Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mi kiedyś babka podeszła w galerii jak mała siedziała w foteliku włożonym do wózka i zrobiła jej jakiś rytuał znak krzyża i jakiś tekst „niech się chowa ku uciesze pana” i byłam przerażona. To było tak szybko że ja nie zdążyłam nic zrobić. Mąż widział i mnie trzymał żebym nie podbiegła do tej kobiety. Taka 55+

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • Paulina1106 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee98 wrote:
    Pytam, bo miałam dzisiaj trochę nieprzyjemną sytuację. Ja również czuję się okej, nie oczekuję przepuszczania.

Dzisiaj byłam w sklepie budowlanym, zareklamować jedną rzecz. Była jedna kolejka do reklamacji i zwrotów. Wiadomo, zwroty szły ekspresowo, ale reklamacja jednak trochę trwa. Stojąc w kolejce zagadał mnie starszy pan, bardzo miły, spytał się czy się dobrze czuje i mogę stać będąc w ciąży 😉 Jak przyszła moja kolej, to powiedziałam temu starszemu panu o lasce, żeby wszedł przede mnie, bo miał jedną rzecz do zwrotu. Upewnił się jeszcze czy to na pewno nie jest problem i bardzo podziękował. Przyszła moja kolej, idę do kasy, a za mną babeczka około 40 lat z tekstem „ja też mam zwrot, mnie nie przepuścisz?” jeszcze takim bardzo niemiłym roszczeniowym tonem. Trochę mnie zatkało 😅 Spytałam się czy naprawdę wymaga od ciężarnej, żeby ją przepuszczała w kolejce. Pomyslam może, że jakimś cudem nie zauważyła i nie usłyszała, że jestem w ciąży 😅 a babka do mnie, że nic mi się nie stanie jak jeszcze poczekam, bo ona nie ma ochoty czekać, aż załatwię swoją sprawę 🫠

Ja do tej pory spotkałam się z miłymi gestami tylko od mężczyzn, od kobiety jeszcze ani razu 😅

Mnie ostatnio wcięło jak będąc na festynie szukałam miejsca żeby przycupnąć jak czekałam jak dzieci kołacza zjedzą, podeszłam do dwóch kobiet z pytaniem czy mogę na chwilkę przysiąść bo siedziały same przy stoliku i miały dużo miejsca a one się na mnie patrzą i tak chamsko NIE… ale to jakieś patusiary musiały być trochę jak potem się przyjrzałam…

Normalnie z moim brzuchem to już w 20tc mi kasę babka otwierała żebym jej nie urodziła, ale ja też często jestem w sklepie z moją 2, więc ludzie a w szczególności matki z odchowanymi dziećmi się litują nade mną;) korzystam chętnie;) i polecam nie odmawiać nawet jak się dobrze czujecie bo to też może taka osoba drugi raz nie zaproponować innej ciężarnej;)

Mnie kiedyś absolutnie zirytowała babcia która podeszła do wózka i ściągała pieluszkę z buzi Pati że ona mi się udusi i mi ją obudziła a była tyle co uśpiona. No kuźwa niestety moje dziecko usypia tylko z tą szmatą na buzi i nic nie poradzę ale jej pilnuję, nie potrzebuje ratunku.

A dzisiaj miła babcia doradziła mi 5lyzeczek spirytusu zmieszać z 5 łyżeczkami wody, wcierać w dziąsełka na ząbkowanie to sobie odpocznę😂😂😂 jej syn spał po 5h😂😂 no padłam… wiem że s PRL-u się kobietko ratowały jak mogły bo pewnie syropków nie było no ale czasy się zmieniły ciut;)

