PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się bardzo cieszę na myśl o tym, że córka będzie się wychowywała z nasza psiną 🥺 zależy mi właśnie żeby nauczyła się szacunku i empatii względem zwierząt i oczywiście tej odpowiedzialności z jaką wiąże się opieka nad zwierzakiem. I jestem też daleka od tego by pozwalać dziecku by robiło co chce z psem więc też na pewno wyznaczymy granice jednej u drugiej stronie 🤗 swoją drogą to męża dość długo namawiałam na psa, a teraz nie wyobrażamy sobie jakby jej miało nie być 😁 Jak czasami zostaje gdzieś to aż mi tak dziwnie, że nikt nie stoi w kuchni obok jak otwieram lodówkę 😆😁 i trochę mi smutno na myśl, że zostanie pewnie u moich rodziców czy siostry na mój pobyt w szpitalu 🥺
Ala87 lubi tę wiadomość
👩+👦+🐶
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B
I IVF
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne, 19+6: II prenatalne, 29+4 III prenatalne - wszystko ok 💖

-
My oboje wychowywaliśmy się ze zwierzętami gatunków różnych: mąż miał owczarka belgijskiego, fretki, szynszyle i niepoliczalną liczbę kotów, bo teściowa wszystkie bezdomne do domu znosiła. U nas były zawsze owczarki niemieckie, koty. No i pamiętam jeszcze czas kiedy moja babcia, z którą mieszkałam miała krowę, świnie, owce. Zawsze nas uczono, że o zwierzęta trzeba dbać, dobrze karmić i czyścić i cieszę się, że nasze dziecko zazna też trochę tego wiejskiego życia. W nowym domu będzie miała za płotem kozy i kaczki, no i po przeprowadzce chcemy wziąć drugiego psa
no i mi marzy się taki śliczny pinterestowy kurnik, ale zobaczymy czy dojdzie do skutku 😁
PaulinKA, Ala87 lubią tę wiadomość
-
Ja również na maksa się cieszę, że nasz chłopiec wychowa się z psem. Trochę ubolewam tylko nad tym, że nie będę miała w domu sojuszniczki 😂 Mąż, syn i pies też chłopak 😅
Rodziców udało mi się namówić na psa dopiero jak miałam 11 lat (zaczęłam prosić o młodsze rodzeństwo, więc z dwojga złego wybrali psa 😂), ale i tak super to wspominam. Był z nami od 11 do 27 roku życia, także ja już nawet nie wiem jak funkcjonuje się bez psa w domu 😉 Jak się wyprowadzałam z domu rodzinnego, to oczywiście psa chciałam wziąć ze sobą, ale mama kategorycznie na to się nie zgodziła, a to ona była najbardziej anty pies 😂 Tatę w namowach miałam po swojej stronie, a to wyszedł najbardziej jej „synek” 🙈
Z mężem wcześniej mieliśmy ustalone, że jak się przeprowadzimy już do domu, to weźmiemy drugiego psa- dużą suczkę. Nasz psiak jest bardzo towarzyski i przydałaby mu się koleżanka na pewno, ale chcemy odczekać ten etap niemowlęcy, zobaczyć jak sobie będziemy razem. Gdyby udało nam się wcześniej przeprowadzić, to byśmy pewnie wzięli drugiego psa podczas ciąży, ale no na 4 piętrze bez windy nie wyobrażałam sobie nauki czystości, jeszcze w ciąży. -
Dzisiaj zaliczyłam fizjoterapeutkę. Zawsze mnie to fascynuje, że coś tam ponaciska, pougniata i już mniej wszystko boli 😅 trochę mi się napięła przepona, przez co bolały mnie żebra. A po wizycie już nie bolą 😁 już mam powoli zaczynać masaż krocza.
Jutro mam maraton: krew, okulista, a popołudniu idę na szczepienie 🙈
Od kilku dni Młoda tak kopie, wierci się, daje matce popalić 🙈
Jest mi okropnie niedobrze, zgaga pali, co chwilę chce się sikać, a od chodzenia i siedzenia biodra bolą 🫣 ech, ten trzeci trymestr...
PaulinKA lubi tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Alicee98 wrote:Ja również na maksa się cieszę, że nasz chłopiec wychowa się z psem. Trochę ubolewam tylko nad tym, że nie będę miała w domu sojuszniczki 😂 Mąż, syn i pies też chłopak 😅
U mnie będzie tak samo, haha. Same chłopaki 🤭.
Dziewczyny podzieliście się co macie kupione/ w planach do fotelika i do wózka na jesień i zimę? Czy na obie pory roku to samo czy coś innego? Z jakich sklepów? Mam straszny ból głowy od wczoraj, na razie nie mam nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:22
-
@Blossomko,
Do wozka mam wełniany spiworek Zaffiro który rosnie z dzieckiem (wiec do 3 rz nada sie i na sanki i do spacerówki itd). Ale on jest cieplutki bardzo wiec chyba na zime.
Ewentualnie mysle ze jesienią zastosuje tylko jego dolna część by pod dupcią bylo ciepło a od gory osłonka na gondole i kocyk i tyle.
