PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam jeszcze z czasow staraczkowych choline z ostrovitu w proszku i ja porostu biore, w miareczce jest chyba 490mg.
Czasem sypie niepelna bo ... wiecie, cholina to nie tylko syntetyczny suplement. Jesli jecie jajka, mięso czy nabial to te jej dostarczacie w jakims stopniu! Nie martwcie sie tym co bylo, przy kolejnym uzupełnianiu zapasów supli po prostu dokupcie i bedzie dobrze🌷
White1, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Ja myślę, że nasze staraczkowe organizmy też są wysycone dużo lepiej, niż takiej przeciętnej kobiety 😁 Nie ma co sobie wyrzucać i popadać w paranoję, jeśli bierzemy wszystko, co trzeba, nawet w trochę mniejszej dawce.
Umówiłam prenatalne na 30.03 ✨ I chyba jednak zdecydujemy się na NIPT 🙈
PaulinKA, White1, CaroShell, kleopatr4 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔💔 8tc
IVF 01.2026:
1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21
❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2 -
aszin wrote:Ja myślę, że nasze staraczkowe organizmy też są wysycone dużo lepiej, niż takiej przeciętnej kobiety 😁 Nie ma co sobie wyrzucać i popadać w paranoję, jeśli bierzemy wszystko, co trzeba, nawet w trochę mniejszej dawce.
Umówiłam prenatalne na 30.03 ✨ I chyba jednak zdecydujemy się na NIPT 🙈
Też mi się w sumie tak wydaje, grunt, żeby te preparaty były rozsądnie skomponowane, sama nie jestem tak zacięta, żeby brać wszystko osobno…
staraczkowe organizmy faktycznie są przygotowane i witaminami, i dietą.
👧86
👨84
3 cs naturals
3.02. pozytywny test
4.02. Beta 236
6.02. Beta 615
19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
11.03 stwierdzono poronienie zatrzymane w 8+1 -
Czytam właśnie, że choliny najwięcej jest w żółtkach jaj i mięsie. A ja żółtka nie znoszę a mięsa nie jem od 9 lat. Muszę niedługo dokupić cholinę osobno, bo widzę, że dietą tego nie nadrobię 😅
-
Też jestem na cytrynianie wapnia. Ja mam proszek osavi.Klarnecistka wrote:Właśnie mi ciężko wchodzą suplementy też... Do tej pory brałam podstawowe ciążowe, osobno omega3, osobno żelazo bo potrzebuję i cytrynian wapnia, osobno folian i witaminę D3, ale tych tabletek jest tyle, że nie daję rady. Omega3 odstawiłam, bo potem cały dzień czułam rybę 🫣 potrzebuje czegoś małego i łatwego do łykania 😅 w poprzedniej ciąży brałam Mama dha premium+ i magnez osobno.
Mogę zapytać z jakiego powodu przyjmujesz? -
Jakby co to ja mam dużo supli aż mogę sklep otworzyć, więc możemy się jakoś dogadać i wam wyślę.
Z cholina mam np regulator homocysteiny z aliness który teraz jak najbardziej można brać albo kupiłam aliness folian ale jednak nie chce go brać. Albo zapas wapnia i probiotyki mega drogie na 2 mce🤣 -
U mnie po wizycie wszystko ok, 2,2cm człowieka 🥹 akcja serca ponad 180, krwiak się wchłonął, mam dokończyć Duphaston i już więcej nie wykupować.
Przechodzimy na wizyty co 3 tygodnie zamiast co 2, więc kolejna 26.03, trzy dni po prenatalnych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 19:51
White1, aszin, BlackAmericano, snieżka, Abstrakcja, Weronka89, Malina90, Ninia, May-girl, Karos31, Dorka.38, Mimblanee, Marty.Na, Mro_22, Niecierpliwa2, espoir, Paulina1106, Kingus 1, Megmery, CaroShell, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Cudownie 🥰 niech rośnie maluch ❤️babajagapatrzy wrote:U mnie po wizycie wszystko ok, 2,2cm człowieka 🥹 akcja serca ponad 180, krwiak się wchłonął, mam dokończyć Duphaston i już więcej nie wykupować.
Przechodzimy na wizyty co 3 tygodnie zamiast co 2, więc kolejna 26.03, trzy dni po prenatalnych.
babajagapatrzy lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wróciłam od endokrynologa. Już się uspokoiłam. 😊 Tsh i ft4 nie są takie złe. Hormon TSH lubi w ciąży szaleć bo przysadka mózgowa wpływa na hormony tarczycy i w rzeczywistości wyniki są dobre ale przez wpływ przysadki mózgowej hormony pokazują nadczynność tarczycy której tak naprawdę nie ma.
Endokrynolog powiedział, że sterydy tzn encorton lub encortolon tak mieszają w hormonach tarczycy. Póki co nie ma leczenia bo nie trzeba.
Endokrynolog mówi teraz jest czas powstawania łożyska i dlatego wyniki mogą być przekłamane. Tak więc jest wszystko dobrze. Mogę spać spokojnie 🥰🍀
PaulinKA, Malina90, snieżka, White1, kleopatr4, Martit lubią tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙

