Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • BlackAmericano Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja już po, bąbel ma 1,8 cm i nadal wychodzi dzień mniejszy niż z transferu 🙂

7-B2-FE7-A8-B483-45-EA-ADFA-A4-A72-E17-F877.jpg
    Ale piękny dzidziolek 😍ja będę w 10 tygodniu i już nie mogę się doczekać tej zmiany względem 7😅

Kingus 1 lubi tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹

preg.png
  • babajagapatrzy Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mogę mieć brzucha widocznego, bo nikt o ciąży dalej nie wie poza rodzicami, rodzeństwem i moimi przyjaciółkami 🥲 ale nie czuję jeszcze żeby coś rosło, mam wrażenie, że dół brzucha mam twardy (pod tłuszczykiem), ale dżinsy nadal się zapinają.

Pytałam o tego dentystę w kwestii tego czy każdy gabinet to honoruje? Ja też chodzę prywatnie od zawsze i mam od dawna tę wizytę umówioną, dlatego zastanawiam się czy będę mogła tam skorzystać.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

• babajagapatrzy Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, kawał brzuszka już u Ciebie! 😍
    Aszin, ale bąbel 😍 ja mam nadzieję, że mój będzie dziś już dzidziusiowaty, to już 10tc, lekarka mówiła, że powinny być już ręce i nogi widoczne 🥹

BlackAmericano, kleopatr4 lubią tę wiadomość

• Mimblanee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    Ja jeszcze nie mogę mieć brzucha widocznego, bo nikt o ciąży dalej nie wie poza rodzicami, rodzeństwem i moimi przyjaciółkami 🥲 ale nie czuję jeszcze żeby coś rosło, mam wrażenie, że dół brzucha mam twardy (pod tłuszczykiem), ale dżinsy nadal się zapinają.

Pytałam o tego dentystę w kwestii tego czy każdy gabinet to honoruje? Ja też chodzę prywatnie od zawsze i mam od dawna tę wizytę umówioną, dlatego zastanawiam się czy będę mogła tam skorzystać.
    Wydaje mi się, że jak to prywatny gabinet to raczej nie będzie wizyta darmowa, ale warto dopytać, jeśli przyjmują też na NFZ to może jakoś zmienią tę wizytę na fundusz, bo tak jak Kleopatra pisała należy nam się termin u każdego lekarza w przeciągu 7 dni 🥰

Espoir wow jaki brzuszek! Szybciutko widać. U mnie ostatnio też dość szybko był, ale pamiętam że się sama z siebie śmiałam w 3 trymestrze, że taki wielki mi się on wydawał w 3-4 miesiącu a potem to już ledwo się kulałam, każdy się na ulicy obracał jak szłam 🤣
    Teraz to jedynie widać, że jestem gruba 🤣 ale czekam na ten brzuszek, bo łatwiej będzie się przepchnąć w kolejce w laboratorium no i kasa pierwszeństwa w Lidlu 😁😁😁

BlackAmericano lubi tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin śliczny bobas, zdrowo rośnie 😍
    Dorzucam też wczorajsze fotki mojego, tylko to taki maluszek, że wygląda tylko jak kreseczka 🤭
    https://ibb.co/v6byYTxQ

U mnie waga na razie w dół, mam nadzieję, że zbyt niska nie zaszkodzi, staram się jeść, ale mój żołądek źle reaguje na większe porcje 🫠
    A przez to nie dość, że brzuch się nie zwiększa, to wręcz jest jeszcze bardziej płaski niż był 😑

Mimblanee, BlackAmericano, snieżka, kropka_aga lubią tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB

09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
    EmbryoGlue / prog 30 ng/ml