👩‍💼 37
    👨‍💼 41

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼
    01.2026 cb

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻
    20.02.2025 👶🏼 Patrycja
    3120g, 55cm🍬

age.png

13.02.2026 ⏸️ 🙏🏻

preg.png
  • BlackAmericano Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od połowy ciąży nie wychodzę w ogóle do sklepów, więc nie miałam okazji skorzystać z przywilejów i ich braku. Krew pobieram w luxmedzie, gdzie jest specjalny punkt dla ciężarnych, a w razie długiego oczekiwania w kolejce, gdy muszę skierować się do recepcji, biorę numerek dla pacjentów uprzywilejowanych 😁
    Przestałam też korzystać z komunikacji miejskiej ze względu na możliwe zbyt duże trzęsienia i niestety jestem zmuszona wydawać kasę na Ubera.
    Poza tym mąż mi wszystko załatwia, bo mi po kilku minutach stania i tak robi się już słabo 😅

Dziś miałam okropną noc. Było mi strasznie gorąco w nocy. Obudziłam się z całą bluzką od piżamy mokrą. Nie mogłam spać i zaraz mam nadzieję się zdrzemnąć 😁

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162
    06.26 - II prenatalne ✔️ ✔️
    07.26 - III prenatalne ✔️ ✔️ ✔️

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee98 wrote:
    Tak z ciekawości, spotkałyście się z tym, żeby ktoś was przepuszczał w kolejce ze względu na ciążę? ☺️
    Może z 4 razy, za to jak byłam we Włoszech to przez łącznie 3 tygodnie ciąży, które tam spędziłam to może 4 razy stałam w kolejce. Tylko widzą kobietę w ciąży i od razu inni klienci przepuszczają sami z siebie, zagadują też który tydzień i obcy ludzie podchodzą i mówią coś w stylu gratulacje, piękny brzuszek. Zupełnie inna mentalność. Od sąsiadów tam dostaliśmy drobne prezenty dla dziecka.

aganieszkam, Niecierpliwa2, kleopatr4 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na samym początku miałam dwie nieprzyjemne sytuacje.
    W 5tc gdy już zaczynałam mieć złe samopoczucie zadzwoniłam do luxmedu i umówiłam się do przypadkowego lekarza poprosić o zwolnienie na jeden dzień. Była to pani ginekolog, która powiedziała mi, że ciąża to nie choroba i mam się udać do internisty, który zadecyduje czy potrzebuje zwolnienia 😅

później raz pani z grupą inwalidzką chciała wyprosić mnie z fotela na którym już siedziałam i czekałam na badanie krwi. Wcześniej nikt nie wpuścił mnie w kolejkę, ja też nie nalegałam, bo były starsze osoby, ale ta sytuacja już mnie zdenerwowała i powiedziałam, że ja jestem w ciąży no i już z tego fotela nie zejdę (ona naprawdę weszła za mną do gabinetu) i nawet pani pielęgniarka powiedziała, że mam pierwszeństwo i powinnam mówić od razu, ze jestem w ciąży a nie czekać na swoją kolej. Dodam, że był to mały punkt pobrań i wszyscy czekający słyszeli, że wymiotuję przed pobraniem w łazience, bo miałam straszne nudności i mimo to uprzejmości nie doświadczyłam. Po tej sytuacji stwierdziłam, że będę korzystać z przywilejów.

👧 31 👨32
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobna obserwacje jak Nina, tez bylam we Włoszech w ciazy i tam ludzie są mega mili jak zauważą brzuszek! Gratulują, zagadują , no miodzio :)

W Polsce rzadko kto w kolejce sie ogarnie by przepuścić ale wiecie teraz jest tak ze kazdy w tel patrzy i niekoniecznie zauwaza otoczenie dookoła. Wczoraj w tramwaju poprosiłam pana by mi ustąpił i zrobił to bez problemu, ot po prostu mnie nie widział, a ze upal, hamowanie itd- czulam sie pewniej siedząc. Tam gdzie moge i sa kasy pierwszenstwa- czasem korzystam, czasem sie troche "wstydze" przebić przez łańcuszek ludzi i stoję pokornie 🙈

@kleopatra dzieki za przypomnienie o tym podcascie, zaobserwowalam ta babkę na YT i nic od niej nie obejrzałam 🤣

