Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 5 marca, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze z czasow staraczkowych choline z ostrovitu w proszku i ja porostu biore, w miareczce jest chyba 490mg.

Czasem sypie niepelna bo ... wiecie, cholina to nie tylko syntetyczny suplement. Jesli jecie jajka, mięso czy nabial to te jej dostarczacie w jakims stopniu! Nie martwcie sie tym co bylo, przy kolejnym uzupełnianiu zapasów supli po prostu dokupcie i bedzie dobrze🌷

White1, kleopatr4 lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • aszin Autorytet

Wysłany: 5 marca, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że nasze staraczkowe organizmy też są wysycone dużo lepiej, niż takiej przeciętnej kobiety 😁 Nie ma co sobie wyrzucać i popadać w paranoję, jeśli bierzemy wszystko, co trzeba, nawet w trochę mniejszej dawce.

Umówiłam prenatalne na 30.03 ✨ I chyba jednak zdecydujemy się na NIPT 🙈

PaulinKA, White1, CaroShell, kleopatr4 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    03.2024 💔💔 8tc (6+4)

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
    II FET… ⏳
  • May-girl Koleżanka

Wysłany: 5 marca, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja myślę, że nasze staraczkowe organizmy też są wysycone dużo lepiej, niż takiej przeciętnej kobiety 😁 Nie ma co sobie wyrzucać i popadać w paranoję, jeśli bierzemy wszystko, co trzeba, nawet w trochę mniejszej dawce.

Umówiłam prenatalne na 30.03 ✨ I chyba jednak zdecydujemy się na NIPT 🙈

Też mi się w sumie tak wydaje, grunt, żeby te preparaty były rozsądnie skomponowane, sama nie jestem tak zacięta, żeby brać wszystko osobno… ;) staraczkowe organizmy faktycznie są przygotowane i witaminami, i dietą.

👧86
    👨84

3 cs naturals
    3.02. pozytywny test
    4.02. Beta 236
    6.02. Beta 615
    19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
    11.03 stwierdzono poronienie zatrzymane w 8+1
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 5 marca, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam właśnie, że choliny najwięcej jest w żółtkach jaj i mięsie. A ja żółtka nie znoszę a mięsa nie jem od 9 lat. Muszę niedługo dokupić cholinę osobno, bo widzę, że dietą tego nie nadrobię 😅

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarnecistka wrote:
    Właśnie mi ciężko wchodzą suplementy też... Do tej pory brałam podstawowe ciążowe, osobno omega3, osobno żelazo bo potrzebuję i cytrynian wapnia, osobno folian i witaminę D3, ale tych tabletek jest tyle, że nie daję rady. Omega3 odstawiłam, bo potem cały dzień czułam rybę 🫣 potrzebuje czegoś małego i łatwego do łykania 😅 w poprzedniej ciąży brałam Mama dha premium+ i magnez osobno.
    Też jestem na cytrynianie wapnia. Ja mam proszek osavi.
    Mogę zapytać z jakiego powodu przyjmujesz?

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co to ja mam dużo supli aż mogę sklep otworzyć, więc możemy się jakoś dogadać i wam wyślę.
    Z cholina mam np regulator homocysteiny z aliness który teraz jak najbardziej można brać albo kupiłam aliness folian ale jednak nie chce go brać. Albo zapas wapnia i probiotyki mega drogie na 2 mce🤣

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 5 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie wszystko ok, 2,2cm człowieka 🥹 akcja serca ponad 180, krwiak się wchłonął, mam dokończyć Duphaston i już więcej nie wykupować.

