PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Takie skurcze działają jak przepowiadające i stety niestety porodu nie wywołają 🤭Paulina1106 wrote:Nina a nie rozważałaś żeby po ktg poprosić o masaż szyjki? Mi to akurat oszczędziło 2 indukcji więc sobie chwalę

Ewentualnie jakieś mocniejsze przytulanki z mężem, w sumie ja wiem czy to nasienie męża jest takie konieczne? Przecież sam orgazm może wywołać skurcze więc to już coś
w sumie to i tak ostatnia szansa na jakąś taką bliskość z mężem, bo potem 6 tyg połogu, no i bobas na świecie który odciąga przynajmniej na początku dość skutecznie od myśli o przytulankach;p ja bym teraz korzystała jak macie ochotę
Taka ilość nasienia też raczej nie zdziała cudów, więc to bardziej dla wspólnej przyjemności czy zadowolenia, a nie z przymusu czy tym bardziej aplikowania go poza stosunkiem 😆
Ciekawy jest ten temat masażu szyjki, ja bym się chyba zdecydowała, ale na moich warunkach, bo czytałam, że czasem dziewczyna dowiaduje się po fakcie lub sam masaż jest wykonywany bez wyczucia
kleopatr4 lubi tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️
15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 330g 🩵 01.07 660g ☀️ 27.07 1120g 🦭
24.08 1780g 🧸 21.09 2770g 🦁

-
White1 wrote:Takie skurcze działają jak przepowiadające i stety niestety porodu nie wywołają 🤭
Taka ilość nasienia też raczej nie zdziała cudów, więc to bardziej dla wspólnej przyjemności czy zadowolenia, a nie z przymusu czy tym bardziej aplikowania go poza stosunkiem 😆
Ciekawy jest ten temat masażu szyjki, ja bym się chyba zdecydowała, ale na moich warunkach, bo czytałam, że czasem dziewczyna dowiaduje się po fakcie lub sam masaż jest wykonywany bez wyczucia
No ja tak miałam przy pierwszym porodzie, po fakcie się dowiedziałam, ale byłam już przyjęta na indukcje i jej nie doczekałam:) bo się zaczęło,
Za drugim razem 3 razy się do położnej zgłaszałam, dalej mało przyjemne ale już inne odczucie jak ktoś mówi co będzie robił, no i poskutkowało też, bo też się miałam zgłosić na indukcję a zgłosiłam się już do porodu;) co prawda jeszcze spacer pożądny zaliczyłam w celu rozkręcenia tej akcji:)
Jak dla mnie warto spróbować jeśli i tak się chce dać bobasowi do zrozumienia że to już pora wychodzić
kleopatr4, White1 lubią tę wiadomość
-
@BlackAmericano jak samopoczucie dzisiaj?
Ja czekam na przyjęcie i powoli zaczynam się denerwować mimo, że już przeszłam jedną indukcję zakończoną CC. Jestem ciekawa jak to teraz będzie, czy uda się urodzić SN, a z tyłu głowy siedzi mi, że w domu czeka synek i chciałabym jak najszybciej wrócić do domu.
Paulina1106 lubi tę wiadomość
-
Jestem dość mocno zestresowana. A nie przypuszczałam, że będę się tak przejmować tylko w dniu przyjęcia 😅 Zaczynam też bać się CC. Dużo mam teraz myśli w głowie.Mro_22 wrote:@BlackAmericano jak samopoczucie dzisiaj?
Ja czekam na przyjęcie i powoli zaczynam się denerwować mimo, że już przeszłam jedną indukcję zakończoną CC. Jestem ciekawa jak to teraz będzie, czy uda się urodzić SN, a z tyłu głowy siedzi mi, że w domu czeka synek i chciałabym jak najszybciej wrócić do domu.
To moje pierwsze dziecko, więc nie muszę się martwić, że zostawiam starszaka w domu, ale ze mnie jest taka tesknotka, że z kolei przeżywam, że będę tam bez męża 😅 -
Jak u Ciebie zaplanowali proces indukcji?Mro_22 wrote:@BlackAmericano jak samopoczucie dzisiaj?
Ja czekam na przyjęcie i powoli zaczynam się denerwować mimo, że już przeszłam jedną indukcję zakończoną CC. Jestem ciekawa jak to teraz będzie, czy uda się urodzić SN, a z tyłu głowy siedzi mi, że w domu czeka synek i chciałabym jak najszybciej wrócić do domu. -
BlackAmericano wrote:Jestem dość mocno zestresowana. A nie przypuszczałam, że będę się tak przejmować tylko w dniu przyjęcia 😅 Zaczynam też bać się CC. Dużo mam teraz myśli w głowie.
To moje pierwsze dziecko, więc nie muszę się martwić, że zostawiam starszaka w domu, ale ze mnie jest taka tesknotka, że z kolei przeżywam, że będę tam bez męża 😅
Doskonale Cię rozumiem, bo podczas pierwszej indukcji strasznie przeżywałam rozstanie z mężem i jeszcze był to okres bożonarodzeniowy to już w ogóle miałam strasznego doła.
@kleopatr4 wstępnie lekarz prowadzący mówił o baloniku, ale zobaczymy jaka będzie decyzja po tych wszystkich badaniach
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny powodzenia 🤞🏻. Jesteśmy z Wami myślami. Na pewno dacie radę 💪🏻
Mro_22, Karos31 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam kciuki żeby wszystko poszło sprawnie i żebyście już niedługo tuliły swoje maleństwa😘
Mro_22 lubi tę wiadomość
-
Cześć
Tomuś przyszedł na świat 28.09 o godz 12:50, 3420g i 50cm.
Miałam trudne cięcie, krytycznie spadło mi ciśnienie, odleciałam na stole. Podawali dużo leków, synek też był wentylowany chwilę po porodzie i z tego względu nie wychodzimy dzisiaj do domku niestety.
Gratulacje kolejnych bobasów na wątku 💕🥰🥰
snieżka, Karos31, Dorka.38, Mro_22, Ninia, Paulina1106, Niecierpliwa2, White1, aganieszkam, Kingus 1 lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
Czekamy na chłopca 🥰🩵

-
pandzia 🐼 wrote:Cześć
Tomuś przyszedł na świat 28.09 o godz 12:50, 3420g i 50cm.
Miałam trudne cięcie, krytycznie spadło mi ciśnienie, odleciałam na stole. Podawali dużo leków, synek też był wentylowany chwilę po porodzie i z tego względu nie wychodzimy dzisiaj do domku niestety.
Gratulacje kolejnych bobasów na wątku 💕🥰🥰
Gratuluję 😊 najważniejsze ,że wszystko skończyło się dobrze ,na dniach na pewno wyjdziecie. -
pandzia - gratulacje 🩵🥳
BlackAmericano, Mro - kciuki za Was 🤞🍀
Dzisiaj mnie wzięło na jakieś płaczki, chyba wszystkie emocje się skumulowały 🥺 a n dodatek dzisiaj miałam mieć planowe przyjęcie przed CC, które miałam zaplanowane na jutro 🥺
Mro_22 lubi tę wiadomość
👩+👦+🐶
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B
I IVF
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - it's a girl 🩷; 12+6: I prenatalne, 19+6: II prenatalne, 29+4 III prenatalne - wszystko ok 💖

-