PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się jeszcze z koszulą wstrzymuje bo nie wiem jaki rozmiar osiągnę ostatecznie😅 brzuch teraz tak rośnie, że kto to wie. Mój Bobik też już waży 1 kg i usłyszałam, że jest z tych większych ale w normie, natomiast z tego powodu obserwujemy cukry.
Na pewno koszulę kupię bawełniana ale z tych tańszych, rozpinaną po całości i ciemną. Na połóg chcę już kupić z dwie ładniejsze koszule by się lepiej czuć.
Niecierpliwa2, aganieszkam, kleopatr4, FloristKa lubią tę wiadomość
-
ja zawsze zamawiam sobie koszule Italian Fashion, fajne są do karmienia.
ogólnie polecam mieć kilka, bo mi po cesarce na przykład tak gorąco jest zawsze, że zmieniam je co chwila... a jeszcze niech gdzieś przecieknie coś, to żeby z plamą na tyłku nie chodzić.
szlafroka nie używam wcale, bym się już całkiem w tym ugotowała...
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Ja szlafrok ubierałam tylko jak wychodziłam na korytarz. Jakoś niekomfortowo czułam się w koszuli między odwiedzającymi 🙈
Fakt, mi też po porodzie było mega gorąco, a normalnie zmarzluch jestem. Pociłam się okropnie i musiałam często przebierać 🙈
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Jenny93 wrote:Paulina, nie macie łazienek przy sali? Myślałam, że to już standard w każdym szpitalu 😱 U mnie szpital może nie jest najwyższych lotów, ale każda sala ma swoją łazienkę
Mamy łazienki w pokoju, ale jak drugi raz rodziłam było takie obłożenie że wylosowałam jedyny pokój z łazienką na korytarzu, a znów za pierwszym razem miałam takie krwawienia że nawet idąc korytarzem do położnych potrafiło mi się lać po nogach dosłownie.🤦🏼♀️
A no dobrze że o tych potach przypominacie, zapomniałam już, a owszem, po porodzie to to pocenie jest okropne…
-
Z tego linka co wysłałam oni mają tez wlasnie takie ciut ladniejsze koszule, np na ramiączkach, rozpinane juz tylko do talii i chyba cos wybiore.
I pomyślałam o tym samym co @Paulina ze jednak bede sie czula swobodniej moc sie okryc szlafrokiem na sali poporodowej. Na porodówkę pewnie go nie bede pakować tylko do tej drugiej torby:)
No ale właśnie, jeszcze pocenie. Porodu nie przezylam ale jak mialam "sztuczna menopauze" przed zajściem w ciaze to o matko, przebierałam sie co noc...
W szpitalu w ktorym bede rodzic jest łazienka na korytarzu wiec serio to sie jesscze zdarza! A duze miasto, bardzo dobra opieka itd.
@nina, jak będziesz musiala obserwowac cukry i diete to możliwe ze ten przyrost troche zwolni hehe
bedzie silna dzidzia🤩👌
-
Ja byłam wczoraj na wizycie u lekarza. Dzidziuś waży 1200 gram. Waga w normie cukrzycy nie mam bo dr jeszcze raz analizował wyniki badań. Na krew nie dostałam jeszcze żelaza. Póki co jest w normie. Normy dla kobiet w ciąży są inne. Ciśnienie miałam 105/69
Dr przeanalizował wyniki moczu pierwszej próbki i drugiej i mówi że tak się czasami zdarza że może próbka była zanieczyszczona. Póki się nic nie dzieje to jest wszystko w porządku.
Umówiłam już prenatalne 3 trymestru. Na kolejną wizytę mam zrobić znowu mocz i morfologię. ❤️🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 09:27
Niecierpliwa2, PaulinKA, Marty.Na, snieżka, Frena, Karos31 lubią tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
1 Prenatalne ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram
3 Prenatalne 💙 - 1700 gram

