Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarnecistka wrote:
    Hej,
    mnie wczoraj tak mdliło, że byłam bliska zwrócenia kolacji 🤢
    I mam wrażenie, że brzuch mi urósł 😅 wieczorami to wiadomo, po całym dniu, wzdęcia i te sprawy. Ale już od rana mnie spodnie cisną i nie jestem w stanie wysiedzieć w pracy przy komputerze.
    Czy to w ogóle możliwe na takim etapie drugiej ciąży? Jak u Was to wyglądało?
    Polecam sukienki całym sercem. Lub spódnice ale z delikatną niecisnąca gumka. Super można się ukryć i jest wygodnie.
    Mam podobnie niestety, brzuch jakis dziwny, taka galaretka jak po porodzie😆 a ja mam taka sylwetkę raczej zwykła.

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2
    07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
    STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)

💔cb 01/26
    ⏸️ 30/01/26
    preg.png
  • kasia12349736 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam was spytać o akcje serca Waszych maluszków. Jestem po transferze blastocysty, USG wykonane 6+3, lekarz nie zmierzył CRL, a akscja serca około 120/min. Czy ktoś sięorientuje czy to prawidłowa akcja serca? Internet raczej podaje dość szerokie normy dla całego pierwszego trymestru. Jakie u Was były akcje około 6 tygodnia?

• Dorka.38 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zapytaj na watku wrzesniowym, u nas tu jeszcze dosyc niewiele dziewczyn ma wylapana akcje serca u kropeczkow, zreszta lepiej pytac lekarza chyba😉powodzonka🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:05

👩🏻86’ 👱🏻‍♂️79’
    2011 👦🏻
    1cs
    11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
    13.02 BHCG 102 prog 24,6
    17.02 BHCG 595 tsh 0,912
    03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
    26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło

21.06 blada druga kreska w 14dpo
    3.07 BHCG 953
    05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
  • Weronka89 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12349736 wrote:
    Chciałam was spytać o akcje serca Waszych maluszków. Jestem po transferze blastocysty, USG wykonane 6+3, lekarz nie zmierzył CRL, a akscja serca około 120/min. Czy ktoś sięorientuje czy to prawidłowa akcja serca? Internet raczej podaje dość szerokie normy dla całego pierwszego trymestru. Jakie u Was były akcje około 6 tygodnia?

Na tyle na ile się orientuję to na samym początku jest to ok, powinno się z dnia na dzień rozkręcić i być wyższe, gdyby było nie tak pewnie lekarz by mówił :)

• Weronka89 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, mam wynik bety, średni dwudniowy przyrost 135% 😍😍😍😍 w czwartek 339, dzisiaj 1766 😍😍

BlackAmericano, Vainchild, babajagapatrzy, Karos31, Abstrakcja, Ninia, Mro_22, Klarnecistka, kleopatr4, Ignasia lubią tę wiadomość

• BlackAmericano Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Weronka :)

Ja w zeszły piątek robiłam już te wszystkie badania na wirusy i szczerze nic mnie nie zaniepokoiło, bo to dla mnie świadczyło tylko o posiadaniu przeciwciał.
    Poprosiłam jednak lekarkę o skierowania na badania tarczycowe do endo, a ona dodatkowo napisała żebym wykonała awidnosc na CMV, żeby sprawdzić, czy infekcja jest sprzed ciąży.

I szczerze jestem przerażona, że będzie aktywna. Tym bardziej, że jak wspomniałam kiedyś, mam w pracy styczność z chorobami wieku dziecięcego i dziećmi ogólnie. Strasznie się cykam, jak wyjdą te wyniki.
    Miałyście może dodatnie CMV IgG i IgM w poprzednich ciążach lub znacie kogoś takiego z pozytywnym zakończeniem?

Jeden dzień mniejszego stresu i znów coś musi wyskoczyć 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:34

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - czekam na USG 🥹🤞🏻
  • babajagapatrzy Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackAmericano, ja też mam styczność z dziećmi i chorobami. Dlatego jak w czwartek będzie wszystko ok na wizycie, to mówię już w pracy. Nie miałam jeszcze żadnych wirusowych badań. Na czwartek ma zrobić mocz, TSH i glukozę.

My wracamy z przedłużonego weekendu, dziś zaczynam 8tc, nadal bez objawów. Mam nadzieję, że w czwartek na USG będzie piękne ♥️ i przestanę się martwić brakiem objawów.

