Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakąś starą nianie, ma z 6 lat, jakaś najtańsza z allegro, nie na wifi, ma monitorek. Chwalę sobie 🙂 bez tego co chwilę zagląda się do dziecka i można niechcący je obudzić 🫣 a tak to dziecko na podglądzie i mogę nawet w wannie siedziec

Niecierpliwa2, Paulina1106, FloristKa, kleopatr4 lubią tę wiadomość

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos31 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki :
    Na czczo - 95,80.
    Po godzinie - 155.
    Po dwóch - 140.

Czy to już świadczy o cukrzycy?
    Niestety na czczo za wysoko, od 92 jest cukrzyca ciążowa. Niektórzy lekarze już wbijają cukrzycę po jednym złym wyniki a inni pozwalają powtarzać ten na czczo. Wytyczne są takie, że jeden zły wynik=cukrzyca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 14:57

FloristKa lubi tę wiadomość

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos, już z jednym nieprawidłowym wynikiem powinno się umówić do diabetologa 🤗
    Marty.na, idziemy w stronę nowego ( szczególnie pierworódki) i nie wiemy jak odnajdziemy się w nowej sytuacji. Stąd w głowie kłębią się różne myśli i to całkiem normalne. Jak już dziewczyny pisały, pomyśleć jedno a poradzić sobie z tym to drugie. Życzę Ci aby te myśli uczyniły Cię silniejszą, przekształciły się w pozytywne : bo przecież damy sobie radę!
    Pomimo,że to moje kolejne dziecko, to też łapią mnie obawy jak my sobie poradzimy.. przecież młoda wymaga tyle uwagi 🫥 ale na pewno wpadniemy w ten nowy rytm!
    Kleopatra, pamiętam jak wspominałaś o pewnych problemach, teraz jak się podzieliłaś z nami swoją historią wszystko składa się w całość i rozumiem Twoje poszukiwania w naturalnych sposobach leczenia, wzmacniania organizmu. Jesteś bardzo mądrą i silną kobietą, a dla córci najlepszą Mamą, pełną spokoju i miłości. 🩷
    Ninia, ja zamiarzam kupić żel przeciwzrostowy. To jak blizna wygląda z zewnątrz nie ukazuje do końca co może być w środku. Zrosty mogą później dawać o sobie znać. Ja miałam pilne cięcie, a teraz chce się przygotować do cesarki.
    Jeśli chodzi o nianie to ja mam kamerkę Xiaomi c300 i nam się sprawdza. Zapisuje mi się ruch i jak dla mnie jest ok.

kleopatr4, Ninia lubią tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    Diagnostyka poronień nawykowych
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 G. 2890g 54cm 💖
    2026:
    29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
    31.01 beta 1049, prog 26
    02.02 beta 3460, prog 33.5
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️
    Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
    Czekamy na chłopca 🥰🩵
    preg.png
    age.png
    age.png
  • Paulina1106 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Niestety na czczo za wysoko, od 92 jest cukrzyca ciążowa. Niektórzy lekarze już wbijają cukrzycę po jednym złym wyniki a inni pozwalają powtarzać ten na czczo. Wytyczne są takie, że jeden zły wynik=cukrzyca.

Potwierdzam, w ostatniej ciąży jeden wynik miałam o jeden punkt przekroczony i bez dyskusji dostałam od razu skierowanie mimo że myślałam że przecież o tyle to na pewno się prześliznę i mi się upiecze…
    Z takim wynikiem od razu możesz się umówić do swojej przychodni żeby Twój lekarz rodzinny wypisał Ci skierowanie do diabetologa;) nie musisz czekać na wizytę u gin, szkoda czasu jak można już dietkę wprowadzać:)

Btw Karola bardzo szybko masz wyniki! Ja to pewnie po 18 dostanę najwcześniej, ale ja to i tak już się nastawiam że mi ta cukrzyca pewnie wyjdzie.

aganieszkam lubi tę wiadomość

👩‍💼 37
    👨‍💼 41

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼
    01.2026 cb

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻
    20.02.2025 👶🏼 Patrycja
    3120g, 55cm🍬

age.png

13.02.2026 ⏸️ 🙏🏻

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    A nie musisz ogólnie mieć zaświadczenia od lekarza, że możesz brać udział w tej gimnastyce? U nas były tylko jedne zajęcia z fizjo w szkole rodzenia i wymagali zaświadczenia do 2 tygodni "świeżego" 🤔

Nie, żadne zaświadczenie nie jest wymagane.

Ja nie będę kupować elektronicznej niani. Dopiero jak odczuję, że mi jej brakuje to wtedy się zdecyduje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 15:36

Niecierpliwa2, kleopatr4 lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • BlackAmericano Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, dość mało ostatnio się odzywam, ale mąż ma urlop i zabraliśmy się za ostre porządki. Wczoraj zakończyliśmy ten etap. W przyszłym tygodniu pranie i prasowanie, a w sierpniu zamawiamy wyprawkę apteczną i mam zamiar się spakować.

Melduję też, że jestem po szczepieniu przeciw krztuścowi.
    Miałam trochę wątpliwości, ale tylko względem mojej szyjki. Lekarz mnie uspokoił i wkłucie podał całkowicie bezboleśnie.
    Wzięłam też już receptę na szczepionkę przeciw RSV, a mąż dla siebie przeciw krztuścowi.

