Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Właśnie zastanawiałam się ostatnio jak to jest z tymi skurczami BH, czy ich nie mam czy po prostu nie odczuwam 🤔

Ja w sumie nie tyję za dużo patrząc na to, że miałam BMI na pograniczu niedowagi, to znaczy 7kg, ale też widzę po sobie, że nie odkłada się zupełnie w rękach, nogach czy twarzy, oby jak najdłużej 🤞🤞

Zauważyłam, że w upały mały się mniej rusza, martwiło mnie to wczoraj, bo prawie cały dzień była cisza, ale chyba przespał cały dzień, żeby już od wieczora przez całą noc i prawie cały dzień dawać czadu

Powodzenia dziewczyny na wizytach, badaniach, a szczególnie na prenatalnych 🍀 u mnie krzywa glukozowa w środę

Podobno w każdej kolejnej ciąży te skurcze są częstsze i wyraźniejsze. Niektóre kobiety ich nie czują, tylko dopiero te przed porodem.

Niecierpliwa2, White1 lubią tę wiadomość

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    U mnie już +10,5 kg. Jakiś miesiąc temu miałam zatrzymanie wagi tak, że przez 4 tygodnie między wizytami przybrałam tylko 0,5 kg ale nadrobiłam potem . Wszyscy mówią, że wyglądam normalnie i tylko mam arbuza na brzuchu. Ja jednak widzę, że o ile ręce, twarz, ramiona są bez zmian to przybrało mi się w biodrach i udach. Brzuch, wody, krew i piersi też na pewno 10 kg nie ważą na ten moment. Powoli się godzę, że pewnie skończę z 15 kg na plusie, dla mojego BMI sprzed ciąży do 16 kg jest norma ale mam też świadomość, że po porodzie będę miała trochę pracy do zrobienia jak będę chciała założyć stare spodnie. Na pewno też bardzo mi się żebra rozszerzyły, kilka dni temu miałam sesję zdjęciową i na pewniaka chciałam założyć pod sukienkę bardotkę sprzed ciąży i okazało się to karkołomnym wyzwaniem. Mężowi udało się dopiąć ale już tak na siłę.

Co do szyjki to ja zdecydowałam się przy tych 29 mm dalej ćwiczyć ale chodzę już tylko na zajęcia dla ciężarnych. Jednak brak ruchu powoduje u mnie bóle pleców i pachwin,a jak porozciągam to wszystko to jak ręką odjął.
    Nie przejmuj się tak wagą, dużo dziewczyn zrzuca po porodzie 😊 mi akurat waga leciała za szybko i zazwyczaj po ciąży ważę mniej niż przed 🙈 też już się w żadne ubrania nie mieszczę i luz, to normalne. Żebra się zejdą po pewnym czasie po porodzie 😊 jedynie zauważyłam, że po ciążach najbardziej cierpią piersi 😥

Niecierpliwa2, Ninia lubią tę wiadomość

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było ostatnio na wizycie +9.5kg więc na pewno jest już +10. Ostatnio przytyłam +13kg, teraz zapowiada się więcej 👀 ja zaś byłam bardzo zdziwiona bo po powrocie ze szpitala po porodzie zeszło mi tylko 3kg. Miałam duże obrzęki po cc więc jakiś tydzień później miałam -6kg w sumie i tak się długo trzymało pomimo kp ( a mówią,że waga szybko przy karmieniu leci) koniec końców na początku tej ciąży miałam jeszcze 1.5kg do zrzucenia 🫣 ale też przy mojej hnb nie miałam czasu na jakieś ćwiczenia, zajęcia.
    Powodzenia na najbliższych wizytach 🤗 ja mam prenatalne w przyszłym tyg i też nie mogę się doczekać.
    Jenny,wiem, łatwo mi napisać ale na spokojnie. Może kolejny pomiar będzie nieco korzystniejszy i Cię uspokoi. Trzymam kciuki

