Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do piersi to u mnie jak się okaże, że zamykamy fabrykę (mąż nie chce więcej dzieci na ten moment), a moje piersi będą zniszczone to planuję jakąś plastykę mniej albo bardziej inwazyjną. Ale to się zobaczy w jakim stanie będą . Teraz mają wykarmić bobasa, a potem się będzie myślało.
    Na razie nie urosły bardzo dużo, tylko tyle, ze nawet w wieku 35 miałam „biust 18 łatki”, mega jędrny a teraz już widać że to są piersi kobiety i matki, jednak nabierają takiego kształtu, że widać że ich główną funkcją się zmieniła. Z okrąglutkich stały się takie bardziej „chwytne”, widać że mają wykarmić nowego człowieka.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam zgrabne uniesione piersi. Nadal są uniesione, ale te wielkie brodawki mnie przerażają. No i rozstępy 🫠

Skończyłam właśnie „Poród naturalny” z Natuli i to jest na razie najlepsza książka jaką czytałam w ciąży. Bardzo Wam polecam jeśli chcecie rodzić naturalnie.

Frena lubi tę wiadomość

• White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jechaliśmy do Ikei z zamysłem zakupu dużej komody Hemnes, a wracaliśmy z tą mniejszą plus przewijakiem, który na żywo zrobił na nas wrażenie https://www.ikea.com/pl/pl/p/sundvik-komoda-z-przewijakiem-bialy-30591299

Co do lampek na noc szukałam czegoś z bardzo ciepłym światłem, na ścianę, najlepiej w kształcie gwiazdek lub chmurek, bezprzewodowe i najlepiej jakby włączały się wszystkie na raz (kupowałam 4szt.) i trafiłam idealnie, w dodatku za grosze 🩷https://www.sinsay.com/pl/pl/scienna-lampka-nocna-led-w-ksztalcie-gwiazdy-272ik-10x

A jeszcze w sprawie odstawiania leków, ja brałam Xonveę, najpierw zeszłam z 2 na 1, potem z 1 na 0.5 odstawiłam całkiem w okolicach 19-20tc, miałam podejście wcześniej, ale widocznie to było dla mnie za szybko. Wydaje mi się, że u każdego ten moment jest inny, a czasem może nie nadejść przez całą ciążę

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    08.06 330g 🩵🧸
    01.07 660g ☀️

preg.png
  • Dorka.38 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadly dzis pierwsze ubrankowe zakupki dla malucha, bylam tez ogladalam wozek i foteliki, chora jestem na ten co babajaga kupilas i chyba sie zdecydujemy podoba mi sie na zywo ma spoko material taki sportowy nie jak obicie kanapy, pompowane kola na nasze wiejskie obejscie i drogi taki terenowy wybor chyba dobry, mowie o thule urban glide 4, fotelik za to nie wiem trzeba i tak do auta przymierzać taki komplet z baza to drogi gips dwa czy trzy modele ktore pan mi prezentował oscyluja w granicach 2,5tys no fajne chyba maxi cosi ze maja regulacje jakby wykladania skorupy plus wyjezdzaja na bok do wpinania wypinania ale nie wiem trzeba to jeszcze przemyslec, avionaut twierdzil ze nie bedzie nam do kanapy tylnej pasować bo mamy mocno nachylona w aucie

Pierwszy raz zdarzylo mi sie w tej ciazy ze w kolejce do kasy w hm zostalam przez ekspedientke poproszona bez kolejki byly dwie osoby przedemna ale podziekowalam speszylam sie az🫣ale nie spieszylo mi sie

W sumie tez nie wiem czy lozeczko czy najpierw ta dostawka ale wpadlam na pomysl ze musze sobie sprawic fotel do karmienia, jakis dajny mieciutki wygodny najlepiej elektryczny. Nie wiem czy sienuda karmic mam plaskie brodawki i syna meczylam 3 miesiace z nakladkami na sutki az sie poddalismy mleko zaniklo niestety natomiast totalnie jie szlo mi karmienie na lezaco udawalo mi sie wylacznie w pozycji siedzącej a ze teraz mam 15 lat starszy kregoslup to potrzebuje komfortu, moze macie juz taki mebel niekoniecznie pod karmienie albo i nawet godny polecenia?

👩🏻86’ 👱🏻‍♂️79’
    2011 👦🏻
    1cs
    11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
    13.02 BHCG 102 prog 24,6
    17.02 BHCG 595 tsh 0,912
    03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
    26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło

21.06 blada druga kreska w 14dpo
    3.07 BHCG 953
    05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
    Pol roku przerwy po cp

31.01.2026 słaba druga kreska 1cs
    05.02 BHCG 163
    07.02 BHCG 394
    11.02 BHCG 2158
    13.02 usg lokalizacyjne pęcherzyk w macicy👍🏻
    27.02 wizyta serduszkowa? 7+2 tak jest ❤️ crl 1,08cm fhr 146

preg.png
  • Blossomka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za inspirację z Waszymi komodami. Muszę jeszcze poszperać i na coś się zdecydować ☺️. Książkę poród naturalny na pewno zamówię!

