PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
kurcze krzywa to takie obciążenie dla organizmu, a Ty drugi raz będziesz ją miała jak jesteś już na końcówce ciąży? pierwszy raz się spotykam z czymś takim... ale mam nadzieję, że wyniki będą dobre 🫂🫂🫂Kingus 1 wrote:Pani Doktor zdecydowala że jutro mam powtórkę krzywej cukrowej bo dzidziuś podobno duży.
-
Odczarowuję złą passę! U nas była dobra wizyta

Malutka waży 2600, więc jest w okolicy 30-40 centyla. Szyjka jeszcze zamknięta, ale już skrócona. Kolejna wizyta za dwa tygodnie, lekarka powiedziała, że do tego czasu raczej nic nie powinno pójść w kierunku porodu.
Bobas spał, ma tak słodką buzię i taką podwiniętą bródkę 🥹 widać było na USG jak jej falują włoski, jak się uśmiecha i ziewa ♥️ mam pobrany wymaz na GBS. Na razie bez stresu u nas
Niecierpliwa2, kleopatr4, PaulinKA, snieżka, aganieszkam, espoir, Frena, Blossomka, Ala87, Ninia, Martit, pandzia 🐼, White1, Karos31 lubią tę wiadomość
-
Przyjmiesz moje zaproszenie w sekcji wiadomości w takiej trzeciej zakładce ze strzałką bodajże. I wtedy wyślę😁Ninia wrote:Ja nie mam wiadomości.
Alice tak samo najpierw prosze przyjmij zapro.
Agnieszkam, tam widać numer i nazwę użytkownika typu imię i nazwisko chyba że ustawisz inaczej, na czacie można też sobie dodać nick stąd np.
Espoir, ja przeglądam różne wątki i tutaj bede w przeważaniu. Moze być tak że na czacie się będzie tyle wiadomości pojawiać że tu łatwiej w jednym poście ująć.
Ale fotki czopów to pewnie bardziej tam😅 z przymróżeniem oka, ale kto wie może się pojawi coś takiego haha
espoir, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
-
O, czyli podobnie jak u mnie, tylko mnie zostawili na oddziale. Czyli jednak te paski można kupić w aptece? No to jutro lecę kupić. Dziewczyny z sali mi mówiły, że tylko internetowo, a widzisz, jednak jest opcja na miejscuFrena wrote:O rany, ale seria!😯 Ja też dziś odwiedziłam IP. Po nocy miałam więcej wodnistej wydzieliny niż zwykle, zaniepokoiło mnie to. Rano szłam na pobranie krwi to kupiłam w aptece po drodze te testy Amniocheck. Zużyłam trzy i na każdym zrobiła się taka niebieskawa smuga, co może świadczyć o wypływie wód płodowych. No to pojechaliśmy na IP, żebu to sprawdzić, trochę się bałam ale było pusto i zaraz mnie przyjęli. Zrobili KTG, badania i wykluczyli sączenie wód 🙂 KTG wyszło dobrze, usg też w porządku - 2700 g i cały czas 48 percentyl 🙂 także puścili mnie do domu, uff 🙂
Chwilowo jestem uspokojona, ale coś czuję że do porodu co i rusz coś bedzie wzbudzało niepokój, echh. A co dopiero po urodzeniu 😅
Kingus, Niecierpliwa - współczuję stresu i pobytu w szpitalu, wiem że to nic przyjemnego 😟 trzymam kciuki żeby badania wychodziły pomyślnie i powrót do domu był szybki 🙂
PaulinKA, dobrze że Twoja prowadząca trzyma rękę na pulsie i będziecie monitorować co trzeba, już za chwilę masz ciąże donoszona więc będzie dobrze nawet przy wcześniejszym rozwiązaniu!
Ninia, ech te przeboje z cukrami 🙁 a może Ty masz bardziej hipoglikemie reaktywną niż cukrzyce ciążową? Pamiętam, że mowilas ze w sumie to po niczym Ci cukrów nie wywala, nawet po maczku.
Mi ostatnio się popsuł sensor po 3 dniach, a po wyjęciu mam w miejscu wbicia igły taką zaczerwienioną gulę, jakby stan zapalny się zrobił 😟 narazie to psikam octeniseptem, zapomniałam na IP to pokazać i zapytać 🙁
Ja to w ogóle miałam luksus, bo pierwszy dzień byłam całkiem sama w sali, więc w nocy tez byłam sama. Coś pięknego . Potem było nas 4, ale miałam naprawdę fajne dziewczyny, do pogadania. I ogółem już jestem zdecydowana, że będę rodziła w tym szpitalu. Opieka cudowna. I na patologii i na porodówce, bo też tam miałam okazję być
Niecierpliwa2, Frena, aganieszkam, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Marty.Na wrote:O, czyli podobnie jak u mnie, tylko mnie zostawili na oddziale. Czyli jednak te paski można kupić w aptece? No to jutro lecę kupić. Dziewczyny z sali mi mówiły, że tylko internetowo, a widzisz, jednak jest opcja na miejscu
Sprawdziłam sobie na KtoMaLek które apteki mają te testy i akurat apteka naprzeciwko punktu pobrań w którym byłam, miała je 🙂 ale nie polecam kupować stacjonarnie, przepłaciłam strasznie, no ale cóż, byłam w natychmiastowej potrzebie 🙂
Marty.Na lubi tę wiadomość
-
babajagapatrzy wrote:Odczarowuję złą passę! U nas była dobra wizyta

