X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:53

• Scęście Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia1 wrote:
    A wy dziewczyny prowadzicie jakieś diety przy karmieniu? Ja jem wszystko- czekolade, orzechy, smażone mięso, pizze... i małej nic nie jest (kapusty jeszcze nie próbowałam i cytrusów) a przy starszym synu zaś nic prawie nie mogłam. Tylko ja taka szczęściara?
    ja wszystko... znaczy raz jak bigos zjadlam to mial problemy z kupa wiec narazie kapuste omijam. ale tez jem slodycze, chipsy, orzechy, pije gazowane i jem smazone. fasole groch i cebule tez jadam i nic mu nie jest. nabial tez bez zmian pochlaniam. tylko ten bigos go tak rozdraznil :)
    Kakabaka wrote:
    Jestem juz na 993 stronie i caly czas gonię :)
    no to juz nie duzo ci zostalo hehe :) ja jak was nadrabiam gdy mam wiecej jak 3 strony to zapominam co chce napisac i sobie zapisuje w roboczych w tel haha i potem sie odnosze do tego :D
    anka_a wrote:
    Czy któraś z mam jeszcze się męczy z pępuszkiem? Mam już go dość a cholera nie chce odpaść (jest suchy i nic się złego z nim nie dzieje).
    Za 2 tygodnie mamy chrzciny i nie mam pomysłu co zrobic do jedzenia :( Macie może jakieś ciekawe i proste przepisy?
    Pozdrawiam!
    dlugo wam sie trzyma pepuszek! az w szoku jestem, ale jak nic sie nie dzieje zlego to chyba jeszcze nie jego czas, mocna pepowinka byla :)
    co do dan na chrzciny to robisz w domku skoro pytasz tak? mysle ze standar, rosol czy flaczki na poczatek. pozniej cos z mieskiem nei wiem co lubi twoja rodzina ale ja np jestem happy jak dostane jakis schabik w sosie pieczeniowym i kluseczki slaskie i buraczki np, takie domowe proste ejdzonko :) na przystawki zrob jakies nugetsy na zimno do chapniecia, salatke jakas, wystaw deske serow i wedlin ulozona ladnie na salacie i pieczywko do tego, moze sledziki? a na drugie danie zrob cos z kurczaka moze, jakies de wolaje haha nie chce m isie sprawdzac jak sie pisze :) albo moze zraziki z ogorkiem i cebulka? :) ja robie w lokalu ale moge ci powiedziec co wybralam, poledwiczki wieprzowe w sosie podgrzybkowym z buraczkami i ziemniaczkami z wody, i po 2-3h indyk w sosie korniszonowym z beza ziemniaczana i surowka (piers z indyka) a zupk iwzielam flaczki i krem z brokula. przystawki tez mam fajne, kilka juz wymienilam a poza tym ejszcze schab po warszawsku, jakas ryba faszerowana , pasztet i pieczone szynki, pieczywko czosnkowe, i tortilla z drobiem.

anka_a lubi tę wiadomość

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was miała problem u dziecka z trądzikiem niemowlecym? Antek od 3 dni ma takie małe różowe z białym czubkiem krostki na policzkach. W necie wyczytałam że to trądzik i zdjęcia to potwierdzają. Podobno nic się z tym nie robi, czy to prawda?

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:53

• Nutella Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was miała problem u dziecka z trądzikiem niemowlecym? Antek od 3 dni ma takie małe różowe z białym czubkiem krostki na policzkach. W necie wyczytałam że to trądzik i zdjęcia to potwierdzają. Podobno nic się z tym nie robi, czy to prawda?

Mojej Ali też się zrobiły takie krostki, nic z tym nie robiłam i teraz już to schodzi:)

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Scęście dzięki za inspiracje!
    Tak robię w domu i nie chce takich oklepanych potraw podać tylko coś nowego. Jak z ciastem nie mam problemu tak z konkretami mam ciężko. U mnie część rodziny lubi słodkie a część mięcho. Tych pierwszych na pewno zadowole :D
    samo schodzi, spokojnie.

Scęście ja właśnie z bigosem to poczekam jeszcze ale gołąbki mnie ciągną okropnie, najwyżej wyjem farsz :P

Mnie na słodycze to ślinociek dopada :7 już 2 kg przytyłam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:28

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:

u nas tez na buzi ma co znikaja to pojawiaja sie nowe narazie nic z tym nie robie

preg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja stwierdziłam że nie chce mieć na głowie gotowania i gości w domu i poszliśmy na obiad do domu weselnego. Za 13 osób zapłaciłam 600zł i miałam z głowy :)
    ja nie robie w domu bo mam 26 osob a w domu nie mam nawet stolu. w salonie stolik kawowy a w kuchni metrowy stolik z dwoma taborecikami. nie bede zalatwiac stolu i krzesel, u mamy mojej tez nie ma miejsca na 26 osob. z reszta wez gotuj itd, pojde do restauracji na obiad. ale gdybym miala miejsce ja lub mama to bym zrobila w domku, mama by mi pomogla gotowac :) ale stweirdzilysmy ze jak ktoras z nas ma znosic stoly i krzesla i to na tyle osob to lepszy bedzie lokal. :)

