PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do piersi to u mnie jak się okaże, że zamykamy fabrykę (mąż nie chce więcej dzieci na ten moment), a moje piersi będą zniszczone to planuję jakąś plastykę mniej albo bardziej inwazyjną. Ale to się zobaczy w jakim stanie będą . Teraz mają wykarmić bobasa, a potem się będzie myślało.
Na razie nie urosły bardzo dużo, tylko tyle, ze nawet w wieku 35 miałam „biust 18 łatki”, mega jędrny a teraz już widać że to są piersi kobiety i matki, jednak nabierają takiego kształtu, że widać że ich główną funkcją się zmieniła. Z okrąglutkich stały się takie bardziej „chwytne”, widać że mają wykarmić nowego człowieka. -
Ja też miałam zgrabne uniesione piersi. Nadal są uniesione, ale te wielkie brodawki mnie przerażają. No i rozstępy 🫠
Skończyłam właśnie „Poród naturalny” z Natuli i to jest na razie najlepsza książka jaką czytałam w ciąży. Bardzo Wam polecam jeśli chcecie rodzić naturalnie.
Frena lubi tę wiadomość
-
My jechaliśmy do Ikei z zamysłem zakupu dużej komody Hemnes, a wracaliśmy z tą mniejszą plus przewijakiem, który na żywo zrobił na nas wrażenie https://www.ikea.com/pl/pl/p/sundvik-komoda-z-przewijakiem-bialy-30591299
Co do lampek na noc szukałam czegoś z bardzo ciepłym światłem, na ścianę, najlepiej w kształcie gwiazdek lub chmurek, bezprzewodowe i najlepiej jakby włączały się wszystkie na raz (kupowałam 4szt.) i trafiłam idealnie, w dodatku za grosze 🩷https://www.sinsay.com/pl/pl/scienna-lampka-nocna-led-w-ksztalcie-gwiazdy-272ik-10x
A jeszcze w sprawie odstawiania leków, ja brałam Xonveę, najpierw zeszłam z 2 na 1, potem z 1 na 0.5 odstawiłam całkiem w okolicach 19-20tc, miałam podejście wcześniej, ale widocznie to było dla mnie za szybko. Wydaje mi się, że u każdego ten moment jest inny, a czasem może nie nadejść przez całą ciążę
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 330g 🩵🧸
01.07 660g ☀️

-
Wpadly dzis pierwsze ubrankowe zakupki dla malucha, bylam tez ogladalam wozek i foteliki, chora jestem na ten co babajaga kupilas i chyba sie zdecydujemy podoba mi sie na zywo ma spoko material taki sportowy nie jak obicie kanapy, pompowane kola na nasze wiejskie obejscie i drogi taki terenowy wybor chyba dobry, mowie o thule urban glide 4, fotelik za to nie wiem trzeba i tak do auta przymierzać taki komplet z baza to drogi gips dwa czy trzy modele ktore pan mi prezentował oscyluja w granicach 2,5tys no fajne chyba maxi cosi ze maja regulacje jakby wykladania skorupy plus wyjezdzaja na bok do wpinania wypinania ale nie wiem trzeba to jeszcze przemyslec, avionaut twierdzil ze nie bedzie nam do kanapy tylnej pasować bo mamy mocno nachylona w aucie
Pierwszy raz zdarzylo mi sie w tej ciazy ze w kolejce do kasy w hm zostalam przez ekspedientke poproszona bez kolejki byly dwie osoby przedemna ale podziekowalam speszylam sie az🫣ale nie spieszylo mi sie
W sumie tez nie wiem czy lozeczko czy najpierw ta dostawka ale wpadlam na pomysl ze musze sobie sprawic fotel do karmienia, jakis dajny mieciutki wygodny najlepiej elektryczny. Nie wiem czy sienuda karmic mam plaskie brodawki i syna meczylam 3 miesiace z nakladkami na sutki az sie poddalismy mleko zaniklo niestety natomiast totalnie jie szlo mi karmienie na lezaco udawalo mi sie wylacznie w pozycji siedzącej a ze teraz mam 15 lat starszy kregoslup to potrzebuje komfortu, moze macie juz taki mebel niekoniecznie pod karmienie albo i nawet godny polecenia?
👩🏻86’ 👱🏻♂️79’
2011 👦🏻
1cs
11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
13.02 BHCG 102 prog 24,6
17.02 BHCG 595 tsh 0,912
03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło
21.06 blada druga kreska w 14dpo
3.07 BHCG 953
05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
Pol roku przerwy po cp
31.01.2026 słaba druga kreska 1cs
05.02 BHCG 163
07.02 BHCG 394
11.02 BHCG 2158
13.02 usg lokalizacyjne pęcherzyk w macicy👍🏻
27.02 wizyta serduszkowa? 7+2 tak jest ❤️ crl 1,08cm fhr 146

