PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie dam rady rozczesać włosów grzebieniem, ale jeśli Twoje są podatne, to myślę, że czemu nie

Co do szczotek, gestowłosym polecam tę od Anwen, mam już drugą, pierwsza była ze mną długo, a teraz zamówiłam sobie wersję mini do szpitala i będę mieć ją na później do torebki, bo ma woreczek.
snieżka, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie u lekarza. Niestety muszę dalej zostać na odziale. Wczoraj wieczorem był znowu spadek tętna dzidziusia, niby jednorazowy ale był. Cukrzycy ciążowej nie ma. Jest delikatne wielowodzie idiopatyczne tak lekarz mówił. W poniedziałek powtórka badań żeby sprawdzić zapis ktg i to wielowodzie Chyba już nie wyjdę do końca ciąży. Będę musiała zostać w szpitalu.Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
1 Prenatalne ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram
3 Prenatalne 💙 - 1700 gram
Mój mały waży 2400 gram.

-
Kingus 1 wrote:Jestem po wizycie u lekarza. Niestety muszę dalej zostać na odziale. Wczoraj wieczorem był znowu spadek tętna dzidziusia, niby jednorazowy ale był. Cukrzycy ciążowej nie ma. Jest delikatne wielowodzie idiopatyczne tak lekarz mówił. W poniedziałek powtórka badań żeby sprawdzić zapis ktg i to wielowodzie Chyba już nie wyjdę do końca ciąży. Będę musiała zostać w szpitalu.
Kinguś, przytulam 🫂🫂 Sama jeszcze nic nie wiem, bo wizyta lekarska będzie pod wieczór, ale też sądzę, że w weekend nikt nie będzie się palił do wypisu. Jeden dzień, a już tyłek boli od siedzenia, ale tłumaczę sobie, że wszystko dla Bobaska ❤️. W domu bym kombinowała z każdym ruchem, a tak to mamy regularną kontrolę. Trzymam kciuki, żeby poniedziałek był nowym otwarciem po tym pechowym tygodniu!
Kingus 1 lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa2 wrote:Kinguś, przytulam 🫂🫂 Sama jeszcze nic nie wiem, bo wizyta lekarska będzie pod wieczór, ale też sądzę, że w weekend nikt nie będzie się palił do wypisu. Jeden dzień, a już tyłek boli od siedzenia, ale tłumaczę sobie, że wszystko dla Bobaska ❤️. W domu bym kombinowała z każdym ruchem, a tak to mamy regularną kontrolę. Trzymam kciuki, żeby poniedziałek był nowym otwarciem po tym pechowym tygodniu!
Dokładnie mówię sobie to samo że już mało zostało i trzeba wytrzymać dla naszych Bobasów.
Mam nadzieję że poniedziałek będzie nowym otwarciem zobaczymy co życie pokaże. Już pogodziłam się z myślą że muszę zostać w szpitalu.
Niecierpliwa2, PaulinKA lubią tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
1 Prenatalne ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram
3 Prenatalne 💙 - 1700 gram
Mój mały waży 2400 gram.