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000

04.03 maleństwo 0.33cm z bijącym serduszkiem 💕
    preg.png
  • BlackAmericano Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    Espoir, kawał brzuszka już u Ciebie! 😍
    Aszin, ale bąbel 😍 ja mam nadzieję, że mój będzie dziś już dzidziusiowaty, to już 10tc, lekarka mówiła, że powinny być już ręce i nogi widoczne 🥹
    Trzymam kciuki za wizytę 🤞🏻🤞🏻❤️

babajagapatrzy lubi tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹

preg.png
  • MarzycielkaMadzik Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    cześć 🙂
    tak, tak, mam już 6 dzieci w tym 5 chłopców i jedną córeczkę 🙂
    Zazdroszczę córeczki. Sama mam 5 synow i liczę ze 6 w końcu bedzie dziewczynka wymarzona ❤️😍😁

kleopatr4 lubi tę wiadomość

• Megmery Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Chciałabym do Was dołączyć ;) Na ten moment wychodzi, że termin porodu byłby ok 21 października, jestem teraz w 7 tygodniu. Dwa dni temu USG pokazało, że jest już serduszko, co mnie ogromnie cieszy. Za mną różne przygody ciążowe ( tak jak w stopce), ale staram się nie martwić na zapas i cieszyć tym czasem.

Ciąża była dla mnie ogromnym szokiem, bo mieliśmy wrócić do starań dopiero po wyleczeniu zapalenia endometrium, które mi wyszło z biopsji. Okazuje się jednak, ze miałam dodatkową owulację i stąd taka niespodzianka. Różne inne rzeczy też się złożyły szczęśliwie. Możliwe, ze pomogło to, że przygotowując się do antybiotykoterapii brałam sporo probiotyków oraz sama biopsja (ona mogła zadziałać trochę jak scratching przed invitro, który pomaga się zarodkowi zagnieździć).

Na razie objawy mam znikome, lekkie mdłości mnie dopadły dwa dni temu, ale na razie nie jest to jakoś uciążliwe. Od początku mam totalnie zatkany nos, więc wyostrzony węch się objawia dopiero, jak porządnie wydmucham nos XD

Jeśli chodzi o wagę, to na razie mi się utrzymuje ta z przed ciąży, są dni, że mam lekkie wzdęcia. Ja raczej mam podejście, że będę uważała na to co jem, po po pierwsze startuję z 76 kg (wprawdzie jestem wysoka i mam tą wagę od przynajmniej 10 lat) i wolałabym nie przekroczyć jakiś nie wiadomo jakich wartości, a po drugie jednak przed ciążą walczyłam z insuliną i wolałabym na ten cukier uważać.

Mimblanee, May-girl, Blossomka, Malina90, babajagapatrzy, snieżka, Niecierpliwa2, Vainchild, Ninia, kleopatr4 lubią tę wiadomość

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

🆗kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, tarczyca, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

II 12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - mamy serduszko

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli ✨
  • Artopa Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę dziewczyny usg, ja za 6 dni mam zobaczyć moje serduszko 🥹 Póki co 6tydz i 2 dni, jak mnie nie mdli i nie doskwiera brak apetytu to nagle skurcze atakują, a jedyny niezmienny jest ból piersi i zmęczenie 😂

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Do lekarza każdej specjalizacji na NFZ?
    Z tego co wiem to tak! Ekstra sprawa, tylko przy umawianiu trzeba powiedzieć. Warto sobie przygotować konkretny numer rozporządzenia czy coś takiego

snieżka lubi tę wiadomość

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem (+9cs bezowulacyjnych)

💔cb 01/26
    ⏸️ 30/01/26 1cs

#2 ptp 12/10/2026

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megmery wrote:
    Cześć dziewczyny!

Chciałabym do Was dołączyć ;) Na ten moment wychodzi, że termin porodu byłby ok 21 października, jestem teraz w 7 tygodniu. Dwa dni temu USG pokazało, że jest już serduszko, co mnie ogromnie cieszy. Za mną różne przygody ciążowe ( tak jak w stopce), ale staram się nie martwić na zapas i cieszyć tym czasem.
    Cześć🥹 fajnie że dołączasz.