-
Dzięki za inspirację z Waszymi komodami. Muszę jeszcze poszperać i na coś się zdecydować ☺️. Książkę poród naturalny na pewno zamówię!
Zaczęły mi przychodzić paczki z Vinted i te ciuszki w rozmiarze 50-56 są takie malutkie, że aż nie wierzę, że dzidziuś może się w to zmieścić 🥹…
-
Hej Dziewczyny, ja narazie wstrzymałam się z łóżeczkiem. Mam póki co Chicco baby hug (mało miejsca zajmuje, na kółkach, wysokość można też dostosować więc podoba mi się póki co, oraz kosz Mojżesza. Wyprawka z ciuszkami gotowa, czekam na pozostałe rzeczy do pielęgnacji i porodu - pozamawialam te rzeczy do mycia, podmywania, itp itd… niedługo zaczyna się szkoła rodzenia 🙈🤯 jak ten czas szybko zleciał…
Pytanie z innej beczki. Czy któraś z Was planuje sesję zdjęciową brzuszkowa?
ja jestem na etapie rozważania 😎
-
Ja już jestem po sesji brzuszkowej, zdecydowaliśmy się na taką w plenerze. Nie byłam przekonana ogólnie ale teraz nie żałuję 🙂 fajnie wyszło. Kupiłam od razu taki podwójny pakiet, że pani do nas przyjdzie jak Młody się urodzi. Wiem, że potem nie będę miała czasu by ogarniać wybierania sesji a tak mam już zapłacone i tylko przedzwonię się umówić.
-
Dziewczyny, a tak z innej beczki - odczuwacie czkawkę dziecka? 🙈 ja poczułam takie rytmiczne pulsowanie pierwszy raz w sobotę i teraz już jest codziennie 🤔na ostatnim USG nawet doktor mówił, że maluszek ma czkawkę.👧 31 👨32
09.2025 CB 💔 1cs
Czekamy 💛 10.2026 ⏳ -
Dorka.38 wrote:W sumie tez nie wiem czy lozeczko czy najpierw ta dostawka ale wpadlam na pomysl ze musze sobie sprawic fotel do karmienia, jakis dajny mieciutki wygodny najlepiej elektryczny. Nie wiem czy sienuda karmic mam plaskie brodawki i syna meczylam 3 miesiace z nakladkami na sutki az sie poddalismy mleko zaniklo niestety natomiast totalnie jie szlo mi karmienie na lezaco udawalo mi sie wylacznie w pozycji siedzącej a ze teraz mam 15 lat starszy kregoslup to potrzebuje komfortu, moze macie juz taki mebel niekoniecznie pod karmienie albo i nawet godny polecenia?
Specjalnego fotela do karmienia nie kupuję, ale mam do komputera taki fotel co się nazywa Grospol IOO i kiedyś jak przyszła koleżanka z niemowlakiem, to karmiła na nim i mówiła, że bardzo wygodnie i potem do męża, że koniecznie chce taki fotel do karmienia xD więc śmiesznie, ale do karmienia, poza łóżkiem i kanapą, mam zamiar wykorzystywać fotel biurowy 😂
-
Panna_M wrote:Dziewczyny, a tak z innej beczki - odczuwacie czkawkę dziecka? 🙈 ja poczułam takie rytmiczne pulsowanie pierwszy raz w sobotę i teraz już jest codziennie 🤔na ostatnim USG nawet doktor mówił, że maluszek ma czkawkę.
Moja chyba nie miała jeszcze czkawki albo nie umiem tego rozpoznać
jestem ciekawa jak to się odczuwa
-
W pierwsze ciazy synek mial
Baardzo czesto to takie normalne czkanie brzuch tak dryga👩🏻86’ 👱🏻♂️79’
2011 👦🏻
1cs
11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
13.02 BHCG 102 prog 24,6
17.02 BHCG 595 tsh 0,912
03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło
21.06 blada druga kreska w 14dpo
3.07 BHCG 953
05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
Pol roku przerwy po cp
31.01.2026 słaba druga kreska 1cs
05.02 BHCG 163
07.02 BHCG 394
11.02 BHCG 2158
13.02 usg lokalizacyjne pęcherzyk w macicy👍🏻
27.02 wizyta serduszkowa? 7+2 tak jest ❤️ crl 1,08cm fhr 146

-
Ja nie kupuję fotelu do karmienia. Chociaż w salonie mamy już jakiś fotel, ale wygodniej siedzi mi się na kanapie 😅
My na razie samą komodę kupujemy dla dziecka. Bez żadnych szaf itd. Dopiero jak podrośnie to będziemy o tym myśleć. To co nie zmieści się do komod spróbujemy upchać do naszej szafy.
A później na pewno będziemy planować takie meble, żeby miała do nich dostęp, by wspierać u małej samodzielność.
Też nie czułam jeszcze czkawki albo nie umiem rozpoznać -