpliwa2, kleopatr4, babajagapatrzy, Mro_22, Jenny93, Karos31, FloristKa, Ala87 lubią tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
PaulinKA wrote:
czuje ze na wołowinę i buraki niebawem nie bede mogla patrzec, za jakies 10 dni robię badania, ciekawe czy przyniesie to jakikolwiek efekt ... 🤭
Nie wiem czy to z zalecenia lekarza, czy sama chcesz sprawdzić, ale mi lekarka mówiła, że mam odczekać z badaniem ferrytyny, bo dość powoli się podnosi 🤔 Tylko nie wiem czy ogólnie tak jest, czy przez to, że ja mam już lek, ale tak daję znać, żebyś się nie rozczarowała w razie czego 😀 Ogólnie czytałam też, że konkretny szczep probiotyków wspomaga wchłanianie, więc biorę Sanprobi IBS, ale wiadomo warto samemu sprawdzić i skonsultować, bo wnikliwie tego nie analizowałam.
kleopatr4, PaulinKA lubią tę wiadomość
-
Już rozmawiałam z lekarzami i niestety żaden się nie zgodził. Mam nadzieję, że nie będę musiała zaoesoac powtarzać tego badania. Jutro mam diabetologa.kleopatr4 wrote:Cześć. Spory dziś ruch na wątku, dużo badań.
Też dostałam moje i są lepsze niż sądziłam, a wizyta z położna przebiegła świetnie i ona też zadowolona z nas, wyników itd.
Ciężko odnieść mi się do Waszych wiadomości o samopoczuciu w związku z krzywa cukrowa… Nie wiem czemu decydujecie się na to badanie nawet po raz kolejny, w kolejnych ciążach i to wiedząc że możecie czuć się słabo czy wymiotować. Nie rozumiem tego i nie wiem czy nie prowadzicie dyskusji z lekarzem w tej sprawie? Są alternatywne i bardziej miarodajne badania jak hba1c czy po prostu test kanapkowy.
Naprawdę można zemdleć lub wymiotować, a siedzenie 2h to samo w sobie jest nieprzyjemne😏
Jeśli mimo tej wiedzy to Wasz wybór to ok, warto znać tylko swoje opcje.
PaulinKo, ja też wprowadziłam ostatnio buraczki, zakwas, kiszonki i zamówiłam krew wołową w proszku. Czas podbić hemoglobinę, bo leci po trochu. I też przeczuwam okruszka, wymiary mniejsze niż pierwsza.02/26 Naturals Beta 1979, 4205

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
Przykro mi:(aganieszkam wrote:Już rozmawiałam z lekarzami i niestety żaden się nie zgodził. Mam nadzieję, że nie będę musiała zaoesoac powtarzać tego badania. Jutro mam diabetologa.
Przypomnisz prosze czy już miałaś w tej ciąży czy dopiero przed Tobą? Bo kojarzę że miałaś mieć dwukrotnie zgadza się? Albo to inna dziewczyna.
Mój lekarz ten od skierowań i l4 kręcił nosem z początku, ale powiedziałam że ja mam takie mdłości że nie dam rady i jak mi nie wystawi skierowania to chce pogadać z diabetologiem i.. wystawił.