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    Diagnostyka poronień nawykowych
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 G. 2890g 54cm 💖
    2026:
    29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
    31.01 beta 1049, prog 26
    02.02 beta 3460, prog 33.5
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️
    Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
    Czekamy na chłopca 🥰🩵
    preg.png
    age.png
    age.png
  • Paulina1106 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam już na bank z 15-16 na plusie🤦🏼‍♀️ jestem najwieksza z wszystkich ciąż, źle się czuję w swoim ciele, o ile lubię brzuszek i to ładnie wygląda to jak patrzę na te uda swoje to mam dość, no sle myślę że zrzucę bez problemu tak jak w poprzednich ciążach:)
    Aczkolwiek mnie najbardziej wkurza to, że nie wiem czy stopy się rozczlapują czy co ale już buty po ciążach na mnie nie pasują, a no i piersi rosną nieustannie (jak nie karmię to wiadomo mydło w skarpetce ale wielkie) i już bardzo mnie to wkurza bo jeszcze jako studentka miałam ładny zgrabny biust, że mogłam ubrać bluzkę z dekoltem i nie wyglądało to źle a teraz to jest tak ciężko kupić jakieś ubranie bo każdy dekolt wygląda dla mnie niesmacznie jakoś przez te wielkie cycki😰
    Co do szkurczy ostatnio miałam takie mocno uciążliwe aż się martwiłam, ale w końcu o magnezie sobie przypomniałam i przeszło, ale też czuję takie delikatne już, w pierwszej ciąży to dopiero bliżej porodu je czułam:)

Miłego dnia!

👩‍💼 37
    👨‍💼 41

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼
    01.2026 cb

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻
    20.02.2025 👶🏼 Patrycja
    3120g, 55cm🍬

age.png

13.02.2026 ⏸️ 🙏🏻

preg.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei w pierwszej ciąży skurcze miałam bardzo szybko i często, a szyjka trzymała. Jedyne co to doskwierało mi wysiłkowe nietrzymanie moczu. Teraz skurcze zaczęły mi się dopiero niedawno i są sporadyczne, a szyjka kuleje, ale jest też dwójka, więc większy nacisk. Umówiłam się dzisiaj do lekarza, bo mój akurat jest na urlopie to zobaczymy co mi powie.

Co do kg to ja jestem całkowitym zaprzeczeniem teorii 🤣 Karmiłam długo a i tak nie wróciłam do swojej wagi. Teraz przytyłam ok 7 kg. Przynajmniej do ostatniej wizyty 🙈

• Karos31 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 9kg na ten moment , ale podejrzewam ,że byłoby więcej gdyby nie wyrwany ząb i 2 tyg nie jedzenia normalnych posiłków 😅
    W pierwszej ciąży przytyłam 16kg ,9 spadło od razu po porodzie.
    Teraz liczę ,że przytyje maksymalnie 15 kg , chociaż to i tak za dużo jak na moją figurę 🙈

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    14.07 - 1,2kg synka 🩵

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważyłam się dziś i na tym etapie poprzednio ważyłam pół kilo więcej. Ostatnio ruchu miałam mniej i widać znaczący przyrost, odłożoną wodę… jest +15😆

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • classy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKa - ja też mam tak, że większość tych dodatkowych kg doszła mi w 1 trymestrze 🫣 w 2 trymestrze, który zaraz kończę to doszedł mi może 1-2 kg a łącznie jestem jakieś 8-9kg na plusie względem wagi startowej. Generalnie zależy kiedy się zważę bo potrafi być 1-2 kg w każdą stronę 🤭

Ninia - mi też poszło w uda, ale właśnie to na samym początku ciąży… może przez leki, zatrzymanie wody itp. Ale już na początku było mi ciężko założyć stare spodnie🫣 u mnie poszło też w biust mocno, zawsze miałam bardziej większy niż mniejszy, ale no teraz na pewno jest jeszcze większy bo o starych biustonoszach mogłam już dawno zapomnieć bo raz, że miseczka za mała a dwa, że pod biustem się ciężko dopiąć lub w ogóle się nie da więc postawiłam teraz na takie bez fiszbin.

