PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ech, współczuję. Mój gad przynajmniej dobrze śpi 🙈 chociaż ostatnio są cyrki z usypianiem.Mimblanee wrote:A ja nie ogarniam dziewczyny, bobas mi się obraził na spanie, ciągle jakieś problemy z usypianiem i tym wszystkim a ja jestem taaaaaka zmęczona (nocne okna aktywności nie pomagają 🙄)
Jeszcze wstaje gad o 6 no oszaleć można. Jakbym chciała sobie poodpoczywać jak w pierwszej ciąży, ale było super hehe ale przynajmniej czas szybko leci i nie mam czasu się zamartwiać. Mnie ostatnio brzuch coś pobolewa i jest ogromny, to zapewne jakieś wzdęcia no bo przecież to jeszcze okruszek tam, ale ciężko ukryć szczerze mówiąc, majtki mi się zaczęły rolować 🤣02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Ja właśnie zaliczyłam pierwszy bełt w tej ciąży. Także chyba muszę zacząć brać te leki na mdłości. Niby są bezpieczne podczas karmienia, ale sama nie wiem 🙄
Zaczynam coraz mocniej myśleć o odstawieniu Małego od piersi. Mój organizm jest wykończony... Dziś spałam z Małym do 9, a potem położyłam się z nim na drzemkę na 3h! Jeszcze ta sytuacja u fryzjera. Dziś prawie nic nie jadłam, mało pije, no jest ciężko 😭
Jutro rano te badania, mam nadzieję, że nie padnę w labie. Na szczęście mąż mnie zawiezie. Boję się, że wyjdzie mi cukrzyca ciążowa, co przy mdlosciach i wymiotach będzie nie do opanowania 🫠02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
Mimblanee mi też brzuch wyskoczył w 8 tygodniu, teraz już nie mieszczę się w żadne ubrania. Mam 1 parę legginsów. Jestem wysoka, więc mam problem z upolowaniem legginsów które nie będą przed kostki. Te które mam są super z Oysho, ale one mają w miejscu brzucha taki silikon (?), jeszcze chwila i nie będą wygodne. Bez sensu kupować ich więcej. Może do lata i sukienek jakoś dociągnę.
Spokojnego dnia dziewczyny, niech Was nie męczą dolegliwości
-
Martit ja chyba przejdę po prostu na legginsy ciążowe szybciej niz podejrzewałam 🫣 i do tego jakieś luźne koszulki żeby nie było widać.
W dżinsy już się nie zmieszczę, w dresy jeszcze tak ale już trochę gumka uciska. Mam wrażenie, że całe moje sadełko przemieściło się do góry i w przód i to wygląda jak brzuch ciążowy 😬 dobrze, że teraz wiosna będzie to można chodzić w legginsach nawet na dwór -
Martit wrote:Mimblanee mi też brzuch wyskoczył w 8 tygodniu, teraz już nie mieszczę się w żadne ubrania. Mam 1 parę legginsów. Jestem wysoka, więc mam problem z upolowaniem legginsów które nie będą przed kostki. Te które mam są super z Oysho, ale one mają w miejscu brzucha taki silikon (?), jeszcze chwila i nie będą wygodne. Bez sensu kupować ich więcej. Może do lata i sukienek jakoś dociągnę.
Spokojnego dnia dziewczyny, niech Was nie męczą dolegliwości
U mnie też już spodnie odpadają bo mam brzuch ale myślę, że to wzdęcie plus mini brzuszek. W każdym razie cały dzień przy biurku w spodniach, które nie są elastyczne to tortura. Kupiłam wczoraj kilka sukienek o kroju babydoll bo nie chcę w pracy jeszcze afiszować z ciążą a z uwagi na to, że jestem rozmiar 34 to brzuch nawet ten wzdeciowy bardzo się rzuca w oczy. Mój brat już 2 tygodnie temu zdemaskował moją ciążę i jak to stwierdził, wyglądam jakbym grochu się najadła 😅
Po domu na razie sprawdzają się dresowe spodnie flair z HM z takim jakby pasem na brzuchu, jak je kupowałam to niby one są do jogi ale to po prostu zwykłe dresy ale fajnie rozciągliwe w pasie i co najważniejsze po ciąży też będą git. -
Ahh nie mogę się doczekać etapu rosnącego brzuszka 😍🫠👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
7+0 0.93cm 🍤 8+0 1.65cm 🫘 10+0 2.7cm 🧸

-
White, ja też nie mogę doczekać się brzuszka 🥹
Na ten moment wieczorem tylko mam wzdęty brzuch, ale rano już jest płaski 😅 -
To piersi mi akurat szybko urosły 😅 W obwodzie też muszę mieć większy rozmiar.
-
Dziewczyny czuje jakby robiła mi się infekcja intymna 🙈 miałyście w ciąży w 1 trymestrze? Bralyscie jakaś maść? Mam w domu clotrimazolum i tak waham się czy później użyć. Narazie przyszłam do pracy i czuje się tragicznie,bola mnie zatoki z jednej strony i mdłości mnie męczą znowu a nie mogę pokazać tego po sobie 🙈 ah to nasze życie kobiet w ciąży.