-
Dziewczyny przykro mi, trzymajcie się tam! Dla bobasków 🤞. Udaje Wam sie jakos wypełnić czas?
Byłam dzisiaj u fizjo/uro i poleciła olej z wiesiołka do masażu krocza. Przewijał się tutaj już kilka razy temat dodatkowej suplementacji na najbliższy czas. Nic innego nie poleciła, tylko pogadałyśmy co tam w Internecie i z wiedzy od innych pacjentek (to co już padało czyli daktyle itd) 😁. Myślę, że wypróbuję ten olej, chociaż jakoś na razie nie czuje tego masażu krocza. Zrobiła mi dzisiaj, ale nie jestem pewna czy mi/nam tak to wyjdzie 😏.
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Ja masuję według zaleceń urofizjo od zeszłego poniedziałku i to naprawdę działa! Sama jestem w stanie wyczuć jak mi się poluzowały napięciaBlossomka wrote:Dziewczyny przykro mi, trzymajcie się tam! Dla bobasków 🤞. Udaje Wam sie jakos wypełnić czas?
Byłam dzisiaj u fizjo/uro i poleciła olej z wiesiołka do masażu krocza. Przewijał się tutaj już kilka razy temat dodatkowej suplementacji na najbliższy czas. Nic innego nie poleciła, tylko pogadałyśmy co tam w Internecie i z wiedzy od innych pacjentek (to co już padało czyli daktyle itd) 😁. Myślę, że wypróbuję ten olej, chociaż jakoś na razie nie czuje tego masażu krocza. Zrobiła mi dzisiaj, ale nie jestem pewna czy mi/nam tak to wyjdzie 😏.
-
Blossomka wrote:Dziewczyny przykro mi, trzymajcie się tam! Dla bobasków 🤞. Udaje Wam sie jakos wypełnić czas?
Ja mam bardzo fajną towarzyszkę niedoli w sali, z tym samym "problemem", więc szybciej czas leci i zawsze razem słuchamy ktg 😅.
Panna_M, Marty.Na lubią tę wiadomość
-
Przykro mi 😥 ale już bliżej niż dalej 🍀Kingus 1 wrote:Jestem po wizycie u lekarza. Niestety muszę dalej zostać na odziale. Wczoraj wieczorem był znowu spadek tętna dzidziusia, niby jednorazowy ale był. Cukrzycy ciążowej nie ma. Jest delikatne wielowodzie idiopatyczne tak lekarz mówił. W poniedziałek powtórka badań żeby sprawdzić zapis ktg i to wielowodzie Chyba już nie wyjdę do końca ciąży. Będę musiała zostać w szpitalu.
Kingus 1 lubi tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Dziewczyny, trzymajcie się tam!
Oj tak, jak się trafi na spoko osobę, to można leżeć 😊
Kingus 1, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Dopada mnie momentami takie zwątpienie czy wypocznę przed porodem. Jestem taka wykończona, tak dawno się nie relaksowałam na dłużej. To też trochę przez to że zamknęłam się w czterech ścianach w domu i izoluję.
Agnieszka, Paulina, Pandzia, espoir, jak u Was i maluchów na tej końcówce?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:48
-
Dziewczyny, w szpitalach jak tam się czujecie? Któraś dzisiaj wychodzi?
Powiem Wam, że mnie już chyba na grubo dopadły trudny 9 msc. Wczoraj doczłapałam się na ćwiczenia ale łatwo nie było. Potem już tylko leżenie w domu bo dostałam boli jak na okres plus dosyć mocno ciągnęło mnie w kroczu.
Byłam u diabetologa, nic odkrywczego nie usłyszałam tylko by kontrolować łożysko bo hipoglikemia na końcówce ma często związek ze starzejącym się łożyskiem i dodać więcej tłuszczu do posiłków, no i jeść co 2 godziny. Mój lekarz powiedział by poobserwować co się stanie jak zmodyfikuję dietę i w razie czego położymy się w szpitalu. Ja na razie nie widzę takiej potrzeby bo jestem obstawiona wizytami USG i ktg raz w tygodniu, a na razie łożysko funkcjonuje ok. Zobaczymy. -
Ja coraz częściej budzę się w nocy i dopadają mnie myśli czy sobie poradzę, czy ogarnę dziecko i siebie, czy zostanie czas na jako takie zadbanie o dom itd. Dziś już od 5:30 nie spałam, upiekłam chleb, zrobiłam śniadanie i po wyprawieniu męża do pracy zaległam z powrotem do łóżka z książką. Pogoda u nas sprzyja, miło bębni deszczyk o parapet. Po 10 ma się rozpogodzić, to wezmę się za wieszanie prania, zmianę pościeli itd. Dawno nie miałam takiego leniwego poranka.
kleopatr4, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
@kleopatra, mam nadzieje ze malenstwo poczeka na tyle ze uda Ci sie jeszcze wypocząć! Zwolnij obroty jesli sie da, moze jednak nie wszystkie zakamarki muszą przejść audyt przed narodzinami? 🤭
Ja to z kolei już wypatruje jakis sygnalow z ciala ale raczej cicho 🙈 kuje mnie podbrzusze i częściej biegam na 💩 , ale to moze byc po prostu ucisk dziecka wiec sie nie nastawiam... dzis w nocy bolalo mnie biodro ale to tez raczej nie jest porodowy sygnał 😌
Nie wiem czy nie przepakować moich toreb bo aktualnie wychodzi mi wiecej rzeczy na porod niz na salę PO (zakaldajac ze zapasy podpasek czy pampersow itd beda sobie czekac w aucie) - dzis moze to wszystko powyciągam, obejrze z mezem zeby go przeszkolić i razem wymyślimy jakis układ optymalny 😅
Jutro planuje lepić pierogi do zamrażarki 😁
Dziewczyny w szpitalu- duzo spokoju wam życzę, mam nadzieje ze jakos komfortowo sie tam urzadzilyscie. Ja mialam zatyczki, poduszkę ciazowa, maz dowoził warzywka i skyry i bylo mi calkiem ok, nawet graliśmy tam w planszowke😅 Sprawdźcie wasze ubezpieczenia bo możliwe ze nalwzy wam sie cos za pobyt w szpitalu!
@nina, trzyymaj sie tam na końcówce 🙏 i jedz ladnie
)
jestes pod świetna opieka, ale nie bagatelizuj sygnalow- pamiętaj o monitorowaniu ruchow, mi pani dr MOCNO to podkreslala- ze najważniejszym czynnikiem dobrostanu malucha jest to czy sie rusza...
Nie rusza sie w swoim rytmie- nie musimy jeść calej czekolady, pic wody, zmieniać pozycji- kontrola na IP i tyle. Mnie to troche zestresowalo ta odpowiedzialnosc zrzucona na Matkę no ale co zrobic, to my juz poznalysmy rutyny tych maluchów...
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:33
kleopatr4, aganieszkam, Niecierpliwa2, Ninia lubią tę wiadomość
-
No u mnie tak było z dwa tygodnie przed porodem 🫣kleopatr4 wrote:Kolejny dzień i budzą mnie skurcze w lędźwiach, trochę to niepokoi…02/26 Naturals Beta 1979, 4205