Ale generalnie póki co staram się nie przejmować wagą. Wychodzę z założenia, że będę się tym martwić później, jeśli będę mieć problemy że zrzuceniem 😆 takie wiecie, odkładanie problemu na przyszłość 🤭

Ja w tym tygodniu wizytuję po miesięcznej przerwie i ciekawa jestem jak mała podrosła 🫣 i też ciekawa jestem szyjki, bo w sumie do tej pory miałam 4-5 cm i ciekawe czy dalej się to trzyma. W ostatnich dniach to już czasem tak mocno kopie, że aż nieprzyjemnie bywa. I to zwykle wieczorem jak już kładę się spać 😁

👩+👦+🐶

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm; 19+6: II prenatalne: 320 g 💖

preg.png
  • Dorka.38 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja nie mam wagi w domu wiec ważę się albo u mamy albo na wizytach, najblizsza w ten czwartek 🥰 teraz pewnie ze dwa kg doszlo a moze wiecej bo mialam apetyt ostatnie tygodnie duzy chyba przez to ze maly sie obrocil glowa w dol ale wczoraj tak harcowal ponpoludniu i wieczorem az caly brzuch falowal po prostu okrutnie sienwiercil i juz dzis mam mula na zoladku uczucie pelnosci wiec chyba dupka poszla w dol a glowa mi cisnie znowu zoladek..

Wzięło mnie dzis na wypieki, chlebek bananowy sie dopieka a w kolejce rosnie chleb.

Jutro wioze syna na lotnisko i ide na pierwsze zakupy dla maluszka, w koncu trzeba zaczac, na razie jakies ubranka mam w planie na tym mi zalezy aby stacjonarnie kupic, podotykac, itp ach nie moge sie doczekac🥰

kleopatr4, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

👩🏻86’ 👱🏻‍♂️79’
    2011 👦🏻
    1cs
    11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
    13.02 BHCG 102 prog 24,6
    17.02 BHCG 595 tsh 0,912
    03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
    26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło

21.06 blada druga kreska w 14dpo
    3.07 BHCG 953
    05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
    Pol roku przerwy po cp

31.01.2026 słaba druga kreska 1cs
    05.02 BHCG 163
    07.02 BHCG 394
    11.02 BHCG 2158
    13.02 usg lokalizacyjne pęcherzyk w macicy👍🏻
    27.02 wizyta serduszkowa? 7+2 tak jest ❤️ crl 1,08cm fhr 146

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1106 wrote:
    Ja to mam już na bank z 15-16 na plusie🤦🏼‍♀️ jestem najwieksza z wszystkich ciąż, źle się czuję w swoim ciele, o ile lubię brzuszek i to ładnie wygląda to jak patrzę na te uda swoje to mam dość, no sle myślę że zrzucę bez problemu tak jak w poprzednich ciążach:)
    Aczkolwiek mnie najbardziej wkurza to, że nie wiem czy stopy się rozczlapują czy co ale już buty po ciążach na mnie nie pasują, a no i piersi rosną nieustannie (jak nie karmię to wiadomo mydło w skarpetce ale wielkie) i już bardzo mnie to wkurza bo jeszcze jako studentka miałam ładny zgrabny biust, że mogłam ubrać bluzkę z dekoltem i nie wyglądało to źle a teraz to jest tak ciężko kupić jakieś ubranie bo każdy dekolt wygląda dla mnie niesmacznie jakoś przez te wielkie cycki😰
    Co do szkurczy ostatnio miałam takie mocno uciążliwe aż się martwiłam, ale w końcu o magnezie sobie przypomniałam i przeszło, ale też czuję takie delikatne już, w pierwszej ciąży to dopiero bliżej porodu je czułam:)

Miłego dnia!

