PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Blossomka wrote:Niesamowite to jest 🥹. Ja na szczęście śpię dobrze od czasu jak mam poduchę, ale jak się obudzę na siku to trudniej zasnąć przez aktywność dzidziusia 🤭. Myślicie, że na tej podstawie można założyć jaki będzie w rzeczywistości czy to wróżenie z fusów? 😂
Nie wiem czy zawsze się sprawdza ale u nas rzeczywiście miało to odzwierciedlenie w aktywności synka i czasie jego snu po porodzie. Oczywiście później to wszystko się zaczęło zmieniać z czasem -
I ja mam wrażenie, że Mała się sporo rusza wtedy, kiedy sie kładę spać, ale w ciągu dnia też jest aktywna. Ciekawe jak to się przełoży jak już będzie po drugiej stronie brzucha 🥰
Byłam na kontroli, szyjka taka jak była tydzień temu (22-23 mm) więc na tę chwilę stabilnie 👍 i faktycznie Luteina mnie podrażniła, więc poprosiłam o zamianę i dostałam Utrogestan - PaulinKA wielkie dzięki za info na ten temat! 🙂
No i tak jak tydzień temu Wam pisałam, że póki co infekcje intymne się trzymają ode mnie z daleka, to niestety się coś przyplątało 😕 Chyba przez też przez tą luteinę bo to serio moja druga infekcja w życiu.
Pomyślałam, że dołożę sobie dodatkowo jakiś probiotyk na sprawy kobiece, Pani dr powiedziała że można i że nawet ostatnio wyszło jakieś nieduże badanie, że probiotyki mogą zmniejszać prawdopodobieństwo porodu przedwczesnego.
Niecierpliwa2, snieżka, FloristKa lubią tę wiadomość
-
@Frena ja przy podejrzeniu infekcji mialam zlecony provag doustnie 10 czy 15 dni a potem 2 - 3 razy w tygodniu.
I dr zawsze mówi ze piekna wydzielina itd
)
Ale moja no doktor nie jest fanką probiotykow dopochwowych, mowi ze czasem mogą powodować grzybice i narobić wiecej szkody niz pożytku, takze dlatego ten doustny zaleciła. Przyznam ze to dosc wygodne wiec sie nie spieram
Super ze szyjka stabilna i niech tak zostanie!🥰
Frena lubi tę wiadomość
-
Moja też się rusza więcej wieczorami akurat jak łapie chwile na odpoczynek;)
Wczoraj byłam już załamana tymi mdłościami, wzięłam podwójną dawkę witaminy b6, czyli aż 50mg. Zawołałam męża żeby mi pomógł i spróbował głosem i dotykiem jakoś zadziałać na brzuch, bo nierzadko jak się woła panów żeby poczuli ruchy to dziecko robi manekin challenge.
No i znowu te ruchy były nagle dziwne i odpychała się nogami i czułam z jednej strony i z drugiej plecy. To takie uczucie jak wibracje, jakby pies strzepywał nogę. Wiecie o co chodzi.
I mąż tak obejmuje z obu stron brzuch, momentalnie czuje to co się tam wyprawia i mówi „masz przeje…ane”, gdzie nie przeklinamy. No to był jakiś kosmos. Jakbym tego na sobie nie przeżyła to bym żyła w jakiejś bańce. Bardzo inaczej teraz będę formułować wypowiedzi do innych kobiet w ciąży. Nie boję się odpowiadać sama jak ktoś pyta jak się czuję że nie za dobrze. Widze też zrozumienie, to nie takie rzadkie jak się mogło wydawać.
No ale zostało mniej jak więcej już🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 12:58
-
PaulinKA wrote:@Frena ja przy podejrzeniu infekcji mialam zlecony provag doustnie 10 czy 15 dni a potem 2 - 3 razy w tygodniu.
