Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 6 marca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Hej 🙋🏼‍♀️

Wykupiłam test NIPT, ja jestem w gorącej wodzie kąpana i jak sobie już coś umyślę, to muszę wykonać natychmiast 😅 Czekam na telefon, żeby umówić termin pobrania 🍀

Ja robię w środę, to będzie 10 +1. Chcę mieć pewność, że będzie już wtedy wiarygodna ilość frakcji płodowej.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • Kasia0504 Ekspertka

Wysłany: 6 marca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja jeszcze w piżamie 🤣 ale mały się zaraz obudzi, więc idę się ogarniać i na spacer :D

Jeżeli ktoś ma dzisiaj wizytę, to powodzenia 🤞

• babajagapatrzy Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja na śniadanie zjadłam dziś wymarzone czokapiki z zimnym mlekiem 😁

Powiedziałam dziś dwóm kolegom w pracy z prośbą żeby jeszcze zostawili dla siebie, mam nadzieję, że podołają! Reszcie chcę powiedzieć po prenatalnych.

• Blossomka Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:

Powiedziałam dziś dwóm kolegom w pracy z prośbą żeby jeszcze zostawili dla siebie, mam nadzieję, że podołają! Reszcie chcę powiedzieć po prenatalnych.

U mnie to samo śniadanie wjechało 😂 od kilku dni marzyłam o tym daniu 😂

babajagapatrzy lubi tę wiadomość

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸
    Polip - out✅
    Ureaplasma - out✅
    DHEASO4 56 🚩 wdrożone leczenie od 1.2026

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to też mam w ciąży bardzo erotyczne obrazowe sny. Bardzo to lubię nie będę ukrywać, bo poza stanem błogosławionym mi się nie zdarza.

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem (+9cs bezowulacyjnych)

💔cb 01/26
    ⏸️ 30/01/26 1cs

#2 ptp 12/10/2026

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jaki ptp wyjdzie z prenatalnych.
    Moze ktos tez lubi sobie analizować wiec zapraszam do wspólnych matematycznych poczynań:)

Według mnie ovu byla 19dc i wtedy tez bylo ❤️, ale mogliby mi wojownicy przetrwać z ❤️ w 15dc, czyli 4 dni różnicy. Z dnia poczęcia jest 8 lub 12 października i mnie się wydaje że będzie bliżej tego drugiego terminu.

W pierwszej ciąży owulacje miałam 14dc, a ❤️ 11 i 14dc i tu z USG Ptp podpowiadał 25 września, tak jakby poczęcie było w tym 11 dniu cyklu. Finalnie zaczęłam rodzić 26 września wieczorem w terminie odpowiadającemu poczęciu w dniu owulacji, czyli według moich obliczeń. Musiałam wyciszyć poród na dobę, ale gdyby nie to, urodziłabym 27.
    Z położną przyjęliśmy sobie jednak środkowy termin (względem om-usg), czyli 29 września i tym sposobem oficjalnie udało się dzień przed terminem przywitać córcię.
    Jejku jak sobie to wspominam to było tak cudownie… nie mogę się już doczekać jak poradzę sobie tym razem🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 12:08

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem (+9cs bezowulacyjnych)

💔cb 01/26
    ⏸️ 30/01/26 1cs

#2 ptp 12/10/2026

preg.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 6 marca, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:

Ooooosz kurcze ale mi smaka zrobiłaś!!!! 🤣

Kleopatr4 też lubię taką matematykę 🤣 w poprzedniej ciąży miałam idealnie owu 14 dnia cyklu, po 2 tygodniach pozytywny test, wszystko szło jak w zegarku i poród zaczął się idealnie w dniu terminu odejściem wód nad ranem 😁 teraz z moich obliczeń wynika, że termin powinien być 4 dni przed tym z om, ale i tak będzie wcześniej CC więc niestety nie sprawdzę czy drugie dziecko też będzie takie punktualne 😁

kleopatr4 lubi tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 6 marca, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe, u mnie owu była 13.01 ale serduszkowanie było codziennie od 10.01 do 14.01 więc nie mam pojęcia, które to było "szczęśliwe przytualnko".

kleopatr4 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 6 marca, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello w piąteczek! 🌷💕

O tak, Kleopatra, sny w ciazy sa niesamowicie barwne 😅 czasem przyjemne 😈 a czasem po prostu zrąbane na maxa xD najbardziej utkwił mi w pamięć sen gdzie teść, porządny rodzinny mezczyzna, stał z walizka w salonie i mowil ze sie wyprowadza bo ma kochankę 😅🤣

Mniam, Chocapicki!! U mnie na samym początku byla mega chęć na zwykle kukurydziane 😁 alee te czekoladowe tez kuszą!

