PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
No nie wiem, nie wiem czy nie wyrzucimy...🤔FloristKa wrote:Paulinka - właśnie dziś się pytałam jej jak z porodem, bo ja przez to, że nie mogę za dużo chodzić to nie wiem czy urodzę normalnie, znaczy czy będę miała siłe jakąkolwiek.. Doktor powiedziała, że to profesor powie na zdjęciu szwów. Szwy się zdejmuje 37 tyg. Sama jestem ciekawa jak to będzie, ważne żeby jeszcze wytrwać te 10 tyg, więc zdecydowanie będę Wrześniówką , ale chyba mnie nie wyrzucicie ?

U nas też przy pierwszej córce dziadkowie kupowali , ale teraz chyba kupimy sami.
śnieżka.. a jak Ci sie tak cofa, to nie masz przypadkiem refluksu?
Agnieszka dzięki za info, mam nadzieje właśnie , że tylko dieta wystarczy,\
Frena to łączę się w bólu
Edit: wizyte mam 1.07 i to na NFZ az szok ^^
Żartuję! 🤣🤭31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
snieżka wrote:Miałam kiedyś zdiagnozowany zarówno refluks jak i przepuklinę rozworu przełykowego, więc to pewnie może to potęgować
Na szczęście nie mam na razie takiego typowego dla refluksu uczucia kwaśności w ustach, które dużą część życia mi przeszkadzało
Pewnie, że Cię nie wyrzucimy
I przez te 10 tygodni musisz cały czas leżeć? 
Też kilka lat temu leczyłam się na refluks, ale nocny i bardzo bałam się nawrotu w ciąży. Na razie sporadycznie zdarza mi się ta chrypka, która była u mnie głównym objawem, ale poza tym jest naprawdę nieźle. Wydaje mi się, że u mnie bardzo się sprawdził ten patent z migdałami na mdłości i refluks. Próbowałaś może?
snieżka lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa2 wrote:Też kilka lat temu leczyłam się na refluks, ale nocny i bardzo bałam się nawrotu w ciąży. Na razie sporadycznie zdarza mi się ta chrypka, która była u mnie głównym objawem, ale poza tym jest naprawdę nieźle. Wydaje mi się, że u mnie bardzo się sprawdził ten patent z migdałami na mdłości i refluks. Próbowałaś może?

próbowałam w pierwszym trymestrze i żadne naturalne sposoby nie działały
-
snieżka wrote:próbowałam w pierwszym trymestrze i żadne naturalne sposoby nie działały

Ja też przed ciążą miałam stwierdzony refluks i przepuklinę rozworu przełykowego. Na mnie działa tylko gaviscon, może u Ciebie też się sprawdzi.
A co do mdłości to przestaje już wierzyc, że przejdą nawet po ciąży
dzisiaj też mam słabszy dzień i gorszy apetyt. Pasta do zębów i niektóre zapachy (szczególnie kosmetyków) drażnią mnie do dziś.
👧 30 👨31
09.2025 CB 💔 1cs
Czekamy 💛 10.2026 ⏳ -
@FloristKa mysle ze sporo z nas we wrześniu urodzi😅 szczególnie dziewczyny z terminem CC itd...
ja mam z prenatalnych termin na 29.09 ale tu jakos lepiej sie czuje niz na październikowych mamusiach wiec zostaje z wami hihi 😉
Co do porodu to wczoraj wyskoczyl mi jakis post kobietki ktora pytała czy bez przygotowania da siw urodzić SN i tam masa kobiet pisala ze tak😅 przygotowanie na pewno zwiększa szanse ale tez nie jest gwarancja sukcesu- spróbować zawsze mozesz jesli bedziec zgoda, i zmienic decyzje na CC a jak zdecydujesz sie na CC to juz naturalnie nie spróbujesz 🤣 a czasem to chyba tez kwestia genów, jaki porod miala mama itd... najwazniejsze by zdrowy dzidziuś pojawił sie na swiecie a jakim sposobem to juz detale😍🍀
@sniezko jeju , mega slabo ze znow ci mdłości wracają... moze to wlasnie dzidzius sie kotluje w brzuszku i podrażnia tam żołądek itd...
Wspolczuje dziewczyny kiepskich cukrow, trzymanie diety to nie lada wyzwanie ale na pewno dacie radę!
Frena, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
-