PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Polecam sukienki całym sercem. Lub spódnice ale z delikatną niecisnąca gumka. Super można się ukryć i jest wygodnie.Klarnecistka wrote:Hej,
mnie wczoraj tak mdliło, że byłam bliska zwrócenia kolacji 🤢
I mam wrażenie, że brzuch mi urósł 😅 wieczorami to wiadomo, po całym dniu, wzdęcia i te sprawy. Ale już od rana mnie spodnie cisną i nie jestem w stanie wysiedzieć w pracy przy komputerze.
Czy to w ogóle możliwe na takim etapie drugiej ciąży? Jak u Was to wyglądało?
Mam podobnie niestety, brzuch jakis dziwny, taka galaretka jak po porodzie😆 a ja mam taka sylwetkę raczej zwykła.#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)
Starania o #2
07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)
💔cb 01/26
⏸️ 30/01/26

-
Chciałam was spytać o akcje serca Waszych maluszków. Jestem po transferze blastocysty, USG wykonane 6+3, lekarz nie zmierzył CRL, a akscja serca około 120/min. Czy ktoś sięorientuje czy to prawidłowa akcja serca? Internet raczej podaje dość szerokie normy dla całego pierwszego trymestru. Jakie u Was były akcje około 6 tygodnia?
-
Może zapytaj na watku wrzesniowym, u nas tu jeszcze dosyc niewiele dziewczyn ma wylapana akcje serca u kropeczkow, zreszta lepiej pytac lekarza chyba😉powodzonka🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:05
👩🏻86’ 👱🏻♂️79’
2011 👦🏻
1cs
11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
13.02 BHCG 102 prog 24,6
17.02 BHCG 595 tsh 0,912
03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło
21.06 blada druga kreska w 14dpo
3.07 BHCG 953
05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat -
kasia12349736 wrote:Chciałam was spytać o akcje serca Waszych maluszków. Jestem po transferze blastocysty, USG wykonane 6+3, lekarz nie zmierzył CRL, a akscja serca około 120/min. Czy ktoś sięorientuje czy to prawidłowa akcja serca? Internet raczej podaje dość szerokie normy dla całego pierwszego trymestru. Jakie u Was były akcje około 6 tygodnia?
Na tyle na ile się orientuję to na samym początku jest to ok, powinno się z dnia na dzień rozkręcić i być wyższe, gdyby było nie tak pewnie lekarz by mówił
-
Gratulacje Weronka

Ja w zeszły piątek robiłam już te wszystkie badania na wirusy i szczerze nic mnie nie zaniepokoiło, bo to dla mnie świadczyło tylko o posiadaniu przeciwciał.
Poprosiłam jednak lekarkę o skierowania na badania tarczycowe do endo, a ona dodatkowo napisała żebym wykonała awidnosc na CMV, żeby sprawdzić, czy infekcja jest sprzed ciąży.
I szczerze jestem przerażona, że będzie aktywna. Tym bardziej, że jak wspomniałam kiedyś, mam w pracy styczność z chorobami wieku dziecięcego i dziećmi ogólnie. Strasznie się cykam, jak wyjdą te wyniki.
Miałyście może dodatnie CMV IgG i IgM w poprzednich ciążach lub znacie kogoś takiego z pozytywnym zakończeniem?
Jeden dzień mniejszego stresu i znów coś musi wyskoczyć 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:34
05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92
20.02. - czekam na USG 🥹🤞🏻 -
BlackAmericano, ja też mam styczność z dziećmi i chorobami. Dlatego jak w czwartek będzie wszystko ok na wizycie, to mówię już w pracy. Nie miałam jeszcze żadnych wirusowych badań. Na czwartek ma zrobić mocz, TSH i glukozę.
My wracamy z przedłużonego weekendu, dziś zaczynam 8tc, nadal bez objawów. Mam nadzieję, że w czwartek na USG będzie piękne ♥️ i przestanę się martwić brakiem objawów. -
Cześć dziewczyny, ja wyszłam dzisiaj ze szpitala i dostałam na nudności Bonjeste. Czytam w ulotce, żeby skonsultować z lekarzem sytuację, w której z innych źródeł przyjmuje się witaminę B, a ja biorę Puerie uno jeszcze
totalnie wyleciało mi z głowy żeby o to zapytać
stosowałyście może bonjeste z preparatami wspomagającymi rozwój ciąży jak właśnie pueria?
👧 30 👨31
07.2025 CB 💔 1cs
3 cs
•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
•macica dwurożna
•brak lewego płata tarczycy
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•TSH 1,89 -> 2,02 ~ może być lepiej!
•Ferrytyna 58 ng/ml -> 23 ng/ml ❌
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 196 ✅
•Testosteron 45,3 ng/dl ❌
•Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅ -
Jestem po wizycie, zarodek 7.3mm z bijącym serduszkiem 💗 ale poczułam ulgę. Jutro umawiam się na prenatalne🤭
Kasia, prawidłowy przedział to 110-180 lub nawet 190 więc u Ciebie jest w normie ☺️ u mnie było 128 dzisiaj, 7+1
Black americano, moja koleżanka igg oraz igm miała dodatnie w ciąży i robiła awidnosc. To jej wyszło dobrze i lekarz mówił,że wszystko jest w takim razie ok.
Ja żałuję,że nie zrobiłam awidnosci w poprzedniej ciąży ( teraz są inne wytyczne i od razu powinno się zrobić) miałam tylko dodatnie igg, dziecko po porodzie też. Miałam trochę strachu przez to. Ponowne pobieranie krwi itd. chociaż ja twierdzialam,że ma te przeciwciała ode mnie i tak w ostateczności było. Niestety nie upomniałam się o zrobienie cmv z moczu u małej i tak czas zleciał a badanie jest wiarygodne jakoś do 3 tyg życia- a byłoby wszystko jasne.
babajagapatrzy, Karos31, aszin, BlackAmericano, Blossomka, Weronka89, Panna_M lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
2025:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'

