PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
White co za śliczny kociak 🥹! Fotel wygląda bardzo elegancko i wygodnie. Ja mam uszaka, wiec (niestety) nie będę kupować kolejnego. Licze, ze poradzimy sobie na inne sposoby.
Co do ubranek to to wszystko jest na jeden rozmiar? Zestresowałam się 😂. Dla porównania mam 3 pary skarpetek 🙈. Chętnie poczytam o doświadczeniach / przemyśleniach reszty dziewczyn z ubrankami.
Trzymam kciuki za badanie! 🤞 Moje prenatalne już w czwartek i standardowo, z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej wkrada się niepewność i stres czy wszystko będzie w porządku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 16:05
White1 lubi tę wiadomość
-
Noo liczyłam tylko rozmiar 56 i 62, totalna przesada 😂 ja kupiłam tylko dwa ubranka i jedno dostałam nowe, reszta to używki od ciociBlossomka wrote:White co za śliczny kociak 🥹! Fotel wygląda bardzo elegancko i wygodnie. Ja mam uszaka, wiec (niestety) nie będę kupować kolejnego. Licze, ze poradzimy sobie na inne sposoby.
Co do ubranek to to wszystko jest na jeden rozmiar? Zestresowałam się 😂. Dla porównania mam 3 pary skarpetek 🙈. Chętnie poczytam o doświadczeniach / przemyśleniach reszty dziewczyn z ubrankami.👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 330g 🩵
01.07 660g ☀️
27.07 1120g 🦭
12.08 1400g 🧸

-
White1 wrote:Noo liczyłam tylko rozmiar 56 i 62, totalna przesada 😂 ja kupiłam tylko dwa ubranka i jedno dostałam nowe, reszta to używki od cioci
Niee mysle ze jak to sa dwa rozmiary to na prawde calkiem ok (pisze tak bo u mnie wyszlo mniej wiecej podobnie chyba 😅
50/56/62
Body krotkie- 14/4/0
Body dlugie - 8/14/14
Leginsy- 12/12/11
Śpioszki total (ze stopkami i bez)- 10/11/21
Pajace 0/8/0
Do tego mam rajstopki, skarpetki (skarpetek akurat dosc malo xD), jakies 13 kaftanikow, 7 sweterków i jakies niezidentyfikowane rodzaje odzieży typu Leginsy ze stopami xD
Ja bym wszystko poprala i poukladala na twoim miejscu, masz czas, miejsce- a nie masz pojęcia co sie wam sprawdzi 😁wiec skoro juz te rzeczy sa u Ciebie warto miec w pogotowiu i sobie obczajac czy np.spodenki musza byc na szerokim pasie czy dzieć akceptuje tez zwykla gumkę, czy śpiochy maja miec stopki czy lepiej bez itd.
Nasze szafy i komody dzieciece nigdy juz nie beda tak pięknie zorganizowane jak teraz przed narodzinami takze sobie posortuj, jak nie masz tyle organizerow to w strunowki i będziesz sobie wyciągać w razie potrzeby
A fotel piekny ! Ja mam uszaka w salonie no i nie bede kupiwac specjalnego, wiem ze on ponoc za gleboki do karmienia ale trudno, obloze sie poduchami 😅
A po waszych wpisach o kąpieli zamowilam zwykla skladana silikonowa wanienke za 65 zl, bo odpowiedzi byly tak rozne ze doszłam do wniosku ze i tak każdy musi na swoim malenstwie przećwiczyć 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 16:33
White1 lubi tę wiadomość
-
Ja akurat wczoraj postanowiłam sobie w końcu chociaż posegregować rozmiarami ubranka. Te co mam u siebie, bo jest jeszcze duży worek ubrań u moich rodziców, ale go ogarnę dopiero po przeprowadzce.
Wyszły mi też duże ilości ubranek, a jak pomyślę, że praktycznie drugie tyle jest u rodziców, to już w ogóle 😂
Np. Body krótki rękaw u siebie mam 41 sztuk (rozmiar 56 i 62) 😉 Nie zamierzam redukować tych ilości, będziemy mieli wybór, zobaczymy co nam się najlepiej sprawdza. Wiem, że będziemy mieli na pewno jakieś swoje ulubione, a większość nie zostanie ani razu ubrana, ale nie zmarnują się, zostaną przekazane dalej ☺️
Jedyne co mnie przeraziło, to, że mam takie ilości, a się okazało, że nie mam żadnego bodziaka na długi rękaw w rozmiarze 56 😅 -
Ja na początku myślałam, że będziemy mieli mało ubranek, a ostatnio przytargałam dwie siatki od koleżanki i myślę, że podobny zestaw się uzbierał 😅 Mam zamiar wyprać wszystko, bo niektóre są przez głowę, inne kopertowe, zobaczymy co się sprawdzi. Ewentualnie przy prasowaniu zrobię selekcję, jakby mnie jednak pokonała ilość.