• Nelly Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Mojej wyskoczył trądzik zanim skończyła 3 tygodni, jest już mniejszy, ale ciągle jeszcze z nami jest. Jedne krostki znikają, inne się pojawiają. Pediatra powiedziała, że nic się z tym nie robi.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 06:54

anka_a lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 06:54

• renatkach Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojej Karolince rozpoczął się drugi skok rozwojowy. Dzisiaj od 7 do teraz (a jeszcze nie śpi) spała tylko 2.5 godziny. Przez ostatnie pół godziny darła się jak dziki osioł, po prostu ile sił w płucach. Po pół godziny mocnego tulenia na rękach się uspokoiła. Teraz leży w łóżeczku i mam nadzieję, że zaśnie.

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli każdy skok rozwojowy będziemy tak przechodzić (pierwszy tez taki był) to chyba zwariuję psychicznie :p dobrze że znam przyczynę tych dzikich wrzasków, bo inaczej nie wiem ci bym zrobiła chyba ryczała razem z nią.

Sisilla lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzciny tez robimy w lokalu za tydzien u nas bedzie 23 osoby, myslalysmy z moja mama robic w domu ale stwierdzilysmy ze my bysmy chrzcin nie odczuly tylko lataly z kuchni do salonu i aby patrzyly czy na stole nic nie brakuje i donosic a tak to idzie sie na gotowe tylko alkohol, owoce i ciasto swoje i niczym sie nie przejmuje ze czegos brakuje.

renatkach ile u was trwal ten pierwszy skok rozwojowy bo my wlasnie go przechodzimy i zastanawiam sie ile on moze trwac?

preg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde naszej Zosi też wylazły jakieś potówki na buzi, jejku chyba jakaś plaga:) my chrzciny 20 grudnia i też robimy w knajpie na 12 osób, bo jakbym miała ich upchnąć w mieszkaniu, to nie ma szans, ale niestety wygoda wygodą, ale koszty trzeba ponieść. Chrzcicie dziewczyny w niedziele? Czy w jakiś inny dzień? Na ile godzin zamawiacie knajpy/ albo planujecie imprezę w domu? A kogo zrobiłyście chrzestnymi? Rodzinę czy znajomych? My mamy za chrzestną siostrę męża i męża mojej siostry.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 06:55

Sisilla lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Kurde naszej Zosi też wylazły jakieś potówki na buzi, jejku chyba jakaś plaga:) my chrzciny 20 grudnia i też robimy w knajpie na 12 osób, bo jakbym miała ich upchnąć w mieszkaniu, to nie ma szans, ale niestety wygoda wygodą, ale koszty trzeba ponieść. Chrzcicie dziewczyny w niedziele? Czy w jakiś inny dzień? Na ile godzin zamawiacie knajpy/ albo planujecie imprezę w domu? A kogo zrobiłyście chrzestnymi? Rodzinę czy znajomych? My mamy za chrzestną siostrę męża i męża mojej siostry.

My chrzcimy w niedziele, jeszcze nie wiem czy tam co my bedziemy wynajmowac to zamawia sie do ktorej godziny jak tak to mysle ze gora do 19, na chrzestnych bierzemy mojego brata i moja siostre cioteczna, chrzestna miala byc M siostra ale nie ma bierzmowania wiec oboje beda z moje strony

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrzcin,to chrzcilismy małą jak miała 3 tyg,i dobrze bo mamy to za sobą,a robilam na pare osób wiec bylo wszystko u mnie.
    Nasza uspokoila sie z tym swoim zachowaniem ale teraz jest w fazie ciekawosci i trzeba ja ciagle nosic i pokazywac wszystko i sie z nia bawic, ciagle sie smieje i trzeba byc przy niej,robic miny zeby ja rozsmieszac,mam juz kilka filmikow jak sie smieje.

ataga4, Sisilla, anka_a, Nelly, Anoolka, DeLaCruz lubią tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy skok trwał u nas dosłownie 4 dni, i potem nagle pewnego dnia miałam aniołka w domu, który pięknie obserwuje karuzele ;) i sama zasypiała. Drugi skok zaczął nam się wczoraj i zobaczymy jak długo potrwa.

Ano w pierwszym roku jest tych skoków bardzo dużo. Chyba z 8 więc praktycznie co miesiac! No nic trzeba to przetrwać ;)

3i49tv7325tdkkap.png
‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