X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Moje dziecko ma jakiś radar w sobie...ZAWSZE jak wykladamy obiad to on się budzi i płacze o jedzenie :-D Tym sposobem od jakiegoś czasu jadam zimne obiady, bo wiadomo kto w takiej sytuacji ma pierwszeństwo :-)

Skąd ja to znam;] Gdy tylko zasiadam do posiłku, słyszę znajome odgłosy... Julia się domaga swojego cycusia;]

ataga4 lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Hej Mamuski.
    Jesteśmy po szczepieniu;] Julia była szczepiona podstawowymi szczepionkami na NFZ.
    Mamy nawet nadwagę ważymy 4750,kg, a powinna ważyc 4300. Mamusia ma dobre mleczko;]

Julia też w nocy jest spokojna a w dzień z głodu drze się w niebo głosy.

Jak to nadwagę? Mój waży 7kg, a nie ma - mieści się w siatkach proporcjonalnie do wzrostu :)

Kakabaka lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Moje dziecko ma jakiś radar w sobie...ZAWSZE jak wykladamy obiad to on się budzi i płacze o jedzenie :-D Tym sposobem od jakiegoś czasu jadam zimne obiady, bo wiadomo kto w takiej sytuacji ma pierwszeństwo :-)

Haha u nas jest to samo :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    u mojego ciemiączka 4,5x4,5. a czemu jak za małe to zagrożenie?
    Chodzo to ze jak szybko zarosnie to rosnacy mozg nie ma miejsca i wiaze sie to z wieloma komplikacjami neurologicznymi...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez sie tak budzi akurat jak jest obiad albo ostatnio jak akurat bylo ogloszenie wynikow top chef.
    Do noska ja mam aspirator, psikne wodą i wyciagam smarki, niema duzo ale zawsze cos sie zassie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    I nas wczoraj po raz pierwszy nie było kupy, dziś też jeszcze nie, a dotąd było po kilka dziennie
    U nas kupy są czasem raz na 3/4 dni, oczywiscie widac ze ja to meczy bo steka co chwile ale ponoc to normalne.

• lubek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Chodzo to ze jak szybko zarosnie to rosnacy mozg nie ma miejsca i wiaze sie to z wieloma komplikacjami neurologicznymi...

moja mama miala bardzo male, albo nawet nie miala wcale (tak twierdzi, chociaz nie wiem, czy to mozliwe), lekarze chcieli jej robic operacje wyciecia kosci czaszki (!), oczywiscie, jako niemowleciu. Dziadek sie nie zgodzil, lekarze straszyli, mamie nic nie bylo :)

MOI lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż sprawdziłam, jaką ma moja Mała wpisaną wielkość ciemiączka w książeczce zdrowia... Przy wypisie ze szpitala było 0,5 x 0,5 cm i nikt nam nie mówił, że coś jest nie tak. Jak byliśmy ostatnio na wizycie u pediatry to też sprawdzała ciemiączko i nic nie mówiła, a mnie nie przyszło do głowy, żeby zapytać. Teraz zacznę się martwić...

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Aż sprawdziłam, jaką ma moja Mała wpisaną wielkość ciemiączka w książeczce zdrowia... Przy wypisie ze szpitala było 0,5 x 0,5 cm i nikt nam nie mówił, że coś jest nie tak. Jak byliśmy ostatnio na wizycie u pediatry to też sprawdzała ciemiączko i nic nie mówiła, a mnie nie przyszło do głowy, żeby zapytać. Teraz zacznę się martwić...
    Tofirus przepraszam, nie chcialam Cie przestraszyc, ale lepiej kontrolowac temat i dopytac lekarza. Ja na pewno to zrobie przy nastepnej wizycie.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze slysze o temacie ciemiaczka, nawet niewiem jak to jest u hani,ale pediatra i neonatolog nic niemowili o tym wiec chyba ok.
    Mój mały bąk śpi od 18.30 heh teraz sie klade bo trzeba okazje wykorzystac, zresztą -3 stopnie to tylko w wyrku sie grzac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Wow ale wasze dzieciaczki pieknie trzymaja glowke! Moja Julka chyba sie cofnela, nie podnosi i koniec, jest albo placz albo spokone wylegiwa
    Moja zaczela podnosic glowke jakos przed 2 msc.

MOI lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usypialam Kajtka ze 20 minut, walczył ze snem, ze mną, ze sobą i z cyckiem. Ze wszystkim naraz. Co przymknal oczka i już myślałam że zasnął, to za chwilę je otwierał. W momencie kiedy najbardziej się rzucał i machał rączkami, włączyłam suszarkę i.......w tym momencie zamknął powieki a za 3 minutki już spał :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 21:51

paaolka, MOI, Aniqa lubią tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Gabrysia tez dzis nie mogła zasnąć, koncert nam dała o 21 że ho ho ;-)

Dziewczyny, dajcie swoim dzieciaczkom herbatke? Bo ja daje wodę przygotowana ale zastanawiam się nad herbatką. Jakie polecacie? Pytam bo nie orientuję się w temacie. Gabrysia ma czasami problemy ze zrobieniem kupki i wypurtaniem się może taka herbatka by jej pomogła.

