Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was brała kiedyś Anaketon? To jakiś suplement na mdłości bezpieczny dla kobiet w ciąży. Kupiłam przed chwilą i mam nadzieję, że chociaż trochę pomoże

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln --> 32.83 mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3% --> 12.7%🔻
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4% --> 25.1%🔻
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0% --> 3%⬆️
    Plemniki żywe 80% -->78% --> 73%
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    beta hcg: 57 (11 dpo) --> 232.5 (13 dpo) --> 534 (15 dpo) --> 2176 (18 dpo)

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia0504 wrote:
    Jestem jedną z tych osób w ciąży, co musi zjeść porządny posiłek co dwie godziny, bo inaczej mnie skręca z głodu ;/ wczoraj to do 12 zjadłam dwie bułki z wedliną, leczo z makaronem i 250 g pierogów z mięsem. Bez komentarza 🤣 na serio nie wiem skąd się to bierze. Najlepsze, że przed staraniami to liczyłam kalorie, żeby zejść z nadwagi i normalnie dawałam radę na 3 posiłkach dziennie + przekąska.
    Polecam spróbować karmić piersią, wtedy zrzuca się szalone ilości. Myślę że twój organizm wie że potrzebujesz dodatkowej energii. Ja przytyłam w ciąży 20kg finalnie, liczyłam na max 16. Nie miałam nadwagi przed ciążą, taka normalna byłam. Karmie do dzisiaj, a właściwie to już odstawiam, czyli 17 miesięcy karmienia dało mi wagę 7 kg mniejsza niż przed ciążą. Waze tyle ile w gimnazjum. Przy dziecku tyle się robi ze to jakoś leci w dół po prostu, ale ważne żeby jeść bialkowo-tłuszczowo, troche węgli tez (przy kp). A w ciazy niskowęglowodanowo. To jest jednak maraton 40-to tygodniowy.
    Obliczyłam sobie teraz że z wagi 74 przed ciążą + 20 daje 94kg w dzień porodu. Teraz ważę 67 więc w 1,5 roku spadło mi 27 kg! To jest obłęd… a w pierwszych 2 ‚miesiącach Poszło 14. Także bez stresu dziewczyny, bądźmy też wyrozumiałe.
    Warto przy tym wspierać mięśnie głębokie szkieletu, bo takie zmiany pływają na mobilność i środek ciężkości itd i nie jest łatwo przy takich szybkich zmianach. 3 trymestr to interesowna faza wzrostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:48

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem (+9cs bezowulacyjnych)

💔cb 01/26
    ⏸️ 30/01/26 1cs

#2 ptp 12/10/2026

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Czy któraś z Was brała kiedyś Anaketon? To jakiś suplement na mdłości bezpieczny dla kobiet w ciąży. Kupiłam przed chwilą i mam nadzieję, że chociaż trochę pomoże
    Brałam 2 dni. Nie pomógł.

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem (+9cs bezowulacyjnych)

💔cb 01/26
    ⏸️ 30/01/26 1cs

#2 ptp 12/10/2026

preg.png
  • BlackAmericano Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po konsultacji z Panią endokrynolog. Jeszcze przed telefonem zapoznała się ze wszystkimi badaniami i ja nie musiałam już nic jej mówić.😅
    Powiedziała, że wyniki mam dobre, a to tsh teraz nawet bardzo. Niemniej ze względu na to, że przy wcześniejszych badaniach miałam jeden parametr lekko podwyższony to mam znów za 4 tygodnie zrobić tsh i ft4 oraz zrobić USG tarczycy. Jak wszystko będzie ok to kończymy obserwację.

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹

preg.png
‹‹ 71 72 73 74 75
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