X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 5 marca, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze z czasow staraczkowych choline z ostrovitu w proszku i ja porostu biore, w miareczce jest chyba 490mg.

Czasem sypie niepelna bo ... wiecie, cholina to nie tylko syntetyczny suplement. Jesli jecie jajka, mięso czy nabial to te jej dostarczacie w jakims stopniu! Nie martwcie sie tym co bylo, przy kolejnym uzupełnianiu zapasów supli po prostu dokupcie i bedzie dobrze🌷

White1, kleopatr4 lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • aszin Autorytet

Wysłany: 5 marca, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że nasze staraczkowe organizmy też są wysycone dużo lepiej, niż takiej przeciętnej kobiety 😁 Nie ma co sobie wyrzucać i popadać w paranoję, jeśli bierzemy wszystko, co trzeba, nawet w trochę mniejszej dawce.

Umówiłam prenatalne na 30.03 ✨ I chyba jednak zdecydujemy się na NIPT 🙈

PaulinKA, White1, CaroShell, kleopatr4 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔💔 8tc

IVF 01.2026:
    1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21

❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2
  • May-girl Znajoma

Wysłany: 5 marca, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja myślę, że nasze staraczkowe organizmy też są wysycone dużo lepiej, niż takiej przeciętnej kobiety 😁 Nie ma co sobie wyrzucać i popadać w paranoję, jeśli bierzemy wszystko, co trzeba, nawet w trochę mniejszej dawce.

Umówiłam prenatalne na 30.03 ✨ I chyba jednak zdecydujemy się na NIPT 🙈

Też mi się w sumie tak wydaje, grunt, żeby te preparaty były rozsądnie skomponowane, sama nie jestem tak zacięta, żeby brać wszystko osobno… ;) staraczkowe organizmy faktycznie są przygotowane i witaminami, i dietą.

👧86
    👨84

3 cs naturals
    3.02. pozytywny test
    4.02. Beta 236
    6.02. Beta 615
    19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
    11.03 stwierdzono poronienie zatrzymane w 8+1
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 5 marca, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam właśnie, że choliny najwięcej jest w żółtkach jaj i mięsie. A ja żółtka nie znoszę a mięsa nie jem od 9 lat. Muszę niedługo dokupić cholinę osobno, bo widzę, że dietą tego nie nadrobię 😅

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarnecistka wrote:
    Właśnie mi ciężko wchodzą suplementy też... Do tej pory brałam podstawowe ciążowe, osobno omega3, osobno żelazo bo potrzebuję i cytrynian wapnia, osobno folian i witaminę D3, ale tych tabletek jest tyle, że nie daję rady. Omega3 odstawiłam, bo potem cały dzień czułam rybę 🫣 potrzebuje czegoś małego i łatwego do łykania 😅 w poprzedniej ciąży brałam Mama dha premium+ i magnez osobno.
    Też jestem na cytrynianie wapnia. Ja mam proszek osavi.
    Mogę zapytać z jakiego powodu przyjmujesz?

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co to ja mam dużo supli aż mogę sklep otworzyć, więc możemy się jakoś dogadać i wam wyślę.
    Z cholina mam np regulator homocysteiny z aliness który teraz jak najbardziej można brać albo kupiłam aliness folian ale jednak nie chce go brać. Albo zapas wapnia i probiotyki mega drogie na 2 mce🤣

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • babajagapatrzy Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie wszystko ok, 2,2cm człowieka 🥹 akcja serca ponad 180, krwiak się wchłonął, mam dokończyć Duphaston i już więcej nie wykupować.

Przechodzimy na wizyty co 3 tygodnie zamiast co 2, więc kolejna 26.03, trzy dni po prenatalnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 19:51

White1, aszin, BlackAmericano, snieżka, Abstrakcja, Weronka89, Malina90, Ninia, May-girl, Karos31, Dorka.38, Mimblanee, Marty.Na, Mro_22, Niecierpliwa2, espoir, Paulina1106, Kingus 1, Megmery, CaroShell, aganieszkam lubią tę wiadomość

• BlackAmericano Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    U mnie po wizycie wszystko ok, 2,2cm człowieka 🥹 akcja serca ponad 180, krwiak się wchłonął, mam dokończyć Duphaston i już więcej nie wykupować.

