Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 3 września, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Pani Doktor zdecydowala że jutro mam powtórkę krzywej cukrowej bo dzidziuś podobno duży.
    kurcze krzywa to takie obciążenie dla organizmu, a Ty drugi raz będziesz ją miała jak jesteś już na końcówce ciąży? pierwszy raz się spotykam z czymś takim... ale mam nadzieję, że wyniki będą dobre 🫂🫂🫂

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 3 września, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odczarowuję złą passę! U nas była dobra wizyta :)

Malutka waży 2600, więc jest w okolicy 30-40 centyla. Szyjka jeszcze zamknięta, ale już skrócona. Kolejna wizyta za dwa tygodnie, lekarka powiedziała, że do tego czasu raczej nic nie powinno pójść w kierunku porodu.
    Bobas spał, ma tak słodką buzię i taką podwiniętą bródkę 🥹 widać było na USG jak jej falują włoski, jak się uśmiecha i ziewa ♥️ mam pobrany wymaz na GBS. Na razie bez stresu u nas :)

Niecierpliwa2, kleopatr4, PaulinKA, snieżka, aganieszkam, espoir, Frena, Blossomka, Ala87, Ninia, Martit, pandzia 🐼, White1, Karos31 lubią tę wiadomość

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 3 września, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Ja nie mam wiadomości.
    Przyjmiesz moje zaproszenie w sekcji wiadomości w takiej trzeciej zakładce ze strzałką bodajże. I wtedy wyślę😁

Alice tak samo najpierw prosze przyjmij zapro.

Agnieszkam, tam widać numer i nazwę użytkownika typu imię i nazwisko chyba że ustawisz inaczej, na czacie można też sobie dodać nick stąd np.

Espoir, ja przeglądam różne wątki i tutaj bede w przeważaniu. Moze być tak że na czacie się będzie tyle wiadomości pojawiać że tu łatwiej w jednym poście ująć.
    Ale fotki czopów to pewnie bardziej tam😅 z przymróżeniem oka, ale kto wie może się pojawi coś takiego haha

espoir, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 3 września, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    A jak to działa? Widać tam numer telefonu, czy jak? 🤔

Widać numer, dane jeśli masz wpisane np. imię no i zdjęcie jeśli masz dodane

aganieszkam lubi tę wiadomość

• Marty.Na Autorytet

Wysłany: 3 września, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frena wrote:
    O rany, ale seria!😯 Ja też dziś odwiedziłam IP. Po nocy miałam więcej wodnistej wydzieliny niż zwykle, zaniepokoiło mnie to. Rano szłam na pobranie krwi to kupiłam w aptece po drodze te testy Amniocheck. Zużyłam trzy i na każdym zrobiła się taka niebieskawa smuga, co może świadczyć o wypływie wód płodowych. No to pojechaliśmy na IP, żebu to sprawdzić, trochę się bałam ale było pusto i zaraz mnie przyjęli. Zrobili KTG, badania i wykluczyli sączenie wód 🙂 KTG wyszło dobrze, usg też w porządku - 2700 g i cały czas 48 percentyl 🙂 także puścili mnie do domu, uff 🙂
    Chwilowo jestem uspokojona, ale coś czuję że do porodu co i rusz coś bedzie wzbudzało niepokój, echh. A co dopiero po urodzeniu 😅

Kingus, Niecierpliwa - współczuję stresu i pobytu w szpitalu, wiem że to nic przyjemnego 😟 trzymam kciuki żeby badania wychodziły pomyślnie i powrót do domu był szybki 🙂

PaulinKA, dobrze że Twoja prowadząca trzyma rękę na pulsie i będziecie monitorować co trzeba, już za chwilę masz ciąże donoszona więc będzie dobrze nawet przy wcześniejszym rozwiązaniu!

Ninia, ech te przeboje z cukrami 🙁 a może Ty masz bardziej hipoglikemie reaktywną niż cukrzyce ciążową? Pamiętam, że mowilas ze w sumie to po niczym Ci cukrów nie wywala, nawet po maczku.

Mi ostatnio się popsuł sensor po 3 dniach, a po wyjęciu mam w miejscu wbicia igły taką zaczerwienioną gulę, jakby stan zapalny się zrobił 😟 narazie to psikam octeniseptem, zapomniałam na IP to pokazać i zapytać 🙁
    O, czyli podobnie jak u mnie, tylko mnie zostawili na oddziale. Czyli jednak te paski można kupić w aptece? No to jutro lecę kupić. Dziewczyny z sali mi mówiły, że tylko internetowo, a widzisz, jednak jest opcja na miejscu

Ja to w ogóle miałam luksus, bo pierwszy dzień byłam całkiem sama w sali, więc w nocy tez byłam sama. Coś pięknego . Potem było nas 4, ale miałam naprawdę fajne dziewczyny, do pogadania. I ogółem już jestem zdecydowana, że będę rodziła w tym szpitalu. Opieka cudowna. I na patologii i na porodówce, bo też tam miałam okazję być

