PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Śnieżko, ferrytyna szoruje po dnie więc może być tak że to trochę od tego, również może śpisz teraz więcej na jednym boku i one mechanicznie się trochę wytarły?
Jeśli mogę doradzić rzęsy, jeśli te magnetyczne miały by się nie sprawdzić (sama nie używałam więc nie mam opini) to polecam kupić demi wispies z ardella- wydatek niewielki, przynajmniej jak ja jeszcze w rzęsy inwestowałam to kosztowały koło 13 zł (tylko wersja natural bo są pod tą samą nazwą i jakieś sceniczne wachlarze) i pociąć je na 3 części, z tego masz takie jakby kępki, najlepiej ze dwa razy spróbować je wypróbować żeby dojść do wprawy ale też używane rzęsy lepiej się później dopasowywują do oka, łatwiej je przykleić (oczywiście trzeba je oczyścić ze starego kleju po każdym uzyciu) jeśli byłyby za długie to możesz wykorzystać nie cały pasek a 2/3 np:)
W kępki bym się nie bawiła bo bez doświadczenia jest je bardzo ciężko nakleić, plus do tego dochodzi stres związany z przygotowaniem do ślubu i katastrofa murowana:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca, 10:28
snieżka, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
-
Paulina1106 wrote:Śnieżko, ferrytyna szoruje po dnie więc może być tak że to trochę od tego, również może śpisz teraz więcej na jednym boku i one mechanicznie się trochę wytarły?
Jeśli mogę doradzić rzęsy, jeśli te magnetyczne miały by się nie sprawdzić (sama nie używałam więc nie mam opini) to polecam kupić demi wispies z ardella- wydatek niewielki, przynajmniej jak ja jeszcze w rzęsy inwestowałam to kosztowały koło 13 zł (tylko wersja natural bo są pod tą samą nazwą i jakieś sceniczne wachlarze) i pociąć je na 3 części, z tego masz takie jakby kępki, najlepiej ze dwa razy spróbować je wypróbować żeby dojść do wprawy ale też używane rzęsy lepiej się później dopasowywują do oka, łatwiej je przykleić (oczywiście trzeba je oczyścić ze starego kleju po każdym uzyciu) jeśli byłyby za długie to możesz wykorzystać nie cały pasek a 2/3 np:)
W kępki bym się nie bawiła bo bez doświadczenia jest je bardzo ciężko nakleić, plus do tego dochodzi stres związany z przygotowaniem do ślubu i katastrofa murowana:)
Właśnie więcej śpię na prawym boku, a rzęsy wypadają na lewym
Dzięki za radę, zależy mi na czymś w miarę prostym, bo ślub biorę o 9:30 i o 9 muszę być już w urzędzie 😅 -
Kleopatro, maleństwo ma moja kuzynka, byłam w zeszły poniedziałek oficjalnie go przywitać, widziałam go już wcześniej
mieszkamy obok siebie, więc odkąd jest ciepło, widuję go codziennie, ostanio nawet odważyłam się wziąć go na ręce, za to mój mąż ucieka gdzie pieprz rośnie, jak mu się proponuje pobujanie małego 😅 teraz waży już 6kg, więc jest taki pewniejszy do noszenia, wcześniej nie miałam odwagi 🫢 no ale mały to high need, może trochę mniej niż jego brat, ale nie cierpi chusty, nie toleruje wózka, mamo noś! Oby kuzynka się w niego nie wdała!
Byłam w Rossku, były te tampony stacjonarnie, jakby któraś z Was potrzebowała nad wodę czy na basen
aganieszkam, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
snieżka wrote:Właśnie więcej śpię na prawym boku, a rzęsy wypadają na lewym

Dzięki za radę, zależy mi na czymś w miarę prostym, bo ślub biorę o 9:30 i o 9 muszę być już w urzędzie 😅
Są kępki takie nie pojedyncze, tylko powiedzmy w pół centymetrowych paskach. Planujesz sama się malować? Wizażystka spokojnie by sobie poradziła z takimi lukami -
Jenny93 wrote:Są kępki takie nie pojedyncze, tylko powiedzmy w pół centymetrowych paskach. Planujesz sama się malować? Wizażystka spokojnie by sobie poradziła z takimi lukami
Tak, sama. To skromny ślub tylko z rodzicami narzeczonego. Po urzędzie możliwe, że pójdziemy do jakiejś kawiarni i tyle. Zależy nam, żeby było jak najbardziej budżetowo. Poza tym o 8:30 będę musiała wyjść z domu, żeby zdążyć na ślub, więc nawet nie byłby czasu na wizażystkę 😅 -
Niecierpliwa2 wrote:Jestem w szoku, bo z ciekawości sprawdziłam ferrytynę i mimo dwóch miesięcy przyjmowania żelaza jeszcze spadła
Pewnie lekarka zwiększy dawkę, ale nie wiem co jest grane, czy ono się nie wchłania w ogóle, czy dziecko tak dużo zużywa.