Ja poproszę o troche kciukasków bo bylam dzis na pobraniu Panoramy, za jakies 10 dni roboczych powinny byc wyniki, chyba beda dzwonić. Wolałabym na maila dostać i przeczytać spokojnie z mężem ale zobaczymy jak to bedzie 😄 oby byly dobre. To najważniejsze...🍀✊️

Melduję tez ze zostalo mi ostatnie 2,5 dnia w pracy, potem urlopik, a potem laba na l4. Bede wypoczywać, czytać książki o rodzicielstwie i szykować sie na ten wielki dzien poznania człowieka ktory składa się w polowie ze mnie🤩😍

Wczoraj wzięłam ostatni accofil! A w poniedziałek mam ostatni wlew ze smoflipidu..... szok, wciąż trudno mi uwierzyć ze jestem na etapie coraz bardziej stabilnej ciazy...😊 nawet nie wiecie jaką odczuwam radosc, chciałbym by zakończenie tej historii było piekne i jedyne dobre🤱

Jakie u Was plany piatkowo weekendowe? Zrobcie cos dobrego dla siebie i bobusia🥰
    Ja jutro mam odwiedziny koleżanek, robię goferki a jedna z nich ma przynieść brownie🤤🤤🤤 bedzie wyżerka😊
    A w niedziele z kolei widzę sie z inną psiapsi w kawiarni:)

Dobrego dzionka dziewczyny, trzymajcie się cieplutko ✨️

Ps. Panoramę mozna od 9tc pobrac ale tez jakas mialam taka wewnętrzna potrzebę chwile dłużej poczekać (choc przeciez ciekawość max) zeby bylo tyle tego dna ile trzeba:)) oby czekanie sie opłaciło 🍀✊️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 13:27

aszin, Ninia, kleopatr4 lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 6 marca, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u gienkologa. Maleństwo ma 0,59 cm i bijące serduszko <3

Umówiłam się też juz na prenatalne na 21.04 będzie to 13+1 tc

Mimblanee, White1, Weronka89, PaulinKA, Karos31, Marty.Na, Ninia, Dorka.38, Niecierpliwa2, BlackAmericano, Klarnecistka lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln --> 32.83 mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3% --> 12.7%🔻
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4% --> 25.1%🔻
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0% --> 3%⬆️
    Plemniki żywe 80% -->78% --> 73%
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    beta hcg: 57 (11 dpo) --> 232.5 (13 dpo) --> 534 (15 dpo) --> 2176 (18 dpo)

preg.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 6 marca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja się właśnie dowiedziałam, że najbliższe prenatalne na NFZ robią godzinę drogi od domu i ponoć lipa z terminami, a ja jak na złość jeszcze nie mam skwitowania. Tym bardziej chyba muszę się umówić jednak we Wrocławiu i zrobić sobie wyprawę, będzie o wiele dalej ale chociaż łatwiej mi dojechać no i dużo klinik więc termin się znajdzie

🩵 D 1.05.2025

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: 6 marca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do swojego lekarza dojeżdżam 2,5 h ;) prenatalne też mam w Warszawie, rodzic też będę w Wawie i przeraża mnie tylko powrót do domu po cc :/
    Takie uroki małych miast.

preg.png

wiek 41 l
    AMH 04.23 - 0,7
    07.23- 0,67
    04.24- 0,44
    12.25-0,11

09/2023 IVF krótki protokół na wysokich dawkach
    25.09 punkcja - 3 komórki, 2 dojrzałe, 2 zapłodnione,
    ❄️ 1 zamrożona w 5 dobie ( PGT-A)
    20.11.23 transfer
    5 dpt prog 30,97
    7 dpt⏸️
    9 dpt 💔
    08.24 długi protokół puregon 450- 3 komórki, 1 dojrzała, zapłodniona nieprawidłowo
    06.25 mini stymulacja, 1 pęcherzyk, 1 zarodek, PGT-A wykazało liczne wady.

