Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Frena Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:
    Melduję sie ze szpitala 🤣😅 ja juz powinnam zrobić sobie listę, co może być nie tak i sobie odhaczać. Powtarzałam badanie krwi, bo poprzednie mi zaginęło w szpitalu i wyszły mi dzis jakies przeciwciała, a ze nie mogli w przychodni powtorzyć tylko musieli na oddziale to mnie położyli xD
    Mam nadzieję, że okaze sie to jakis błąd, bo w sumie poprzednie było ok? I nagle by coś wyszło? Sie okaże
    Ale chociaz mialam takie kontrolne usg wszystko z dzidzia dobrze. Przepływy w pępowinie powiedziała, że 60 centyl i ogolnie mówiła ze dzidzia piekna idealna 😅 ale nie mówiła jaka waga w sumie.
    I nawet Ktg mi zrobili.

Ja przytyłam 8kg, ale mam wrażenie, że od kiedy jestem na tej diecie cukrzycowej to waga tak nie rośnie( a ja mam troche nadwagę) wiec chyba jakos sie wyrównuje, a jakos mało nie jem 🤣.

Mam nadzieję, że sprawdzą wszystko co trzeba i szybko Cię wypuszczą do domku 🙂

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • Martit Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frena wrote:

W tym tygodniu w środę mam kontrolę szyjki u innej lekarki bo moja na urlopie. Już sie stresuję oczywiście. Znowu chyba mam infekcję intymną, a ledwo pimafucin skończyłam tydzien temu. Dziewczyny biorące różne progesterony dopochwowo - też tak macie, że te infekcje męczą?
    Od kiedy mój mąż porządnie przeleczył e coli, które non stop wychodziło w nasieniu, nie mam żadnych infekcji, żadnego zapalenia pęcherza. Kiedyś notorycznie miałam problemy.

PaulinKA, kleopatr4 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Paulina1106 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @blossomka tez czytam Montesori od narodzin i powiem ci ze jest to super lektura układająca w glowie szal zakupowy!! Na prawde mysle ze pomoże mi nie popaść w paranoje kupowania wszystkiego tyljo BYCIA z maluszkiem 😍 super pozycja , choc niekoniecznie zgadzam sie z tym ze trzeba dziecku czytac ksiazeczki o neutralnych płciowo zaimkach hahahah 🤭

@paulina, tak jak napisala niecierpliwa- stopy mogą ucierpieć. Ale tez ogladalam taki filmik jakiejs fizjo ktora mowila ze nieprawidłowa postawa ciala sprzyja poglebianiu tego rozczlapania. Czy dbasz o to by nie wypinać brzucha i nie chodzic jak kaczuszka? Miednica podwinięta, plecy proste- to nasz "cel" postawy :) ja sie czasem lapie na tym ze wypinam brzucha niestety ale staram sie choc pare razy dziennie skorygowac...

Wiesz to moja 3 ciąża w ciagu 4 lat, nawet nie chodzi o to że ja mam teraz większe stopy bo puchną bo ciąża tylko po ciąży buty już na mnie nie pasują, i biust z każdą jest większy i oczywiście niżej😅
    A przed ciążami miałam taki fajny że bez stanika mogłam chodzić i ładnie się trzymał pionu, teraz to go trzeba gdzieś tam pod pachami szukać😜
    Staram się trzymać postawę jak mogę, mam ćwiczenia od fizjo, ale przy mojej 2 to ja czasem siąść w spokoju nie mogę, a wieczorem padam z nimi… więc no, byle odchować dzieci i może będzie czas na ogarnianie sobie:)

A propos książek ja w pierwszej ciąży czytałam rodzic można lepiej, i w sumie bardzo przystępna książka jak dla mnie i polecam, fajnie przygotowuje do porodu SN jeśli któraś jest zdecydowana;)

PaulinKA lubi tę wiadomość

👩‍💼 37
    👨‍💼 41

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼
    01.2026 cb

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻
    20.02.2025 👶🏼 Patrycja
    3120g, 55cm🍬

age.png

13.02.2026 ⏸️ 🙏🏻

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprzedzę Was że postanawiam zniknąć na jakiś czas, zobaczymy ile wytrzymam:)
    Potrzebuję skupić się na pozytywnych myślach, rozmawiać dużo z jedna i druga córeczką i jeszcze puścić napięcia, które gdzieś mnie blokują. Obawiam się czy mam wystarczająco dużo czasu, aby to zrobić, a forum zajmuje mi od pół godziny w górę zazwyczaj żeby nadrobić i coś napisać. W tym czasie czuję, że powinnam robić coś innego. Myślę, że odezwę się w Sierpniu. Trzymajcie się!

