PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Nam położna poleciła Nosiboo Pro, ale swoje kosztuje. To jedyny zakup, który odwlekam w czasieKaros31 wrote:Dziewczyny ,a na jaki aspirator do nosa się zdecydowalyście? Szukam elektrycznego nie do odkurzacza.31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Też jestem trochę zawiedziona tym jak to z dziadkami teraz wygladą…
Do mnie przychodziła babcia przez pół podstawówki do momentu jak mogłam sama wracać do domu i zostać z siostrami, jak my podrośliśmy to opiekowała się młodszymi wnukami od cioci.
Na teściów nie mam co narzekać, są po 70, zawsze jak przywiozę dziewczynki to się zaopiekują, no ale trzeba przywieźć, nas nie odwiedzą, no i generalnie priorytetem jest wnuczka od ich córki.
Za to moi rodzice ehmm…
Oboje pracują i moja mama ma urlop przez całe wakacje no ale z racji że moje dzieci to wnuki numer 7 i 8, teraz w drodze 9, to są na szarym końcu listy, jak zaklepię termin opieki to wiadomo, ale tak żeby przyjechać pomóc sami z siebie bo widzą że ledwo żyję bo ciąża i dwójka dzieci to średnio, mama ma czas na kościół, rekolekcje, koleżanki, jakieś zajęcia dodatkowe a wnuki to jak już poproszę… ostatnio to mnie tak zabolało jak powiedziała że nie przyjedzie bo jest zmęczona, a parę dni później mówi mi że chyba się wybierze do koleżanki co mieszka pół Polski dalej z nocowanką i na to zmęczona nie jest…
Po coś te dziadki istnieją a wydaje mi się że jak się ich nie poprosi to inicjatywy zero…
Dlatego żeby być dalej samowystarczalna niestety od jutra mamy już nianię, przynajmniej dzieci się wyszaleją i spędzą jakoś bardziej kreatywnie czas niż z połamaną matką…
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Odnośnie dziadków to zarówno moi rodzice jak i teściowe są wciąż aktywni zawodowo i raczej nie pójdą szybko na emeryturę. Dodatkowo mają do nas tak co najmniej 2 godziny drogi więc na pewno będą nas wspierać w jakiś sposób ale nie będzie ich na co dzień. Oczywiście ucieszę się jak będą chcieli zabrać wnuczkę na jakiś czas czy jakieś wakacje czy czasem z nią zostać, ale w ogóle tego nie oczekuję i nie czekam na to, a zarówno u moich rodziców jak i teściów nasza córka będzie pierwsza wnuczkiem/wnukiem ☺️
I dla mnie to jest okej bo rozumiem, że teraz dziadkowie nie chcą siedzieć w domu z wnukami, czasy mamy jednak trochę inne, są inne możliwości, zwykle później przechodzą na emeryturę (moja jedna babcia poszła jak miała 50 lat, a w przypadku moich rodziców i teściów tego nie widzę), chcą podróżować bo kiedyś nie mieli aż takich możliwości, korzystać z życia i jednak często mieszkają w innym mieście (tak akurat i nas jest). I w sumie jak ja byłam dzieckiem to jednej babci nie było bo była za granicą, a jak wróciła to pracowała, a druga była z 2 godz drogi od nas więc też bardziej miałam nianie, a później poszłam do przedszkola. U jednej babci spędzałam kilka tygodni w wakacje i w sumie tyle. U nas pytania o wnuki były ale nie też jakieś takie mocne i na koniec dnia to to, że chcieliśmy mieć dziecko wynikało z tego my jesteśmy na to gotowi i oczywiście zastanawiamy się jak to będzie ale wychodzimy z założenia, że jakoś sobie poradzimy ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:56
👩+👦+🐶
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B
I IVF
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne, 19+6: II prenatalne, 29+4 III prenatalne - wszystko ok 💖

-
Co do stóp, to nic mi nie puchnie, ale faktycznie jest mi ciaśniej w butach. Nie na tyle, żeby zmieniać rozmiar, ale coś tam czuję.
Co do dziadków to na moją mamę nie liczę w ogóle ( jestem w trakcie 4 letniej szkoły i nie przerywam nauki), jak się dowiedziała o ciąży to zapowiedziała, że dziecko ma ojca i żeby na nią nie liczyć. A z teściami nie wiem jak będzie, mają 1 wnuczkę, ale moja szwagierka jest bardzo zawistna i już mam wrażenie, że „znaczy teren” komentując co chwilę jak to wnuczka jest zazdrosna o Gabi, jak przeżywa itd
ja to odczytuje jak komunikat „żebyście się nie zapędzili w zachwycie i opiece nad Gabi” .
-