Diagnoza: adenomioza, APS

01.2026 naturalsik
    29 dc ⏸️
    30 dc beta 209 mlU/ml , progesteron 31 ng/ml
    32 dc beta 505 mlU/ml
    37dc beta 2952 mlU/ml , progesteron 54,30 ng/ml
    5+3- pęcherzyk 0,90 cm
  • White1 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka będę trzymać kciuki 😍
    Śnieżka coś pięknego 💕
    Ja umówiłam właśnie badania prenatalne na 13.04 😊
    Przede mną też trochę wizyt, aż głupio się przyznawać, bo 11.03, 18.03 i 08.04 jedno z pakietu medycznego, jedno ostatnie z kliniki i jedno prywatnie. Będę prowadzić albo z pakietu albo prywatnie, zobaczę jak wyjdzie. Zastanawiam się jeszcze czy na wizytę w klinice nie kupić czegoś dla lekarza w podziękowaniu. Jesteśmy u niego od początku grudnia 2024, wykonywał wszystkie zabiegi (drożność, punkcja, transfer) tylko nie wiem co bym mogła mu dać

snieżka lubi tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
    EmbryoGlue / prog 30 ng/ml

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000
    04.03 0.33cm 🍤 z bijącym serduszkiem 💕

preg.png
  • Weronka89 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit wrote:
    Ja do swojego lekarza dojeżdżam 2,5 h ;) prenatalne też mam w Warszawie, rodzic też będę w Wawie i przeraża mnie tylko powrót do domu po cc :/
    Takie uroki małych miast.
    Martit, wiem że każdy jest oczywiście inny, ale ja 2 dni po CC wracałam prawie 2 h i było ok :) a 4 dni później byliśmy w szpitalu na kontroli, więc w sumie prawie 4 h z przerwą na wizytę u lekarza :)

Martit lubi tę wiadomość

• Weronka89 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKa ależ bije radość z Ciebie <3 super plany na zwolnienie i na weekend :)
    My dzisiaj na basen, młody ma ostatnio totalną zajawkę na nurkowanie :) a w weekend pewnie chłopaki na rowerach gdzieś pojadą a ja do nich dojadę autem i pospaceruję :) plus ogarnianie balkonu po zimie :) i pranie :D

• Ninia Autorytet

Wysłany: 6 marca, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Hello w piąteczek! 🌷💕

O tak, Kleopatra, sny w ciazy sa niesamowicie barwne 😅 czasem przyjemne 😈 a czasem po prostu zrąbane na maxa xD najbardziej utkwił mi w pamięć sen gdzie teść, porządny rodzinny mezczyzna, stał z walizka w salonie i mowil ze sie wyprowadza bo ma kochankę 😅🤣

Mniam, Chocapicki!! U mnie na samym początku byla mega chęć na zwykle kukurydziane 😁 alee te czekoladowe tez kuszą!

Ja poproszę o troche kciukasków bo bylam dzis na pobraniu Panoramy, za jakies 10 dni roboczych powinny byc wyniki, chyba beda dzwonić. Wolałabym na maila dostać i przeczytać spokojnie z mężem ale zobaczymy jak to bedzie 😄 oby byly dobre. To najważniejsze...🍀✊️

Melduję tez ze zostalo mi ostatnie 2,5 dnia w pracy, potem urlopik, a potem laba na l4. Bede wypoczywać, czytać książki o rodzicielstwie i szykować sie na ten wielki dzien poznania człowieka ktory składa się w polowie ze mnie🤩😍

