PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny , co prawda termin mam na 30.10 więc bliżej mi do listopadowego wątku niż do was , ale nie obrazicie się jakbym do was też dołączyła? 🫣❤️
Wczoraj byłam na pierwszej wizycie 5+5
Zobaczyłam pęcherzyk ciążowy 7 mm i 2.3mm zarodek 🥹🩷🩵,z chęcią do was tu będę zaglądać 🥰.
Termin mojej kolejnej wizyty do 12.03
Mro_22, White1, Malina90, Niecierpliwa2, Kasia0504, Guśka21, BlackAmericano, snieżka, Mimblanee, Talto109_, Karos31, Marty.Na, Vainchild, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Mimblanee wrote:Różnie bywa
Ja nie schudłam przy wyłącznym kp nic 🤷🏻♀️ każdy mówił, że zrzucę po porodzie przy karmieniu bez problemu to sobie pofolgowałam w ciąży i zostało ze mną
przed ciążą 60 kg, w ciąży 80 kg, po porodzie 70 i tak już zostało mimo 10 miesięcy karmienia
Ja akurat chudłam podczas karmienia, ale że byłam mamą KPI to po pół roku zrezygnowałam i miałam efekt jojo. Za dużo jadłam i doszły 4 kg w 2 miesiące. No i niestety, ale jak się przytyje 25-30 kg w ciąży, to jednak ta waga dosyć długo schodzi... No, ale mam plan po drugiej ciąży iść na na fitness. Początkowo pewnie jakiś pilates, ale na pewno coś muszę zacząć się ruszać, bo jednak dwie ciąże w krótkim terminie robią swoje. Teraz trochę się boje czegoś zaczynać, bo jednak czytałam, że jak się nie ćwiczyło przed ciążą, to w trakcie nie powinno się zaczynać... -
Ja mam wilczy apetyt wciąż jestem głodna, rano potrafię zjeść dwie kajzerki co przed ciążową nigdy się nie zdarzyło i muszę zjeść co 2 h porządny posiłek bo inaczej jest mi turbo słabo. Przed transferem ważyłam
58,5 kg a teraz już 60,9 jestem pełna obaw jak to dalej będzie🫣 -
U mnie 1,3kg na plusie, ale pamiętajcie, że to mogą być wzdęcia czy zatrzymana woda w organizmie, choćby przed progesteron. Trzymajmy się tej wersji 😂
BlackAmericano, PaulinKA lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔💔 8tc
IVF 01.2026:
1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21
❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2 -
Mi też przybyło 1,4kg 😂 ale mam problemy z wypróżnianiem teraz i zwalam, że to przez to 😂
-
Z kolei pilates dla ciężarnych to są takie ćwiczenia dla wzmocnienia i rozciągnięcia się i bardzo mogła pomóc przygotowując się do porodu. Polecam!Kasia0504 wrote:Ja akurat chudłam podczas karmienia, ale że byłam mamą KPI to po pół roku zrezygnowałam i miałam efekt jojo. Za dużo jadłam i doszły 4 kg w 2 miesiące. No i niestety, ale jak się przytyje 25-30 kg w ciąży, to jednak ta waga dosyć długo schodzi... No, ale mam plan po drugiej ciąży iść na na fitness. Początkowo pewnie jakiś pilates, ale na pewno coś muszę zacząć się ruszać, bo jednak dwie ciąże w krótkim terminie robią swoje. Teraz trochę się boje czegoś zaczynać, bo jednak czytałam, że jak się nie ćwiczyło przed ciążą, to w trakcie nie powinno się zaczynać...
-
Ja nie wchodzę nawet na wagę 😅 będę się martwić po porodzie, po pierwszym mi się nie opłacało, bo zaraz druga ciąża, ale potem planuję już zamknąć fabrykę 😁
Kurcze byłam dzisiaj po te skierowania na badania do karty ciąży i myślałam, że lekarz będzie to podpytam na kiedy kolejna wizyta, ale nie było go. Dzwoniłam to kazał podejść do położnej z NFZ i poprosić o dopisanie do listy pacjentek i wystawienie skierowań 🫣 (ale przekręty, chodzę prywatnie
) i oczywiście zapomniałam przed telefon też dopytać o tą wizytę. Chyba zrobię badania w przyszłym tygodniu i umówię się za dwa to może już będą mieli wyniki 🤔 to będzie wizyta po 3 tygodniach od ostatniej, chyba ok? Jeszcze nie mam karty ciąży
-
Taak aszin! Plus relaksyna wszystko tam południa w środku i moze byc efekt powiększonych obwodów.aszin wrote:U mnie 1,3kg na plusie, ale pamiętajcie, że to mogą być wzdęcia czy zatrzymana woda w organizmie, choćby przed progesteron. Trzymajmy się tej wersji 😂
Ja juz miałam 2kg na plusie a dzis sie zważyłam i od dnia dwóch kreseczek- 1,3 , wiec chyba serio to nie sadełko a treść jelitowa, woda itd...