Malutka waży 2600, więc jest w okolicy 30-40 centyla. Szyjka jeszcze zamknięta, ale już skrócona. Kolejna wizyta za dwa tygodnie, lekarka powiedziała, że do tego czasu raczej nic nie powinno pójść w kierunku porodu.
Bobas spał, ma tak słodką buzię i taką podwiniętą bródkę 🥹 widać było na USG jak jej falują włoski, jak się uśmiecha i ziewa ♥️ mam pobrany wymaz na GBS. Na razie bez stresu u nas
Ale zazdraszczam takich widoków w USG! Zupełnie inaczej można sobie wyobrażać taką istotkę 😀 mi dziś doktor tylko stopę pokazał bo akurat była ładnie widoczna 😅 Buźki to ani razu całej ładnie nie widziałam. Ale mówię sobie, że po porodzie jeszcze się napatrzę 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 22:38
aganieszkam, babajagapatrzy lubią tę wiadomość
-
U mnie też się dzisiaj okazało, że dzidzia ma włoski 😁. I w sumie tyle zobaczyliśmy na USG, ale zdecydowanie wolę, żeby został już w tej pozycji niż dodatkowe zdjęcia. Nie mogę się doczekać aż zobaczymy go na żywo 🥹.
Do tej pory ciąża przeleciała mi w mgnieniu oka, jestem ciekawa czy dalej tak będzie czy raczej zacznie się dłużyć 🧐.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 22:42
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Przez zgagę myślałam, że końcówka będzie najwolniejsza. Pamiętam jak w nocy myślałam, że jeszcze 6 tygodni, jak ja to zniosę? A tymczasem zostały mi 2 tygodnie i 4 dni. Jeszcze kilka dni temu, ciężko mi było wyobrazić sobie, że będę mieć noworodka, a dziś nie mogę się jej doczekać.
Co do zgagi i włosów, to Gabi powinna się urodzić już z warkoczami
A serio, to jest 3 córka, w każdej ciąży miałam zgagę ( tylko teraz aż tak okropną). Pierwsza córa miała taki ciemny meszek na głowie, włoski kilka mm, druga już miała niezłą czuprynę.
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Ja sama miałam mega giga czuprynę, w dodatku czarniutką, a teraz jestem blondynką. Mąż też miał loki, teściowie długo mu nie ścinali włosów i miał takie kędziorki do ramion, zobaczymy czym nas nasza dziewczynka zaskoczy. Na ostatnich prenatalnych było też widać dlugie rzęsy, to ma zdecydowanie po tacie

W temacie taty - mieliśmy imię, ale mąż zaczął mieć wątpliwości 😅 chyba jak się urodzi, uznamy ostatecznie, które do niej bardziej pasuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:29
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
Ja jak się urodziłam byłam totalnie łysa i tak chyba ponad rok, potem wyeosla mi burza blond włosów i tak zostało, jak na jasna blondynkę mam bardzo gęste włosy. Mąż ma czarne loki, pomimo wieku ma więcej włosów niż niejeden 20 latek, a ja od 2 wizyt zapominam się spytać jak u naszego synka wyglada sytuacja ale tez od 27 tygodnia panicz nie za bardzo się pokazuje, siedzi głową w dół i pleckami do nas. Jak urodzi się łysolek to pójdzie w moją blond rodzinkę. Liczę jednak na ciemne włoski bo wiem, że mąż byłby wtedy szczęśliwy ( jednak moja teściowa też jest niebieskooka blondynką więc są spore szanse na blondyna bo mąż ma w sobie też takie geny ale można mieć nadzieję 🙂)
-