@agnieszka, nie nooo haha juz sie chyba plec nie zmieni 😁

@black, no tak, twoje zycie wyglada teraz zupelnie inaczej pod katem tego co wolno a co nie :( jak ty sie z tym trzymasz wg? Ja to mam motorek w tyłku i pewnie byloby mi bardzo ciezko zmienić tryb o 180 stopni... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:28

aganieszkam lubi tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Artopa Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zakupy zwykle chodzę z mężem, to jak jest większa kolejka a ja już nie mam siły to go zostawiam z zakupami w kolejce a sama uciekam do auta usiąść. Najpiękniejsze są wizyty w labie. Nie wiem o co chodzi z tymi ludźmi u mnie ale co przychodzę rano to oni zamiast stać w kolejce aż pielęgniarka otworzy rejestrację to siedzą. To ja od razu staje przy tym okienku, a skoro nikt się nie odzywa że jest kolejka to sobie czekam oparta o blat(tym bardziej, że ostatnio więzadło w nodze mnie strasznie ciągnie i wstawanie jest bolesne). Ludzie już patrzą jakbym im rodzine zamordowała (w tym trafiła się jedna babka na którą już kiedyś trafiłam i też miała problem jak na krzywej cukrowej pielęgniarka mnie pierwszą obsłużyła), a jak przyszła babcia spytać kto ostatni to kobieta z nastoletnią córka wskazuje na mnie i mówi "że chyba Pani w ciąży", przy czym nadal jestem jedyną stojąca osobą, dzięki czemu pielęgniarka w ogóle widzi że ktoś czeka. Tylko się uśmiechnęłam i powiedziałam że korzystam w pierwszeństwa. Przynajmniej się dowiedziałam że ciąża jest widoczna bo z przepuszczeniem to każdy ma problem.

• Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pobieram w Synevo krew i koło mnie nigdy nie ma kolejki, może raz musiałam poczekać bo ktoś był obsługiwany. Szczerze mówiąc ostatnio pobierałam krew w przychodni POZ z 15 lat temu i wtedy było to trochę denerwujące, że kobiety w ciąży i osoby z dziećmi miały pierwszeństwo bo zwykła osoba czeka wtedy czasami z 2 godziny (ja tak miałam ale była to też przychodnia na wielkim warszawskim osiedlu). Powinni to jakoś sprytnie rozwiązać typu w poniedziałek i środę kobiety w ciąży i dzieci mają bezwzględne pierwszeństwo i albo przychodzisz w inny dzień tygodnia albo musisz się z tym liczyć. Jednak w przychodni nie pobiera się krwi w nagłym trybie zazwyczaj i wtedy każdy by mógł przyjść w swój dzień bez pretensji do innych.
    Ja się raczej nie proszę sama z siebie o pierwszeństwo bo zazwyczaj się dobrze czuję ale faktycznie już jakieś chamskie zachowania niektórych ludzi, jak wyżej odpisałyście, to po prostu przesada i na pewno zasługują na adekwatną reakcję.
    Jedyne co korzystam zawsze pod Auchan z miejsc parkingowych dla kobiet w ciąży i żałuję, że tylko pod tym sklepem coś takiego widziałam, w przy ograniczonych możliwościach noszenia zakupów to jest mega przydatne.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że dobiłam do 14 kg🙈🙈🙈 jak będzie nadal tak szło, że 1 kg na tydzień to przekroczę 20😳😳😳😳 mój brzuch prezentuje się tak
    e02b28af030d2.jpghttps://zapodaj.net/plik-IG12hGgTYf

Marty.Na, espoir, Niecierpliwa2, aganieszkam, Karos31 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja będąc na prenatalnych z mężem, siedziałam na krześle. Przyszedł facet starszy, który wizytę miał na 10, a dodam, że było przed 8 rano, bo my mieliśmy mieć badanie na 8. Porozglądał się po korytarzu i wskazał na mnie palcem i powiedział "Ty. Ty zejdziesz i mi ustąpisz miejsca"
    Mój jak to usłyszał, to mało do niego nie wyskoczył. Ja go tylko złapałam za rękę, a on do tego faceta, że nie, nie zejdzie, bo żona jest w ciąży. Mina faceta bezcenna 😆 w ogóle śmialiśmy się z tego, że oczywiście mentalność takich ludzi jest dziwna i nawyki również. Mają wizytę na 0, a o 7 już są w poczekalni 😆

