Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie stopy są takie jak przed ciążą, zero opuchlizny i fizjo mówi, że jak się nie rozjechały do tej pory to już nic im się nie stanie. No ale przyznam pracowałam z nim by te stopy się nie rozlazły bo przezwajanie to jest od złej techniki chodzenia w ciąży. Mam po prostu w domu takiego delikwenta, dla którego stopy są wysoko w rankingu kobiecych atutów więc stwierdziłam, że zadbam o to.
    My jesteśmy wodniki ale inne o 180 stopni więc średnio w to wierzę. Mnie bardziej zmartwił kalendarz chiński bo mamy w tym roku rok ognistego konia a to ponoć temperamentne istoty😅 oczywiście z przymróżeniem oka ale chwilę przed zajściem w ciąży byliśmy w Azji i bardzo przeżywali ten rok. Ponoć jeszcze 60 lat temu w Japonii z okazji tego roku rodziło się mniej dzieci bo się bali temperamentych córek i woleli uważać 😅😅😅😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:31

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobotę byłam na koncercie i też miałam obawę o buty, bo całą ciążę chodzę w takich siateczkowych sneakersach. Ale baleriny weszły bez problemu 😊 Może odrobinę ciaśniejsze mi się wydawały, ale to pewnie ze względu na gołą stopę, bo najczęściej jednak nosiłam do nich rajstopy. Też słyszałam o tym, że rozmiar może się zmienić, ale liczę na to, że jeżeli do tej pory się nie rozjechały, to już tak zostanie 🤭

preg.png
  • classy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia - mam nadzieję, że skoro mi się trzymają stopy póki co to tak zostanie… ale dzisiaj trafiłam na jakiś przypadkowy komentarz, że dziewczyna napisała, że jej się dopiero zwiększyły po ciąży więc od razu mój lęk się odtworzył 😁 a co do chodzenia to właśnie ostatnio nawet rozmawiałam z mężem, że wiadomo brzuch mi ciąży czasem, zwłaszcza jak się napnie, ale póki co chodzę normalnie, w sensie tak jak przed ciążą więc może to ma jakiś wpływ ☺️ ja mam lekką obsesje ładnych dłoni i stóp i bardzo przeżywam, że będę niedługo zdejmować hybrydę 🫣😆 i już kombinuję, kiedy będę mogła zrobić nowe 🤭

A z tym kalendarzem to może coś jest bo moja tak mi czasem harcuje w brzuchu, że tylko siedzę i proszę by przestała 😁 chociaż też jakoś mało wierzę w takie rzeczy 🤭

👩+👦+🐶

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B

I IVF
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne, 19+6: II prenatalne, 29+4 III prenatalne - wszystko ok 💖

preg.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,a na jaki aspirator do nosa się zdecydowalyście? Szukam elektrycznego nie do odkurzacza.

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    14.07 - 1,2kg synka 🩵

preg.png
  • Megmery Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos31 wrote:
    Dziewczyny ,a na jaki aspirator do nosa się zdecydowalyście? Szukam elektrycznego nie do odkurzacza.
    Podbijam, na razie mam same znaki zapytania przy aspiratorze. Nie ukrywam, że wolałabym coś tańszego, bo ile można kupować te drogie rzeczy 🫣

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

⏸️12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
    26.03.26 - 2,77 cm bobaska

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • Guśka21 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten oddech to moja udręka oprócz tego nie mam żadnych w sumie objawów super łaskawa dla mnie jest ta ciąża :)
    Nie puchnie mi nic nadal noszę pierścionki, przytyłam 8,5 kg więc jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy 🥳

Co do znaków, to mój facet jest skorpionem i to jeszcze z Halloween 💀
    Uważam, że to najgorszy wybór z możliwych( sorry moj drogi ) 😂🙈
    Na szczęście Młody wykłuje się w odległym terminie nie chciałabym drugiego skorupiaka 🫠

🧸 IUI 02.03.2021 ❌
    🧸 IUI 07.05.2021 ❌

🍀11.10.25 Początek stymulacji do in vitro
    🥚24.10.25 21 occytow->12 zapłodniono -> 10❄️
    ☃️Transfer 21.01.26
    5DPT II 🥹❤️
    6DPT 50,1
    9DPT 301,5
    12DPT 1173
    14DPT 2746

preg.png
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po mnie z tyłu ciąży nie widać w ogóle, takie komentarze słyszę. Wyglądam jakbym grała kobietę w ciąży i brzuch zastępowała poduszką 🙈 na szczęście też nie narzekam na opuchliznę czy jakieś bóle nóg/plecow. W sobotę byłam na urodzinach i założyłam do sukienki obcasy i było super. Najgorsze dla mnie były wymioty w pierwszym trymestrze no i teraz sporadyczne wymioty i zgaga, właściwie nawet nie zgaga a takie przepełnienie w żołądku i cofanie treści :/

👧 31 👨32
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzidzia będzie z końca września, więc początek wagi :) wolałabym ten znak zodiaku niż panna- nie mam miłych skojarzeń :p za to ja sama przyciągam skorpiony- mój mąż i 4 inne bliskie mi osoby to skorpiony 😄
    Ja jestem z marca więc w przypadku moim i męża plenerowe urodziny odpadają, ale mam nadzieję, że przy dzidziusiu się to właśnie uda :)

👧 31 👨32
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳
‹‹ 440 441 442 443 444
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