Mam tez kombinezony- wełniany Engel, ale tez dwa takie puchowe śliskie z misiem "zwykle" i jakby byla okropna zima to pewnie bym je wkladala😃
Nie mam chyba za bardzo zimowej czapki, tylko taka jednowarstwowa merino- wiec to na jesien. Rękawiczek nie kupuje bo te wszystkie ubranka maja wbudowane takie zakrywacze rąk
Do fotelika nie mam NIC- teraz stanowisko tych specjalistów wszystkich jest takie ze nawet otulacze tak popularne jeszcze 2 lata temu (te wiesz jakby kocyki z dziurka na pasy) i tak nie sa polecane bo rozluzniaja docisk.
Aktualnie chyba jedyne co "mozna" zastosować do fotelika to kocyk albo takie ponczo ktore zarzuca sie na wierzch, alee my chyba przy kocyku zostaniemy po prostu... mamy garaż podziemny, autko sie szybko nagrzewa, sama sie w nim rozbieram a co mowic bejbuś w tej ciasnej lupinie
Niecierpliwa2, Blossomka lubią tę wiadomość
-
Podobnie jak Paulinka, nie kupowałam nic do środka fotelika, z tych samych powodów. A jak będziemy gdzieś bez naszego garażu, to będziemy przykrywali grubym kocykiem merino z góry albo taką narzutką z Jukki (to nie wiem jak się sprawdzi, ale było na tyle tanie, że wzięłam na próbę) https://jukki.pl/pl/p/Okrycie%2C-oslonka-na-nozki-Boho-Bears-i-Cappuccino-Soft-Velvet/7448?_gl=1*1c8by2c*_up*MQ..*_ga*NzMwNDQ4MTY3LjE3ODg5MzQ2NTA.*_ga_J2NRE7V217*czE3ODg5MzQ2NDgkbzEkZzAkdDE3ODg5MzQ2NDgkajYwJGwwJGgw
Do gondoli też mam śpiworek "rosnący", z La Millou. Dwa cieńsze kombinezony merino i jeden grubszy bawełniany. Później w zależności od potrzeb może dokupię jeszcze jakiś zimowy, ale to zobaczymy, jakie będą temperatury
Wczoraj zamontowaliśmy fotelik i jakoś tak dotarło do mnie, że już całkiem niedługo trzeba będzie w nim ułożyć i zapiąć Bobaska. Poczułam i radość, i ciężar odpowiedzialności. Ciekawa jestem jak to wszystko będzie wyglądało 😊
Blossomka, PaulinKA, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Też to czytałam a z drugiej strony milion produktów do fotelika w najróżniejszych wersjach, oczywiście drogie, można zgłupieć 😏. Nie mogłam zasnąć przez myślenie o tym a jak się budziłam w nocy to była moja pierwsza myśl -szaleństwo.
Mamy podobną sytuację, garaż podziemny, więc też tych „okazji” nie będzie zbyt wiele.
Nasz wózek i fotelik jeszcze niewypakowane w samochodzie, myślę że za tydzień wypakujemy, żeby miały czas się trochę przewietrzyć. Myślę, że będę mieć podobne odczucia 🙈.
Niecierpliwa2, PaulinKA lubią tę wiadomość
-
Nam zamontowali przedwczoraj bazę ale lupine kazali wziac do domu by nie jeździła w aucie bo w razie głupiej stłuczki no to fotelik nie bedzie juz bezwypadkowy...
No i zeby sie to jeszcze przewietrzyło oczywiście bo wyprac za bardzo sie nie da 😄
Jesli kupowałyście nowe foteliki sprawdźcie czy po rejestracji na stronie producenta nie dostajecie przedłużonej gwarancji- w avionaucie to az do 10 lat.
Wiesz blossomka, wszędzie tam gdzie w grę wchodzą takie kwestie jak emocje, dziecko, bezpieczenstwo, komfort- takie utarte hasła i slogany- latwo jest wyciągać kase od rodziców którzy chca jak najlepiej dla malucha xD stad te gadżety wssyatkie z ktorych spory odsetek nie ma za wiele sensu 😁 ciezko sie przez to przekopać do tych na prawde użytecznych i wartosciowych...Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:08
Blossomka, Niecierpliwa2, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Ja też nic nie kupuję do fotelika
Mała będzie jeździła w kombinezonie z merino I w razie czego zawsze kocyk można użyć
Niecierpliwa2, PaulinKA, Blossomka lubią tę wiadomość
-
Ja do fotelika po dzieciach mam zarówno otulacz, ale taki zimowy i ponczo. Najczęściej jednak używałam kocyka, więc to nie jest must have. Do wózka też mało używałam śpiworka, bo głównie się samochodem przemieszczamy. Śpiworek mam wełniany z Sensilo, dorzucili mi kiedyś gratis do wózka
PaulinKA, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Ja też w końcu nie kupiłam otulacza do fotelika dokładnie z tych samych powodów, co Wy: czytałam, że nie są bezpieczne. Mamy kombinezon merino i kocyk, a znając życie, tatko będzie nagrzewać auto, bo w obu samochodach mamy webasto.
Ja teraz przerzuciłam energię na budowę, wczoraj wybraliśmy kolor mikrocementu na podłogi, mąż kupił żywice do garażu, przyszły nam lampy do łazienki - w końcu ten etap, gdzie widać w co inwestujemy 😁
PaulinKA lubi tę wiadomość
-