X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Otulacie jeszcze ciasno swoje maluchy do snu? W czym w ogóle śpią? W rożku, śpiworku, pod kołderką?
    Filip od tygodnia śpi w śpiworku ale od tego czasu zaczął też źle spać więc myślę że śpiworek mu nie służy...

Nelly lubi tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Otulacie jeszcze ciasno swoje maluchy do snu? W czym w ogóle śpią? W rożku, śpiworku, pod kołderką?

My już nie otulamy, bo Franuś przestał tego potrzebować. Na początku spał w rozku, ale przeszliśmy na kolderke, bo wyrósł i marzl w nocy. Tylko trzeba ostrożnie go przykrywać, z rączkami na wierzchu, żeby nie zarzucił sobie kołdry na twarz.

Nelly lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki bierzemy udział w konkursie pomożecie? wystarczy się zalogować i oddać głosik z góry dzięki.
    http://www.rossnet.pl/konkursy/galeria,c877f2db-3696-4a88-a3ef-57606deaa2a9,9813664

sylwia1985 lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu tez tak jezdzi w brzuchu :)
    Spi luzem pod kocykiem, jesli usypiam go na kolsnach to owijam w kokonik a jak zasypia w wozku czy bujawce to nie :)

Nelly lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możecie polecić jakąś dobrą kołderkę którą można prać?

Filip dziś po raz pierwszy zajmuje się sam sobą, a myslałam że to nigdy nie nastąpi :D

Aniqa lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupy tez na 4 dzien z tym ze jak tego 4 dnia sie nie zanosi to pomagam kawalkiem czopka albo termometrem bo karmie mieszanie z przewaga mm i strasznie duzo sie tego gromadzi i widze ze sie meczy, lekarz dodatkowo przepisal mi syrop.

Co do samotnego zajmowania sie dzieckiem to moj maz juz 2 tygodnie w delegacji a ja padam na ryj doslownie, nawet nie mam kiedy sie wypowiedziec tutaj a jem na stojaco ;-) dobrze ze maly slucha co do niego gadam albo skupia sie na zabawce to mleko moge sobie odciagnac bo wczes niej ja ciagnelam a on plakal a ja prawie z nim

Delacruz ale masz duzego chlopaka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 11:56

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    U nas kupy tez na 4 dzien z tym ze jak tego 4 dnia sie nie zanosi to pomagam kawalkiem czopka albo termometrem bo karmie mieszanie z przewaga mm i strasznie duzo sie tego gromadzi i widze ze sie meczy, lekarz dodatkowo przepisal mi syrop.

Co do samotnego zajmowania sie dzieckiem to moj maz juz 2 tygodnie w delegacji a ja padam na ryj doslownie, nawet nie mam kiedy sie wypowiedziec tutaj a jem na stojaco ;-) dobrze ze maly slucha co do niego gadam albo skupia sie na zabawce to mleko moge sobie odciagnac bo wczes niej ja ciagnelam a on plakal a ja prawie z nim

oj samej to napewno momentami sie opada z sil.... 2 dn ito duzo a co 2 tygodnie... odliczaj dni i neidlugo mezus wroci :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj Nikus spi w spiworku - chociaz ciezko jest przewijac
    ja mam mala gruszke i po podaniu kropli do noska wyciagam spikulki jak jakies sa. Moj dziaisj w nocy kilka razy kaszlal i kichal - mam nadzieje ze cos go nie bierze- wasze maluchy tez kaszla i kichaja?

Kolyska sliczna ale jakos nie spal maly w niej w nocy tylko w lozku z nami przy cycku bo wpadal w taka furie wieczorem ze nie bylo wyjscia
    Teraz drzemie w kolysce bo moje rece juz odpadaja od ciaglego kolysania

Moj wazy 5100 - duzy chlopak

w kolysce przyjrywam go rozkiem bo juz wyrosl z niego a jest idealna do kolyski

u nas kupka codziennie z 2 , 3 razy ale zanim zrobi to sie biedak wygina , czerwieni i meczy sie a jak juz zrobi to jest o wiele spokojniejszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 14:16

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    Hej mamuśki bierzemy udział w konkursie pomożecie? wystarczy się zalogować i oddać głosik z góry dzięki.
    http://www.rossnet.pl/konkursy/galeria,c877f2db-3696-4a88-a3ef-57606deaa2a9,9813664
    hahah dobre :) wyobrazilam sobie jak moj kociak by w tym wygladal

Goosiaczek2 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jasne ze marudzi, stęka pokrzykuje ale włączam jej karuzele i gra tak długo aż się wycisza. Czasem trzeba ją 50 razy wyjąć z łóżeczka przytulić ucalowac ale przeważnie do godziny zasypia.

