X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie mialam czas sie troche ogarnac bo moj pojechal z malym do pediatry wypytac jeszcze o te szczepienia ( oczywiscie do innego nie do tego co chodzimy ) i zeby go jeszcze zbadala- mowilam mu ze przesadza ale on sie uparl a ja sie wkurzylam i powiedzialam no to jedz sam i kurde wychodze z lazienki a mojego synka i meza nie ma - szok !!!! sam wzial dziecko ubral i pojechal - wow robi postepy bo na poczatku to nawet przewijac nie chcial. Ja sobie spokojnie zjadlam juz sniadanko i zrobilam pranie- nie ma ich juz okolo godzinke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 09:39

paaolka, Aniqa, ataga4, ao12., Anoolka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wracaja- widze ich przez okno - ciekawe co powiedziala pediatra

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Sylwia co sie mąż dowiedział u tej pediatry?

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Wczoraj Kajtek spał od 21 do 9, z chyba 3 przerwami na karmienie, przebieranie itp. Z tym, że spał z nami w łóżku. Czyli noc trwała 12godzin (ach, zeby tyle snu bylo!) Ale powiem Wam, ze obudzilam się bardziej zmęczona po tej nocy we 3 w łóżku, niż gdy on śpi w swoim lozeczku a ja wstaje do niego.

Moja dzisiejsza noc podobna, z tym że zaczeła sie o 24 i tez mały całą noc był z nami w łóżku, ale wcale nie jestem bardziej wyspana, bo on oczywiscie spokojnie nie spał, wiem że miedzy karmieniami przysypiałam bo widziałam po zegarku, ale generalnie cała noc zlała mi sie tak ze mam wrazenie ze non stop on sie wiercil a ja go uspokajałam i lulałam.. nie mam juz pomysłu jak to usprawnic. A w łózeczku tez sam raczej nie zaśnie, zdarzylo sie to tylko kilka razy i to po krótkiej chwili sie budził.
    Przydałaby sie dobra instrukcja, jak nauczyc samodzielnego zasypiania, ale w sumie kazde dziecko inne jest, no i niektóre z naszych maleństw to trudniejsze przypadki... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 10:07

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Po prostu stabilizuje Ci się laktacja. Piersi nie gromadzą już tyle, co na początku tylko produkują w miarę na bieżąco, jak dziecko ssie. Na Twoim miejscu starałabym się jak najczęściej przystawiać do piersi zamiast mm.
    Dzięki:-) ja mm podałam dosłownie 3 razy, jak już naprawdę wyciągnął wszystko, a był bardzo zmęczony bo długo nie spał i chciałam mu pomóc zasnąć. Dziś odciagnelam laktatorem ręcznym z jednej piersi (bo idę do lekarza na ok 1,5h) ok 60ml! A wcale nie była jakaś napelniona bardzo, więc chyba masz rację z tą stabilizacją:-)

DeLaCruz, Nelly, lubek lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia niezamartwiaj sie tym napieciem miesniowym, u nas tez cos wynalezli i skierowali na rehabilitacje, termin mam dopiero na polowe stycznia, czytalam o tym i ponoc lekarze przesadnie to diagnozują,za czesto. Oczywiscie podpytalam kolezanek i duzo mialo takie rozpoznanie,a to nic takiego, minelo za nim doczekaly sie na wizyte.

DeLaCruz, Nelly, ataga4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niemam co narzekac na noce,bo u hani zaczynaja sie od ok 19, tylko wstaje wczesniej bo tak 5-6, ostatnio nawet 7-8 godz. Ale np teraz juz od 9 chce spac i niemoge jej uspac,
    Teraz owinieta kocykiem spi mi na rekach,i co z tego , bo jak tylko wstane ja przelozyc to zaraz sie wybudzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 10:53

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Dzięki:-) ja mm podałam dosłownie 3 razy, jak już naprawdę wyciągnął wszystko, a był bardzo zmęczony bo długo nie spał i chciałam mu pomóc zasnąć. Dziś odciagnelam laktatorem ręcznym z jednej piersi (bo idę do lekarza na ok 1,5h) ok 60ml! A wcale nie była jakaś napelniona bardzo, więc chyba masz rację z tą stabilizacją:-)