-
BlackAmericano wrote:Gratulacje Weronka

Ja w zeszły piątek robiłam już te wszystkie badania na wirusy i szczerze nic mnie nie zaniepokoiło, bo to dla mnie świadczyło tylko o posiadaniu przeciwciał.
Poprosiłam jednak lekarkę o skierowania na badania tarczycowe do endo, a ona dodatkowo napisała żebym wykonała awidnosc na CMV, żeby sprawdzić, czy infekcja jest sprzed ciąży.
I szczerze jestem przerażona, że będzie aktywna. Tym bardziej, że jak wspomniałam kiedyś, mam w pracy styczność z chorobami wieku dziecięcego i dziećmi ogólnie. Strasznie się cykam, jak wyjdą te wyniki.
Miałyście może dodatnie CMV IgG i IgM w poprzednich ciążach lub znacie kogoś takiego z pozytywnym zakończeniem?
Jeden dzień mniejszego stresu i znów coś musi wyskoczyć 😅
Ja mam iGG dodatnie i IGM ujemne przy cmv i miałam tak już w poprzedniej ciąży, wszyscy założyli że infekcja sprzed ciąży, w sumie nikt nie sprawdzał czy nie z początku...
Nie mam przeciwciał na toxo -
Pandzia, gratulacje ❤️ a ja też liczę, że ta awidność wyjdzie mi wysoka i będę mogła się uspokoić

Babajagapatrzy, awidnosc pozwala ustalić, kiedy odbyła się infekcja, co w przypadku cmv w ciąży jest bardzo istotne.
Klarnecistka, przy IgM ujemnym sprawa jest raczej jasna i dlatego pewnie nie robiłaś dodatkowego badania.
U mnie IgM wynosi 1,19 a ujemne jest do 0,99. Liczę więc, że to infekcja z dawna, a przynajmniej sprzed ciąży.05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
6+5 było 130kasia12349736 wrote:Chciałam was spytać o akcje serca Waszych maluszków. Jestem po transferze blastocysty, USG wykonane 6+3, lekarz nie zmierzył CRL, a akscja serca około 120/min. Czy ktoś sięorientuje czy to prawidłowa akcja serca? Internet raczej podaje dość szerokie normy dla całego pierwszego trymestru. Jakie u Was były akcje około 6 tygodnia?

