PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Kleopatr ja kupiłam sporo koszul, mam z dolce sonno trzy modele, z Andy dwa modele, jedną z Muzzy. Najbardziej do gustu przypadła mi taka https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-bawelniana-do-karmienia-koronka-l-xl-roz-18234092078. Kupiłam już dwie w różnych kolorach i chyba kupię jeszcze jedna by mieć komfort w razie dużej potliwości po porodzie. Nie jest to 100% bawełny bo mamy 5% dodatku elastanu plus ta koronka ale dzięki temu z pralki wyjmujemy w takim stanie, że nie trzeba prasować. Te z dolce sonno mega wygnieciuchy( poza muślinowa).
A Andy mam rozmiar S/M z obecną waga 74 kg wzrost 172 cm. Ładnie się w nią mieszczę ale jak schudnę też nie będzie to jakiś wór. Długość chwilę przed kolano więc mega komfortowa. Poza tym uważam, że jest kobieca i nawet elegancka o ile tak można powiedzieć o koszuli nocnej 😅 -
Tak, tak, bo NFZ inaczej im nie zapłaci. Od 3 dni płacą
No właśnie, chodzi o to, że pierwsza ciąża (nie licząc poronienia) i człowiek nie wie czy to wody czy nie 😅 ja widzę, coś cieknie, to myślę, no rodzę 😅31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Marty.Na wrote:Tak, tak, bo NFZ inaczej im nie zapłaci. Od 3 dni płacą
No właśnie, chodzi o to, że pierwsza ciąża (nie licząc poronienia) i człowiek nie wie czy to wody czy nie 😅 ja widzę, coś cieknie, to myślę, no rodzę 😅
Kup sobie wkładki amniocheck na takie sytuacje. W 15 minut wykrywa czy to wody płodowe -
Jutro jadę poza moją wioskę i właśnie mam na liście te paski stwierdzające czy wydzielina to wody.
Martyna, korzystaj i wyleguj się! Przynajmniej będziesz mieć malucha pod obserwacją
Ja też jestem piżamowa, nie koszulowa, ale mam takie fajne kolarki z Lidla ciążowe i uznałam, że później wykorzystam je jako „dół” do tych koszul. Zresztą widziałam, że na Vinted idą jak świeże bułki.
Musiałam się na chwilę położyć, bo od rana szykuję małe przyjęcie-niespodziankę dla mojego męża, zrobiłam już lemon curd (kocham!), mini bezy, bułki orkiszowe do domowych hot dogów, jeszcze rano na straganie były takie ładne pomidory, którym się nie oparłam, więc jeszcze wjechało 10 butelek passaty 🫠 i chwilowo mnie siły opuściły. Ale mam jeszcze jakieś 5h, to korzystam
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:16
-