Zaczęły mi przychodzić paczki z Vinted i te ciuszki w rozmiarze 50-56 są takie malutkie, że aż nie wierzę, że dzidziuś może się w to zmieścić 🥹…

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.05 II USG prenatalne ✅
    20.07 echo ✅

preg.png
  • Sawka8 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja narazie wstrzymałam się z łóżeczkiem. Mam póki co Chicco baby hug (mało miejsca zajmuje, na kółkach, wysokość można też dostosować więc podoba mi się póki co, oraz kosz Mojżesza. Wyprawka z ciuszkami gotowa, czekam na pozostałe rzeczy do pielęgnacji i porodu - pozamawialam te rzeczy do mycia, podmywania, itp itd… niedługo zaczyna się szkoła rodzenia 🙈🤯 jak ten czas szybko zleciał…

Pytanie z innej beczki. Czy któraś z Was planuje sesję zdjęciową brzuszkowa? :) ja jestem na etapie rozważania 😎

• Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po sesji brzuszkowej, zdecydowaliśmy się na taką w plenerze. Nie byłam przekonana ogólnie ale teraz nie żałuję 🙂 fajnie wyszło. Kupiłam od razu taki podwójny pakiet, że pani do nas przyjdzie jak Młody się urodzi. Wiem, że potem nie będę miała czasu by ogarniać wybierania sesji a tak mam już zapłacone i tylko przedzwonię się umówić.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tak z innej beczki - odczuwacie czkawkę dziecka? 🙈 ja poczułam takie rytmiczne pulsowanie pierwszy raz w sobotę i teraz już jest codziennie 🤔na ostatnim USG nawet doktor mówił, że maluszek ma czkawkę.

👧 31 👨32
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳
  • Frena Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.38 wrote:
    W sumie tez nie wiem czy lozeczko czy najpierw ta dostawka ale wpadlam na pomysl ze musze sobie sprawic fotel do karmienia, jakis dajny mieciutki wygodny najlepiej elektryczny. Nie wiem czy sienuda karmic mam plaskie brodawki i syna meczylam 3 miesiace z nakladkami na sutki az sie poddalismy mleko zaniklo niestety natomiast totalnie jie szlo mi karmienie na lezaco udawalo mi sie wylacznie w pozycji siedzącej a ze teraz mam 15 lat starszy kregoslup to potrzebuje komfortu, moze macie juz taki mebel niekoniecznie pod karmienie albo i nawet godny polecenia?

Specjalnego fotela do karmienia nie kupuję, ale mam do komputera taki fotel co się nazywa Grospol IOO i kiedyś jak przyszła koleżanka z niemowlakiem, to karmiła na nim i mówiła, że bardzo wygodnie i potem do męża, że koniecznie chce taki fotel do karmienia xD więc śmiesznie, ale do karmienia, poza łóżkiem i kanapą, mam zamiar wykorzystywać fotel biurowy 😂

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • Frena Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Dziewczyny, a tak z innej beczki - odczuwacie czkawkę dziecka? 🙈 ja poczułam takie rytmiczne pulsowanie pierwszy raz w sobotę i teraz już jest codziennie 🤔na ostatnim USG nawet doktor mówił, że maluszek ma czkawkę.

Moja chyba nie miała jeszcze czkawki albo nie umiem tego rozpoznać :) jestem ciekawa jak to się odczuwa :)

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • Dorka.38 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwsze ciazy synek mial
    Baardzo czesto to takie normalne czkanie brzuch tak dryga

👩🏻86’ 👱🏻‍♂️79’
    2011 👦🏻
    1cs
    11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
    13.02 BHCG 102 prog 24,6
    17.02 BHCG 595 tsh 0,912
    03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
    26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło

21.06 blada druga kreska w 14dpo
    3.07 BHCG 953
    05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
    Pol roku przerwy po cp

31.01.2026 słaba druga kreska 1cs
    05.02 BHCG 163
    07.02 BHCG 394
    11.02 BHCG 2158
    13.02 usg lokalizacyjne pęcherzyk w macicy👍🏻
    27.02 wizyta serduszkowa? 7+2 tak jest ❤️ crl 1,08cm fhr 146

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się ten fotel podoba, ale podoba nie mam czy jest wygodny.

https://www.amazon.pl/Poeahu-nowoczesny-tapicerowany-drewnianymi-relaksacyjny/dp/B0FFH8HGSH

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję fotelu do karmienia. Chociaż w salonie mamy już jakiś fotel, ale wygodniej siedzi mi się na kanapie 😅

My na razie samą komodę kupujemy dla dziecka. Bez żadnych szaf itd. Dopiero jak podrośnie to będziemy o tym myśleć. To co nie zmieści się do komod spróbujemy upchać do naszej szafy.
    A później na pewno będziemy planować takie meble, żeby miała do nich dostęp, by wspierać u małej samodzielność.

Też nie czułam jeszcze czkawki albo nie umiem rozpoznać

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
‹‹ 365 366 367 368 369
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