Zresztą rano mam tylko delikatnie większą fałdke pod pępkiem a juz po południu bebzol xD
@Mimblanee, bedzie ok, chyba ze chcesz sie staracie o jakies zapomogi typu becikowe to wtedy chyba karta ciazy musi byc założona przed 10tc.
Jeju chciałam wczoraj kupic segregator ciążowy na badania od Mamy Ginekolog , ale dajcie spokoj, 100 zl z dostawą! Wiec skonczylo sie na teczce a5 z przegródkami z allegro, za 20 zl😅🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 09:19
CaroShell lubi tę wiadomość
-
Cześć! U mnie dziś wizyta, stres jakieś 8/10. Aszin, Ty chyba też dziś?
Od wczoraj chce mi się czokapików z mlekiem 🙉
Powiedzcie mi proszę jak to jest z opieką stomatologiczną w ciąży? Trąbią, że jest bezpłatna, mogę to egzekwować u swojego dentysty? Mam wizytę za miesiąc.
CaroShell lubi tę wiadomość
-
Karos tak bardzo się cieszę, że tu jesteś! bardzo często z Dziewczynami Ciebie wspominałyśmy i zastanawiałyśmy się co u Ciebie. będę trzymać kciuki za Ciebie i Twoje Maleństwo z całych sił ❤️
Karos31 lubi tę wiadomość
-
Ciężarne maja dostęp do lekarzy i stomatologa w ciągu 7 dni:) i mnie się udało umówić zamiast na za 3 mce to na za 4 dni.babajagapatrzy wrote:Cześć! U mnie dziś wizyta, stres jakieś 8/10. Aszin, Ty chyba też dziś?
Od wczoraj chce mi się czokapików z mlekiem 🙉
Powiedzcie mi proszę jak to jest z opieką stomatologiczną w ciąży? Trąbią, że jest bezpłatna, mogę to egzekwować u swojego dentysty? Mam wizytę za miesiąc.
babajagapatrzy lubi tę wiadomość
-
Dentysta to jest chyba jedyny lekarz do którego boje się chodzić na NFZ. Mam jakąś głupią schize, dlatego chodzę prywatnie i płace okropne pieniądze za to

Kurcze ja bym poszła chętnie na pilates dla ciężarnych, ale u mnie w okolicy jest tylko tradycyjny i boję się, że prowadzący nie ogarną tematu, a jak się nie znam co mogę a co nie...
kusi mnie strasznie ten pilates na maszynach, ale trochę droga to impreza
-
u mnie już ciężko ukryć ciąże 🫣🫣🫣 ale w poprzedniej też tak szybko miałam... co ciąża to szybciej widać...PaulinKA wrote:Zresztą rano mam tylko delikatnie większą fałdke pod pępkiem a juz po południu bebzol xD
BlackAmericano, babajagapatrzy, Mimblanee, May-girl, Kasia0504, snieżka, Klarnecistka, Karos31, CaroShell, Paulina1106 lubią tę wiadomość
-
kleopatr4 wrote:Ciężarne maja dostęp do lekarzy i stomatologa w ciągu 7 dni:) i mnie się udało umówić zamiast na za 3 mce to na za 4 dni.
Do lekarza każdej specjalizacji na NFZ? -
BlackAmericano, babajagapatrzy, White1, Mimblanee, PaulinKA, Kasia0504, Weronka89, Malina90, snieżka, Niecierpliwa2, kleopatr4, Klarnecistka, Mro_22, Karos31, CaroShell, Paulina1106, espoir, aganieszkam lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔💔 8tc
IVF 01.2026:
1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21
❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2 -
Piękny brzuszek 😍 To moja pierwsza ciąża i u mnie nic nie widać (poza zbierającym się tłuszczem od nadmiaru jedzenia 😂).espoir wrote:
Podobno w kolejnych szybciej widać. I o ile do fałdek mi nie śpieszno, o tyle ciążowy brzuszek już mogłabym mieć ❤️ -
Ale piękny dzidziolek 😍ja będę w 10 tygodniu i już nie mogę się doczekać tej zmiany względem 7😅
Kingus 1, Vainchild lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie mogę mieć brzucha widocznego, bo nikt o ciąży dalej nie wie poza rodzicami, rodzeństwem i moimi przyjaciółkami 🥲 ale nie czuję jeszcze żeby coś rosło, mam wrażenie, że dół brzucha mam twardy (pod tłuszczykiem), ale dżinsy nadal się zapinają.
Pytałam o tego dentystę w kwestii tego czy każdy gabinet to honoruje? Ja też chodzę prywatnie od zawsze i mam od dawna tę wizytę umówioną, dlatego zastanawiam się czy będę mogła tam skorzystać.
kleopatr4 lubi tę wiadomość