I dr zawsze mówi ze piekna wydzielina itd
)
Ale moja no doktor nie jest fanką probiotykow dopochwowych, mowi ze czasem mogą powodować grzybice i narobić wiecej szkody niz pożytku, takze dlatego ten doustny zaleciła. Przyznam ze to dosc wygodne wiec sie nie spieram
Super ze szyjka stabilna i niech tak zostanie!🥰
Też sobie właśnie Provag kupiłam. Jak pytałam czy jakieś dopochwowe brać, to powiedziała że nie bo oszaleję, jak będę musiała tyle tego wszystkiego aplikować
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
Poczekam z resztą zębów do czasu po porodzie, bo nie są one w złym stanie, mają delikatną próchnicę i jak poczekam to nie powinno być większego problemu. Poza tym i tak bym się raczej z nimi nie wyrobiła, bo najbezpieczniej jest takie rzeczy robic w 2 trymestrze, a ja w sierpniu zaczynam 3 trymestr. Sama dentystka mi o tym mówiła, że w 3 trymestrze jak nie ma pilnej potrzebny to lepiej tego nie ruszać.
Teraz chce się skupić na tym jednym zębie. Nadal boli i mam nadzieję, że w piątek po leczeniu kanałowym będę miała w końcu z nim spokój. Bo mam już wrażenie, że ten ból ciągnie się w nieskończoność
Niecierpliwa, przerażające jest to co piszesz :o Jak mogła z zaskoczenia wyrwać Ci zęba? :o Nic dziwnego, że później tak sie bałaś
U mnie w sumie od wczoraj dzidzia bardziej się rusza. Mam nadzieję, że się nie bała, ale na fotelu u stomatologa bardzo czułam jej ruchy. A jeśli chodzi o taki regularny czas w którym sie rusza, to od jakiegoś czasu są to okolice 23, kiedy kładę się spać
-
Ja mam dziś crp 16 z hakiem. Masakra..jestem przerażona, że po prostu pierwszy raz od dawna zwątpiłam czy donoszę tę ciążę. Byłam u mojej dentystki, od której zaczął się ten ból zęba. Widać, że nie chciała za bardzo ingerować w to. Nie lubię takiego czegoś, kiedy ktoś nie bierze odpowiedzialności za swoje czyny. Jutro jeszcze idę do innego stomatologa. Już nie wiem czy to od zęba czy może mam jakąś infekcję pochwy. Mój lekarz prowadzący też mnie denerwuje, bo jak poprosiłam go o wymazy, to odmówiłsnieżka wrote:Poczekam z resztą zębów do czasu po porodzie, bo nie są one w złym stanie, mają delikatną próchnicę i jak poczekam to nie powinno być większego problemu. Poza tym i tak bym się raczej z nimi nie wyrobiła, bo najbezpieczniej jest takie rzeczy robic w 2 trymestrze, a ja w sierpniu zaczynam 3 trymestr. Sama dentystka mi o tym mówiła, że w 3 trymestrze jak nie ma pilnej potrzebny to lepiej tego nie ruszać.
Teraz chce się skupić na tym jednym zębie. Nadal boli i mam nadzieję, że w piątek po leczeniu kanałowym będę miała w końcu z nim spokój. Bo mam już wrażenie, że ten ból ciągnie się w nieskończoność
Niecierpliwa, przerażające jest to co piszesz :o Jak mogła z zaskoczenia wyrwać Ci zęba? :o Nic dziwnego, że później tak sie bałaś
U mnie w sumie od wczoraj dzidzia bardziej się rusza. Mam nadzieję, że się nie bała, ale na fotelu u stomatologa bardzo czułam jej ruchy. A jeśli chodzi o taki regularny czas w którym sie rusza, to od jakiegoś czasu są to okolice 23, kiedy kładę się spać
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Trzymam kciuki za te Wasze zęby, Dziewczyny! Myślę, że będzie wszystko ok, ale rozumiem, że się stresujecie 🫂
Śnieżko, nie pamiętam szczegółów, myślę że to był jakiś mleczak nadpsuty i wtedy pewnie nie leczyli tylko rwali. Jeżeli się ruszał to pewnie uznała, że szarpnie i po sprawie, a ja miałam na lata uraz
Nie winię rodziców, bo chyba sami się nie spodziewali, że coś takiego dentysta odwali. Ale jestem pewna, że swoje dzieci będę od początku zabierała na wizyty na oswojenie i mówiła im prawdę o procedurach medycznych, że może przez chwilkę poboleć itd. Teraz na szczęście jest dużo pomocy, książeczek, zabawek, więc mam nadzieję, że nie będą się bały jak ja.