Niecierpliwa2, Frena, aganieszkam, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
  • Frena Ekspertka

Wysłany: 3 września, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    O, czyli podobnie jak u mnie, tylko mnie zostawili na oddziale. Czyli jednak te paski można kupić w aptece? No to jutro lecę kupić. Dziewczyny z sali mi mówiły, że tylko internetowo, a widzisz, jednak jest opcja na miejscu

Sprawdziłam sobie na KtoMaLek które apteki mają te testy i akurat apteka naprzeciwko punktu pobrań w którym byłam, miała je 🙂 ale nie polecam kupować stacjonarnie, przepłaciłam strasznie, no ale cóż, byłam w natychmiastowej potrzebie 🙂

Marty.Na lubi tę wiadomość

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • Frena Ekspertka

Wysłany: 3 września, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    Odczarowuję złą passę! U nas była dobra wizyta :)

Malutka waży 2600, więc jest w okolicy 30-40 centyla. Szyjka jeszcze zamknięta, ale już skrócona. Kolejna wizyta za dwa tygodnie, lekarka powiedziała, że do tego czasu raczej nic nie powinno pójść w kierunku porodu.
    Bobas spał, ma tak słodką buzię i taką podwiniętą bródkę 🥹 widać było na USG jak jej falują włoski, jak się uśmiecha i ziewa ♥️ mam pobrany wymaz na GBS. Na razie bez stresu u nas :)

Ale zazdraszczam takich widoków w USG! Zupełnie inaczej można sobie wyobrażać taką istotkę 😀 mi dziś doktor tylko stopę pokazał bo akurat była ładnie widoczna 😅 Buźki to ani razu całej ładnie nie widziałam. Ale mówię sobie, że po porodzie jeszcze się napatrzę 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 22:38

aganieszkam, babajagapatrzy lubią tę wiadomość

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • Blossomka Autorytet

Wysłany: 3 września, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się dzisiaj okazało, że dzidzia ma włoski 😁. I w sumie tyle zobaczyliśmy na USG, ale zdecydowanie wolę, żeby został już w tej pozycji niż dodatkowe zdjęcia. Nie mogę się doczekać aż zobaczymy go na żywo 🥹.

Do tej pory ciąża przeleciała mi w mgnieniu oka, jestem ciekawa czy dalej tak będzie czy raczej zacznie się dłużyć 🧐.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 22:42

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02.26🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.05 II USG prenatalne ✅
    20.07 echo ✅

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez zgagę myślałam, że końcówka będzie najwolniejsza. Pamiętam jak w nocy myślałam, że jeszcze 6 tygodni, jak ja to zniosę? A tymczasem zostały mi 2 tygodnie i 4 dni. Jeszcze kilka dni temu, ciężko mi było wyobrazić sobie, że będę mieć noworodka, a dziś nie mogę się jej doczekać.
    Co do zgagi i włosów, to Gabi powinna się urodzić już z warkoczami ;)
    A serio, to jest 3 córka, w każdej ciąży miałam zgagę ( tylko teraz aż tak okropną). Pierwsza córa miała taki ciemny meszek na głowie, włoski kilka mm, druga już miała niezłą czuprynę.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama miałam mega giga czuprynę, w dodatku czarniutką, a teraz jestem blondynką. Mąż też miał loki, teściowie długo mu nie ścinali włosów i miał takie kędziorki do ramion, zobaczymy czym nas nasza dziewczynka zaskoczy. Na ostatnich prenatalnych było też widać dlugie rzęsy, to ma zdecydowanie po tacie :)

W temacie taty - mieliśmy imię, ale mąż zaczął mieć wątpliwości 😅 chyba jak się urodzi, uznamy ostatecznie, które do niej bardziej pasuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:29

aganieszkam lubi tę wiadomość

• Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak się urodziłam byłam totalnie łysa i tak chyba ponad rok, potem wyeosla mi burza blond włosów i tak zostało, jak na jasna blondynkę mam bardzo gęste włosy. Mąż ma czarne loki, pomimo wieku ma więcej włosów niż niejeden 20 latek, a ja od 2 wizyt zapominam się spytać jak u naszego synka wyglada sytuacja ale tez od 27 tygodnia panicz nie za bardzo się pokazuje, siedzi głową w dół i pleckami do nas. Jak urodzi się łysolek to pójdzie w moją blond rodzinkę. Liczę jednak na ciemne włoski bo wiem, że mąż byłby wtedy szczęśliwy ( jednak moja teściowa też jest niebieskooka blondynką więc są spore szanse na blondyna bo mąż ma w sobie też takie geny ale można mieć nadzieję 🙂)

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moi nawet jak się rodzą z włosami, to po kilku tygodniach wyglądają jak wujek Wiesiek z Pacholąt... gdzieś tam za uchem kilka włosów, a tak łyse 🤪

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
‹‹ 448 449 450 451 452
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