PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie będziesz często patrzeć na to zdjęcie, nie ma co się przejmować 😋snieżka wrote:Super White, że wszystko dobrze wyszło
Naprawdę długa ta szyjka 😀 Miałaś mierzoną przezpochwowo czy przez brzuch?
Ja wczoraj byłam u fotografa zrobić zdjęcie do nowego dowodu i wyszło strasznie jakby do listu gończego. Oczy wyszły jakoś wytrzeszczone 😩 Dałam już je do urzędu i trochę żałuję. Niby to tylko kawałek plastiku, ale dobiło mnie to i fakt, że będę skazana na nie przez 10 lat 🙈
A szyjka zmierzona przezpochwowo
snieżka lubi tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 330g 🩵
01.07 660g ☀️
27.07 1120g 🦭
12.08 1400g 🧸

-
PaulinKA wrote:@black, no tak, twoje zycie wyglada teraz zupelnie inaczej pod katem tego co wolno a co nie
jak ty sie z tym trzymasz wg? Ja to mam motorek w tyłku i pewnie byloby mi bardzo ciezko zmienić tryb o 180 stopni... 
Przed ciążą byłam bardzo aktywna, w trakcie ograniczyłam tę aktywność, ale dalej lubiłam długie spacery. Po szpitalu podeszłam do tego zadaniowo. Najbardziej było mi szkoda wyjazdu wakacyjnego i tego, że ograniczam męża w tym względzie, ale jeszcze nadrobimy
Obecnie jestem na takim etapie, że najbezpieczniej czuje się w domu, a wszelkie dłuższe wyjścia bardzo mnie stresują, bo już rozkminiam, czy nie zaszkodziłam szyjce.
Jedyną rozrywką, na którą sobie pozwoliliśmy już dwa razy było pójście do Multikina, gdzie wykupiliśmy miejsca z rozkładanymi fotelami, na których jestem w stanie się prawie położyć i być na lewym boku.
W te upały to nawet się cieszę, że nie mogę wychodzić z domu 😂
White cudowny fotel ❤️ gdybym miała miejsce to bym sobie taki sprawiła, ale niestety miejsca mamy na minusie, a i tak polowa rzeczy poszła do kosza 😂
Wczoraj tak bolała mnie głowa cały dzień, że po 40 minutach szkoły rodzenia wróciliśmy do domu. Ledwo wytrzymałam. Możliwe, że to nie tylko kwestia niewyspania, ale też jednak szczepienia. Po RSV ręka w ogóle mnie nie bolała, nawet nie szczypała, ale samopoczucie dzień po masakra.
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
Ślicznie dziękuję jesteś niezawodna😜aganieszkam wrote:Z tego co wiem, to jest:
1) Urlop ojcowski, który trwa 14 dni (można podzielić na 2 części), trzeba go wykorzystać do 12 miesiąca życia dziecka,
2) Urlop rodzicielski dla drugiego rodzica (dodatkowe 9 tygodni), można go wybierać w częściach, do 6rż dziecka,
3) opieka na matkę dziecka, ale to raczej po CC, czy ciężkim porodzie (14 dni max)
4) jest jeszcze coś takiego jak opieka na zdrowe dziecko, max 2 dni w roku kalendarzowym,
5) a i urlop okolicznościowy 2 dni.
Poza tym ojciec może przejąć część urlopu macierzyńskiego, ale to już nie ma dodatkowej puli.
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Jestem już po wizycie u swojego ginekologa prowadzącego. Szyjka ma długość 2,9 cm więc jestem spokojna

Mały waży 2060kg, więc już kawał chłopa 😅 z mężem obstawiliśmy przed wizytą ile będzie ważył. Mąż mówił, że 1800, ja 2080, więc byłam najbliżej 😆
Poza tym, wszystko w normie. Zostaly dwie wizyty do końca
Frena, PaulinKA, BlackAmericano, pandzia 🐼, snieżka lubią tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-