-
Karos31 wrote:Dziewczyny czuje jakby robiła mi się infekcja intymna 🙈 miałyście w ciąży w 1 trymestrze? Bralyscie jakaś maść? Mam w domu clotrimazolum i tak waham się czy później użyć. Narazie przyszłam do pracy i czuje się tragicznie,bola mnie zatoki z jednej strony i mdłości mnie męczą znowu a nie mogę pokazać tego po sobie 🙈 ah to nasze życie kobiet w ciąży.
Co do infekcji zatok, to mi lekarz zalecił inhalacje z solą fizjologiczną 3% i do tego krople do nosa Sinulan Forte Express -
Ja niby mieszczę się w dżinsy, ale niektóre cisną mnie bardziej niż inne 😅 myślę nad zakupem jakichś wygodnych legginsów, ale na razie z tym poczekam.
Brzucha odstającego mocno póki co nie mam, głównie wzdęcia i problemy z zaparciami wpływają na jego wygląd. Dodatkowo przed ciążą 3 razy w tygodniu robiłam naprawdę ciężki 2-godzinny trening siłowy, a teraz z niego zrezygnowałam i to też na pewno ma wpływ na mój wygląd. Przetrwam I semestr i wracam do ćwiczeń, ale ze względu na zwolnienie tym razem w domu
Jutro już mam wizytę i tak się stresuję, że nie mogłam spać w nocy. Dzisiejsza pewnie też będzie nieprzespana. Brrrr -
Hej
ja dzis zaczynam 9ty tydzień. Jutro mam wizytę o 15:40, dzisiaj byłam robić wszystkie badania i tak się wkurzyłam
u nas w luxmedzie jest osobna rejestracja i osobny gabinet pobrań dla kobiet w ciąży, więc poszłam tam żeby było szybciej. Po czym czekałam 45 minut a w tym czasie obsłużone zostały 3 osoby
jak po tych 45 minutach na monitorku pokazała się kolejka numerków i mój numerek był szósty, to już zaczęłam kręcić lekką inbę. No ale na szczęście mnie wywołali jako następną, ale i tak prawie 50 min czekania
oczywiście na czczo jedynie po szklance wody.
Co do ubrań to ja jeszcze normalnie w dżinsach chodzę, choć niektóre już robią się ciasnawe. Ale ja przytyłam sporo przez ostatnie pół roku więc raczej to przez to
na szczęście apetyt już mi się w miarę znormalizował więc może nie będę jakoś ultra szybko tyć teraz.
Wczoraj w ogóle się zastanawiałam czy nie iść dziś do lekarza i nie brać jakiegoś nawet krótkiego zwolnienia. Codziennie wieczorem czuję się jakbym była chora. Podnosi mi się temperatura, nie mam na nic siły, boli mnie głowa. Chodzę spać bardzo wcześnie, za to w nocy się budzę i nie mogę zasnąć. Ale w dzien jest lepiej i jakoś mnie to powstrzymuje jeszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 08:47
-
Ja właśnie mam infekcję. Lekarz stwierdził, że lekka i tylko na zewnątrz ale i tak dostałam Pimafucin 6 globulek bo powiedział, że w ciąży każdą infekcję należy zaleczyć. Tak samo wyszło mi 50 jednostek bakterii w moczu, norma jest do 380 ale też dzisiaj już oddałam mocz na posiew i pewnie się kończy na antybiotyku z tego samego powodu. Ogólnie od dziecka borykam się z infekcjami układu moczowo-płciowego więc nie jestem zaskoczona. W poprzedniej ciąży też miałam infekcję pod koniec I trymestru i wtedy był zestaw Macmiror i Monural.Karos31 wrote:Dziewczyny czuje jakby robiła mi się infekcja intymna 🙈 miałyście w ciąży w 1 trymestrze? Bralyscie jakaś maść? Mam w domu clotrimazolum i tak waham się czy później użyć. Narazie przyszłam do pracy i czuje się tragicznie,bola mnie zatoki z jednej strony i mdłości mnie męczą znowu a nie mogę pokazać tego po sobie 🙈 ah to nasze życie kobiet w ciąży.
Karos31 lubi tę wiadomość
-
May, tak bardzo bardzo mi przykro

Ja chodzę na razie też w normalnych ciuchach, robię co tydzień zdjęcie i już mi dół trochę wybrzuszyło. Też mocno czekam na sukienki, zmówiłam ostatnio dwie w Bonprix, bo mi się wyświetliły reklamy.
Wczoraj jak wracałam z treningu prawie zwymiotowałam w aucie, ale miałam tak intensywny dzień, że mało jadłam. A teraz potrzebuję naprawdę konkretnych porcji. Na wadze na razie +1kg, najwięcej chyba w piersiach. Noszę już staniki do karmienia, kupiłam sobie dwa bardzo fajne i wygodne w H&M. -
Mi się przyplątała jakaś infekcja 😥 a do lekarza jeszcze trochę 🙄
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
Ja już kupiłam 2 pary legginsów dla ciężarnych. Jeszcze nie noszę, ale niedługo chyba mnie to czeka. Co do stanika, w obwodzie trochę ciśnie ale wzbraniam się póki co przed kupowaniem, myślę o przedłużce do obwodu. Mam już i tak rozmiar F, więc po cichu liczę, że aż tak bardzo nie urosną