Przechodzimy na wizyty co 3 tygodnie zamiast co 2, więc kolejna 26.03, trzy dni po prenatalnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 19:51

White1, aszin, BlackAmericano, snieżka, Abstrakcja, Weronka89, Malina90, Ninia, May-girl, Karos31, Dorka.38, Mimblanee, Marty.Na, Mro_22, Niecierpliwa2, espoir, Paulina1106, Kingus 1, Megmery, CaroShell, aganieszkam lubią tę wiadomość

• BlackAmericano Autorytet

Wysłany: 5 marca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    U mnie po wizycie wszystko ok, 2,2cm człowieka 🥹 akcja serca ponad 180, krwiak się wchłonął, mam dokończyć Duphaston i już więcej nie wykupować.

Przechodzimy na wizyty co 3 tygodnie zamiast co 2, więc kolejna 26.03, trzy dni po prenatalnych.
    Cudownie 🥰 niech rośnie maluch ❤️

babajagapatrzy lubi tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam od endokrynologa. Już się uspokoiłam. 😊 Tsh i ft4 nie są takie złe. Hormon TSH lubi w ciąży szaleć bo przysadka mózgowa wpływa na hormony tarczycy i w rzeczywistości wyniki są dobre ale przez wpływ przysadki mózgowej hormony pokazują nadczynność tarczycy której tak naprawdę nie ma.

Endokrynolog powiedział, że sterydy tzn encorton lub encortolon tak mieszają w hormonach tarczycy. Póki co nie ma leczenia bo nie trzeba.

Endokrynolog mówi teraz jest czas powstawania łożyska i dlatego wyniki mogą być przekłamane. Tak więc jest wszystko dobrze. Mogę spać spokojnie 🥰🍀

PaulinKA, Malina90, snieżka, White1, kleopatr4, Martit lubią tę wiadomość

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅ kariotyp ✅

Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
    Połówkowe 💙 - 480 gram

preg.png
  • Weronka89 Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Czytam właśnie, że choliny najwięcej jest w żółtkach jaj i mięsie. A ja żółtka nie znoszę a mięsa nie jem od 9 lat. Muszę niedługo dokupić cholinę osobno, bo widzę, że dietą tego nie nadrobię 😅
    O Śnieżka, piona, ja też jestem bezmięsna, chociaż ostatnio prawie zamówiłam polędwiczki, bo tak mi się chciało mięsa 😅

snieżka lubi tę wiadomość

• Mimblanee Autorytet

Wysłany: 5 marca, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin zaleca jedynie kwas foliowy. Ja już tu nieraz pisałam, że biorę prenatal uno tak jak i w pierwszej ciąży, wydaje mi się, że ma wszystko i w rozsądnej cenie a co najważniejsze w tylko dwóch tabletkach (więcej chyba bym nie dała rady na ten moment brać)
    Nie ma co się też zamartwiać na zapas jeżeli jemy w miarę pożywne jedzenie, tj jajka, mięso, warzywa itp (lub też dobrze skomponowana dieta wege) w końcu to z żarcia powinniśmy wszystko dostarczać a suple to tylko suple, chociaż wiadomo jak jest, nie da się trzymać idealnej diety a już zwłaszcza w ciąży, gdy wchodzi jedynie niezdrowe 😁

kleopatr4, Weronka89 lubią tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻
  • espoir Autorytet

Wysłany: 5 marca, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackAmericano wrote:
    Piękny brzuszek 😍 To moja pierwsza ciąża i u mnie nic nie widać (poza zbierającym się tłuszczem od nadmiaru jedzenia 😂).
    Podobno w kolejnych szybciej widać. I o ile do fałdek mi nie śpieszno, o tyle ciążowy brzuszek już mogłabym mieć ❤️
    wiesz co ja uwielbiam być w ciąży (no kto by pomyślał, nie? 🤪) ale chciałabym, żeby wychodził mi po prenatalnych chociaż. w tamtej ciąży ludzie pod szkołą dzieci mnie pytali który tydzień jak byłam w 9-10 tygodniu i było mi po prostu głupio mówić prawdę, więc dodawałam sobie kilka tygodni do przodu 🫣