White, super fotel i piękny kociak! 😊 Jeżeli uznamy, że przyda nam się fotel to może też ten model obczaję, jak ma takie fajne bajery.
Ja mam dzisiaj super dzień, rano widziałam się z koleżanką, a po południu mama namówiła nas na rodzinną sesję w ogrodzie ❤️ Zupełnie spontanicznie a wyszło super. Ciążową i tak planujemy, ale tu udało się z rodzicami trochę fotek, kot rodziców też się wprosił, więc mamy pamiątkę 🥹
babajagapatrzy, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
Tyle ubranek w jednym rozmiarze? Nieźle 😅 najpierw może wszystkie upierz, jak Ci pasują, a potem zobaczysz ile realnie potrzebujesz. Są dzieci co co chwilę ulewają, czy się przesikują i trzeba co chwilę przebierać, a inne przelecą cały dzień w jednym ubranku 😅 myślę, że warto mieć te 15 kompletów. A skarpetek się w sumie najmniej używa i najmniej się brudzą, to na pewno bym zredukowała 😅White1 wrote:Ja mam jutro prenatalne, a pierwsze szczepienie w przyszły czwartek. Nie mogę się doczekać jutra. W ogóle moja mama jest akurat u mnie (rodzice mieszkają prawie 3h drogi ode mnie) i mam nadzieję, że będę mogła wejść na prenatalne i z mężem i z mamą 🤞
Przeliczyłam ubranka i jestem przerażona tymi ilościami. Zanim zacznę to wszystko prać, zalecacie trochę (ile?) zredukować te ilości? Krótki rękaw (body, koszulki) 20, długi rękaw 36, spodnie 30, pajace 27, 40 par skarpet 🫣😵💫
Przyszedł mi fotel i jestem zachwycona, buja się bez dźwięku, bardzo przyjemnie i tak mocno jak chcę, ma rozkładane nogi, mięciutki, łatwo się z niego wstaje nawet z brzuchem. Do tego rodzice kupili mi poduchę do karmienia w Ikei. Na razie fotel przejął kot... także jednego kota mam w dostawce, a drugiego w fotelu 😂

Piękny fotel 😍 i kociakWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 17:33
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Cześć! Nadrobić Was po kilku dniach graniczy z cudem! Wczoraj zaczęłam, a dopiero dziś skończyłam.
Przede wszystkim: Śnieżko, ogromne gratulacje! Niech Wam życie słodko mija i obyście zawsze umieli się przyjaźnić 🌸
White, super fotel! Ja chcę kupić uszaka, już mam go w projekcie salonu w nowym domu. Co to za model?
U nas nadal trwa szał przygotowań, ubranka w większości poprane, kolejna tura suszy się w ogrodzie. Moj brat kupił sprzęt do ozonowania, więc ogarnął mi śpiworek i Engela
mąż montuje jeszcze półki na książki, dziś zamówiłam matę na podłogę, powoli kącik turlania się mamy gotowy. Przyszedł mi też przewijak i lampka, obie rzeczy spoko 
Moja mama chce nam kupić nianię, dajcie znać na co się zdecydowałyście. Zastanawiam się nad kamerką Xiaomi.
Muszę kupić jeszcze ssak do smarków i koszule i chyba mamy to :o w piątek jedziemy na krótki urlop i po powrocie chce już spakować walizkę.