Megmery lubi tę wiadomość

💔cb 01/26
    ⏸️ 30/01/26 1cs

#2 ptp 12/10/2026

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też liczę na to że jeszcze brzuch będzie dało się ukryć, ale niestety po kilku posiłkach jak wracam z pracy to już jest taki 5-6 miesięczny na spokojnie. Faktycznie w kolejnej ciazy widać go szybciej. Nie cieszy mnie to bo w pracy się ukrywam i nie mam przygotowanych biurowych eleganckich ubrań.
    Cisnąc mnie nawet gumki od spódnic, stałam się znowu wrażliwa dotykowo, 3 dni temu (właściwie już nie pamiętam kiedy😭 ostatni raz karmiłam moje maleństwo…), teraz zaczęły jej wychodzić 4 zeby na raz i tak cierpi, moje piersi jeszcze trochę przeciekają, bolą mnie węzły od mleka aż pod pachami.
    Chcę już powiedzieć stronie męża bo będę mogła zaprosić teściową do pomocy, pochodzić ze szwagierka na spacery (póki jest jeszcze na macierzyńskim) i dzień w którym im powiemy bedzie też dniem oficjalnego l4 także wyczekuję bardzo niecierpliwie.
    Jeszcze tylko jutro, a potem 4 tygodnie… a może nawet 3, bo chyba wezmę sobie urlop w ostatnim tygodniu.

💔cb 01/26
    ⏸️ 30/01/26 1cs

#2 ptp 12/10/2026

preg.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Aszin śliczny bobas, zdrowo rośnie 😍
    Dorzucam też wczorajsze fotki mojego, tylko to taki maluszek, że wygląda tylko jak kreseczka 🤭
    https://ibb.co/v6byYTxQ

U mnie waga na razie w dół, mam nadzieję, że zbyt niska nie zaszkodzi, staram się jeść, ale mój żołądek źle reaguje na większe porcje 🫠
    A przez to nie dość, że brzuch się nie zwiększa, to wręcz jest jeszcze bardziej płaski niż był 😑
    Hej :) wbijam zza krzaczka. Nie martw się spadającą wagą, ja tez na poczatku schudłam, jechałam na bułkach kajzerkach z szynką z indyka i mialam straszny jadlowstret :/ do bodajże 10 tygodnia płod odżywia się przez ciałko zolte a pozniej dopiero lożysko przejmuje ta funkcję :) na tycie przyjdzie czas :) ja zaczęłam tyc dopiero po 14 tygodniu, a w całej ciazy przytyłam tylko 9 kg :) a dziecko urodziło się w 37 tc i wcale nie taki mały bo 3100g 😅 mi lekarz mówił, ze mam na poczatku jesc to co mogę i ile mogę i zeby się nie zmuszać na siłę :) no i gratuluję serduszka <3 niech rośnie zdrowo!
    A co do brzuszka to u mnie cokolwiek bylo widac dopieto po 15 tc 😅 myslalam ze nie doczekam się, az zacznie rosnąć ten brzuch 😅 a wtedy i tak jeszcze wyglądałam jakbym się objadla, a nie byla w ciazy 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:19

White1 lubi tę wiadomość

22.12.2025 3100g, 54cm 🩵

age.png
  • SzczesliwyMak Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wracam do Was bo nie wiem co robić.

Beta 3.03 - 3240
    Beta 05.03 - 3820.

Przyrost 18%. Nie wiem czy powinnam szybciej się udać do gina, czy co? Napisałam swojemu ginowi, ale on nie odpisuje.

Powiedział, że ma być przynajmniej 50%.

Dziś 6+1... ;(

Dziękuję za każde słowo.

• snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzczesliwyMak wrote:
    Dziewczyny, wracam do Was bo nie wiem co robić.

Beta 3.03 - 3240
    Beta 05.03 - 3820.

Przyrost 18%. Nie wiem czy powinnam szybciej się udać do gina, czy co? Napisałam swojemu ginowi, ale on nie odpisuje.

Powiedział, że ma być przynajmniej 50%.

Dziś 6+1... ;(

Dziękuję za każde słowo.

Przykro mi to pisać kochana, ale wygląda na to, że ciąża nie rozwija się dobrze 😥 Ja bym poszła jeszcze na szybko do ginekologa dzisiaj

Trzymaj się kochana 🍀

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln --> 32.83 mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3% --> 12.7%🔻
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4% --> 25.1%🔻
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0% --> 3%⬆️
    Plemniki żywe 80% -->78% --> 73%
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    beta hcg: 57 (11 dpo) --> 232.5 (13 dpo) --> 534 (15 dpo) --> 2176 (18 dpo)

preg.png
‹‹ 73 74 75 76 77
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