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
U nas trochę intensywnie, bo córka zaczęła pierwszą klasę, pierwszy i drugi dzień miałam łzy w oczach jak ją odprowadziłam 🙈 ale teraz już spoko, radzi sobie świetnie, więc się niepotrzebnie martwiłam 🫣 mąż przyjechał na tydzień, a potem zostanę sama, bo teściowa wyjeżdża i jestem przerażona 😥 żeby dotrzymać do tego 36tc conajmniej. Może pod koniec tygodnia spróbuję się gdzieś dostać do gina, sprawdzić dzidzię i szyjkę. Niestety muszę zawozić rano dzieci i dźwigać przy tym najmłodszego,żeby nie uciekł 🙈.
Po wizycie u uro-fizjo kręgosłup znacznie lepiej. Zaczęłam czuć inaczej ruchy Małej, chyba zmieniła pozycję, ale jeszcze nie rozkminiłam na jaką 😅 wczoraj okropnie się wierciła, może próbowała obrotu? Dziś muszę dopakować rzeczy do torby porodowej, bo wiecznie nie ma kiedy 🙈 a przyszły tydzień znowu intensywnie...
A i mam wyniki wymazu z poniedziałku i to nie infekcja, nie wiem czemu mam co jakiś czas taki gęsty śluz 🤷♀️ ale gbs cały czas wychodzi dodatni, także nie mogę sobie czekać zbyt długo w domu i boję się miliona fałszywych alarmów 🫣
Brzuch coraz częściej mi twardnieje, ale nie dopadają mnie skurcze przepowiadające, także uf, może posiedzi w brzuchu do tego października 🫣
Także u mnie z jednej strony stabilnie a z drugiej strach, że Mała za wcześnie będzie chciała wyjść..02/26 Naturals Beta 1979, 4205

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
Ja też jestem wykończona...ostatnio się zastanawiałam kiedy odpocznę 🙈 no chyba dopiero za kilka lat 😅 ale już ograniczyłam sprzątnie w domu, jest lekki syf, mąż może ogarnie. Już wolę chwilę mieszkać w brudzie, niż wylądować teraz na patologii ciąży 🫣kleopatr4 wrote:Dopada mnie momentami takie zwątpienie czy wypocznę przed porodem. Jestem taka wykończona, tak dawno się nie relaksowałam na dłużej. To też trochę przez to że zamknęłam się w czterech ścianach w domu i izoluję.
Agnieszka, Paulina, Pandzia, espoir, jak u Was i maluchów na tej końcówce?
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
Paulinka, zgadzam się, że jest to trochę obciążające z tym pilnowaniem ruchów. Mnie w szpitalu położyło wrażenie, że Bobas częściej i mocniej się rusza. Z perspektywy czasu myślę, że przy tym przeziębieniu więcej leżałam i się nudził po prostu taki niebujany 🥹. Ale zmiana wzorca była...
Po wieczornej i porannej wizycie mamy nadzieję na wyjście dzisiaj, bo podobno ktg były dobre, wyniki badań też ok. Jedynie jeszcze jedno ktg i usg dla pewności zrobią. Tylko, że oczywiście nikt nic na 100% nie chce obiecywać, więc cień niepewności jest.
Największym minusem pobytu jest niewygodne łóżko, bo jedzenie szpitalno-znośne, personel mega miły, współlokatorka super 😊. Ale i tak chciałabym już dzisiaj w swoim łóżeczku pospać.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:07
aganieszkam, Ninia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mocno trzymam kciuki żeby z Waszymi bobasami i Wami było wszystko ok i żebyście szybko wróciły do domu ❤️ a jak nie ma wyjścia i został jedynie pobyt w szpitalu - niech czas szybciutko mija.
Dla mnie najgorsza podczas pobytu w szpitalu była niepewność, brak informacji - co drugi dzień mówili że wychodzę i każdego następnego okazywało się, że zostaje i nie wiadomo po co. Musiałam sama chodzić i się dowiadywać. Jednak pewność co do kroków leczenia, daje większy spokój.
Współlokatorkę też miałam super. Jestem osobą, która raczej trzyma się na uboczu, a trafiła mi się niezła gaduła. Niemniej dzięki niej częściej się uśmiechałam i miałam ogrom wsparcia.