O stopach słyszałam już wcześniej i ostatnio fizjo w szkole rodzenia to potwierdziła, że od działania relaksyny luzują się stawy i może być większa stopa oraz lekkie płaskoskopie :/ Ja tego aż tak nie czuję na razie, bo głównie chodzę w takich elastycznych siateczkowych sneakersach, ale przypuszczam, że w balerinki bym już stopy nie wbiła.

Biust zawsze miałam raczej duży, ale w I trymestrze jeszcze nabrzmiały piersi, za to teraz jakby opadły. Nie podoba mi się ten efekt, ale trudno, będę się przejmowała po ciąży i zakończeniu kp, jaki będzie ostateczny efekt...

preg.png
  • Blossomka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie już prawie 10 kg na plusie, wg przewidywań mogę przytyć 12-18kg, także ciekawe jak skończę ☺️. Ostatnie 2 tygodnie moje waga stała w miejscu, za to dzidziuś rośnie i waży już 1012g 😍. Jestem po badaniu echokardiograficznym i wszystko jest prawidłowo. Obrócił się główka w dół, więc jestem zadowolona, może ćwiczenia pomogły ☺️. Teraz tylko super jakby już tak sobie został 🤭.

Babajaga daj znać po prenatalnych! Trzymamy kciuki!

Zaczęłam czytać 4 trymestr, bardzo lekko się czyta i podoba mi się jak na razie. W kolejce czeka Montessori od narodzin i Zdrowy maluszek. Czas przysiąść też do listy zakupów… 🙈. Czy ktoś też jeszcze jest w lesie ze wszystkim? 😂

Niecierpliwa2, snieżka, Frena lubią tę wiadomość

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.5 II USG prenatalne ✅

preg.png
  • classy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    O stopach słyszałam już wcześniej i ostatnio fizjo w szkole rodzenia to potwierdziła, że od działania relaksyny luzują się stawy i może być większa stopa oraz lekkie płaskoskopie :/ Ja tego aż tak nie czuję na razie, bo głównie chodzę w takich elastycznych siateczkowych sneakersach, ale przypuszczam, że w balerinki bym już stopy nie wbiła.

Biust zawsze miałam raczej duży, ale w I trymestrze jeszcze nabrzmiały piersi, za to teraz jakby opadły. Nie podoba mi się ten efekt, ale trudno, będę się przejmowała po ciąży i zakończeniu kp, jaki będzie ostateczny efekt...

Ja w stopach nie czuję różnicy (tfu tfu żeby nie wykrakać) i w sumie noszę ciągle te same buty, ostatnio nawet takie sandałki na grubszym obcasie bo mieliśmy uroczystość rodzinną ☺️

Ale biustu mam dość 😔 u mnie bardzo podobni - zawsze był większy ale też nie jakiś największy - taka D / E miseczka. W 1 trymestrze urosły i już nie mogłam się wcisnąć w żaden biustonosz poza tymi sportowymi co miałam a teraz też jakoś lecą w dół 🫣 a nie jestem w stanie chodzić w takich stanikach mocno trzymających bo pod koniec dnia mnie uwierają pod biustem. I takie błędne koło 😔 mam nadzieję, że po ciąży i KP wrócą do swojego pierwotnego rozmiaru albo mniejszego 🤭

👩+👦+🐶

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm; 19+6: II prenatalne: 320 g 💖

preg.png
  • Frena Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    Dziewczyny, a jak u Was z wagą aktualnie? Ja od początku ciąży przytyłam ok. 7 kg, ale od ostatniej wizyty (2 tygodnie temu) waga stoi. Zaczęłam się trochę martwić. Co prawda ograniczyłam słodycze po krzywej, żeby nie było wyrzutu cukru. Jem sporo białka, jakieś orzechy, owoce. Ale nie wiem czy to normalne.