Ile Ci wyszło? bierzesz żelazo w suplemencie czy na receptę?
Mój narzeczony żartuje sobie, że nasza córka będzie metalówą i dlatego cały zapas żelaza mi zużyła 😅
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Sniezko, jeszcze ewentualnie możesz pomyśleć czy jakaś koleżanka nie mogłaby ci pomóc w makijażu. Może się okazać, że jakaś, która się bardziej interesuje makijażem, bardzo chętna, żeby ci pomóc. Ja tak miałam, że malowała mnie koleżanka, dogadałyśmy się co do tego dzień wcześniej. Wyszło super, wszyscy bardzo komplementowali mój makijaż.02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
⏸️12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
26.03.26 - 2,77 cm bobaska
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
snieżka wrote:Ile Ci wyszło? bierzesz żelazo w suplemencie czy na receptę?
Mój narzeczony żartuje sobie, że nasza córka będzie metalówą i dlatego cały zapas żelaza mi zużyła 😅
Haha, to może u nas ta sama przyczyna 😅 Tym razem wyszło 7, ciążę zaczynałam z 40, po drodze dwa razy ok. 25 miałam. Biorę Ferrum Lek na receptę, muszę poczytać czy są jakieś lepsze. No i faktycznie może jeszcze laktoferynę dorzucę, bo probiotyk już biorę.
snieżka lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa2 wrote:Haha, to może u nas ta sama przyczyna 😅 Tym razem wyszło 7, ciążę zaczynałam z 40, po drodze dwa razy ok. 25 miałam. Biorę Ferrum Lek na receptę, muszę poczytać czy są jakieś lepsze. No i faktycznie może jeszcze laktoferynę dorzucę, bo probiotyk już biorę.
Ja właśnie miałam przed ciążą ponad 50, ale ponad rok walczyłam o taki wynik. Jutro mam wizytę u ginekologa i pewnie coś mi przepisze. Przed ciążę brałam Sorbifer Durules i powoli się podniosła ta ferrytyna. Ale najbardziej wzrosła jak byłam po pierwszej ciąży (która niestety sie zakończyła) i jak miałam chwile przerwy od okresu (zawsze były bardzo obfite).
-
Na dziecko zjada mega ferrytyne. Ja przed ciążą miałam ferrytyne prawie 200, a teraz ledwie 20. Myślę, że u mnie wymioty dużo ją obniżyły.
Mnie znowu dopadła infekcja intymna 😭😭 mam już dość, co chwilę coś piecze i muszę brać te wstrętne globulki 02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
aganieszkam wrote:Na dziecko zjada mega ferrytyne. Ja przed ciążą miałam ferrytyne prawie 200, a teraz ledwie 20. Myślę, że u mnie wymioty dużo ją obniżyły.
Mnie znowu dopadła infekcja intymna 😭😭 mam już dość, co chwilę coś piecze i muszę brać te wstrętne globulki
O kurczę, to nie wiedziałam, że aż tak, dzięki za info!
A infekcji mega współczuję... Pewnie znasz te wszystkie metody typu bawełniana bielizna, spanie bez majtek, probiotyki itd. Ja kiedyś miałam podejrzenie nawracających infekcji, więc przerobiłam wszystkie te polecajki internetowe. Teraz jest ok, ale profilaktycznie i tak je stosuję.