Niecierpliwa2, Martit, Ninia, Frena, Ala87, FloristKa, PaulinKA, aganieszkam, Marty.Na, Kingus 1 lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, jasne, miło że napisałaś 😊 Odpocznij!

preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 20 lipca, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Takie z krwi? Jeśli o to Ci dzi, to ja takie miałam, ale potem wykluczyli

Tak takie z krwi na grupę krwi. Byłam rano, zdarzyłam zrobić zakupy, dojechać do domu. Nagle sms żebym przyjechała pilnie i mnie usadzili. A potem lekarz na obchodzie do mnie, że w sumie po co tu jestem 🤣
    Uwielbiam 😅
    Mam nadzieję, że u mnie też sie tak okaże jak u Ciebie.

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 20 lipca, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frena wrote:
    Mam nadzieję, że sprawdzą wszystko co trzeba i szybko Cię wypuszczą do domku 🙂
    Dziekuje 🥰

Frena lubi tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • Frena Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit wrote:
    Od kiedy mój mąż porządnie przeleczył e coli, które non stop wychodziło w nasieniu, nie mam żadnych infekcji, żadnego zapalenia pęcherza. Kiedyś notorycznie miałam problemy.

U mnie to raczej łączy się z przyjmowaniem progesteronu bo zanim zaczęłam go brać, nie miewałam infekcji ani zapaleń pęcherza 🙂

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frena wrote:
    Czytałam, że kobietom w ciazy po przejściu na dietę cukrzycową przyrost wagi wyhamowuje 🙂 tzn. rozumiem że nie masz stricte cukrzycy ciążowej ale skoro zaczęłaś stosować podobne wytyczne co do diety, to pewnie to jest powód 🙂

Ja się ważę tylko przed wizytami rano, wiec aktualnie nie wiem ile przytyłam, ale ostatnio było ok +9 kg, wiec w miare ok.

W tym tygodniu w środę mam kontrolę szyjki u innej lekarki bo moja na urlopie. Już sie stresuję oczywiście. Znowu chyba mam infekcję intymną, a ledwo pimafucin skończyłam tydzien temu. Dziewczyny biorące różne progesterony dopochwowo - też tak macie, że te infekcje męczą co chwilę?

A trzecie prenatalne już w przyszłym tygodniu 😀
    Tak, niestety w każdej ciąży przy progu dopochwowym to co chwilę infekcje 🙄 najgorzej miałam przy Luteinie. Teraz odstawiłam Utrogestan, brałam globulki na grzyba i chyba cisza. Zobaczymy co wyjdzie w kolejnym wymazie.

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1106 wrote:
    Wiesz to moja 3 ciąża w ciagu 4 lat, nawet nie chodzi o to że ja mam teraz większe stopy bo puchną bo ciąża tylko po ciąży buty już na mnie nie pasują, i biust z każdą jest większy i oczywiście niżej😅
    A przed ciążami miałam taki fajny że bez stanika mogłam chodzić i ładnie się trzymał pionu, teraz to go trzeba gdzieś tam pod pachami szukać😜
    Staram się trzymać postawę jak mogę, mam ćwiczenia od fizjo, ale przy mojej 2 to ja czasem siąść w spokoju nie mogę, a wieczorem padam z nimi… więc no, byle odchować dzieci i może będzie czas na ogarnianie sobie:)

A propos książek ja w pierwszej ciąży czytałam rodzic można lepiej, i w sumie bardzo przystępna książka jak dla mnie i polecam, fajnie przygotowuje do porodu SN jeśli któraś jest zdecydowana;)
    Mi też w ciąży stopy "puchły" i piersi bardzo rosły, ale jakoś rok-2 lata po ciąży stopy wracały do normy a biust był mniejszy niż przed ciążami 🙃 więc może jak już będziesz miała większy odstęp między ciążami to wróci wszystko do normy.
    Ja na razie się bardzo tym nie przejmuje. Dzieci urosną i będę się zajmować bardziej swoim wyglądem 😅

