PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
BlackAmericano, Mro - kciuki za Was dzisiaj 🍀🤞
Dzisiaj jest dzień mojego pierwotnego terminu CC 🤭 a tymczasem tak się potoczyło, że od tygodnia mała jest z nami! Mam wrażenie, że w te ostatnie dwa tygodnie działo się tyle co prze jakieś pół roku 😁
snieżka, Niecierpliwa2, Panna_M, Karos31, aganieszkam lubią tę wiadomość
👩+👦+🐶
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B
I IVF
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - it's a girl 🩷; 12+6: I prenatalne, 19+6: II prenatalne, 29+4 III prenatalne - wszystko ok 💖

-
kleopatr4 wrote:Jak Wam idzie classy? My siedzimy jak na bombie dziewczyny dajcie znać co u Was dla odmiany🫣
Oczywiście nie może być za łatwo 😁 najpierw miałam problem z laktacją, jak się rozkręciła to okazało się, że mała jest zbyt leniwa przy cycu i musimy dokarmiać moim odciągniętym mlekiem bo inaczej się nie najada. Wczoraj położna ją ważyła i okazało się, że od piątku przybrała niby tylko 10g więc musimy ją więcej dokarmiać i zobaczymy jak będzie z waga za tydzień bo teraz jest ponad 250 g do tyłu w stosunku do wagi urodzeniowej. Teoretycznie powinna wrócić do niej za tydzień ale położna też mówiła, żeby się nie martwić bo nic się nie stanie jak wróci do niej jeszcze w kolejnym tygodniu. Tak na co dzień jest dość grzeczna, dużo śpi jak ją odkładamy do dostawki / kokona / kosza. Pierwsza kąpiel to był wrzask, że hej ale te kolejne już jej się chyba bardziej podobały bo nie płakała i tylko tak fajnie nóżkami przebierała. Z dwa dni temu wieczorami łapała takie ataki płaczu bo chyba nie mogła zrobić kupy, była cała purpurowa i się prężyła 🫣 Także wciąż się poznajemy, są lepsze i gorsze momenty ☺️
Niecierpliwa2, Panna_M, aganieszkam lubią tę wiadomość
👩+👦+🐶
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B
I IVF
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - it's a girl 🩷; 12+6: I prenatalne, 19+6: II prenatalne, 29+4 III prenatalne - wszystko ok 💖

-
Kleopatr ja też siedzę na bombie. Mam coraz większe wątpliwości, co do wtorkowej indukcji. Szarpią mną różne myśli, że może to za wcześnie, tak bardzo tego nie chciałam. Już na płacz mi się zbiera.
Dodatkowo mój mąż postanowił, że ten ostatni raz zostanie gwiazdą sytuacji. Nie dosyć, że orteza na nodze, to jeszcze zaczęło mu kołatać serce i założyli mu holter na 48 godzin, a wczoraj jeszcze obudził się z opryszczką na ustach. Już się chłopa spytałam o co tutaj chodzi i na co jeszcze zamierza zachorować. I wiecie co, przyznał mi się, że się tak bardzo stresuje porodem i myśli, że to wszystko od tego. Już mu powiedziałam, że nie musi być ze mną na sali i, że dam radę ale widzę, że postawił sobie za punkt honoru by tam być.
W każdym razie widząc w jakim on jest stresie już nie chce poruszać tematów indukcyjnych wątpliwości i finalnie rozmyślam o tym sama🫤 -
O nie, Ninia! Mocno trzymam kciuki żeby to wtorku samo ruszyło i żebyś nie musiała mieć tych wątpliwości.
Może jest coś rzeczywiście na rzeczy, mojemu do łokcia tenisisty doszło smarkanie i kichanie, wczoraj kaszlał jak gruźlik, w końcu zrobiłam mu złote mleko, inhalacje i dostał świeżo nastawionego syropu z pigwy. Twierdzi, że jest lepiej, ale nie uwierzę, póki nie zobaczę.
Classy, ale fajnie czytać już o kąpielach i byciu w domku! Ja mam wrażenie, że już zawsze będę w ciąży 🫢
Ninia lubi tę wiadomość
-
Ninia, współczuję, bo u nas też dzisiaj nerwowa atmosfera od rana. Mąż od miesiąca albo nawet miesięcy ma mnóstwo pracy i oczywiście teraz kumulacja wszystkiego przed samym porodem. A ja też coraz częściej mam jakieś obawy o indukcję, poród, pielęgnację noworodka. Zwykle mnie uspokaja, ale są takie momenty, jak mu coś innego siedzi w głowie, że jeszcze podpala atmosferę... Ja się wtedy denerwuję, że dziecku szkodzę tymi nerwami. Z jednej strony wiem, że jest przeciążony, z drugiej nie wiem czy musi to wszystko ogarniać akurat teraz. No masakra...