Martyna, a powiedział czemu nie chce zrobić tego wymazu? Bo jestem w szoku trochę... Teraz już zbyt późno żeby lekarza zmieniać, ale też bym zwątpiła... Jeżeli mieszkasz w dużym mieście albo w pobliżu jakiegoś, to większość laboratoriów typu Diagnostyka, Alab ma punkty z pobraniami ginekologicznymi (mają mapki na stronie z oznaczonymi takimi punktami). Tam możesz sobie zrobić wymaz bez wizyty lekarskiej. Tylko musisz zachować kilkudniowy odstęp od zakończenia leczenia i współżycia. Ewentualnie pójść do innego gina jednorazowo tylko na wymaz, ale to bez sensu płacić za całą wizytę.
snieżka, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Właśnie nie ma u mnie w okolicy takiego laboratorium, dlatego rozważam wizytę u innego ginekologa, by zrobił wymaz. Ja mam to szczęście, że mam Medicover, więc mogę skorzystać z tegoNiecierpliwa2 wrote:Trzymam kciuki za te Wasze zęby, Dziewczyny! Myślę, że będzie wszystko ok, ale rozumiem, że się stresujecie 🫂
Śnieżko, nie pamiętam szczegółów, myślę że to był jakiś mleczak nadpsuty i wtedy pewnie nie leczyli tylko rwali. Jeżeli się ruszał to pewnie uznała, że szarpnie i po sprawie, a ja miałam na lata uraz
Nie winię rodziców, bo chyba sami się nie spodziewali, że coś takiego dentysta odwali. Ale jestem pewna, że swoje dzieci będę od początku zabierała na wizyty na oswojenie i mówiła im prawdę o procedurach medycznych, że może przez chwilkę poboleć itd. Teraz na szczęście jest dużo pomocy, książeczek, zabawek, więc mam nadzieję, że nie będą się bały jak ja.
Martyna, a powiedział czemu nie chce zrobić tego wymazu? Bo jestem w szoku trochę... Teraz już zbyt późno żeby lekarza zmieniać, ale też bym zwątpiła... Jeżeli mieszkasz w dużym mieście albo w pobliżu jakiegoś, to większość laboratoriów typu Diagnostyka, Alab ma punkty z pobraniami ginekologicznymi (mają mapki na stronie z oznaczonymi takimi punktami). Tam możesz sobie zrobić wymaz bez wizyty lekarskiej. Tylko musisz zachować kilkudniowy odstęp od zakończenia leczenia i współżycia. Ewentualnie pójść do innego gina jednorazowo tylko na wymaz, ale to bez sensu płacić za całą wizytę.
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30

-
Marty.Na wrote:Ja mam dziś crp 16 z hakiem. Masakra..jestem przerażona, że po prostu pierwszy raz od dawna zwątpiłam czy donoszę tę ciążę. Byłam u mojej dentystki, od której zaczął się ten ból zęba. Widać, że nie chciała za bardzo ingerować w to. Nie lubię takiego czegoś, kiedy ktoś nie bierze odpowiedzialności za swoje czyny. Jutro jeszcze idę do innego stomatologa. Już nie wiem czy to od zęba czy może mam jakąś infekcję pochwy. Mój lekarz prowadzący też mnie denerwuje, bo jak poprosiłam go o wymazy, to odmówił
Przykro mi
Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej udało Ci się znaleźć kogoś kto faktycznie udzieli Ci pomocy
-
Mój synek wczoraj tak sie kręcił i ciągnął dół brzucha, że zaczęłam już negocjacje na zasadzie: rozumiem, że nie chcesz rodzeństwa w przyszłości, przemyśl też czy nie chcesz być wcześniakiem. Oczywiście tylko w pełni zdrowym ale może krócej byś mnie tam kopał? Pomogło jak mąż usiadł za mną i lekko podniósł brzuch z dwóch stron. Co prawda maluch nie jest jeszcze taki ciężki, ale i tak dało to ulgę.
