Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Niecieroliwa, mam ktg w czwartek to już będzie moje czwarte i pewnie ostatnie przed indukcją. W zeszły czwartek badali też mnie i w szyjkę można włożyć na spokojnie już palec więc nawet balonik nie wchodzi w grę, z tego co mówili to od razu oksytocyna bo balonik to już ze mnie od razu wypadnie 🤣 jeszcze przy mężu to mówili i byli mega entuzjastyczni, że na pewno do 6.10 się samo zacznie a tutaj już 5 dzień mija i nic🫤 on jest teraz święcie przekonany, że ja zaraz urodzę… a tutaj kolejny poranek gdy się budzę i nic, jestem zawiedziona. Drugiej strony mega się boję rozpoczęcia akcji po południu bo przez te ciągłe skurcze od około 15 ja się już do niczego nie nadaję i przeraża mnie, że miałabym godzinami rodzić taka zmęczona.

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    Z tymi wodami to w szkole rodzenia nam mówili, że rzadko odchodzą tak zjawiskowo jak w filmach, więc stwierdziłam, że nie muszę się aż tak przejmować. A w weekend, jak to powiedziałam mamie i teściowej to obie stwierdziły, że u nich tak właśnie chlusnęło 🤭 Więc jednak na dłuższe wyjścia będę stosowała te TenaPants 😅
    U mnie tez bylo jak w filmie😆 ale po całym dniu skurczy wiec można było się spodziewać.

Niecierpliwa2, Ninia, aganieszkam lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia, z kolei twoja macica przygotowuje Ciebie właśnie teraz i gdy już się zacznie to może to potrwać krótko! Myślę że warto dać sobie jeszcze czas. W tydzień duuuzo może się zmienić. Myślę że bliżej jak dalej;)

A daj znać czy stosujesz akupresurę, olejki, wiesiołka?
    Mi momentalnie uciski punktów spustowych aktywują lekkie skurcze, myślę że to dzieki nim szyjka się rozwarła do ok 3cm już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:21

Niecierpliwa2, Ninia, aganieszkam lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatr stosuję wiesiołka tylko doustnie. Niestety nie mam odwagi zastosować dopochwowo bo ponoć zmienia PH, a ja panicznie boję się infekcji pod koniec i moja położna powiedziała, że jak mam się stresować to bym lepiej odpuściła, niestety tak samo mam z klasycznym seksem, boję się zapalenia pęcherza. Mąż mi dzisiaj rano porządnie wymasował okolice lędźwiowe, a ja w tym czasie stymulowałam sutki i skurcze się wzmogły. Mam jakieś szalone pomysły byśmy uprawiali seks w prezerwatywie, a potem wprowadzę nasienie strzykawką😅😅😅😅 on jest za, bo chce mi pomóc ale ja już sama widzę, że to pachnie szaleństwem 🤣🤣🤣🤣🤣
    Teściowa mi jakiś czas temu dała książkę o jodze dłoni, ja jestem średnio wierząca w takie metody ale dzisiaj zaczęłam kartkować i szukać co tam porobić by rozluźnić ciało 🤣 ona jest bardzo uduchowiona, w sumie uzdrowiła się takimi metodami duchowymi i niekonwencjonalnymi po 70 roku życia, dzisiaj kończy 88 lat, mieszka sama, gotuje, jest mega sprawna fizycznie i umysłowo, wsiada sama w pociąg i z walizkami potrafi pojechać z Warszawy do Kolobrzegu,a była już nad grobem. Uzdrawia też naszą córkę, też metodami typu dwupunkty i można wierzyć albo nie ale 10 letnie dziecko praktycznie nie choruje, jak złapała grypę typu A w piątek to w najbliższą środę (za zgodą lekarza), szła już do szkoły. Jestem zdesperowana więc dzisiaj poproszę ją o jakiś przekaz energetyczny i postaram się mieć na to otwarty umysł i serce.

aganieszkam lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia, ja Cię bardzo dobrze rozumiem, bo czuję, że od niedzieli będę mieć podobne pomysły. Na razie grzecznie czekam na termin, czyli na 4.10.

Wizytę z ktg mam pojutrze, zobaczymy czy moja macica w ogóle cokolwiek trenuje 🫠

Dołączam do teamu „kontuzjowany mąż”, mojemu się znów uruchomił łokieć tenisisty. Wymasowaliśmy, nasmarowaliśmy i założyliśmy opaskę. Trzy światy na tej końcówce!

Co do zęba: byłam wczoraj na wizycie, okazało się, że został jeszcze kawałek nerwu w jednym kanale. Ząb jest obolały, ale na noc wzięłam już paracetamol i jako tako się wyspałam. Mam nadzieję, że pójdzie ku lepszemu!

Ninia, aganieszkam lubią tę wiadomość

• BlackAmericano Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę uwierzyć, że pojutrze będę już tulić swoje maleństwo 🥰 Nadal mam lęk, czy wszystko pójdzie ok i czy na pewno wrócimy do domu w trójkę, a nie w dwójkę, ale to niesamowite uczucie, że jest tak blisko.
    Dotychczas czułam jedynie ekscytację, a teraz pojawił się też strach, czy będę umiała zająć się malutką w szpitalu. Nigdy nie opiekowałam się noworodkiem.
    Czuję też, że córeczka robi sobie niezłą imprezę w brzuchu - korzysta z ostatnich chwil 🤭

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    03.26 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162
    06.26 - II prenatalne ✔️ ✔️
    07.26 - III prenatalne ✔️ ✔️ ✔️

preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    Z tymi wodami to w szkole rodzenia nam mówili, że rzadko odchodzą tak zjawiskowo jak w filmach, więc stwierdziłam, że nie muszę się aż tak przejmować. A w weekend, jak to powiedziałam mamie i teściowej to obie stwierdziły, że u nich tak właśnie chlusnęło 🤭 Więc jednak na dłuższe wyjścia będę stosowała te TenaPants 😅
    Mi tak odeszły w drugiej ciąży 🙈 nic fajnego, ale przynajmniej wiadomo, że rodzisz 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:01

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
‹‹ ‹ 484 485 486 487 488
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