-
Kingus 1 wrote:Ja byłam wczoraj na wizycie u lekarza. Dzidziuś waży 1200 gram. Waga w normie cukrzycy nie mam bo dr jeszcze raz analizował wyniki badań. Na krew nie dostałam jeszcze żelaza. Póki co jest w normie. Normy dla kobiet w ciąży są inne. Ciśnienie miałam 105/69
Dr przeanalizował wyniki moczu pierwszej próbki i drugiej i mówi że tak się czasami zdarza że może próbka była zanieczyszczona. Póki się nic nie dzieje to jest wszystko w porządku.
Umówiłam już prenatalne 3 trymestru. Na kolejną wizytę mam zrobić znowu mocz i morfologię. ❤️🍀
Ale już duży, super ❤️ Zawsze masz takie niskie ciśnienie w gabinecie? Ja wczoraj zaszalałam ze 160/80 kilka 😅 ale po badaniu i usg było już normalne. Nigdy w życiu nie miałam 160, ale mąż twierdzi, że coś gadałam, chociaż starałam się nie... Syndrom białego fartucha jak nic, bo w domu elegancko 110/70.
Kingus 1, FloristKa lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa2 wrote:Ale już duży, super ❤️ Zawsze masz takie niskie ciśnienie w gabinecie? Ja wczoraj zaszalałam ze 160/80 kilka 😅 ale po badaniu i usg było już normalne. Nigdy w życiu nie miałam 160, ale mąż twierdzi, że coś gadałam, chociaż starałam się nie... Syndrom białego fartucha jak nic, bo w domu elegancko 110/70.
Jak jechałam na pierwsze prenatalne to wtedy miałam 135 a tak to mniej więcej takie samo. Dziś rano miałam 100/79 z lewej ręki i 104/82 z prawej ale mniej więcej jest takie samo.
Jak byłam na echo serca plodu to miałam jeszcze mniej bo 95/70. A dzidziuś miał wtedy 140.
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
Połówkowe 💙 - 480 gram

-
Ja sobie zamarzyłam kupić dedykowaną jedną koszulę, bo nie mam takiej po prostu i tak dla pamiątki czemu nie. Pewnie nie wykorzystam jej bezpośrednio na poród, bo przewiduje być golaskiem. Było mi poprzednio bardzo gorąco, ale u nas w chacie w ogóle jest ciepło.
Mialam czarny cienki szlafrok za kolano na czas jak się przemieszczałam między pokojami zeby mnie nie przewiało od wiatraka, a pod spodem stanik do karmienia.
Korzystałam w połogu z sukienek z lnu, bawełny. One się zawiązywały kopertowo lub dekolt miał łatwy dostęp do piersi. Faktycznie inne jest samopoczucie kiedy się „wystroisz”. Dzięki sukienkom całe moje macierzyństwo jest wyjątkowe i czuję się też ready to go w każdej chwili.
Niecierpliwa2, FloristKa lubią tę wiadomość
-
PaulinKA wrote:Z tego linka co wysłałam oni mają tez wlasnie takie ciut ladniejsze koszule, np na ramiączkach, rozpinane juz tylko do talii i chyba cos wybiore.
I pomyślałam o tym samym co @Paulina ze jednak bede sie czula swobodniej moc sie okryc szlafrokiem na sali poporodowej. Na porodówkę pewnie go nie bede pakować tylko do tej drugiej torby:)
No ale właśnie, jeszcze pocenie. Porodu nie przezylam ale jak mialam "sztuczna menopauze" przed zajściem w ciaze to o matko, przebierałam sie co noc...
W szpitalu w ktorym bede rodzic jest łazienka na korytarzu wiec serio to sie jesscze zdarza! A duze miasto, bardzo dobra opieka itd.
@nina, jak będziesz musiala obserwowac cukry i diete to możliwe ze ten przyrost troche zwolni hehe
bedzie silna dzidzia🤩👌
Na spokojnie w domu sobie przejrzałam opis USG i w zakresie wagi on jest w widełkach normy, jak jest ta oś to tak w 3/4 długości wskaźnika więc lekarka mnie trochę nastraszyła bym się za dietę wzięła bo wiadomo, że to przekroczenie to jest minimalne plus jak badam teraz po posiłkach Librą to jest w normach. Ale wiadomo zmotywowało mnie to. Nawet mnie na szkolenie cukrzycowe nie wysłała bo stwierdziła, że szkoda mojego czasu bo widzi, że jestem świadoma i na Librze sobie sama szybko ogarnę czego unikać.
Dodatkowo hemoglobina nic nie wzrosła pomimo Sobiferu , teraz mam dorzucić laktoferyne i jak nie wzrośnie w 3 tygodnie to skierują mnie do szpitala na wlew.
-
Ja jeszcze nie zapisałam się na prenatalne 3 trymestru, zrobię to koniecznie w poniedziałek 🙈. Zapisałam nas za to na szkołę rodzenia na sierpień! 🤞Wybralam tryb weekendowy, bo jednak łatwiej będzie nam się zorganizować niż w tygodniu.
-
Blossomka wrote:A w który tydzień celujecie z badaniem 3 trymestru?
Ja będę miała 30+5 czyli 31 tydzień.
Blossomka lubi tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
Połówkowe 💙 - 480 gram

-
Ja mam 12.08 to będzie 29+0 (chociaż mały wymiarowo wybiega o tydzień, sprawdzałam po środowej wizycie, to wychodziło koło 93 centyla 🫣)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 14:28
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 330g 🩵🧸
01.07 660g ☀️
27.07 1120g 🦭

-
ja nie wiem jeszcze kiedy będę miała.
muszę za to poprosić położna w poniedziałek, żeby mi sprawdziła czy nie mam cholestazy, bo uda mnie tak swędzą, że dostaję szału.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 15:52