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ciemiączka to ja nawet nie wiem jakie ma, ale jak jesteśmy u pediatry to zawsze je sprawdza i nic nie mówi.

Agata a Twoje dzieciątko płacze czy po prostu nie może zasnąć? bo jeśli nie płacze go po prostu moze nie jego pora. Moja Karolcia czasem dwie godziny walczy wieczorem zanim zaśnie. Dzieci nie lubią spać z pełnymi brzuszkami.

a odnośnie herbatki ja próbuje podawać małej koper włoski z hipp ten niesłodzony ale mała od razu jak zorientuje się ze to nie cycek to wypluwa i po piciu. Także czasem wypicie 30 ml herbatki zajmuje nam pół dnia :D ostatnio wypiła 10 ml za jednym razem i byłam z niej taka dumna po czym podniosłam ją a ona tak ulała, że chyba chyba nic z herbatki w brzuszku nie zostało :p

3i49tv7325tdkkap.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Moja Gabrysia tez dzis nie mogła zasnąć, koncert nam dała o 21 że ho ho ;-)

Dziewczyny, dajcie swoim dzieciaczkom herbatke? Bo ja daje wodę przygotowana ale zastanawiam się nad herbatką. Jakie polecacie? Pytam bo nie orientuję się w temacie. Gabrysia ma czasami problemy ze zrobieniem kupki i wypurtaniem się może taka herbatka by jej pomogła.

Ja też odnośnie tego, o co pytała mama86, czy dziecku na piersi dajecie jakieś herbatki lub wodę? Jakie są tego efekty, dzidziuś częściej robi kupę? Bo u nas 5 dzień a kupy niet :(

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Ja też odnośnie tego, o co pytała mama86, czy dziecku na piersi dajecie jakieś herbatki lub wodę? Jakie są tego efekty, dzidziuś częściej robi kupę? Bo u nas 5 dzień a kupy niet :(
    Ja daje wodę od jakiś dwóch tygodni, efekt jest tylko taki ze jak daje jej wieczorem to nad ranem na drugi dzień jest tak zasilana ze muszę ją przebierać. I co ją przebiorę to za chwile znowu się zesika ;-) Nie wiem czy to od tej wody czy ja jakoś źle pampka zakładam :-P Po wodzie nie widzę zmian w kupce no tyle ze od jakiegoś czasu nie robi już kupki po każdym karmieniu, czasami tylko raz dziennie i męczy się przy tym strasznie :-(

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja daje wodę od jakiś dwóch tygodni, efekt jest tylko taki ze jak daje jej wieczorem to nad ranem na drugi dzień jest tak zasilana ze muszę ją przebierać. I co ją przebiorę to za chwile znowu się zesika ;-) Nie wiem czy to od tej wody czy ja jakoś źle pampka zakładam :-P Po wodzie nie widzę zmian w kupce no tyle ze od jakiegoś czasu nie robi już kupki po każdym karmieniu, czasami tylko raz dziennie i męczy się przy tym strasznie :-(

To mnie pocieszyłaś koleżanko;) przypadek beznadziejny z tymi kupami u mojej Zosi, ale pani neonatolog twierdzi, ze jest nas dużo rodziców z tym problemem i z czasem to się unormuje, ale kurka ile można nie robić kupy?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    KasiaMJ ile czasu zeszło Ci ze sciagnieciem 60ml recznym laktatorem?
    Mnie w nocy po karmieniu elektrycznym zeszlo niecale 30min z tym, ze odrywalam sie do malego bo sie wybudzal.
    Bardzo szybko, bo odciagalam 357 i większość poleciało w ciągu 3 min i jeszcze trochę w 5:-) ale pierś była pełna. A jak w nocy dociagam po małym, to ledwo 10ml naleci.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ale tak krótko sie wtrące tylko. Dzieciom na piersi nie trzeba podawać nic do picia bo mają i picie i jedzonko w cycusiu :D Pozdrawiamy szczęśliwe mamusie

DeLaCruz, Nelly, Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wybiorę się do jakieś poradni laktacyjnej. Mała spi jakieś 2.5h. Budzi się ssa jakieś max 5-10min po czym ryk. A za pół godzinny ma zaś odruch ssania i wkłada rączki do buzi. Teraz ją usypiałam to ssanie jest ale nie cyca bo ryk i wrzask. Włożyłam jej smoczka i sobie już ze 20min ssie. W między czasie usypia. Słyszałam jak jej w brzuszku coś"jeździ' i nie wiem czy to z głodu czy to praca jelitek.
    i się załamuje bo nie wiem czy ją źle przystawiam albo jej teraz coś nie pasuje :c

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