• Panna_M Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja wyszłam dzisiaj ze szpitala i dostałam na nudności Bonjeste. Czytam w ulotce, żeby skonsultować z lekarzem sytuację, w której z innych źródeł przyjmuje się witaminę B, a ja biorę Puerie uno jeszcze :( totalnie wyleciało mi z głowy żeby o to zapytać :( stosowałyście może bonjeste z preparatami wspomagającymi rozwój ciąży jak właśnie pueria?

👧 30 👨31
    07.2025 CB 💔 1cs
    3 cs

•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
    •macica dwurożna
    •brak lewego płata tarczycy

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •TSH 1,89 -> 2,02 ~ może być lepiej!
    •Ferrytyna 58 ng/ml -> 23 ng/ml ❌
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 196 ✅
    •Testosteron 45,3 ng/dl ❌
    •Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, zarodek 7.3mm z bijącym serduszkiem 💗 ale poczułam ulgę. Jutro umawiam się na prenatalne🤭

Kasia, prawidłowy przedział to 110-180 lub nawet 190 więc u Ciebie jest w normie ☺️ u mnie było 128 dzisiaj, 7+1

Black americano, moja koleżanka igg oraz igm miała dodatnie w ciąży i robiła awidnosc. To jej wyszło dobrze i lekarz mówił,że wszystko jest w takim razie ok.
    Ja żałuję,że nie zrobiłam awidnosci w poprzedniej ciąży ( teraz są inne wytyczne i od razu powinno się zrobić) miałam tylko dodatnie igg, dziecko po porodzie też. Miałam trochę strachu przez to. Ponowne pobieranie krwi itd. chociaż ja twierdzialam,że ma te przeciwciała ode mnie i tak w ostateczności było. Niestety nie upomniałam się o zrobienie cmv z moczu u małej i tak czas zleciał a badanie jest wiarygodne jakoś do 3 tyg życia- a byłoby wszystko jasne.

babajagapatrzy, Karos31, aszin, BlackAmericano, Blossomka, Weronka89, Panna_M lubią tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
    2025:
    29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
    31.01 beta 1049, prog 26
    02.02 beta 3460, prog 33.5
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️
    Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
    age.png
  • babajagapatrzy Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję, Pandziu i bardzo się cieszę, że dzisiejsza wizyta poszła dobrze! 🌷

Ja zupełnie nie wiem o czym piszecie z tą awidnością 🫣

pandzia 🐼 lubi tę wiadomość

• Klarnecistka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackAmericano wrote:
    Gratulacje Weronka :)

Ja w zeszły piątek robiłam już te wszystkie badania na wirusy i szczerze nic mnie nie zaniepokoiło, bo to dla mnie świadczyło tylko o posiadaniu przeciwciał.
    Poprosiłam jednak lekarkę o skierowania na badania tarczycowe do endo, a ona dodatkowo napisała żebym wykonała awidnosc na CMV, żeby sprawdzić, czy infekcja jest sprzed ciąży.

I szczerze jestem przerażona, że będzie aktywna. Tym bardziej, że jak wspomniałam kiedyś, mam w pracy styczność z chorobami wieku dziecięcego i dziećmi ogólnie. Strasznie się cykam, jak wyjdą te wyniki.
    Miałyście może dodatnie CMV IgG i IgM w poprzednich ciążach lub znacie kogoś takiego z pozytywnym zakończeniem?

Jeden dzień mniejszego stresu i znów coś musi wyskoczyć 😅

Ja mam iGG dodatnie i IGM ujemne przy cmv i miałam tak już w poprzedniej ciąży, wszyscy założyli że infekcja sprzed ciąży, w sumie nikt nie sprawdzał czy nie z początku...
    Nie mam przeciwciał na toxo

Wysłany: Dzisiaj, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pandzia, gratulacje ❤️ a ja też liczę, że ta awidność wyjdzie mi wysoka i będę mogła się uspokoić :(

Babajagapatrzy, awidnosc pozwala ustalić, kiedy odbyła się infekcja, co w przypadku cmv w ciąży jest bardzo istotne.

Klarnecistka, przy IgM ujemnym sprawa jest raczej jasna i dlatego pewnie nie robiłaś dodatkowego badania.
    U mnie IgM wynosi 1,19 a ujemne jest do 0,99. Liczę więc, że to infekcja z dawna, a przynajmniej sprzed ciąży.