KasiaMJ ile czasu zeszło Ci ze sciagnieciem 60ml recznym laktatorem?
    Mnie w nocy po karmieniu elektrycznym zeszlo niecale 30min z tym, ze odrywalam sie do malego bo sie wybudzal.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przebadala Nikusia i zrobila mu badania krwi - dobrze ze mnie nie bylo przy tym i dala skierowanie na rehabilitacje- maz dzwonil i wolne terminy na marzec hihihi smieszne to jest- nasz NFZ

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, chwile mnie nie było a wy już tych kilka stron zapisałyście super, że forum się rozkręciło :) My w środę mieliśmy szczepienia, stresa miałam jak cholera, ale Zosia dzielna dziewczynka, zero reakcji. Jedyna moja reakcja, jak przyszło mi zapłacić za te szczepienia. Braliśmy wszystkie płatne, 6w1, pneumokoki i rotawirusy (mamy drugą pociechę w przedszkolu), a pani neonatolog mi mówi, że kolejna dawka za 6 tyg, mamo, zapomniałam, że to są takie krótkie przerwy między szczepieniami. Pytanie do was, ile płaciłyście za te szczepienia?

My wózek mamy po synusiu z 2010 X-landera, wózek ok, ale jak dla mnie ciężki (może dlatego, że uparłam się na te dętkowe koła) i spacerówka, tylko tyłem do mnie, czyli przodem do kierunku jazdy.

My mamy problem z kupami. Młoda do ukończenia 1 miesiąca załatwiała się modelowo, po każdym karmieniu dżizd lub kupa. Odkąd skończyła 1 miesiąc to kupa co 4-5 dni, nasza pani neonatolog mówiła, że mleczko z piersi jest małoresztkowe i to się dzieciakom często zdarza, że tak rzadko robią kupkę, ale ja psychicznie już siadam, w kółko wszyscy pytają: była juz kupka? I oczywiście sto dobrych rad, kręcenie głową, ooo to nie dobrze itd. te komentarze rodzinne mnie słabią. A jak jest u was?

My śpimy z Zosią w łóżku, mamy duże małżeńskie łoże, a po synusiu, który był łóżeczkowy wiem, że bardziej się wysypiamy, bo tylko cyc i śpimy dalej ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wy też zauważyłyście, że z suwaczkami coś nie tak? U mnie jakby się cofnęło, a i u was widzę dziwny wiek, jakby nam dzieci odmłodziło ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. U nas suwaczek się zgadza :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Dziewczyny, wy też zauważyłyście, że z suwaczkami coś nie tak? U mnie jakby się cofnęło, a i u was widzę dziwny wiek, jakby nam dzieci odmłodziło ;)

u mnie pokazuje dobrze :)

preg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6w1 200
    rotarix 300
    pneumokoki 250chyba nie pamiętam dokładnie. A u Ciebie?
    Wózek mamy bebetto magnum. Ale to tylko dlatego że po rodzinie. Chcialam bebetto nico albo tako laret.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój suwaczek tez dobrze pokazuje :)

My mamy wózek bebetto luca i jestem z niego zadowolona wybrałabym go pewnie jeszcze raz :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy szczepicie przeciw pneumokokom, meningokokom i rotawirusom?

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    My mamy problem z kupami. Młoda do ukończenia 1 miesiąca załatwiała się modelowo, po każdym karmieniu dżizd lub kupa. Odkąd skończyła 1 miesiąc to kupa co 4-5 dni, nasza pani neonatolog mówiła, że mleczko z piersi jest małoresztkowe i to się dzieciakom często zdarza, że tak rzadko robią kupkę, ale ja psychicznie już siadam, w kółko wszyscy pytają: była juz kupka? I oczywiście sto dobrych rad, kręcenie głową, ooo to nie dobrze itd. te komentarze rodzinne mnie słabią. A jak jest u was?

My tez ostatnio mamy problem z kupami, jak tak to były prawie w każdą pieluszkę, ostatnio raz na dzień a teraz już drugi dzień nie ma :/

preg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bralam 6w1 infanrix hexa za 220zl :) pneumokoki mamy za free bo Kuba jest wczesniakiem :) co prawda 6h mu brakowalo do donoszonego bobasa ale no coz :P

sylwia fajnie ze maz sie zmienia.. moze potrzebowal sie ogarac bo bobas w domu wiele zmienia :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj suwaczek tez sie zgadza :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki mam dobry humorek :)
    dea7895163d74c7bmed.jpg

Nelly, paaolka, Kasiula09, lubek, tofirus, Milaszka, ataga4, MOI, pestka, DeLaCruz, Anoolka, Aniqa, Kakabaka lubią tę wiadomość

‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