PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie, przepływy dobre, ale mały miał podwyższone/zmienne tętno, więc ktg w szpitalu mnie nie ominie
Dobrze, że torbę mam przygotowaną, bo patrząc na tę serię tu zaczynam myśleć, że też 3-dniowe wczasy przede mną...
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie wracam z wizyty. Tętno w porządku, waga od wizyty w szpitalu 2 tygodnie temu poszła 400 g w górę i wynosi obecnie 2308 g.
Zmartwił mnie troszkę brzuszek, bo jest malutki - na granicy. Pani doktor powiedziała żebym się nie martwiła, bo przyrost jest prawidłowy i nie ma konieczności zapisu na jakąś nagłą wizytę, bo za niecałe dwa tygodnie mam zdjęcie szwu, a tam też będzie robione USG.
Zapisałam się już na wizytę po porodzie na 19.11. Ewentualnie gdyby coś mi wcześniej wypadło to będę zmieniała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 16:03
snieżka, Niecierpliwa2, PaulinKA, Blossomka, Karos31, aganieszkam, Frena, Jenny93, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
Oj dziewczyny jestem po rozmowie z Pania Doktor to byla Pani ordynator szpitala na Madalińskiego. Nie wiadomo czy jutro wyjdę do domu. Ktg wychodzi w porządku.
Pani Doktor zdecydowala że jutro mam powtórkę krzywej cukrowej bo dzidziuś podobno duży. Wod płodowych podobno na granicy Afi 24 czy coś takiego. Tak więc chyba muszę zostać w szpitalu i poukładać to sobie wszystko w głowie.Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
1 Prenatalne ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram
3 Prenatalne 💙 - 1700 gram
Mój mały waży 2400 gram.

-
Niecierpliwa2 wrote:Jestem po wizycie, przepływy dobre, ale mały miał podwyższone/zmienne tętno, więc ktg w szpitalu mnie nie ominie
Dobrze, że torbę mam przygotowaną, bo patrząc na tę serię tu zaczynam myśleć, że też 3-dniowe wczasy przede mną...
Niestety to co się tu dzieje ostatnio to ja sama nie wiem. Mi chyba wczasy pod grusza w szpitalu na Madalińskiego mogą się przedłużyć.Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
Połówkowe 💙 - 480 gram
Mój mały waży 2400 gram.

-
Kinguś mój też dokoksowal, wczoraj 35+1 i 2800 trochę się przestraszyłam i się spytałam lekarza czy nie za duży ale on powiedział, że jest ok. Z siatki wynika 85 centyl🤨 na razie staram się nie przejmować pomiarem ze szpitala bo za tydzień mam mojego lekarza i wtedy porównam gruszki do gruszek czyli z jego pomiarem ostatnim. Ostatnio wychodził w 65 centylu.
PaulinKA, Kingus 1, snieżka, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
No i sobie wykrakałam - tętno w ktg w górnej granicy normy. Teoretycznie mogłabym pójść do domu, ale proponują badania krwi i wymazy na wszelki wypadek. Nie będę się upierała, dam NFZowi zarobić
Lekarz wspominał, że może w sobotę mnie wypuszczą, jak jutro będzie ok, ale nastawiam się raczej na poniedziałek, pewnie nie podarują sobie trzeciej doby. Trzymajcie za nas kciuki, oby się nie przedłużyło.
Co do wagi, to ja miałam dzisiaj na dwóch sprzętach przez dwóch lekarzy szacowaną i 150 g różnicy, więc faktycznie najlepiej trzymać się jednego źródła
-
Za długo trwało chyba i dlatego przedłużyli, ale ostatecznie wyszło wszystko dobrze. Najgorsze, że w środę miałam mieć pobierany gbs, ale mój lekarz już to ze mną ustala, także po niedzieli mam napisać i gdzieś mnie "wciśnie". I tak, to czas, by spakować wkońcu torbę, bo nigdy niewiadomo.PaulinKA wrote:@marty.na, super zw juz wracacie! Dziwi mnie tylko ze niepokoić ich tętno 180 w fazie aktywnosci malucha. Ja mialam na ktg I ponad 200, co oczywiście mnie zestresowało ale moja pani dr powiedziala ze to bardzo ladna akceleracja, nawet porzadana i duzo bardziej fizjologiczna niz spadki (tak jak u @kingus) . No ale pewnie co lekarz to interpretacja, plus wiadomo indywidualna sytuacja.
@kleopatra z tego co czytalam to szyjka macicy 2 czesci- pochwowa i ta nadpochwowa. Moze ona sie zaczyna po prostu zgladzac od dołu jakby? Ze u góry jest jeszcze zamknieta szczelna a dol juz sie rozmiekcza itd? Miałoby to sens patrząc np.pod katem bezpieczeństwa malucha. Wiesz ja w zasadzie od jakis 3 4 dni stosuje wiesiolka czy daktyle wiec jedyne co to masaz krocza mogl nieco tam otworzyc ujście no ale tez gleboko przeciez nie pcham paluchow 😅 moze tak po prostu jest ze skoro lozysko traci na wydolności to maluch daje sygnal do ewakuacji i beda następowac te kroki przygotowawcze? Zdecydowanie na tym etapie wole w te strone niz indukcję
A co do przeplywow wiesz ja nigdy nie bylam jakas kobita z krwi i kości, raczej troche chuchro , moze to wszystko jakoś jest wynikiem ogólnego stanu zdrowia (o które ssię dbać najlepiej umiem) ..
Fakt, jakaś seria szpitalowacsiw zrobiła, ale wierzę, że u wszystkich będzie wszystko dobrze. I pamiętajcie, dobrze, że reagujemy
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Ja nie mam wiadomości.kleopatr4 wrote:Dziewczyny jakby coś sprawdzajcie wiadomości bo wysyłałam chyba każdemu link do wappa. My tam coś piszemy sobie już.
-
Afi 24? To ładny wynik. Chyba, że już uznali to za wielowodzie, tak?Kingus 1 wrote:Oj dziewczyny jestem po rozmowie z Pania Doktor to byla Pani ordynator szpitala na Madalińskiego. Nie wiadomo czy jutro wyjdę do domu. Ktg wychodzi w porządku.
Pani Doktor zdecydowala że jutro mam powtórkę krzywej cukrowej bo dzidziuś podobno duży. Wod płodowych podobno na granicy Afi 24 czy coś takiego. Tak więc chyba muszę zostać w szpitalu i poukładać to sobie wszystko w głowie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 19:34
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
kleopatr4 wrote:Dziewczyny jakby coś sprawdzajcie wiadomości bo wysyłałam chyba każdemu link do wappa. My tam coś piszemy sobie już.
Dziękuję, dostałam, ale za nic nie wiem co zrobicie tym linkiem. Jestem zielona 🙈. W aplikacji gdzieś to wkleić? -
A jak to działa? Widać tam numer telefonu, czy jak? 🤔kleopatr4 wrote:Dziewczyny jakby coś sprawdzajcie wiadomości bo wysyłałam chyba każdemu link do wappa. My tam coś piszemy sobie już.02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
O kurcze, przykro mi dziewczyny, że macie tyle stresu i że nie udało się uniknąć szpitala 😥
Pamiętajcie, że Wasze dzieciątka są już na takim etapie, że poradzą sobie juz poza brzuszkiem. Ale trzymam kciuki, żeby jeszcze chwilę udało się je zatrzymać
Niecierpliwa2, PaulinKA, Marty.Na lubią tę wiadomość
-
Marty.Na uznali to że już prawie na granicy jest. Jutro będą sprawdzać co i jak. Zobaczymy co wyjdzie. Wypisy około 15.00 - 16.00 tak więc pozostaje mi jutro czekać i zobaczymy co będzie.Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
Połówkowe 💙 - 480 gram
Mój mały waży 2400 gram.