• Martit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12349736 wrote:
    6+5 było 130

preg.png

wiek 41 l
    AMH 04.23 - 0,7
    07.23- 0,67
    04.24- 0,44
    12.25-0,11

09/2023 IVF krótki protokół na wysokich dawkach
    25.09 punkcja - 3 komórki, 2 dojrzałe, 2 zapłodnione,
    ❄️ 1 zamrożona w 5 dobie ( PGT-A)
    20.11.23 transfer
    5 dpt prog 30,97
    7 dpt⏸️
    9 dpt 💔
    08.24 długi protokół puregon 450- 3 komórki, 1 dojrzała, zapłodniona nieprawidłowo
    06.25 mini stymulacja, 1 pęcherzyk, 1 zarodek, PGT-A wykazało liczne wady.

Diagnoza: adenomioza, APS

01.2026 naturalsik
    29 dc ⏸️
    30 dc beta 209 mlU/ml , progesteron 31 ng/ml
    32 dc beta 505 mlU/ml
    37dc beta 2952 mlU/ml , progesteron 54,30 ng/ml
    5+3- pęcherzyk 0,90 cm
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jakim czasie pracodawca widzi kod zwolnienia z kodem ciążowym? Od razu czy pod koniec miesiąca np?
    Ja muszę cicho siedzieć do kwietnia, ale zależy mi też na wysokości podstawy i ciężka decyzja.
    Jak będę się czuć tak jak wczoraj i dziś to od środy biorę zwolnienie na tydzień…

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2
    07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
    STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)

💔cb 01/26
    ⏸️ 30/01/26
    preg.png
  • Panna_M Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Po jakim czasie pracodawca widzi kod zwolnienia z kodem ciążowym? Od razu czy pod koniec miesiąca np?
    Ja muszę cicho siedzieć do kwietnia, ale zależy mi też na wysokości podstawy i ciężka decyzja.
    Jak będę się czuć tak jak wczoraj i dziś to od środy biorę zwolnienie na tydzień…

Ja od razu wzięłam z kodem ciążowym. Wydaje mi się, że zależy od pracodawcy no i na pewno niektóre działy jak kadry widzą wcześniej

👧 30 👨31
    07.2025 CB 💔 1cs
    3 cs

•macica dwurożna

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 196 ✅
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    Gratuluję, Pandziu i bardzo się cieszę, że dzisiejsza wizyta poszła dobrze! 🌷

Ja zupełnie nie wiem o czym piszecie z tą awidnością 🫣
    Jeśli wyjadą dodatnie przeciwciała cmv, awidność mówi nam czy infekcja jest "stara" sprzed ciąży czy też niestety "świeża" powstała w trakcie.

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    2025:
    31.01 beta 1049, prog 26
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne

On:

👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
    age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black americano, robiłaś już awidność? Trzymam mocno kciuki,żeby wszystko było po dobrej myśli🤗

Kleopatra, raczej od razu. Kiedyś dzwonili do mnie z pracy zaraz na początku L4,żeby spytać czy to będzie dłuższe zwolnienie, więc rozumiem,że widzieli kod ciążowy.

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    2025:
    31.01 beta 1049, prog 26
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️

On:

👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
    age.png

Wysłany: Dzisiaj, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    Black americano, robiłaś już awidność? Trzymam mocno kciuki,żeby wszystko było po dobrej myśli🤗
    Przyjmę każde dobre słowo, bo już jestem wykończona tym ciągłym stresem 😢jutro idę na to badanie i liczę na to, że jutro też będą wyniki.

• Panna_M Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Cześć dziewczyny, ja wyszłam dzisiaj ze szpitala i dostałam na nudności Bonjeste. Czytam w ulotce, żeby skonsultować z lekarzem sytuację, w której z innych źródeł przyjmuje się witaminę B, a ja biorę Puerie uno jeszcze :( totalnie wyleciało mi z głowy żeby o to zapytać :( stosowałyście może bonjeste z preparatami wspomagającymi rozwój ciąży jak właśnie pueria?

Dziewczyny, przepraszam że tak naciskam, ale pytanie do tych, które już mają dzieciątka a dolegliwości im bardzo dokuczały - wiecie coś może k stosowaniu tego leku razem z innymi suplementami?

👧 30 👨31
    07.2025 CB 💔 1cs
    3 cs

•macica dwurożna

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 196 ✅
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Dziewczyny, przepraszam że tak naciskam, ale pytanie do tych, które już mają dzieciątka a dolegliwości im bardzo dokuczały - wiecie coś może k stosowaniu tego leku razem z innymi suplementami?
    Z tego co widzę to pueria nie ma w składzie Wit b6 więc nie powinno być problemu. Nie masz kontaktu do swojego gina poza wizytami? Najlepiej byłoby zapytać i mieć zielone światło od niego :)

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    2025:
    31.01 beta 1049, prog 26
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️

On:

👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
    age.png
‹‹ 35 36 37 38 39
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