PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
A jeśli chodzi o sesję to bardzo chce mieć taką pamiątkę. Planuję zrobić na początku sierpnia. Jestem w kontakcie z fotografką,która robiła nam zdjęcia świąteczne. Jeszcze nie zapytałam o cenę 👀 tą sesje chce taką rodzinną. Drugą chcę z córeczką - poproszę siostrę kiedyś,żeby mi pstryknęła kilka fotek gdzieś w plenerze, na kocyku ☀️
Niecierpliwa2, Sawka8 lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
Czekamy na chłopca 🥰🩵

-
Dziewczyny czy szczepionka na rsv jest w 100% refundowana? Dostałam receptę z kodem C i 50%… pomyślałam o tym oczywiście dopiero po wizycie jak sprawdziłam receptę.
-
Blossomka wrote:Dziewczyny czy szczepionka na rsv jest w 100% refundowana? Dostałam receptę z kodem C i 50%… pomyślałam o tym oczywiście dopiero po wizycie jak sprawdziłam receptę.
Z tego co wiem, to Abrysvo powinno być 100% refundowane. Możesz dopytać w aptece. Farmaceuci mają możliwość wystawiania recept w niektórych sytuacjach, więc może wystawią Ci taką w pełni refundowaną na miejscu 😊 -
Eh, tak coś mi świtało. No nic, zadzwonię jeszcze jutro do przychodni, może mi zmienią 🙈. Dzięki za cynk z H&M ❤️.
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Tak blossomko, musisz poprosić o recepte z takim kodem zeby byla za 0 zl

@babajaga, a robisz sama ten masaz? Kurde ja nie bardzo chce partnera w to angażować, w sensie z nim bede robic seksy jesli bedzie ochota a ten masaż to takie troche... no nie do końca wspolny mi sie widzi 😅 ale jak nie bedzie mi wychodziło samodzielnie to widzialam tez ze mozna robic wibratorem, moze bedzie latwiej sie tam dostać pod tym brzuszkiem🙈
Nam polozna tez mowila ze juz od 30 tc mozna delikatnie z zewnątrz masować, ale ja chyba poczekam jakos do 34 , nie kusi mnie zeby wcześniej zaczynać.😅
A bedziecie stosować wiesiolek doustnie lub dopochwowo ? Ja juz kupilam i coś chyba kolo 36 tc zaczne brac.
Noo te ceny za sesje są powalone, ale warto miec taka pamiątkę wiec nam zrobi szwagierka amatorka fotografii 🌸 no ale za tysiąc zl chyba bym sie nie pokusiła, tylko wlasnie szukala wśród grup amatorow, by ograniczyc koszty
)
-
Dzwoniła do mnie firma, niestety pierwsze L4 i od razu wtopa, wystawione od 02.07 zamiast od 01.07 czekam na odpowiedź, ale nie wiem czy będą mi to w stanie zmienić
Do tego wyszły bakterie w moczu (430 norma do 380) ale nie mam żadnych objawów, w poniedziałek mam wizytę, to skonsultuję
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 330g 🩵🧸
01.07 660g ☀️

-
White1 wrote:Dzwoniła do mnie firma, niestety pierwsze L4 i od razu wtopa, wystawione od 02.07 zamiast od 01.07 czekam na odpowiedź, ale nie wiem czy będą mi to w stanie zmienić
Do tego wyszły bakterie w moczu (430 norma do 380) ale nie mam żadnych objawów, w poniedziałek mam wizytę, to skonsultuję
Na pewno lekarz może cofnąć l4 i wystawić nowe. Ja miałam podobną sytuację i dopiero po 2 tygodniach lekarz mógł to poprawić, ale nie było problemu.
Co do bakterii też mi kiedyś wyszły, ale jak zbadałam posiew to było czysto
White1 lubi tę wiadomość
-
Dzięki wielkie za info, trochę mnie to uspokoiło 🩷snieżka wrote:Na pewno lekarz może cofnąć l4 i wystawić nowe. Ja miałam podobną sytuację i dopiero po 2 tygodniach lekarz mógł to poprawić, ale nie było problemu.
Co do bakterii też mi kiedyś wyszły, ale jak zbadałam posiew to było czysto
Mam już wyniki glukozy i jest lepiej niż myślałam 86 / 133 / 90
Paulina1106, snieżka, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 330g 🩵🧸
01.07 660g ☀️

-
White1 wrote:Dzwoniła do mnie firma, niestety pierwsze L4 i od razu wtopa, wystawione od 02.07 zamiast od 01.07 czekam na odpowiedź, ale nie wiem czy będą mi to w stanie zmienić
Mi za każdym razem praktycznie wychodzą bakterie w moczu, Ale jak robię posiew to jest czysto👧 31 👨32
09.2025 CB 💔 1cs
Czekamy 💛 10.2026 ⏳ -
Dziewczyny, trochę odległy temat, ale zastanawiam się czym szczepić dziecko. Wybieracie szczepionki refundowane czy te płatne 6w1?
Gdzieś czytałam, że te refundowane są lepiej zbadane, bo dłużej są stosowane
Karos31 lubi tę wiadomość
-
snieżka wrote:Dziewczyny, trochę odległy temat, ale zastanawiam się czym szczepić dziecko. Wybieracie szczepionki refundowane czy te płatne 6w1?
Jeszcze o tym nie rozmawialiśmy z mężem, ale też coś podobnego slyszałam. Pewnie przed podjęciem decyzji poszukamy jakichś badań. -
snieżka wrote:Dziewczyny, trochę odległy temat, ale zastanawiam się czym szczepić dziecko. Wybieracie szczepionki refundowane czy te płatne 6w1?
Tylko i wyłącznie refundowane.
Nie ufam tym 6w1, nawet pielęgniarka mi odradzała bo mówi,że one sprawdzone aż tak nie są.
Córkę szczepiłam refundowanymi i tym razem tak samo zrobię. -
Ja tak z doskoku, bo do piątku mam gości 😁
Wczoraj udało nam się zakończyć projekt porządkowanie domu - wszystkie pomieszczenia opróżnione ze śmieci, a ubranka i pieluchy, które dostałam od sióstr uprane i poskładane w szufladzie.
Jedynie zostaną mi do prania całkiem nowe rzeczy. W sierpniu zamawiamy wyprawkę apteczną i wtedy też zacznę się pakować do szpitala.
Co do sesji zdjęciowej, to bardzo chciałam, ale obecnie nie mogę za długo i nie jestem w stanie wystać tyle żeby taką sesję odbyć. No, ale trudno, nie jest mi szczególnie przykro z tego powodu.
Ja za dwa tygodnie będę się szczepić przeciw RSV i również mam refundację 50% i kod C, ale już poczytałam na ten temat. Koszt szczepionki przeciw rsv bez recepty to około 800 zł, koszt z receptą to 400 zł (niezależnie od stanu), a dodatkowy kod C sprawia, że szczepionka jest darmowa.
Powodzenia na prenatalnych. Ja mam w przyszły wtorek i jeszcze niedawno nie sądziłam, że do nich wytrwam. Z kolei jutro wizyta kontrolna w szpitalu i znów się mega stresuje jak zawsze przed
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:20
-