Przechodzimy na wizyty co 3 tygodnie zamiast co 2, więc kolejna 26.03, trzy dni po prenatalnych.
    Cudownie 🥰 niech rośnie maluch ❤️

babajagapatrzy lubi tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam od endokrynologa. Już się uspokoiłam. 😊 Tsh i ft4 nie są takie złe. Hormon TSH lubi w ciąży szaleć bo przysadka mózgowa wpływa na hormony tarczycy i w rzeczywistości wyniki są dobre ale przez wpływ przysadki mózgowej hormony pokazują nadczynność tarczycy której tak naprawdę nie ma.

Endokrynolog powiedział, że sterydy tzn encorton lub encortolon tak mieszają w hormonach tarczycy. Póki co nie ma leczenia bo nie trzeba.

Endokrynolog mówi teraz jest czas powstawania łożyska i dlatego wyniki mogą być przekłamane. Tak więc jest wszystko dobrze. Mogę spać spokojnie 🥰🍀

PaulinKA, Malina90, snieżka, White1, kleopatr4, Martit lubią tę wiadomość

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅ kariotyp ✅

Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙

preg.png
  • Weronka89 Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Czytam właśnie, że choliny najwięcej jest w żółtkach jaj i mięsie. A ja żółtka nie znoszę a mięsa nie jem od 9 lat. Muszę niedługo dokupić cholinę osobno, bo widzę, że dietą tego nie nadrobię 😅
    O Śnieżka, piona, ja też jestem bezmięsna, chociaż ostatnio prawie zamówiłam polędwiczki, bo tak mi się chciało mięsa 😅

snieżka lubi tę wiadomość

• Mimblanee Autorytet

Wysłany: 5 marca, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin zaleca jedynie kwas foliowy. Ja już tu nieraz pisałam, że biorę prenatal uno tak jak i w pierwszej ciąży, wydaje mi się, że ma wszystko i w rozsądnej cenie a co najważniejsze w tylko dwóch tabletkach (więcej chyba bym nie dała rady na ten moment brać)
    Nie ma co się też zamartwiać na zapas jeżeli jemy w miarę pożywne jedzenie, tj jajka, mięso, warzywa itp (lub też dobrze skomponowana dieta wege) w końcu to z żarcia powinniśmy wszystko dostarczać a suple to tylko suple, chociaż wiadomo jak jest, nie da się trzymać idealnej diety a już zwłaszcza w ciąży, gdy wchodzi jedynie niezdrowe 😁

kleopatr4, Weronka89 lubią tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 5 marca, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackAmericano wrote:
    Piękny brzuszek 😍 To moja pierwsza ciąża i u mnie nic nie widać (poza zbierającym się tłuszczem od nadmiaru jedzenia 😂).
    Podobno w kolejnych szybciej widać. I o ile do fałdek mi nie śpieszno, o tyle ciążowy brzuszek już mogłabym mieć ❤️
    wiesz co ja uwielbiam być w ciąży (no kto by pomyślał, nie? 🤪) ale chciałabym, żeby wychodził mi po prenatalnych chociaż. w tamtej ciąży ludzie pod szkołą dzieci mnie pytali który tydzień jak byłam w 9-10 tygodniu i było mi po prostu głupio mówić prawdę, więc dodawałam sobie kilka tygodni do przodu 🫣