Wczoraj wzięłam ostatni accofil! A w poniedziałek mam ostatni wlew ze smoflipidu..... szok, wciąż trudno mi uwierzyć ze jestem na etapie coraz bardziej stabilnej ciazy...😊 nawet nie wiecie jaką odczuwam radosc, chciałbym by zakończenie tej historii było piekne i jedyne dobre🤱

Jakie u Was plany piatkowo weekendowe? Zrobcie cos dobrego dla siebie i bobusia🥰
    Ja jutro mam odwiedziny koleżanek, robię goferki a jedna z nich ma przynieść brownie🤤🤤🤤 bedzie wyżerka😊
    A w niedziele z kolei widzę sie z inną psiapsi w kawiarni:)

Dobrego dzionka dziewczyny, trzymajcie się cieplutko ✨️

Ps. Panoramę mozna od 9tc pobrac ale tez jakas mialam taka wewnętrzna potrzebę chwile dłużej poczekać (choc przeciez ciekawość max) zeby bylo tyle tego dna ile trzeba:)) oby czekanie sie opłaciło 🍀✊️

Trzymam kciuki. U mnie kilka koleżanek robiło Panoramę i z tego co wiem wszystkie miały info, że odbiór osobisty a finalnie dostawały na maila. Ja moją "nieudaną" Panoramę dwa razy dostałam też na maila.
    Oni się reklamują, że od 9 tc ale jednak lekarze zalecają trochę później bo jak nie ma odpowiedniej wysokości frakcji to nie badają wszystkich mikrodelecji więc wtedy tak drogie badanie nie jest wykorzystane na 100%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 14:53

PaulinKA lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 6 marca, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Paulinka będę trzymać kciuki 😍
    Śnieżka coś pięknego 💕
    Ja umówiłam właśnie badania prenatalne na 13.04 😊
    Przede mną też trochę wizyt, aż głupio się przyznawać, bo 11.03, 18.03 i 08.04 jedno z pakietu medycznego, jedno ostatnie z kliniki i jedno prywatnie. Będę prowadzić albo z pakietu albo prywatnie, zobaczę jak wyjdzie. Zastanawiam się jeszcze czy na wizytę w klinice nie kupić czegoś dla lekarza w podziękowaniu. Jesteśmy u niego od początku grudnia 2024, wykonywał wszystkie zabiegi (drożność, punkcja, transfer) tylko nie wiem co bym mogła mu dać

Rozumiem Twoją wdzięczność do lekarza, ale ja bym nie kupowała nic. Niepłodność to jest już tak droga sprawa, a lekarze wcale nie mało zarabiają w klinikach. Myślę, że wystarczy słowo "dziękuję". Ale to tylko moje zdanie :)

A gdzie zapisałaś się na prenatalne?

Marty.Na, kleopatr4, Mimblanee lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Rozumiem Twoją wdzięczność do lekarza, ale ja bym nie kupowała nic. Niepłodność to jest już tak droga sprawa, a lekarze wcale nie mało zarabiają w klinikach. Myślę, że wystarczy słowo "dziękuję". Ale to tylko moje zdanie :)

A gdzie zapisałaś się na prenatalne?
    Większość punktów ma dobre opinie, dużo ich w Krakowie, więc wzięłam Ujastek, bo jest blisko

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
    EmbryoGlue / prog 30 ng/ml

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000
    04.03 0.33cm 🍤 z bijącym serduszkiem 💕

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 6 marca, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Większość punktów ma dobre opinie, dużo ich w Krakowie, więc wzięłam Ujastek, bo jest blisko
    Ja wybrałam Semedice, bo moja ginekolog tam robi prenatalne na NFZ.
    Widzę, że mieszkamy po przeciwnych stronach Krakowa skoro Ujastek masz blisko 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 15:35

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • BlackAmericano Ekspertka

Wysłany: 6 marca, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka gratulacje ❤️

Ja Panoramę też mam już wykupioną, tylko czekam na odpowiedni moment żeby umówić się na pobranie. Po wizycie w przyszły piątek mam zamiar zadzwonić. Fajnie gdyby udało się w poniedziałek (16.03). Wtedy miałabym 10+3.

snieżka, Ninia lubią tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹

preg.png
‹‹ 77 78 79 80 81
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