No i byliśmy wczoraj na dniu otwartym porodówki, bardzo nas ujął klimat, jesteśmy zdecydowani tam rodzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 18:38
Niecierpliwa2, PaulinKA, aganieszkam, snieżka, BlackAmericano lubią tę wiadomość
-
Ninia wrote:Melduję, że dobiłam do 14 kg🙈🙈🙈 jak będzie nadal tak szło, że 1 kg na tydzień to przekroczę 20😳😳😳😳 mój brzuch prezentuje się tak
https://zapodaj.net/plik-IG12hGgTYf
Nina pięknie wyglądasz! Brzuszek wygląda bardzo zgrabnie 😎🫶🏻 -
Sawka dzięki🥰 ja też się czasami zastanawiam gdzie te 14 kg weszło albo już nie pamiętam jak wyglądałam przed😅
Ja też mam tonę ubrań. W rozmiarze 50 to kilka sztuk ale w 56 to mam z 20 par body (różne warianty), 12 pajacyków na suwak, 2 pary długich spodenek z 2 sweterki. Na 62 z 15 zestawów body+bluzeczka+ spodenki( wymyśliłam sobie, że pospinam takie całe zestawiki agrafkami by potem nie szukać co do czego pasuje), z 10 dodatkowych sztuk body, z 4 dodatkowe sweterki, 3 pary rajstopek grubych, 12 pajacyków na suwak. Za 68 biorę się jutro, wiem już ,że tam mam deficyt pajacyków bo o dziwo nie dostałam ani jednego na ten rozmiar, za to zestawów ubranek to z 20 będzie. Skarpet też mam z 40-50 par ale to pewnie na różne rozmiary. Aż mi się słabo robi jak sobie pomyślę , że mam to segregować. Poza tym czeka mnie jeszcze wielka sterta ciuchów od 72 w górę i zapowiedzi koleżanki, że ma kolejne bo jej synek teraz nagle urósł 🙂 z drugiej strony szkoda nie brać. Większość jest naprawdę fajnych i można sobie zrobić urocze zestawy. Mnie jakoś ekologicznie pociesza ta myśl, że te wszystkie rzeczy nie stały się śmieciami, a może jeszcze się uda by po nas kolejny chłopczyk je dostał. -
babajagapatrzy chyba nawet wysyłałam
https://www.beliani.pl/fotel-rozkladany-z-funkcja-bujania-rea-obrotowy-szenil-jasnobezowy-822347.html
pandzia 🐼, aganieszkam lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 330g 🩵
01.07 660g ☀️
27.07 1120g 🦭
12.08 1400g 🧸

-
Ninia gdzie te wszystkie dodatkowe kilogramy się mieszczą??.wyglądasz bardzo zgrabnie 😊😊
White, cudny kociak 😍 i fotel też na żywo wygląda super. Jak możesz to podeślij jeszcze raz link 🤭
Ludzie nie chcą zauważać kobiet w ciąży.. i tutaj to nie jest nawet kwestia tego, że patrzą w telefony. Po prostu nie chcą. Mi kiedyś w banku( jak była kilometrowa kolejka ) jakaś pani zaproponowała,że może sobie usiądę xd nikt przepuścić nie chciał. W diagnostyce wbijam bez kolejki chociaż ostatnio jak tam idę to nie ma akurat kolejek pomimo wczesnej pory. Dziewczyny jak tylko się da to korzystajcie i nie myślcie o tym,że to tak głupio.. może się nagle wam zrobić słabo i uwierzcie, pewnie 90% osób,.które was nie zauważają byłaby posrana jakby trzeba było udzielić pierwszej pomocy.
Melduję,że na limango jest doktor nap na wyprzedaży, może ktoś znajdzie tam coś dla siebie.
Babajaga, ja mam Xiaomi c300 i pewnie zakupie drugą dla bobasa bo w pokoju córci cały czas mamy podłączoną.
Zamówiłam dzisiaj wyprawkę apteczną i stuknął prawie tysiak🫣
Trzymam kciuki za nadchodzące wizyty ✊🏼🥰
Ninia, aganieszkam lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
Czekamy na chłopca 🥰🩵

-
Na żywo kolor wygląda lepiej niz na zdjęciach 👍🏼 na stronie wyszedł taki żółtawy odcieńWhite1 wrote:babajagapatrzy chyba nawet wysyłałam
https://www.beliani.pl/fotel-rozkladany-z-funkcja-bujania-rea-obrotowy-szenil-jasnobezowy-822347.html
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
Czekamy na chłopca 🥰🩵

-
White, zgadzam się z Pandzią: u Ciebie ten fotel wygląda dużo ładniej niż na stronie sklepu!
Ja też dziś zamówiłam aptekę, poszło prawie 6 stówek, ale miałam już coś z wcześniejszych zamówień. Musze teraz ogarnąć koszulę, idę zobaczyć to limango, dzięki za info!