-
O Śnieżka, piona, ja też jestem bezmięsna, chociaż ostatnio prawie zamówiłam polędwiczki, bo tak mi się chciało mięsa 😅snieżka wrote:Czytam właśnie, że choliny najwięcej jest w żółtkach jaj i mięsie. A ja żółtka nie znoszę a mięsa nie jem od 9 lat. Muszę niedługo dokupić cholinę osobno, bo widzę, że dietą tego nie nadrobię 😅
snieżka lubi tę wiadomość
-
Mój gin zaleca jedynie kwas foliowy. Ja już tu nieraz pisałam, że biorę prenatal uno tak jak i w pierwszej ciąży, wydaje mi się, że ma wszystko i w rozsądnej cenie a co najważniejsze w tylko dwóch tabletkach (więcej chyba bym nie dała rady na ten moment brać)
Nie ma co się też zamartwiać na zapas jeżeli jemy w miarę pożywne jedzenie, tj jajka, mięso, warzywa itp (lub też dobrze skomponowana dieta wege) w końcu to z żarcia powinniśmy wszystko dostarczać a suple to tylko suple, chociaż wiadomo jak jest, nie da się trzymać idealnej diety a już zwłaszcza w ciąży, gdy wchodzi jedynie niezdrowe 😁
kleopatr4, Weronka89 lubią tę wiadomość
-
wiesz co ja uwielbiam być w ciąży (no kto by pomyślał, nie? 🤪) ale chciałabym, żeby wychodził mi po prenatalnych chociaż. w tamtej ciąży ludzie pod szkołą dzieci mnie pytali który tydzień jak byłam w 9-10 tygodniu i było mi po prostu głupio mówić prawdę, więc dodawałam sobie kilka tygodni do przodu 🫣BlackAmericano wrote:Piękny brzuszek 😍 To moja pierwsza ciąża i u mnie nic nie widać (poza zbierającym się tłuszczem od nadmiaru jedzenia 😂).
Podobno w kolejnych szybciej widać. I o ile do fałdek mi nie śpieszno, o tyle ciążowy brzuszek już mogłabym mieć ❤️
u mnie zawsze był ogromny, pamiętam jak w pierwszej ciąży babeczka w sklepie do mnie rzuciła "oooo widzę, że zaraz pani rodzi!" był sierpień a ja miałam termin na grudzień 😅Mimblanee wrote:Espoir wow jaki brzuszek! Szybciutko widać. U mnie ostatnio też dość szybko był, ale pamiętam że się sama z siebie śmiałam w 3 trymestrze, że taki wielki mi się on wydawał w 3-4 miesiącu a potem to już ledwo się kulałam, każdy się na ulicy obracał jak szłam 🤣
a wiesz, że ja nigdy nie marzyłam o córce? jakoś nie widziałam się jako matka dziewczynki. w 6 ciąży od początku zakładaliśmy, że będzie chłopiec i jak na polowkowych usłyszałam, że dziewczynka to myślałam, że padnę! Mąż mi 3 dni nie wierzył i myślał, że żartuję... 🤪MarzycielkaMadzik wrote:Zazdroszczę córeczki. Sama mam 5 synow i liczę ze 6 w końcu bedzie dziewczynka wymarzona ❤️😍😁
co do witamin w ciąży to ja zawsze biorę tylko wit C, D i kwas foliowy 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 23:15
kleopatr4, Mimblanee lubią tę wiadomość
-
Dziś kolejny raz śnił mi się poród, nie mogę się doczekać🥹 ja bym mogła rodzić w kółko… tej proces jest dla mnie niesamowity (mimo że miałam potężne skurcze przez 36 godzin🤣). Niestety poprzedza go długi i wymagający czas ciąży, więc trzeba sobie dawkować.
Mimblanee lubi tę wiadomość
-
Hej 🙋🏼♀️
Wykupiłam test NIPT, ja jestem w gorącej wodzie kąpana i jak sobie już coś umyślę, to muszę wykonać natychmiast 😅 Czekam na telefon, żeby umówić termin pobrania 🍀
White1, May-girl, kleopatr4 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔💔 8tc
IVF 01.2026:
1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21
❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2 -
Ahh ja zawsze miałam przeróżne sny, a teraz w ciąży to codziennie i to całe historie 🙈 dzisiaj mi się śniło oprowadzanie znajomych po rodzinnych okolicach, szukanie najlepszej lodziarni, zamknięte muzeum oraz problem jak zmieścić się w 6 do auta 😅kleopatr4 wrote:Śniła mi się też szynka „Szwagra” która ostatnio jadłam na kanapkach xd dziwne sny się zaczęły
Aszin my za to zdecydowaliśmy, że nie będziemy robić testów jeśli wszystkie badania wyjdą wam porządku 😊
kleopatr4 lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
7+0 0.93cm 🍤 8+0 1.65cm 🫘 10+0 2.7cm 🧸

-
aszin wrote:Hej 🙋🏼♀️
Wykupiłam test NIPT, ja jestem w gorącej wodzie kąpana i jak sobie już coś umyślę, to muszę wykonać natychmiast 😅 Czekam na telefon, żeby umówić termin pobrania 🍀
Ja robię w środę, to będzie 10 +1. Chcę mieć pewność, że będzie już wtedy wiarygodna ilość frakcji płodowej.

ja jeszcze w piżamie 🤣 ale mały się zaraz obudzi, więc idę się ogarniać i na spacer