W laboratorium to Panie mnie często uszczają. Kiedyś jedna to wręcz wydarła się na facetów, że mają mnie przepuścić 😆

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
  • Megmery Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie nie spotkały jeszcze żadne niemiłe sytuacje. Do sklepów chodzę najczęściej w takich godzinach, że nie ma wielkich kolejek, raczej korzystam z kas samoobsługowych, więc nawet nie miałam jeszcze okazji prosić nikogo, żeby mnie przepuścił. Raz pojechałam do całodobowej apteki, bo mi się skończył cyclogest i potem żałowałam, że nie poprosiłam przepuszczenie w kolejce. Babką przede mną była w scrubach, więc uznałam, że może z jakiegoś gabinetu na szybko wyleciała po coś ważnego. A ona jakieś głupotki kupowała i jeszcze zagadywała aptekarkę (a raczej widziała, że jestem w ciąży). No ale też nie było to jakieś długie.

Raz miałam przemiłą sytuację. U nas w kościele można sobie wziąć dodatkowe krzesło, jak się skończą miejsca w ławkach. I szłam po takie krzesło, a po drodze zatrzymała mnie pani, zaoferowała swoje i jeszcze dopytała gdzie mi postawić. Także mega miło.

Poza tym spotykam się z dużą sympatią wśród pań w lokalnych sklepach oraz wśród sąsiadów. Ale też mieszkamy w spokojnej okolicy, niektórych sąsiadów znam od dziecka, więc też pewnie inaczej. W punkcie pobrań od początku ciąży zawsze tak trafiam, że jestem pierwsza 😅 Z jeżdżenia komunikacja to kilka razy jechałam kolejką, ale zawsze było miejsce, a tak to wszędzie jeżdżę samochodem i jest to bardzo wygodne rozwiązanie.

A w temacie indywidualnych ćwiczeń - ja chodzę na zajęcia fitness dla kobiet w ciąży i od jakiegoś czasu jestem na nich sama, więc można powiedzieć, że mam indywidualne zajęcia 🤣🫣

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

⏸️12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
    26.03.26 - 2,77 cm bobaska

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie raz miałam sytuację, że dziewczyna ok. 18 lat mnie przepuściła w kolejce w sklepie. I również taka młoda ustąpiła mi miejsce w tramwaju.
    Raz też sami z mężem (dziwnie pisać to słowo xd) "wbiliśmy" się na początek kasy pierwszeństwa w Lidlu (była ogromna kolejka ludzi którzy nie mają pierwszeństwa 😅). On powiedział tylko , że chcielibyśmy skorzystać z naszego przywileju 🙈 Mi było trochę głupio, ale mieliśmy też tylko jedną rzecz.

Ogólnie to też po mnie nie widać jakoś bardzo, że jestem w ciąży. Wczoraj okulistka powiedziała do mnie "Pani jest na początku ciąży, tak?" 🙈

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakoś głupio się upominać, a też nie wszędzie jest informacja, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo. Dobrze, że czuję się wystarczająco dobrze, żeby trochę postać. Wczoraj na przykład się naczekałam w kolejce do jedzenia w Ikei, a brzuszek już spory.
    W pierwszym trymestrze musiałam kucać, bo słabo mi się robiło jak stałam nawet tylko kilka minut, ale to wtedy też brzucha nie miałam i też mi było głupio się upominać. W sumie tylko na badaniach do pierwszych prenatalnych o tym wspomniałam jak inna dziewczyna chciała wejść przede mną.