My już mamy nianię elektroniczną. Moi rodzice chcieli nam zafundować. Wybrałam Philips Avent :)

aganieszkam, snieżka, Niecierpliwa2, Frena lubią tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1106 wrote:
    Jak dla mnie niania to konieczność- nawet jak się mieszka na jednym poziomie, ale dzięki niej można spokojnie zamknąć drzwi i poodkurzać, chwile nie miałam niani to biegałam non stop zobaczyć czy się nie obudziła.
    Poza tym polecam z dodatkowym monitorkiem- fajna opcja jak można wyświetlić na telefonie jednak nigdy nie wiadomo czy akurat jak wygasisz to się dziecko nie obudzi a jak się ma dodatkowy monitor to cały czas ma się podgląd.
    Miałam nianię z boifun- taki pingwin, była ok aczkolwiek młoda mi ją roztrzaskała jakiś czas temu no i też szukam kolejnej:)
    Mamy ją! Polecam bo właśnie jest i apka na telefon i osobny monitor. Koleżanka ma taką samą ale obrandowana inna firma. Niewiele na rynku takich znalazłam swoją drogą.

Paulina1106 lubi tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    Kleopatra, pamiętam jak wspominałaś o pewnych problemach, teraz jak się podzieliłaś z nami swoją historią wszystko składa się w całość i rozumiem Twoje poszukiwania w naturalnych sposobach leczenia, wzmacniania organizmu. Jesteś bardzo mądrą i silną kobietą, a dla córci najlepszą Mamą, pełną spokoju i miłości. 🩷
    Dzięki, faktycznie coś w tym jest. Obciążone dzieci przy drobnym kontakcie z metalami ciężkimi i toksynami mają silne nawroty lub wyrzuty tego nadmiaru z organizmu, więc trzeba bardzo dostosować podejście i otoczenie.

Czego się nauczyłam a chciałabym usłyszeć za wczasu to, każda z nas wie co jest dla naszego dziecka najlepsze i to nam zależy na dziecku najbardziej. Nie komuś kto je widzi 5 minut w gabinecie czy 3 godziny w miesiącu.

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z łazienki z nocną manią - dziś udrażnianie rur🤣

snieżka lubi tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Pozdrawiam z łazienki z nocną manią - dziś udrażnianie rur🤣

Jak ja to rozumiem 😂

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Frena Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway, cześć! 🙂 Ja też dołączyłam późno do wątku po wcześniejszym podczytywaniu i była to wspaniała decyzja, atmosfera tutaj jest taka wspierająca i przytulna ❤️ życzę Ci spokojnej dalszej części ciąży ❤️

Niania elektroniczna fajna sprawa. Brzmi jak dobry temat na reserch dla faceta, to podrzuce mężowi, niech też się angażuje 🙂

Jejku, tydzień temu zaczęłam trzeci trymestr i wraz z nim zaczęły się nieprzyjemne dolegliwości bólowe. Mam takie kłucie w lewym pośladku od tygodnia, raz bardziej raz mniej dokuczliwe ale taka połamana przez to chodzę. Wczoraj wieczorem to już jakieś apogeum było, tak mi zaczęło promieniować na całą nogę, bolało okropnie. Przy leżeniu na drugim boku to samo. Aż mi się chciało płakać. W końcu pomógł mi cieply termoforek i zasnęłam. Teraz rano dalej czuję ale już dużo mniej. Byłam w czwartek z tym u fizjo urogine i wymasowala ale niewiele to pomogło 🙁 spróbuję jeszcze z osteopatą, może to coś poprawi. Eeech jeszcze 8 tygodni i ciąża donoszona, proszę o poród dzień po 🤣

kleopatr4, Marty.Na, snieżka lubią tę wiadomość

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frena wrote:
    Stayaway, cześć! 🙂 Ja też dołączyłam późno do wątku po wcześniejszym podczytywaniu i była to wspaniała decyzja, atmosfera tutaj jest taka wspierająca i przytulna ❤️ życzę Ci spokojnej dalszej części ciąży ❤️

Niania elektroniczna fajna sprawa. Brzmi jak dobry temat na reserch dla faceta, to podrzuce mężowi, niech też się angażuje 🙂

Jejku, tydzień temu zaczęłam trzeci trymestr i wraz z nim zaczęły się nieprzyjemne dolegliwości bólowe. Mam takie kłucie w lewym pośladku od tygodnia, raz bardziej raz mniej dokuczliwe ale taka połamana przez to chodzę. Wczoraj wieczorem to już jakieś apogeum było, tak mi zaczęło promieniować na całą nogę, bolało okropnie. Przy leżeniu na drugim boku to samo. Aż mi się chciało płakać. W końcu pomógł mi cieply termoforek i zasnęłam. Teraz rano dalej czuję ale już dużo mniej. Byłam w czwartek z tym u fizjo urogine i wymasowala ale niewiele to pomogło 🙁 spróbuję jeszcze z osteopatą, może to coś poprawi. Eeech jeszcze 8 tygodni i ciąża donoszona, proszę o poród dzień po 🤣

Zdarzyło mi się coś podobnego w tym tygodniu. Bolały mnie pachwiny i pośladek, nie wiem czy po treningu, czy po spacerze, czy po prostu od ciąży. Mąż mi to trochę rozmasował taką twardą piłeczką i puściło po 2 dniach.

preg.png
‹‹ 360 361 362 363 364
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