Paulina1106 lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    24.08.2024- transfer 4BB

23dpt jest serduszko
    Niedrożne jajowody ❌
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:
    Tak takie z krwi na grupę krwi. Byłam rano, zdarzyłam zrobić zakupy, dojechać do domu. Nagle sms żebym przyjechała pilnie i mnie usadzili. A potem lekarz na obchodzie do mnie, że w sumie po co tu jestem 🤣
    Uwielbiam 😅
    Trzymam kciuki, żeby było w porządku 😊 ale według mnie super, że są tak czujni! Chociaż dziwne, że nie wystarczyło powtórzyć krwi w labie 🙈 ale może w szpitalu będziesz spokojniejsza 😊

preg.png

age.png

26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    24.08.2024- transfer 4BB

23dpt jest serduszko
    Niedrożne jajowody ❌
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:
    Uwielbiam 😅
    Haha, to grubo polecieli. Mogli do Krwiodawstwa wysłać po prostu kolejną próbkę, a nie zaraz do szpitala 😆

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny, wczoraj był tak długi i intensywny dzień, że padłam leżąc z nogami do góry podczas mojej profilaktyki żylakowej 🫢

Co do prenatalnych: nasza mała istotka znów średnio współpracowała, nie było mowy o filmiku 3d - trochę żal, bo jak czekaliśmy jedna para za drugą przychodziła opłacić swój filmik. Ale co najważniejsze: córeczka anatomicznie i morfologicznie ma wszystko książkowo: piękne serduszko, domykające się zastawki, dobre przepływy do płuc, wątroby, nerek, pięknie rozwinięte mózgowie, ładne nerki, żołądek. Jak zawsze nogi i ręce były na buzi, jeśli Wasze dzieci też tak mają, to zdjęcia czy filmiki 3d nie wychodzą. Nam pani docent zrobiła dwa zdjęcia, troszkę widać tę słodką buźkę i od razu widać, że ma mój mały i zadarty nos 🥹 w pewnym momencie było nawet widać niebotycznie długie rzęsy, to już po tatce :)

Kamień spadł mi z serca, wszystko jest dobrze, spotkamy się, to się naoglądamy 🙂

No i waga skoczyła do 1300g!

A po badaniach był maraton sklepowy, wróciliśmy do domu przed 22, a wizyta była o 10 🫢 ale mamy komodę, trofasty - widziałam, że pisałyście o Montessori - od lat jestem ogromną fanką Marii Montessori i jej podejścia do dzieciństwa, chcę mocno ograniczać zabawki i tworzyć przestrzeń do samodzielności, zobaczymy jak się uda :) kupiliśmy też trochę tekstyliów w ikei, wydają się spoko jakości: ręczniczki z kapturkiem po 5 dyszek, prześcieradła do wózka, przenośny przewijak, ręczniczki do pielęgnacji. Zaraz wstaję i idę to porządkować, bo po zakupach mąż wszystko poznosił na werandę i nasz pies miał w nocy tor przeszkód :)

No i kupiliśmy w końcu płytki do naszej łazienki w nowym domu i jeszcze milion spraw budowlanych ogarnęliśmy. Tak to jest jak się ze wsi do wielkich Katowic ruszy 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:18

FloristKa lubi tę wiadomość

• FloristKa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze wyniki dobre!!!! Ja właśnie leże pod ktg.

Oni wlasnie wysłali do to krwiodawstwa ale nie wiem czemu nie mogli zrobić tego z poziomu przychodni.

Zobaczymy co mi powie.

Wyświetliła mi się dziś reklama nowych majtek poporodowy od lanilosh i wyglądają super!

https://lansinoh.pl/products/majtki-poporodowe-wielorazowe-4-szt?srsltid=AfmBOooY_3hRPS9Vl86w-sRzBtqXCDLWrs1sThMHYZlF_hHXoWWoX2yE

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:36

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
‹‹ 363 364 365 366 367
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