wiek 41 l
AMH 04.23 - 0,7
07.23- 0,67
04.24- 0,44
12.25-0,11
09/2023 IVF krótki protokół na wysokich dawkach
25.09 punkcja - 3 komórki, 2 dojrzałe, 2 zapłodnione,
❄️ 1 zamrożona w 5 dobie ( PGT-A)
20.11.23 transfer
5 dpt prog 30,97
7 dpt⏸️
9 dpt 💔
08.24 długi protokół puregon 450- 3 komórki, 1 dojrzała, zapłodniona nieprawidłowo
06.25 mini stymulacja, 1 pęcherzyk, 1 zarodek, PGT-A wykazało liczne wady.
Diagnoza: adenomioza, APS
01.2026 naturalsik
29 dc ⏸️
30 dc beta 209 mlU/ml , progesteron 31 ng/ml
32 dc beta 505 mlU/ml
37dc beta 2952 mlU/ml , progesteron 54,30 ng/ml
5+3- pęcherzyk 0,90 cm -
Po jakim czasie pracodawca widzi kod zwolnienia z kodem ciążowym? Od razu czy pod koniec miesiąca np?
Ja muszę cicho siedzieć do kwietnia, ale zależy mi też na wysokości podstawy i ciężka decyzja.
Jak będę się czuć tak jak wczoraj i dziś to od środy biorę zwolnienie na tydzień…#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)
Starania o #2
07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)
💔cb 01/26
⏸️ 30/01/26

-
kleopatr4 wrote:Po jakim czasie pracodawca widzi kod zwolnienia z kodem ciążowym? Od razu czy pod koniec miesiąca np?
Ja muszę cicho siedzieć do kwietnia, ale zależy mi też na wysokości podstawy i ciężka decyzja.
Jak będę się czuć tak jak wczoraj i dziś to od środy biorę zwolnienie na tydzień…
Ja od razu wzięłam z kodem ciążowym. Wydaje mi się, że zależy od pracodawcy no i na pewno niektóre działy jak kadry widzą wcześniej👧 30 👨31
07.2025 CB 💔 1cs
3 cs
•macica dwurożna
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 196 ✅
Jeśli wyjadą dodatnie przeciwciała cmv, awidność mówi nam czy infekcja jest "stara" sprzed ciąży czy też niestety "świeża" powstała w trakcie.babajagapatrzy wrote:Gratuluję, Pandziu i bardzo się cieszę, że dzisiejsza wizyta poszła dobrze! 🌷
Ja zupełnie nie wiem o czym piszecie z tą awidnością 🫣2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
2025:
31.01 beta 1049, prog 26
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'

-
Black americano, robiłaś już awidność? Trzymam mocno kciuki,żeby wszystko było po dobrej myśli🤗
Kleopatra, raczej od razu. Kiedyś dzwonili do mnie z pracy zaraz na początku L4,żeby spytać czy to będzie dłuższe zwolnienie, więc rozumiem,że widzieli kod ciążowy.2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
2025:
31.01 beta 1049, prog 26
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
✅
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'

-
Przyjmę każde dobre słowo, bo już jestem wykończona tym ciągłym stresem 😢jutro idę na to badanie i liczę na to, że jutro też będą wyniki.pandzia 🐼 wrote:Black americano, robiłaś już awidność? Trzymam mocno kciuki,żeby wszystko było po dobrej myśli🤗05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
Panna_M wrote:Cześć dziewczyny, ja wyszłam dzisiaj ze szpitala i dostałam na nudności Bonjeste. Czytam w ulotce, żeby skonsultować z lekarzem sytuację, w której z innych źródeł przyjmuje się witaminę B, a ja biorę Puerie uno jeszcze
totalnie wyleciało mi z głowy żeby o to zapytać
stosowałyście może bonjeste z preparatami wspomagającymi rozwój ciąży jak właśnie pueria?
Dziewczyny, przepraszam że tak naciskam, ale pytanie do tych, które już mają dzieciątka a dolegliwości im bardzo dokuczały - wiecie coś może k stosowaniu tego leku razem z innymi suplementami?👧 30 👨31
07.2025 CB 💔 1cs
3 cs
•macica dwurożna
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 196 ✅
Z tego co widzę to pueria nie ma w składzie Wit b6 więc nie powinno być problemu. Nie masz kontaktu do swojego gina poza wizytami? Najlepiej byłoby zapytać i mieć zielone światło od niegoPanna_M wrote:Dziewczyny, przepraszam że tak naciskam, ale pytanie do tych, które już mają dzieciątka a dolegliwości im bardzo dokuczały - wiecie coś może k stosowaniu tego leku razem z innymi suplementami?
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
2025:
31.01 beta 1049, prog 26
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
✅
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'