SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam sobie zamknąć okno bo zimno i przy okazji na siku i pomyślałam sobie, że zaczyna się nowy księżyc. 25/26 września będzie pełnia i jestem ciekawa ile z nas się rozpakuje. Ja w sumie też już będę mogła!

Czy ktoś będzie korzystać w przygotowaniu z balonika aniball?

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • Blossomka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 24.09 mam donoszoną, więc kto wie 🤣 z jednej strony chciałabym jak najszybciej, ale z drugiej niech rośnie ile może w brzuszku… jest raczej w teamie watkowych okruszków :)

PaulinKA, Ninia, aganieszkam lubią tę wiadomość

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02.26🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.05 II USG prenatalne ✅
    20.07 echo ✅

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wijecie gniazdo czy piszecie już gdzieś indziej, że taka cisza? 🙂

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was też męczy taki ból szyjki? jak chodzę to jakby mi ktoś igłę w nią wsadził - czasem kroka nie mogę zrobić przez to 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:35

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Was też męczy taki ból szyjki? jak chodzę to jakby mi ktoś igłę w nią wsadził - czasem kroka nie mogę zrobić przez to 🫣
    Ja mam tak, że może nie szyjka, ale cały dół, krucze mnie boli jak wstaje. Jak już pochodzę, to jest okey

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od wczoraj boli. I dementuje mit dotyczący opuszczenia się brzucha i braku zgagi. Brzuch się opuścił, zgaga nadal jest, pół nocy spałam na siedząco, aż mnie tyłek bolał ;)
    Syndrom wicia gniazda też mam :) kończę dziś sprzątać dom, może jutro złożymy wózek.
    I jutro wizyta, bardzo jestem ciekawa czy coś się dzieje, czy to już moja głowa bardzo chcę żeby się działo.

preg.png
  • Blossomka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Ja mam tak, że może nie szyjka, ale cały dół, krucze mnie boli jak wstaje. Jak już pochodzę, to jest okey

U mnie tak samo, noce są najgorsze po długim leżeniu.

Co do wicia gniazda to u mnie nadal in Progress, codziennie staram się coś ogarnąć w domu, zostało mi jeszcze kilka rzeczy do zamówienia… mam wrażenie, że ciągle wynoszę pudła 🙈. Sił nie mam już za wiele, więc jak zrobię jedną większą aktywność w ciągu dnia to jestem zadowolona.

Aktualnie zastanawiam się nad organizerem na komodę, zeby trzymać przy przewijaku najbardziej potrzebne rzeczy. Zastanawiam się czy nie ułatwić sobie życia i wziąć taki przenośny, żeby w razie wyjścia tylko go zabrać i się nie przejmować. Macie może to już jakoś zorganizowane?

8.02.26🟰
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    20.07 echo ✅

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w każdym pokoju zawsze tetrówki, mokre chusteczki i pieluszki, bo zmieniam gdzie popadnie 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:05

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wicie gniazda weszło na jakiś kosmiczny etap. Wczoraj wydałam tysiaka w LEROY MERLIN na rośliny i donice by postawić je przed wejściem do domu.🙈🙈🙈 do tej pory miałam w pompce jak się prezentuje nasze obejście bo to była domena męża, ja ogrodu nigdy nie chciałam mieć a teraz taki szał. Mąż się tylko mnie pytał czy na pewno chce wydać 300 zł na ceramiczną donice a moja odpowiedź była na to, że lifting podjazdu sponsoruje ZUS. Nie żałuję zakupów ale w innych okolicznościach na pewno bym ich nie robiła 🤣🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:04

aganieszkam lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę spać, jak siadam na toaletę to czuję ucisk w pochwie ,przekręcić się na drugi bok to wyczyn ,a jak wchodzę po schodach w domu to sapie 😅😂
    Ja liczę,że jednak synek posiedzi w brzuchu i wyjdzie w terminie bo dopiero w październiku wózek do odbioru 🙈 i nie ukrywam zaczęłam mieć trochę stresa z tym związanego. U mnie to jeszcze łóżeczko i komoda do złożenia ,walizkę i torbę porodową muszę w końcu spakować.. ale za to ciuszki mam poprane i ułożone rozmiarami w organizerach.
    Nie ukrywam,że jest mi ciężko ale wiem,że później będzie mi brakować tego brzuszka z kopniakami 🥹

aganieszkam lubi tę wiadomość

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    14.07 - 1,2kg synka 🩵

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @blossomko , ja mam ten i mysle ze bedzie jeździł za nami po całym domu

