PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy któraś z Was brała kiedyś Anaketon? To jakiś suplement na mdłości bezpieczny dla kobiet w ciąży. Kupiłam przed chwilą i mam nadzieję, że chociaż trochę pomoże👩🏻30 lat
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - 1:1280
ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln --> 32.83 mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3% --> 12.7%🔻
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4% --> 25.1%🔻
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0% --> 3%⬆️
Plemniki żywe 80% -->78% --> 73%
HBA 61🔻
12 cs💫11.2025 💔7tc
1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
beta hcg: 57 (11 dpo) --> 232.5 (13 dpo) --> 534 (15 dpo) --> 2176 (18 dpo)

-
Polecam spróbować karmić piersią, wtedy zrzuca się szalone ilości. Myślę że twój organizm wie że potrzebujesz dodatkowej energii. Ja przytyłam w ciąży 20kg finalnie, liczyłam na max 16. Nie miałam nadwagi przed ciążą, taka normalna byłam. Karmie do dzisiaj, a właściwie to już odstawiam, czyli 17 miesięcy karmienia dało mi wagę 7 kg mniejsza niż przed ciążą. Waze tyle ile w gimnazjum. Przy dziecku tyle się robi ze to jakoś leci w dół po prostu, ale ważne żeby jeść bialkowo-tłuszczowo, troche węgli tez (przy kp). A w ciazy niskowęglowodanowo. To jest jednak maraton 40-to tygodniowy.Kasia0504 wrote:Jestem jedną z tych osób w ciąży, co musi zjeść porządny posiłek co dwie godziny, bo inaczej mnie skręca z głodu ;/ wczoraj to do 12 zjadłam dwie bułki z wedliną, leczo z makaronem i 250 g pierogów z mięsem. Bez komentarza 🤣 na serio nie wiem skąd się to bierze. Najlepsze, że przed staraniami to liczyłam kalorie, żeby zejść z nadwagi i normalnie dawałam radę na 3 posiłkach dziennie + przekąska.
Obliczyłam sobie teraz że z wagi 74 przed ciążą + 20 daje 94kg w dzień porodu. Teraz ważę 67 więc w 1,5 roku spadło mi 27 kg! To jest obłęd… a w pierwszych 2 ‚miesiącach Poszło 14. Także bez stresu dziewczyny, bądźmy też wyrozumiałe.
Warto przy tym wspierać mięśnie głębokie szkieletu, bo takie zmiany pływają na mobilność i środek ciężkości itd i nie jest łatwo przy takich szybkich zmianach. 3 trymestr to interesowna faza wzrostu.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:48
-
Brałam 2 dni. Nie pomógł.snieżka wrote:Czy któraś z Was brała kiedyś Anaketon? To jakiś suplement na mdłości bezpieczny dla kobiet w ciąży. Kupiłam przed chwilą i mam nadzieję, że chociaż trochę pomoże
-
Ja już jestem po konsultacji z Panią endokrynolog. Jeszcze przed telefonem zapoznała się ze wszystkimi badaniami i ja nie musiałam już nic jej mówić.😅
Powiedziała, że wyniki mam dobre, a to tsh teraz nawet bardzo. Niemniej ze względu na to, że przy wcześniejszych badaniach miałam jeden parametr lekko podwyższony to mam znów za 4 tygodnie zrobić tsh i ft4 oraz zrobić USG tarczycy. Jak wszystko będzie ok to kończymy obserwację. -