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
snieżka wrote:Tak, sama. To skromny ślub tylko z rodzicami narzeczonego. Po urzędzie możliwe, że pójdziemy do jakiejś kawiarni i tyle. Zależy nam, żeby było jak najbardziej budżetowo. Poza tym o 8:30 będę musiała wyjść z domu, żeby zdążyć na ślub, więc nawet nie byłby czasu na wizażystkę 😅
Ok to też widziałam gdzieś ostatnio rzęsy, które są już z klejem i klei je się samemu od dołu. Może takie coś by Ci się sprawdziło? Nie pamiętam firmy ale jak mi się rzucą w oczy to Ci podeślę
-
Jenny93 wrote:Ok to też widziałam gdzieś ostatnio rzęsy, które są już z klejem i klei je się samemu od dołu. Może takie coś by Ci się sprawdziło? Nie pamiętam firmy ale jak mi się rzucą w oczy to Ci podeślę

Dziękuję, ale myślę, że najpierw spróbuję z tymi magnetycznymi, które zamówiona. Jutro chyba powinny już być. Mam nadzieję, że zadziałają, bo wolałabym uniknąć kleju, żeby nie wypadły mi kolejne rzęsy -
babajagapatrzy wrote:Cześć dziewczyny, witam się z przychodni po drinku glukozowym 🍸 sama glukoza nie była zła, jakby dużo tabletek cytrynowego wapna rozpuszone w niewielkiej ilości wody, ale po badaniu mnie zemdliło. Pani mi zrobiła przeciąg i sobie w nim siedzę

White, dzięki za polecenie tamponów probiotycznych na basen. Na ten weekend nie zdążyłam, ale zamówiłam już sobie na zaś, bo po tym weekendzie w spa rozbudziła się we mnie na nowo miłość do basenu i mam zamiar zacząć znów chodzić.
Paulinko, mi pani dr powiedziała, że wszystkie masaże, które nie ruszają brzucha i piersi są ok, ja byłam na takim dla przyszłych mam i było cudnie!
Dobrego tygodnia i udanych badań dla Was! 🌷
babajagapatrzy - dopiero przeczytałam, że miałaś dzisiaj krzywą ☺️ ja też dzisiaj rano to przechodziłam i chyba byłam nastawiona na jakąś tragedię, a ten syropek nie był taki tragiczny. Trochę mi się czas dłużył ale miałam gorsze wyobrażenie. Jak się teraz czujesz?
Ja oczywiście na początku się zestresowałam bo zrobiły mi pomiar glukometrem a tam wyskoczyło jakieś 96 🫣 a mi cukier na czczo nigdy nie przekraczał 90 więc już był stres o wyniki. Ale niepotrzebne bo już mam wyniki krzywej i chyba jest ok:
- na czczo 80,90 mg/dl
- po 1 h: 137 mg/dl
- po 2 h: 94,4 mg/dl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca, 15:44
Niecierpliwa2, aganieszkam, babajagapatrzy lubią tę wiadomość
👩+👦+🐶
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B
I IVF
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm; 19+6: II prenatalne: 320 g 💖

-
Może poczytajcie o dokwaszeniu żołądka, to pomaga przy podbijaniu krwinek. Żelazo fajnie działa z witaminą c którą polecam w dużych dawkach. Laktoferyna też spoko, chociaż nie dla każdego. Ja po mniej wymiotowałam, ale może za jakieś lepsze teraz. Jakie wy przyjmujecie?
Niecierpliwa2, snieżka lubią tę wiadomość
-
Mnie o dziwo nic nie łapie w ciąży… od pierwszej wizyty wdrożyłam probiotyk lactinova mama, upatruję w tym tego powodzenia i nie zamierzam odstawiać 🙈. Może akurat którejś z Was też się sprawdzi.
FloristKa, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
aganieszkam wrote:Na dziecko zjada mega ferrytyne. Ja przed ciążą miałam ferrytyne prawie 200, a teraz ledwie 20. Myślę, że u mnie wymioty dużo ją obniżyły.
Mnie znowu dopadła infekcja intymna 😭😭 mam już dość, co chwilę coś piecze i muszę brać te wstrętne globulki
Wróciłam do Was na chwilę, podejrzeć co słychać
i tak się natknęłam na tę ferrytynę- to jest też białko stanu zapalnego, jak CRP, taki wysoki wynik nie był na bank normalny i świadczył o jakimś problemie. Tak że to nie tak, że bejbik zeżarł, tylko bardziej że był problem, minął, a bejbik i tak się później poczęstował
Trzymajcie się dalej dziewczyny chłodno w te dni
trzymam za Was wszystkie kciuki, niezmiennie!😍
kleopatr4, Martit lubią tę wiadomość
👧86
👨84
3 cs naturals
3.02. pozytywny test
4.02. Beta 236
6.02. Beta 615
19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
11.03 poronienie zatrzymane 9+1(8+1)
20.05 pozytywny test