Czytałam, że kobietom w ciazy po przejściu na dietę cukrzycową przyrost wagi wyhamowuje 🙂 tzn. rozumiem że nie masz stricte cukrzycy ciążowej ale skoro zaczęłaś stosować podobne wytyczne co do diety, to pewnie to jest powód 🙂

Ja się ważę tylko przed wizytami rano, wiec aktualnie nie wiem ile przytyłam, ale ostatnio było ok +9 kg, wiec w miare ok.

W tym tygodniu w środę mam kontrolę szyjki u innej lekarki bo moja na urlopie. Już sie stresuję oczywiście. Znowu chyba mam infekcję intymną, a ledwo pimafucin skończyłam tydzien temu. Dziewczyny biorące różne progesterony dopochwowo - też tak macie, że te infekcje męczą co chwilę?

A trzecie prenatalne już w przyszłym tygodniu 😀

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @blossomka tez czytam Montesori od narodzin i powiem ci ze jest to super lektura układająca w glowie szal zakupowy!! Na prawde mysle ze pomoże mi nie popaść w paranoje kupowania wszystkiego tyljo BYCIA z maluszkiem 😍 super pozycja , choc niekoniecznie zgadzam sie z tym ze trzeba dziecku czytac ksiazeczki o neutralnych płciowo zaimkach hahahah 🤭

@paulina, tak jak napisala niecierpliwa- stopy mogą ucierpieć. Ale tez ogladalam taki filmik jakiejs fizjo ktora mowila ze nieprawidłowa postawa ciala sprzyja poglebianiu tego rozczlapania. Czy dbasz o to by nie wypinać brzucha i nie chodzic jak kaczuszka? Miednica podwinięta, plecy proste- to nasz "cel" postawy :) ja sie czasem lapie na tym ze wypinam brzucha niestety ale staram sie choc pare razy dziennie skorygowac...

Blossomka, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie przytyłam tylko w piersiach (zawsze miałam małe B, teraz jest miseczka D) i biodrach, no i oczywiście w brzuchu 😅
    Liczyłam na to, że może choć trochę będę szersza w barkach, ale jest tak jak zawsze, czyli ramion praktycznie brak 😅 wszystkie ubrania na ramiączkach w rozmiarze S zsuwają mi się z ramion i to jest strasznie wkurzające 🙈

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Frena Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @blossomka tez czytam Montesori od narodzin i powiem ci ze jest to super lektura układająca w glowie szal zakupowy!! Na prawde mysle ze pomoże mi nie popaść w paranoje kupowania wszystkiego tyljo BYCIA z maluszkiem 😍 super pozycja , choc niekoniecznie zgadzam sie z tym ze trzeba dziecku czytac ksiazeczki o neutralnych płciowo zaimkach hahahah 🤭

Też zaczęłam tą książkę, potem jakoś przeskoczyłam na coś innego ale podobała mi się i muszę do niej wrócić. Jak jest Ci bliskie takie podejście promujące samodzielność i kompetentność dziecka to fajny jest też ebook "Twoje dziecko może bawić się samo" (😆). Też mi się podobał 🙂 Bardzo krótki, jest na Legimi.

Ja teraz kończę "Poród naturalny" i też bardzo szybko się czyta. I w końcu dorwałam na vinted "Czwarty trymestr" w normalnej cenie to się cieszę 🙂

PaulinKA, Blossomka lubią tę wiadomość

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.