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Widzę ze Kakabaka nadrabia zaległości :-) Jak już nas doczytasz to napisz co u Ciebie, jak Jędruś i jak sobie radzicie :-)
    Hi hi hi :) Dokładnie jest jak piszesz :)
    Od jakichś trzech tygodni staram się nadgonić wiadomości ale co mi się wydaje że już blisko końca, Wy się tak rozpisujecie że znowu muszę gonić :)
    A poruszałyście już tyle ciekawych tematów w których chciałam się wypowiedzieć że szok :)
    Ale było juz po temacie więc gonilam dalej :)
    Ale to trochę jak zamiatanie liści jesienią :)
    Jestem juz na 993 stronie i caly czas gonię :)

Scęście, Anoolka, ataga4, pestka, DeLaCruz lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:

Moja jak ma często ten odruch MORO w nocy, który ją budzi- to wtedy otulam i spokój jest.

A wy dziewczyny prowadzicie jakieś diety przy karmieniu? Ja jem wszystko- czekolade, orzechy, smażone mięso, pizze... i małej nic nie jest (kapusty jeszcze nie próbowałam i cytrusów) a przy starszym synu zaś nic prawie nie mogłam. Tylko ja taka szczęściara?

Nelly, lubek lubią tę wiadomość

• anka_a Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pozdrawiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:53

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Ja nie podaję żadnych płynów, bo przy karmieniu piersią nie powinno się. Dziecko jest nawadniane mlekiem, a podając inne płyny zaburza się laktację. Jak jest wszystko w porządku z dzieckiem to nie potrzebuje przyjmować żadnych innych płynów. A kupy przy piersi może nie być nawet do tygodnia - to bardzo powszechne.

DeLaCruz to czemu wszyscy, łącznie z lekarzami, tak panikują? Ty tak to normalnie napisałaś, że trochę mnie uspokoiłaś, a tak w kółko tylko słyszę: oj, to fatalnie z tą kupą, trzeba coś z tym zrobić, może jakaś herbatka? I wierz mi, że zgłupiałam, mówię, że słyszałam, że dzieci na piersi się nie dopaja. I każdy tylko wzrusza ramionami, a dziś już 6 dzień kupy brak i jak tu nie zwariować
    :(

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:

Mitaka, podziwiam cię z tym, ze jesteś teraz sama z dzieckiem, ja wytrzymuję parę dni, ale to i tak kres kresów. Zresztą dziewczyny, które jesteście same bez pomocy lub macie tylko chwilową chylę czoła, bo wiem,że to ciężka nie tylko fizyczna ale też psychiczna próba wytrzymałości. Mnie to pociesza, ze dziecko już niedługo będzie zupełnie inne i dla mnie to koniec pewnego etapu, więcej dzieci nie planuję:)

Anoolka, pestka lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że już na ten temat było sporo, ale jakie metody antykoncepcji stosujecie/ zamierzacie stosować? Czy któraś z was myśli o antykoncepcji długoterminowej tj. Wkładka/ spirala lub ma z tym jakieś doświadczenie? Jest teraz spory ruch na naszym forum, to może więcej z nas się wypowie.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia1 wrote:
    A wy dziewczyny prowadzicie jakieś diety przy karmieniu? Ja jem wszystko- czekolade, orzechy, smażone mięso, pizze... i małej nic nie jest (kapusty jeszcze nie próbowałam i cytrusów) a przy starszym synu zaś nic prawie nie mogłam. Tylko ja taka szczęściara?
    Już kilka razy było na ten temat. Jest tu parę dziewczyn, łącznie ze mną, które jedzą wszystko to co w ciąży i przed ciążą. Ja kapustę i cytrusy też jem, o czekoladzie nie wspominając (w ciąży mi nie smakowała, za to teraz :-)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety musi być dieta ale nie ze względu na bóle brzuszka małej tylko ma zatwardzenie :p u biedna tej gęstej kupy nie umie wycisnąć :p dlatego musiałam zrezygnować z czekolady.

Odnośnie antykoncepcji to my się zdecydowaliśmy na prezerwatywy :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia do tej pory spała w rożku, ale wyrosła i się rozkopywała, więc od dwóch nocy pakuję ją w śpiworek. Wczoraj spała do 4.15 a dziś do 3.30, więc chyba jej w nim dobrze. W ciągu dnia przykrywam ją tylko kocykiem, albo w ogóle nie okrywam.
    U nas kupa raz dziennie, choć dziś jeszcze nie było... Ale nie martwcie się tak kupami, bo pokarm matki jest bezresztkowy. Jak Małgoś była wyłącznie na piersi i panikowałam, że nie robiła kupy przez 3 dni, to moja znajoma uświadomiła jej, że jej córki robiły kupę regularnie co 9 dni!
    Co do antykoncepcji to u nas na razie gumki, ale po regulacji cykli wrócimy do "kalendarzyka", żeby za jakiś rok znów się starać o malca.
    A w sprawie zasypiania, to jak dziś Małgoś nie mogła zasnąć po południu w łóżeczku, to wystarczyło, że zaczęłam ją głaskać po rączce i po 2 minutach już jej nie było :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jem prawie wszystko oprócz wzdymajacych czekolady jeszcze nie jadlam tym bardziej ze mnie do niej nie ciagnie,

co do antykoncepcji to my gumki

preg.png
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