WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie podaję żadnych płynów, bo przy karmieniu piersią nie powinno się. Dziecko jest nawadniane mlekiem, a podając inne płyny zaburza się laktację. Jak jest wszystko w porządku z dzieckiem to nie potrzebuje przyjmować żadnych innych płynów. A kupy przy piersi może nie być nawet do tygodnia - to bardzo powszechne.

Nelly, Anoolka, Sisilla, poczwarkah, lubek lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Scęście jaki zadooowolony :-) Czy mi sie wydaje czy na buzi ma krostki?
    Obcielam mu wczoraj paznokietki i w nocy sie tak podrapal. Prawy polik to caly czerwony i oczko .. krostek nie ma tylko troszke mu sie takie suche placki porobily jakby liszaje czy jak tam to sie pisze..

• Scęście Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Moje dziecko ma jakiś radar w sobie...ZAWSZE jak wykladamy obiad to on się budzi i płacze o jedzenie :-D Tym sposobem od jakiegoś czasu jadam zimne obiady, bo wiadomo kto w takiej sytuacji ma pierwszeństwo :-)
    Haha juz kiedys mialam was o to pytac.. u mnie jest identyko! Zawsze gdy koncze wykladac sobie obiad lub zasiadam do innego posilku to Kuba budzi sie lub zaczyna plakac gdy nie spi. Haha. Daje do zrozumienia ze to on jest krolem i on je pierwszy! :)
    Kajtus jest sliczny! I reaguje tak samo gdy ma dosc brzuszkowania jak moj Kuba. Twarz na koc poduszke czy tam na czym lezy i wrzask :D

• Scęście Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fride ale bez zakropienia ciezko idzie.
    Co do ciemiaczka to nie mialam pojecia ze cos moze byc nie tak jak za male i nawet nie wiem jakie Kuba ma, chyba nawet mu nigdy nie mierzono.
    Nie dopajam niczym przy kp. 3 razy dalam troche herbatki gdy nie bylo kupy po bigosie.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wgl to balam sie samotnosci dzis bo maz o 3 w nocy pojechal w trase, mial wrocic o 10.30 zjesc, zabrac kanapki i przed 12 wyjechac w kolejna z ktorej ma wrocic w nocy. Ale bylo super bo odstawilam go po 11 i na 14 zapowiedziala sie szwagra zona. Zaraz po niej wpadla druga z malym Szymkiem i jeszcze przyjaciolka. Jedna wyszla o 19 druga 20 a ostatnia 21.30 :) pizza, cola, chipsy.. pogadanki i wspominkj. Super dzien. Dzieki nim nie odczulam ze jestem bez meza hehe. Inaczej opiekowac sie maluchem w samotnosci a inaczej przy kims. Szybko minal mi dzien. Maly zasnal o 22 ale jadl o 20. Rowno o 00 zaplakal jesc i wlasnie sie cyckujemy a maz ma byc o 1 :) i polozymy sie razem spaciu :*

• serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2014, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Chyba wybiorę się do jakieś poradni laktacyjnej. Mała spi jakieś 2.5h. Budzi się ssa jakieś max 5-10min po czym ryk. A za pół godzinny ma zaś odruch ssania i wkłada rączki do buzi. Teraz ją usypiałam to ssanie jest ale nie cyca bo ryk i wrzask. Włożyłam jej smoczka i sobie już ze 20min ssie. W między czasie usypia. Słyszałam jak jej w brzuszku coś"jeździ' i nie wiem czy to z głodu czy to praca jelitek.
    i się załamuje bo nie wiem czy ją źle przystawiam albo jej teraz coś nie pasuje :c

Ja też tak miałam. Dowiedziałam się że to powietrze dostaje się do żołądka i rozpycha co sprawia ból. Trzeba częściej odbijać. Za każdym razem jak się zaczyna krzywić. W nocy zazwyczaj nie ma tego problemu bo dzieci spokojniej jedzą i nie lykają powietrza. Polecam też karmienie w dzień od góry. Dziecko leży na Tobie. Wtedy też mniej powietrza lykają.

Dziewczyny czy to normalne że moja mała nie śpi dziś od 17? Dopiero co zasnela :-( (24.30) ma 5 tygodni. Jakieś sprawdzone metody?

ataga4 lubi tę wiadomość

9qeydmw.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie ma metod.. rozne te nasze bobasy. Zmecz moze? Duzo na brzuszku kladz bo to duzy wysilek. Moj jak marudzi a na rekach zle, w wozku i bujaczku tez to daje na brzuch.. lezy tak do oporu az mega mocno jest zly jyz. Wtedy ulga jest polozenie w wozku i spi lub daje cyca by zmeczyl sie jeszcze bardziej i wtedy odlot u niego murowany :)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

Agata a Twoje dzieciątko płacze czy po prostu nie może zasnąć? bo jeśli nie płacze go po prostu moze nie jego pora. Moja Karolcia czasem dwie godziny walczy wieczorem zanim zaśnie. Dzieci nie lubią spać z pełnymi brzuszkami.