Wysłany: Dzisiaj, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:
    Ja w stopach nie czuję różnicy (tfu tfu żeby nie wykrakać) i w sumie noszę ciągle te same buty, ostatnio nawet takie sandałki na grubszym obcasie bo mieliśmy uroczystość rodzinną ☺️

Ale biustu mam dość 😔 u mnie bardzo podobni - zawsze był większy ale też nie jakiś największy - taka D / E miseczka. W 1 trymestrze urosły i już nie mogłam się wcisnąć w żaden biustonosz poza tymi sportowymi co miałam a teraz też jakoś lecą w dół 🫣 a nie jestem w stanie chodzić w takich stanikach mocno trzymających bo pod koniec dnia mnie uwierają pod biustem. I takie błędne koło 😔 mam nadzieję, że po ciąży i KP wrócą do swojego pierwotnego rozmiaru albo mniejszego 🤭

Ja paradoksalnie lepiej się czuję w sztywnych stanikach, ale dokupiłam takie "przedłużki" i luzuję, bo pod koniec dnia czułam ucisk na obwodzie.

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @paulina, tak jak napisala niecierpliwa- stopy mogą ucierpieć. Ale tez ogladalam taki filmik jakiejs fizjo ktora mowila ze nieprawidłowa postawa ciala sprzyja poglebianiu tego rozczlapania. Czy dbasz o to by nie wypinać brzucha i nie chodzic jak kaczuszka? Miednica podwinięta, plecy proste- to nasz "cel" postawy :) ja sie czasem lapie na tym ze wypinam brzucha niestety ale staram sie choc pare razy dziennie skorygowac...

O tak, o postawie też była mowa, oprócz tego co wymieniłaś, jeszcze fizjoterapeutka mówiła, żeby zbyt szeroko nie stawać. W miarę możliwości stopy równolegle (nie palcami na zewnątrz) i tak na szerokość bioder.

PaulinKA lubi tę wiadomość

preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję sie ze szpitala 🤣😅 ja juz powinnam zrobić sobie listę, co może być nie tak i sobie odhaczać. Powtarzałam badanie krwi, bo poprzednie mi zaginęło w szpitalu i wyszły mi dzis jakies przeciwciała, a ze nie mogli w przychodni powtorzyć tylko musieli na oddziale to mnie położyli xD
    Mam nadzieję, że okaze sie to jakis błąd, bo w sumie poprzednie było ok? I nagle by coś wyszło? Sie okaże
    Ale chociaz mialam takie kontrolne usg wszystko z dzidzia dobrze. Przepływy w pępowinie powiedziała, że 60 centyl i ogolnie mówiła ze dzidzia piekna idealna 😅 ale nie mówiła jaka waga w sumie.
    I nawet Ktg mi zrobili.

Ja przytyłam 8kg, ale mam wrażenie, że od kiedy jestem na tej diecie cukrzycowej to waga tak nie rośnie( a ja mam troche nadwagę) wiec chyba jakos sie wyrównuje, a jakos mało nie jem 🤣.

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:
    Melduję sie ze szpitala 🤣😅 ja juz powinnam zrobić sobie listę, co może być nie tak i sobie odhaczać. Powtarzałam badanie krwi, bo poprzednie mi zaginęło w szpitalu i wyszły mi dzis jakies przeciwciała, a ze nie mogli w przychodni powtorzyć tylko musieli na oddziale to mnie położyli xD
    Mam nadzieję, że okaze sie to jakis błąd, bo w sumie poprzednie było ok? I nagle by coś wyszło? Sie okaże
    Ale chociaz mialam takie kontrolne usg wszystko z dzidzia dobrze. Przepływy w pępowinie powiedziała, że 60 centyl i ogolnie mówiła ze dzidzia piekna idealna 😅 ale nie mówiła jaka waga w sumie.
    I nawet Ktg mi zrobili.

Ja przytyłam 8kg, ale mam wrażenie, że od kiedy jestem na tej diecie cukrzycowej to waga tak nie rośnie( a ja mam troche nadwagę) wiec chyba jakos sie wyrównuje, a jakos mało nie jem 🤣.
    Takie z krwi? Jeśli o to Ci dzi, to ja takie miałam, ale potem wykluczyli

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
‹‹ 363 364 365 366 367
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