Mimblanee wrote:
    Espoir wow jaki brzuszek! Szybciutko widać. U mnie ostatnio też dość szybko był, ale pamiętam że się sama z siebie śmiałam w 3 trymestrze, że taki wielki mi się on wydawał w 3-4 miesiącu a potem to już ledwo się kulałam, każdy się na ulicy obracał jak szłam 🤣
    u mnie zawsze był ogromny, pamiętam jak w pierwszej ciąży babeczka w sklepie do mnie rzuciła "oooo widzę, że zaraz pani rodzi!" był sierpień a ja miałam termin na grudzień 😅

MarzycielkaMadzik wrote:
    Zazdroszczę córeczki. Sama mam 5 synow i liczę ze 6 w końcu bedzie dziewczynka wymarzona ❤️😍😁
    a wiesz, że ja nigdy nie marzyłam o córce? jakoś nie widziałam się jako matka dziewczynki. w 6 ciąży od początku zakładaliśmy, że będzie chłopiec i jak na polowkowych usłyszałam, że dziewczynka to myślałam, że padnę! Mąż mi 3 dni nie wierzył i myślał, że żartuję... 🤪

co do witamin w ciąży to ja zawsze biorę tylko wit C, D i kwas foliowy 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 23:15

kleopatr4, Mimblanee lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś kolejny raz śnił mi się poród, nie mogę się doczekać🥹 ja bym mogła rodzić w kółko… tej proces jest dla mnie niesamowity (mimo że miałam potężne skurcze przez 36 godzin🤣). Niestety poprzedza go długi i wymagający czas ciąży, więc trzeba sobie dawkować.

Mimblanee lubi tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniła mi się też szynka „Szwagra” która ostatnio jadłam na kanapkach xd dziwne sny się zaczęły

Weronka89, Mimblanee lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 6 marca, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙋🏼‍♀️

Wykupiłam test NIPT, ja jestem w gorącej wodzie kąpana i jak sobie już coś umyślę, to muszę wykonać natychmiast 😅 Czekam na telefon, żeby umówić termin pobrania 🍀

White1, May-girl, kleopatr4 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔💔 8tc

IVF 01.2026:
    1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21

❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2
  • Martit Autorytet

Wysłany: 6 marca, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam często erotyczne sny ;)

Jadę jutro na wizytę, myślałam, że stres z tygodnia na tydzień będzie mniejszy, ale nie jest.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Śniła mi się też szynka „Szwagra” która ostatnio jadłam na kanapkach xd dziwne sny się zaczęły
    Ahh ja zawsze miałam przeróżne sny, a teraz w ciąży to codziennie i to całe historie 🙈 dzisiaj mi się śniło oprowadzanie znajomych po rodzinnych okolicach, szukanie najlepszej lodziarni, zamknięte muzeum oraz problem jak zmieścić się w 6 do auta 😅

Aszin my za to zdecydowaliśmy, że nie będziemy robić testów jeśli wszystkie badania wyjdą wam porządku 😊

kleopatr4 lubi tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

7+0 0.93cm 🍤 8+0 1.65cm 🫘 10+0 2.7cm 🧸

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 6 marca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Hej 🙋🏼‍♀️

Wykupiłam test NIPT, ja jestem w gorącej wodzie kąpana i jak sobie już coś umyślę, to muszę wykonać natychmiast 😅 Czekam na telefon, żeby umówić termin pobrania 🍀

Ja robię w środę, to będzie 10 +1. Chcę mieć pewność, że będzie już wtedy wiarygodna ilość frakcji płodowej.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Kasia0504 Ekspertka

Wysłany: 6 marca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja jeszcze w piżamie 🤣 ale mały się zaraz obudzi, więc idę się ogarniać i na spacer :D

Jeżeli ktoś ma dzisiaj wizytę, to powodzenia 🤞

• babajagapatrzy Ekspertka

Wysłany: 6 marca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja na śniadanie zjadłam dziś wymarzone czokapiki z zimnym mlekiem 😁

Powiedziałam dziś dwóm kolegom w pracy z prośbą żeby jeszcze zostawili dla siebie, mam nadzieję, że podołają! Reszcie chcę powiedzieć po prenatalnych.

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