Dostałam też wyniki z testu combsa (? jakoś tak) na szczęście mimo konfliktu krwi, wychodzi na to, że żadnych przeciwciał nie ma, pewnie synek ma minusa po mnie
aganieszkam, snieżka, FloristKa lubią tę wiadomość
-
Tak, pewnie przez luteinę, zawsze jak ją brałam to zaraz infekcja 🙄Frena wrote:I ja mam wrażenie, że Mała się sporo rusza wtedy, kiedy sie kładę spać, ale w ciągu dnia też jest aktywna. Ciekawe jak to się przełoży jak już będzie po drugiej stronie brzucha 🥰
Byłam na kontroli, szyjka taka jak była tydzień temu (22-23 mm) więc na tę chwilę stabilnie 👍 i faktycznie Luteina mnie podrażniła, więc poprosiłam o zamianę i dostałam Utrogestan - PaulinKA wielkie dzięki za info na ten temat! 🙂
No i tak jak tydzień temu Wam pisałam, że póki co infekcje intymne się trzymają ode mnie z daleka, to niestety się coś przyplątało 😕 Chyba przez też przez tą luteinę bo to serio moja druga infekcja w życiu.
Pomyślałam, że dołożę sobie dodatkowo jakiś probiotyk na sprawy kobiece, Pani dr powiedziała że można i że nawet ostatnio wyszło jakieś nieduże badanie, że probiotyki mogą zmniejszać prawdopodobieństwo porodu przedwczesnego.
Frena lubi tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Niecierpliwa2 wrote:Trzymam kciuki za te Wasze zęby, Dziewczyny! Myślę, że będzie wszystko ok, ale rozumiem, że się stresujecie 🫂
Ja byłam dzieckiem co panicznie bało się lekarzy i wszelkich procedur medycznych. Moim dzieciom długo tłumacze, nie kłamie, że nie będzie bolało. Mówię prawdę ale jak najdelikatniej jak potrafię 😅 i zawsze jest super na wizytach i lekarzy czy dentysty. Boją się,to normalne,ale dzielnie przychodzą na wizytę i normalnie zęby mieli borowane bez znieczulenia 🙈
Niecierpliwa2, snieżka lubią tę wiadomość

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
Ja się nie mogę doczekać wyników tej krzywej 🙈 według sensora wyszła dobrze. Ale czułam się mega senna po godzinie 🙈 a o dziwo nie miałam hipoglikemii jak ostatnio. Czytałam, że po 24tc rośnie insulinoopoenosc. Dlatego wtedy robi się tą krzywą.02/26 Naturals Beta 1979, 4205

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
Bardzo dziwne z tą odmowa wymazu… trzymam kciuki za wizytę u innego ginekologa.
Ja dołączam do problemów z zębami 🙈 chyba magia przyciągania… albo zachłanność 😂 po jedej z jagodzianek poczułam, że brakuje mi kawałka plomby… zapisałam się do dentysty na piątek, mam nadzieję, że do tego czasu nic mnie nie dopadnie. Przy jedzeniu nawet nie poczułam, dopiero po fakcie. -
Mam krzywą
Na czczo: 77
Po 1h: 82
Po 2h: 85
FloristKa, Frena, snieżka lubią tę wiadomość

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
Kurcze, współczuję. Ja jak mówię, że chyba mam infekcje to lekarka od razu robi mi wymaz.Marty.Na wrote:Ja mam dziś crp 16 z hakiem. Masakra..jestem przerażona, że po prostu pierwszy raz od dawna zwątpiłam czy donoszę tę ciążę. Byłam u mojej dentystki, od której zaczął się ten ból zęba. Widać, że nie chciała za bardzo ingerować w to. Nie lubię takiego czegoś, kiedy ktoś nie bierze odpowiedzialności za swoje czyny. Jutro jeszcze idę do innego stomatologa. Już nie wiem czy to od zęba czy może mam jakąś infekcję pochwy. Mój lekarz prowadzący też mnie denerwuje, bo jak poprosiłam go o wymazy, to odmówił02/26 Naturals Beta 1979, 4205

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
On mi mówi ciągle, że nie powinno się często robić wymazów. Raz miałam wymaz zrobiony i wtedy wyszły tam jakieś bakterie. Po antybiotyku po więcej niż dwóch tygodniach poprosiłam go o ponowny wymaz, by sprawdzić co tam czy jest czysto, to powiedział, że nie trzebaaganieszkam wrote:Kurcze, współczuję. Ja jak mówię, że chyba mam infekcje to lekarka od razu robi mi wymaz.31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
🔬
♀️
💊
🔬
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30