A tu nasz uroczy kącik do przewijania, nakładkę w końcu mamy za darmo i to drewnianą, jak widać-nie mamy idealnie dobranej bejcy, ale i tak mega mi się podoba!
https://zapodaj.net/plik-vTTC8XZkfT
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 20:36
Niecierpliwa2, pandzia 🐼, White1, Jenny93, Ninia, aganieszkam, snieżka, BlackAmericano lubią tę wiadomość
-
aganieszkam wrote:Wiecie, że mam jakieś lęki, że jednak będzie chłopiec 🤣 ciężko mi uwierzyć w dziewczynkę. Nawet nie odcięłam metek od ubranek typowo dziewczęcych 🙈
Aga jak ja Cię rozumiem 🤣🤣🤣 Mam dokładnie to samo. Co wizytę się upewniam czy na pewno. Wszystko leży i boję się odciąć metki i zrobić pranie, chociaż czas mnie goni i czuję się też już coraz słabsza 🙈 Ostatnio miałam wizytę i mąż pyta czy na pewno dziewczynki i lekarz się zaczął śmiać, że na tym etapie już ciężko się pomylić i pokazał nam w zbliżeniu 🤣 a i tak mam jakieś opory
aganieszkam, Ninia lubią tę wiadomość
-
Co do pierwszeństwa to jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby ktoś dobrowolnie mnie przepuścił. Za to jak idę na pobranie krwi to sama pytam czy ktoś korzysta z pierwszeństwa i że ja chcę skorzystać. Biorę leki na czczo więc zależy mi na czasie żeby te badania zrobić jak najszybciej a nie kwitnąć w kolejce
-
Tez mam przewijak w gąski, córka bardzo lubi😁babajagapatrzy wrote:A tu nasz uroczy kącik do przewijania, nakładkę w końcu mamy za darmo i to drewnianą, jak widać-nie mamy idealnie dobranej bejcy, ale i tak mega mi się podoba!
https://zapodaj.net/plik-vTTC8XZkfT
babajagapatrzy lubi tę wiadomość
-
Z tego co wiem, to jest:kleopatr4 wrote:Możecie proszę podsumować co przysługuje tatusiowi na UOP po porodzie? Wcześniej nigdy nie korzystaliśmy z żadnych urlopów i wsparc bo było jdg, a moja głowa nie ogarnia na tym etapie zusowskich paplanin☹️
1) Urlop ojcowski, który trwa 14 dni (można podzielić na 2 części), trzeba go wykorzystać do 12 miesiąca życia dziecka,
2) Urlop rodzicielski dla drugiego rodzica (dodatkowe 9 tygodni), można go wybierać w częściach, do 6rż dziecka,
3) opieka na matkę dziecka, ale to raczej po CC, czy ciężkim porodzie (14 dni max)
4) jest jeszcze coś takiego jak opieka na zdrowe dziecko, max 2 dni w roku kalendarzowym,
5) a i urlop okolicznościowy 2 dni.
Poza tym ojciec może przejąć część urlopu macierzyńskiego, ale to już nie ma dodatkowej puli.
White1, Niecierpliwa2, Panna_M, kleopatr4 lubią tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
U nas na prenatalnych wszystkie parametry w normie. Główka nisko, łożysko wysoko, wody w dobrej ilości, waga 1400g, narządy wszystkie w porządku, rączka przy buzi, stópka przy kroczu, ale udało się pomierzyć, szyjka długa ponad 4cm, pulchne usteczka i policzki 🩵
Karos31, babajagapatrzy, snieżka, Blossomka, BlackAmericano, Niecierpliwa2, Jenny93, pandzia 🐼, Ninia, Panna_M, Kingus 1, Frena lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
08.06 330g 🩵
01.07 660g ☀️
27.07 1120g 🦭
12.08 1400g 🧸

-
Super White, że wszystko dobrze wyszło
Naprawdę długa ta szyjka 😀 Miałaś mierzoną przezpochwowo czy przez brzuch?
Ja wczoraj byłam u fotografa zrobić zdjęcie do nowego dowodu i wyszło strasznie jakby do listu gończego. Oczy wyszły jakoś wytrzeszczone 😩 Dałam już je do urzędu i trochę żałuję. Niby to tylko kawałek plastiku, ale dobiło mnie to i fakt, że będę skazana na nie przez 10 lat 🙈