Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    A jakie kolacje i o której polecasz zjeść ostatni posiłek? :D jesteś już w tym temacie weteranką 🙈
    Właśnie wbrew pozorom kolacja nie powinna być za wcześnie, bo z głodu też może wybić cukier. Ja bym zjadła np. kanapki z chlebem z niskim IG (nie jasne pieczywo), z masłem, sałatą, serem żółtym, chudą szynką, do tego może jajko i ewentualnie pomidor,szczypiorek 😁. Ja po takiej kolacji jestem mega syta,jajko robi robotę.
    Posiłek powinien składać się z białka i tłuszczu plus węglowodanów o niskim IG 😊 zamiast pomidora może być ogórek, czy co tam lubisz. Jak nie dasz rady jajka,bo Cię po nim mdli to bez niego z taka kanapka też będzie ok. Ewentualnie ryba wędzoną na gorąco zamiast szynki.
    Na krzywą cukrową ma też duży wpływ to co jesz poprzedniego dnia.
    A ostatni posiłek 8-12h przed pierwszym pobraniem na czczo. Musisz sobie obliczyć 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:57

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • Blossomka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszkam, skorzystam z tej sugestii! Ja też planuję krzywa w tym tygodniu, myślę o czwartku. Mam nadzieję, że obie damy radę Panna_M! 🤞

Panna_M, aganieszkam lubią tę wiadomość

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.5 II USG prenatalne ✅

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    Widziałam taką rolkę na ig, że dziewczynie bardzo dużo rzęs wypadło w ciąży i wtedy z ciekawości sprawdziłam swoje. Mam wrażenie, że trochę takich dłuższych poleciało, ale nie ma dramatu na razie. Takie magnetyczne rzeczywiście mogą być problematyczne. Może spróbuj takich na pasku niezbyt gęstych, żeby efekt był naturalny? Ja sama sobie nigdy nie kleiłam, zawsze makijażystka mnie malowała na większe wyjścia i wtedy raczej pojedyncze kępki stosowała, ale chyba raz czy dwa miałam na pasku i byłam zadowolona z efektu :) Może któraś dziewczyna jest tu lepiej zorientowana i doradzi konkretne rozwiązania 😊

Właśnie chciałam uniknąć tych rzęs naklejanych klejem, żeby jeszcze bardziej ich nie osłabić i nie powyrywać tych co zostały. Magnetyczne po prostu przyciska się do rzęs aplikatorem i są wielorazowe. Tylko nie wiem czy nie mam za mało rzęs.
    Włosy z głowy akurat nie wypadają mi wcale i jest ich dużo.

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Ja różnie znoszę to badanie. Ale na Bonjesta jest nawet spoko 😊 dobrze, żeby kolację zjeść dość sytą ale z niskim IG, żeby rano nie mieć wilczego głodu. Mdłości też są z głodu często 😑

Mogłaś przed badaniem wziąć bonjeste? Czy na noc?

👧 30 👨31
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳
‹‹ 323 324 325 326 327
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