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    08.06 330g 🩵🧸
    01.07 660g ☀️
    27.07 1120g 🦭

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Ale noworodka też hurtowo? Jakoś sobie tego nie wyobrażam 🙈 ja dopiero zaczęłam ich kąpać "hurtowo" jak najmłodszy pewnie siedział. Ale i tak trójka to już za ciasno i po 2 dzieci na raz kąpię 😅 jeśli oczywiście chcą się razem kąpać
    pierwsze 2-3 razy osobno, potem normalnie razem 🙂 aż przeszukałam fotoksiążki, żeby lepiej pokazać 🤪
    aa23f936971d6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:46

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Ewelinaxx Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    W zeszly piątek miałam 3 badanie prenatalne, to byl 31+3 tydzien.
    Wszystko dobrze, nadal jest dziewczynka, nic jej nie wyroslo 🤣 Ważyla w piatek 1930 g, przeplywy ok.

Dziewczyny mam pytanie, hemoglobina mi spadla i przyjmowalam feroplex. Najpoerw 2 razy dziennie, potem juz raz dziennie. Od kilku dni mam totalny spadek energii, taki ze z lozka nie chce mi sie wyjsc. Pomyslalam ze moze zelaza sie kiepsko wchlania i hemoglobina znowu poleciala, jutro ide na badanie. Ale na prenatalnych mialam badane zelazo w surowicy, gdzie wyszlo 100 µg/dL a zakres to 37 — 145.
    Chyba ze jedno z drugim nie ma nic wspolnego?

Niecierpliwa2, Karos31 lubią tę wiadomość

Ewelinaxx
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaxx wrote:
    Cześć!
    Wszystko dobrze, nadal jest dziewczynka, nic jej nie wyroslo 🤣 Ważyla w piatek 1930 g, przeplywy ok.

Dziewczyny mam pytanie, hemoglobina mi spadla i przyjmowalam feroplex. Najpoerw 2 razy dziennie, potem juz raz dziennie. Od kilku dni mam totalny spadek energii, taki ze z lozka nie chce mi sie wyjsc. Pomyslalam ze moze zelaza sie kiepsko wchlania i hemoglobina znowu poleciala, jutro ide na badanie. Ale na prenatalnych mialam badane zelazo w surowicy, gdzie wyszlo 100 µg/dL a zakres to 37 — 145.
    Żelazo to tylko tymczasowy poziom we krwii i nie pokazuje jakie są rezerwy w organizmie. Wystarczy zjeść dzień wcześniej sporo czerwonego mięsa i inne produkty bogate w żelazo, żeby ten poziom był wysoki, a ferrytyna może szorować po dnie

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    08.06 330g 🩵🧸
    01.07 660g ☀️
    27.07 1120g 🦭

preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w przychodni się dowiedziałam, że nie widać po mnie ciąży 🤣 ale może dlatego, że luźno się ubrałam, bo brzuch mam widoczny, ludzie raczej zauważają. Nawet się lekarka pytała,czy na pewno jestem w trzecim trymestrze,bo inaczej nie może mnie zakwalifikować 🙃😏 Zaszczepiłam się rano i już mnie ta ręka boli, jestem trochę rozbita, ale też się nie wyspałam 🙈 mój synek ma problemy z zasypianiem, przez co mega późno chodzę spać.
    Mnie też czasem wkurzało jak się spieszyłam do pracy a tutaj co chwilę kobieta w ciąży czy z małym dzieckiem i ma pierwszeństwo do pobrania. Dlatego w ciąży, jak nie pracuje to przychodzę najwcześniej koło 9,żeby już ten największy tłum ludzi przeszedł. Jak czuje się dobrze, to czekam w kolejkach, ale jak źle to raczej korzystam z pierwszeństwa 😊
    Mnie dziś znowu mdli 😏 jeszcze wytrzymać te niecałe 2 miesiące i można rodzić 😃

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaxx wrote:
    Cześć!

Ja też mam taki spadek energii, zwalam to na trzeci trymestr po prostu 🙈 lepiej badać ferrytyne niż żelazo. Ale w ciąży najbardziej patrzy się na hemoglobinę i morfologię, bo jak suplementujesz żelazo to może być wysoki poziom, a czy jest dobrze wchłaniane to już właśnie ferrytyna i hemoglobina.

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości, to przy morfologii też macie podwyższone leukocyty i neutrofile? Bo ja co badanie mam podwyższone

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
‹‹ 398 399 400 401 402
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