Mimblanee wrote:
    Espoir wow jaki brzuszek! Szybciutko widać. U mnie ostatnio też dość szybko był, ale pamiętam że się sama z siebie śmiałam w 3 trymestrze, że taki wielki mi się on wydawał w 3-4 miesiącu a potem to już ledwo się kulałam, każdy się na ulicy obracał jak szłam 🤣
    u mnie zawsze był ogromny, pamiętam jak w pierwszej ciąży babeczka w sklepie do mnie rzuciła "oooo widzę, że zaraz pani rodzi!" był sierpień a ja miałam termin na grudzień 😅

MarzycielkaMadzik wrote:
    Zazdroszczę córeczki. Sama mam 5 synow i liczę ze 6 w końcu bedzie dziewczynka wymarzona ❤️😍😁
    a wiesz, że ja nigdy nie marzyłam o córce? jakoś nie widziałam się jako matka dziewczynki. w 6 ciąży od początku zakładaliśmy, że będzie chłopiec i jak na polowkowych usłyszałam, że dziewczynka to myślałam, że padnę! Mąż mi 3 dni nie wierzył i myślał, że żartuję... 🤪

co do witamin w ciąży to ja zawsze biorę tylko wit C, D i kwas foliowy 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 23:15

kleopatr4, Mimblanee lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś kolejny raz śnił mi się poród, nie mogę się doczekać🥹 ja bym mogła rodzić w kółko… tej proces jest dla mnie niesamowity (mimo że miałam potężne skurcze przez 36 godzin🤣). Niestety poprzedza go długi i wymagający czas ciąży, więc trzeba sobie dawkować.

Mimblanee lubi tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniła mi się też szynka „Szwagra” która ostatnio jadłam na kanapkach xd dziwne sny się zaczęły

Weronka89, Mimblanee lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 6 marca, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙋🏼‍♀️

Wykupiłam test NIPT, ja jestem w gorącej wodzie kąpana i jak sobie już coś umyślę, to muszę wykonać natychmiast 😅 Czekam na telefon, żeby umówić termin pobrania 🍀

White1, May-girl, kleopatr4 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    03.2024 💔💔 8tc (6+4)

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
    II FET… ⏳
  • Martit Autorytet

Wysłany: 6 marca, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam często erotyczne sny ;)

Jadę jutro na wizytę, myślałam, że stres z tygodnia na tydzień będzie mniejszy, ale nie jest.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Śniła mi się też szynka „Szwagra” która ostatnio jadłam na kanapkach xd dziwne sny się zaczęły
    Ahh ja zawsze miałam przeróżne sny, a teraz w ciąży to codziennie i to całe historie 🙈 dzisiaj mi się śniło oprowadzanie znajomych po rodzinnych okolicach, szukanie najlepszej lodziarni, zamknięte muzeum oraz problem jak zmieścić się w 6 do auta 😅

Aszin my za to zdecydowaliśmy, że nie będziemy robić testów jeśli wszystkie badania wyjdą wam porządku 😊

kleopatr4 lubi tę wiadomość

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

🧸 Rośnij maluchu 🩵

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 6 marca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Hej 🙋🏼‍♀️

Wykupiłam test NIPT, ja jestem w gorącej wodzie kąpana i jak sobie już coś umyślę, to muszę wykonać natychmiast 😅 Czekam na telefon, żeby umówić termin pobrania 🍀

Ja robię w środę, to będzie 10 +1. Chcę mieć pewność, że będzie już wtedy wiarygodna ilość frakcji płodowej.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Kasia0504 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja jeszcze w piżamie 🤣 ale mały się zaraz obudzi, więc idę się ogarniać i na spacer :D

Jeżeli ktoś ma dzisiaj wizytę, to powodzenia 🤞

• babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 6 marca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja na śniadanie zjadłam dziś wymarzone czokapiki z zimnym mlekiem 😁

Powiedziałam dziś dwóm kolegom w pracy z prośbą żeby jeszcze zostawili dla siebie, mam nadzieję, że podołają! Reszcie chcę powiedzieć po prenatalnych.

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