Nie płacze. Za to "walczy" ze snem... Widzę, że jest zmęczony i ma ochotę spać, ale drugie jego oblicze mu na to nie pozwala... Wygląda to tak, że ssie cyca jakby chciał go odgryźć albo jakby za chwilę miał mu go ktoś zabrać, oczka ma półprzymknięte lub blisko "odlotu" , wydaje jakieś tam swoje różne dźwięki "mm, mhm, ehm, MmMm" itp a do tego macha rączkami a czasem dołoży do tego nóżki, i wtedy muszę go ululac, i czasem użyć ciężkiego sprzętu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 01:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Moja Gabrysia tez dzis nie mogła zasnąć, koncert nam dała o 21 że ho ho ;-)

Dziewczyny, dajcie swoim dzieciaczkom herbatke? Bo ja daje wodę przygotowana ale zastanawiam się nad herbatką. Jakie polecacie? Pytam bo nie orientuję się w temacie. Gabrysia ma czasami problemy ze zrobieniem kupki i wypurtaniem się może taka herbatka by jej pomogła.
    Ja podawalam koperkową,a teraz podaje parzony rumianek, nie herbatke dla dzieci, tylko normalny rumianek parze w garnku ale taki słabiutki,dodam troche glukozy i zagotuje delikatnie i dopajam ją. Bardzo lubi herbatki, a koperkową pije ja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był cycuś, i teraz jest spanko, poszlo pare gazików, teraz wpierniczam biszkopty z biedronki,uwielbiam je i zawsze mam na przegryche na noc.

ataga4, Sroka, MOI lubią tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubie te biszkopty. Uratowały mi życie jak leżałam w szpitalu.
    Mała zasnęła przed północą a obudzila sie po 4. Zjadła i znowu zasnęła. Maz mi mowi ze jakby była głodna to by nie zasnęła lub wstała by wcześniej a nie po ponad 4h.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, maz ma rację. Chociaż też mnie zastanawia co to jest to "jezdzenie" w brzuchu, bo też to czasem słyszę. Xzy ktoś jeszcze slyszy takie coś u swojego malucha?
    Ja też lubię biszkopty :-)
    My na karmieniu nr 2, pierwsze bylo o 00:30 po 3,5godzinnym spaniu. Chyba się coś reguluje :-) tylko żeby podczas tego 1 karmienia tak się nie wybudzal, bo dzis przerwa trwała 1,5h :-(
    Ale jestem spiaca!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 06:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez to slysze w brzuchu ale to jest normalne jak plyn przechodzi przez jelita, u doroslego tez slychac. To sa ruchy jelit przesuwajace mleko.

My po spaniu od 6.30 hania chce sie bawic, i tak sie smieje zawsze z rana ze ho ho. Ja oczywiscie niewyspana,a dni są najgorsze bo marudzi prawie caly czas.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz kawaler też się dziś śmiał do (albo z) taty gdy go przebierał :-D

• Nelly Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otulacie jeszcze ciasno swoje maluchy do snu? W czym w ogóle śpią? W rożku, śpiworku, pod kołderką?

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czesto slysze i czesto sie zastanawialam czy to jej w brzuszku burczy czy po prostu tam jej sie przelewa.

u nas nocka spokojna pierwsze karmienie o 1.30 drugie o 4.15 troche powojowala ale w koncu zasnela i teraz znowu sie najadla i dalej spanie mam nadzieje ze troche pospi to zdarze ogarnac mieszkanie.

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Otulacie jeszcze ciasno swoje maluchy do snu? W czym w ogóle śpią? W rożku, śpiworku, pod kołderką?

ja wcale nie otulalam od poczatku spi pod kocykiem a na to kolderke

Nelly lubi tę wiadomość

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:

Nie otulalam ale chyba zaczne, po dzisiejszym nocno-poranku gdzie od godz 5 tak sie wiercil i machal rączkami że co chwilę się wybudzal.

Do tej pory spał w rozku i pod kocykiem.

Nelly lubi tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata moja Karolinka tez tak robi ale to dlatego że jest najedzona a ma bardzo silny odruch ssania i dalej by ssala ale nie piła i wtedy daje jej smoczek i tyle ją przeważnie pomaga, a jak ssię uspokoi to odkładam ją do łóżeczka I tak do pół godziny zasypia :) u mnie przerwa nocna w karmieniu to ok 5-6 godzin a za dnia się nie zdarza więcej niż 2,5 godziny no czasem 3 :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Agata moja Karolinka tez tak robi ale to dlatego że jest najedzona a ma bardzo silny odruch ssania i dalej by ssala ale nie piła i wtedy daje jej smoczek i tyle ją przeważnie pomaga, a jak ssię uspokoi to odkładam ją do łóżeczka I tak do pół godziny zasypia :) u mnie przerwa nocna w karmieniu to ok 5-6 godzin a za dnia się nie zdarza więcej niż 2,5 godziny no czasem 3 :)

Następnym razem sprobuje ze smoczkiem, chociaż on niechętnie ssie smoka, trzeba mu go przytrzymywac żeby zassal. Nie jest przyzwyczajony. Ale nie szkodzi spróbować.
    A jak tak odlozysz do tego lozeczka to nie kweka przez te pół godziny zanim zasnie? Jest grzeczna przez ten czas? Moj by zaraz krzyczał i marudzil ze jest sam. Chociaż wczoraj chyba pierwszy raz zasnął sam, w naszym łóżku co prawda i był już rozespany, ale byłam w szoku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 08:48

‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