RÅSKOG Wózek - IKEA https://share.google/YxA7JFE1B3b63Thlq

A potem sprawdzi sie na zabaweczki i inne akcesoria Malca. :) na pinterescie jest sporo inspiracji jak sobie ten wozek zorganizować:)

Blossomka lubi tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Artopa Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wije dwa gniazda. Przedłużyło się podłączenie prądu na budowie, co za tym idzie odbiór. Także szykuje dla malucha kącik w mikro mieszkaniu i jednocześnie zaraz będę mogła zacząć jego pokój w naszym domu 😁. Prąd ma być podobno przed narodzinami, ale odbiór pewnie miesiąc po, więc liczę że z maluchem i tak wiecej w domku będziemy, a nie się gnieździć na 28m. Chociaz nie narzekam, mój brat zwolnił to mieszkanie, jest mojej mamy więc płacimy tylko za czynsz i rachunki a przynajmniej nie mieszkamy już u moich rodziców.

• Frena Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Wstałam sobie zamknąć okno bo zimno i przy okazji na siku i pomyślałam sobie, że zaczyna się nowy księżyc. 25/26 września będzie pełnia i jestem ciekawa ile z nas się rozpakuje. Ja w sumie też już będę mogła!

Też o tej pełni myślałam! Będę wtedy 38+5/6 więc kto wie, kto wie, może coś się akurat zadzieje 🙂

Krocze po wstaniu też mnie boli. Mam już wrażenie, że siku chce mi się permanentnie xd nawet od razu po wyjściu z toalety 😅

Narazie poukładam sobie rzeczy przy przewijaku, a jak bede potrzebowała przenośnego organizera to coś wtedy ogarnę. Nie chce mi się już myśleć o tych wyprawkowgch rzeczach. Co mam to mam, a resztę będę dokupować wedle potrzeb 🙂 teraz trochę jeszcze edukuję się w temacie laktacji. Czytam hafiję i na stronie MZ też jest fajny przewodnik.

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • BlackAmericano Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kroczę dokucza tylko jak mała się rusza i mnie tam szturcha😅 wtedy zdarza się jakieś ukłucie i ogólny dyskomfort.
    Do łazienki często chodzę i już się przyzwyczaiłam 😅 wystarczy, że zmienię pozycję i muszę iść :D

Uzupełniłam dziś niektóre dokumenty do szpitala.
    Zastanawiam się co z położną poz. Dziecko chce gdzieś indziej zapisać a przypisana mam od siebie z przychodni.
    Z tego co widzę to mają dość duże problemy z deklaracjami przez internet, więc zastanawiam się, czy jak tak zostawię to będzie ok.

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162
    06.26 - II prenatalne ✔️ ✔️
    07.26 - III prenatalne ✔️ ✔️ ✔️

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie bardzo niewielkie dolegliwości, nic nie zapowiada, żeby mały pchał się na świat, w zeszłym tygodniu szyjka nadal miała 3,5 cm. Ogarniam mieszkanie na raty, ale dzisiaj jakoś wyjątkowo szybko się męczę. Jutro mamy sesję, bo w zeszłym tygodniu musiałam przełożyć ze względu na szpital. Jestem bardzo ciekawa efektów 😊

PS też już powoli mam dość ostatków wyprawkowych, więc wczoraj wymyśliłam, że potrzebuję nowego telefonu. W tym względzie jesteśmy z mężem bardzo eko i mój staruszek dobija już 6 lat. Teraz z researchem przerzuciłam się na smartfony 😀 Przynajmniej Bobas będzie miał pełną galerię świetnej jakości 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:58

preg.png
  • Blossomka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackAmericano wrote:
    Mi kroczę dokucza tylko jak mała się rusza i mnie tam szturcha😅 wtedy zdarza się jakieś ukłucie i ogólny dyskomfort.
    Do łazienki często chodzę i już się przyzwyczaiłam 😅 wystarczy, że zmienię pozycję i muszę iść :D

Uzupełniłam dziś niektóre dokumenty do szpitala.
    Zastanawiam się co z położną poz. Dziecko chce gdzieś indziej zapisać a przypisana mam od siebie z przychodni.
    Z tego co widzę to mają dość duże problemy z deklaracjami przez internet, więc zastanawiam się, czy jak tak zostawię to będzie ok.

Moja przychodnia też miała jakieś problemy z deklaracją online, nawet dostałam maila, że się nie powiodło czy coś takiego, po czym po 1-2 dniach napisali, że przypisanie zmienione. Może jeszcze chwilę poczekaj albo podjedź do przychodni:).

8.02.26🟰
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    20.07 echo ✅

preg.png
‹‹ 456 457 458 459 460
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