W każdym razie Twoje wątpliwości i emocje są w pełni zrozumiałe ❤️ Ponarzekaj sobie tutaj. Nie wiem czy by Cię to uspokoiło, jakbyś poszła jeszcze w poniedziałek na wizytę do Twojego lekarza? Zmierzyć dziecko, zobaczyć jakie rozwarcie. -
classy wrote:Oczywiście nie może być za łatwo 😁 najpierw miałam problem z laktacją, jak się rozkręciła to okazało się, że mała jest zbyt leniwa przy cycu i musimy dokarmiać moim odciągniętym mlekiem bo inaczej się nie najada. Wczoraj położna ją ważyła i okazało się, że od piątku przybrała niby tylko 10g więc musimy ją więcej dokarmiać i zobaczymy jak będzie z waga za tydzień bo teraz jest ponad 250 g do tyłu w stosunku do wagi urodzeniowej. Teoretycznie powinna wrócić do niej za tydzień ale położna też mówiła, żeby się nie martwić bo nic się nie stanie jak wróci do niej jeszcze w kolejnym tygodniu. Tak na co dzień jest dość grzeczna, dużo śpi jak ją odkładamy do dostawki / kokona / kosza. Pierwsza kąpiel to był wrzask, że hej ale te kolejne już jej się chyba bardziej podobały bo nie płakała i tylko tak fajnie nóżkami przebierała. Z dwa dni temu wieczorami łapała takie ataki płaczu bo chyba nie mogła zrobić kupy, była cała purpurowa i się prężyła 🫣 Także wciąż się poznajemy, są lepsze i gorsze momenty ☺️
U mnie z kąpielami tak samo- pierwsza wrzask, a później spoko
Co do karmienia to na początku dobrze chwytał i 4 dni po urodzeniu już miał prawie wagę z porodu :o
Ale wczoraj mieliśmy kryzys, zmieniły mi się sutki i brodawki, muszę używać nakładek sylikonowych. Boję się, że to wyhamuje mi laktację, ale ciągnie sporo z nich. Wczoraj uratowały mi wieczór, bo pewnie już jechałabym na izbę z nim, bo godzinę nie mógł się dossać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:36
👧 31 👨32
09.2025 CB 💔 1cs
09.2026 Nasz cud jest już z nami 🩵 -
classy wrote:BlackAmericano, Mro - kciuki za Was dzisiaj 🍀🤞
Dzisiaj jest dzień mojego pierwotnego terminu CC 🤭 a tymczasem tak się potoczyło, że od tygodnia mała jest z nami! Mam wrażenie, że w te ostatnie dwa tygodnie działo się tyle co prze jakieś pół roku 😁
Classy, u mnie pierwszy termin cc też miał być dzisiaj 😆
Patrzę na mojego maluszka a on jeszcze przynajmniej tydzień mógłby być w brzuchu! A nawet jeszcze dłużej!👧 31 👨32
09.2025 CB 💔 1cs
09.2026 Nasz cud jest już z nami 🩵 -
Ach, u mnie też nerwowa atmosfera. Łapię się na tym, że mam jakąś taka wewnętrzną nienawiść do facetów, przez co obrywa się mojemu mężowi. Nie wiem czy to już stres czy hormony, a może wszystko na razNiecierpliwa2 wrote:Ninia, współczuję, bo u nas też dzisiaj nerwowa atmosfera od rana. Mąż od miesiąca albo nawet miesięcy ma mnóstwo pracy i oczywiście teraz kumulacja wszystkiego przed samym porodem. A ja też coraz częściej mam jakieś obawy o indukcję, poród, pielęgnację noworodka. Zwykle mnie uspokaja, ale są takie momenty, jak mu coś innego siedzi w głowie, że jeszcze podpala atmosferę... Ja się wtedy denerwuję, że dziecku szkodzę tymi nerwami. Z jednej strony wiem, że jest przeciążony, z drugiej nie wiem czy musi to wszystko ogarniać akurat teraz. No masakra...
W każdym razie Twoje wątpliwości i emocje są w pełni zrozumiałe ❤️ Ponarzekaj sobie tutaj. Nie wiem czy by Cię to uspokoiło, jakbyś poszła jeszcze w poniedziałek na wizytę do Twojego lekarza? Zmierzyć dziecko, zobaczyć jakie rozwarcie.31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-