-
O rany, ale seria!😯 Ja też dziś odwiedziłam IP. Po nocy miałam więcej wodnistej wydzieliny niż zwykle, zaniepokoiło mnie to. Rano szłam na pobranie krwi to kupiłam w aptece po drodze te testy Amniocheck. Zużyłam trzy i na każdym zrobiła się taka niebieskawa smuga, co może świadczyć o wypływie wód płodowych. No to pojechaliśmy na IP, żebu to sprawdzić, trochę się bałam ale było pusto i zaraz mnie przyjęli. Zrobili KTG, badania i wykluczyli sączenie wód 🙂 KTG wyszło dobrze, usg też w porządku - 2700 g i cały czas 48 percentyl 🙂 także puścili mnie do domu, uff 🙂
Chwilowo jestem uspokojona, ale coś czuję że do porodu co i rusz coś bedzie wzbudzało niepokój, echh. A co dopiero po urodzeniu 😅
Kingus, Niecierpliwa - współczuję stresu i pobytu w szpitalu, wiem że to nic przyjemnego 😟 trzymam kciuki żeby badania wychodziły pomyślnie i powrót do domu był szybki 🙂
PaulinKA, dobrze że Twoja prowadząca trzyma rękę na pulsie i będziecie monitorować co trzeba, już za chwilę masz ciąże donoszona więc będzie dobrze nawet przy wcześniejszym rozwiązaniu!
Ninia, ech te przeboje z cukrami 🙁 a może Ty masz bardziej hipoglikemie reaktywną niż cukrzyce ciążową? Pamiętam, że mowilas ze w sumie to po niczym Ci cukrów nie wywala, nawet po maczku.
Mi ostatnio się popsuł sensor po 3 dniach, a po wyjęciu mam w miejscu wbicia igły taką zaczerwienioną gulę, jakby stan zapalny się zrobił 😟 narazie to psikam octeniseptem, zapomniałam na IP to pokazać i zapytać 🙁
Niecierpliwa2, snieżka lubią tę wiadomość
-
ja też mam jutro i tak samo pomyślałam czytając Was 👀babajagapatrzy wrote:Jezu, dziewczyny, może ja jednak zrezygnuję z dzisiejszej wizyty! Jakieś złe fluidy tu dziś krążą 🫢
dużo cierpliwości i siły Wam życzę na te ostatnie tygodnie i mam nadzieję, że wszystkie wyniki będziecie miały dobre 🫂
ja zostaje tylko tutaj. mam nadzieję, że czasem któraś coś skrobnie 🙂
Niecierpliwa2, Paulina1106 lubią tę wiadomość
-
kleopatr4 wrote:Dziewczyny jakby coś sprawdzajcie wiadomości bo wysyłałam chyba każdemu link do wappa. My tam coś piszemy sobie już.
Ja nic nie mam 😔