X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Hehe, to poszukam. Takie okrągłe czy paluszki?
    Okragle, teraz zrobili nowosc i są tez z kakao. A juz napakowalam do pudeleczka zeby w nocy nie szelescic, i jestem w wyreczku, to dobranoc :)

lubek, ao12. lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    moja kruszyna zasypia jedynie na rękach a jak chce ją odłożyć do wózka/łóżeczka to zaraz się budzi ;/ co robić??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:31

• Sroka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata o 20 po kąpaniu wciągła dwa cyce - jak nigdy! Zawsze jednym się najadała i do 22 ryk, spać nie może wierci się itp.
    10 min temu zasnęła a teraz słyszę mąż ją kołysa bo znowu ryk.
    NIe wiem czy to jej się kolejny skok zaczął że taka rozregulowana jest ;<

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    moja kruszyna zasypia jedynie na rękach a jak chce ją odłożyć do wózka/łóżeczka to zaraz się budzi ;/ co robić??

Moja to samo tylko ręce. Musze ja w końcu nauczyć spać bo inaczej nic nie zrobię :/ dom już zarasta brudem:/ Ala śpi w wózku tylko po spacerze max. 2h ciurkiem w ciągu dnia, a tak to max 40 min.

Byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Popłakałam się razem z nią:(
    Obecnie waży 4550g wyjściowa 3130g.

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za to nauczyła się zasypiac przy butelce. Po karmieniu biorę ją do odbicia i odkladalam do lozeczka. Jak marudzi daje jej butelke z odrobiną mleka i cmoka sobie to mleko powoli aż zasnie. Później powoli wyciagam butelke z buzki żeby jej nie obudzić ;) Przynajmniej już z nami nie sypia.

Jestem po wizycie i wszystko jest w jak najlepszym porządku :) A jak u Ciebie Sylwia? Chyba też dzisiaj byłaś na wizycie jeśli dobrze pamiętam.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie sprawdzałyście takiej magicznej rzeczy jak huśtawka? :) Moja może przesiedzieć w niej cały dzień. Na rękach mi nie zasypia, za bardzo nie lubi na nich siedzieć, tylko chwilę a potem huśtawka i ewentualnie leżaczek.

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczorajsza wizyta u gina wporzadku- wszystko ok

lubek, paaolka, ataga4 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wczoraj byliśmy na szczepieniu, 3 uklucia plus rotawirusy. Ja trzymałam Antka na rękach i broń Boże nie patrzyłam na wklucie (chociaż sama w pracy kluje ludzi;-). Po pierwszym ukluciu aż się zapowietrzyl z płaczu, po drugim przestał płakać, a trzecie to już lajcik;-) wieczorem zaczęły się przeboje, płakał cały czas. O 22 daliśmy czopek viburcol i przespal noc, chociaż cały czas kwękał przez sen, więc ja się ciągle budzilam. Teraz śpi i chyba jeszcze czopek działa:-)
    Antek waży już 6200, czyli przybrał 2 kg od wypisu. Lekarka kazała go oszukiwać wodą i robić większe przerwy w jedzeniu - łatwo powiedzieć haha :-D

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ma jakiś ciężki okres. Wieczorne usypianie to mordęga, na rękach śpi twardo, odłożona ryk, wczoraj tak do 23, już serio dziewczyny nie wiem co robić, żeby chociaż chciała spać rano dłużej, a tu 8 rano pobudka, to sukces. Oczywiście pomijam 3 karmienia w między czasie ;( jak czytam Aniqa u ciebie, że koło 20 a twoja już śpi, zazdroszczę, mąż wraca koło 19 z pracy i nie mamy ani minuty dla siebie, a jest jeszcze starsza pociecha ehh... Wyżaliłam się, a to nie koniec ;( byłam wczoraj z Zosią na kontroli wagi, waga w dniu wypisu 3130 a teraz 4700, dwa tygodnie temu 4500, czyli przybrała tylko 200 g, do tego te cholerne kupy, które tak rzadko robi, dostałyśmy debridat, ponoć ma pomóc, zobaczymy. Jestem wściekła, bo na piersi miało być tak cudownie, mleczko lekkostrawne itd a tu problem z kupami, aha kazała nie dokarmiać i dać jej szansę na piersi, bo jeszcze ponoć mieści się w normie, a mm może spotęgować zaparcia. Ale mam pytanie, czy któraś z was karmi może hippem combiotic albo Babilonem comfort, to ponoć takie mleczka dla dzieciaków z tendencjami do kołek i zaparć, może słyszałyście coś o nich? Lekarka stwierdziła, że problem zniknie, jak zaczniemy rozszerzać dietę, aha i moja ma miękki brzuch i jak lekarka osłuchała jelitka, to mówiła, że odgłosy prawidłowe, więc nie wiem o co kaman :(

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zauwazylam ze moj ma jeden dzien lepszy drugi gorszy - nie wiem od czego to zalezy. Wczoraj po wizycie u gina przeszlam sie do galeri bo tesciowka zostala z malym i tak sobie pomyslalam ze skoro jest z nim to niech zobaczy ze nie ma tak latwo i zostanie dluzej- nie bylo mnie 3 godzinki . Kupilam sobie kurtke, koszule na chrzciny i swieta i jakies tam kosmetyki. Moj mnie o maly wlos nie zabil jak zobaczyl ze nie ma 400 zl no ale tak dawno nie bylam na zakupach :)

gin zaproponowal mi wkladke domaciczna jako antykoncepcje( NIBY FAJNA I SKAPE BEZBOLESNE OKRESY SA) i mam za mc isc ale samam nie wiem bo jak zobaczylam ze koszt prawie 800 zl to szczena mi opadla no ale spokoj na 5 lat a napewno przez najblizsze 3 lata nie bede myslec o dziecku no chyba ze wpadniemy. Tabsow nie zapisywal bo mowil ze karmie a ze tabsy to tabsy- najwyzej kupimy gumy nie lateksowe bo po lateksie zawsze mialal problemy
    Robil mi usg i malpy nie widac !!! i pobral cytologie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 10:42

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, mnie wkładkę zaproponował, ale mówił, że dopiero po zakończeniu karmienia piersią.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś miał ochote sobie obejżeć:

https://www.youtube.com/watch?v=lCdBjesoEpc

W DzieńDobry TVN pokazywali dziś klip promujący karmienie piersią ;)
    Patrze a to u nas w Piasecznie na rynku kręcone tez było :D

ataga4 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic też nie za fajna, walcze z paluszkami Antosia i nie wiem czy coś wywalcze. Nie jestem wstanie co chwila zagladać czy nie a w buzi a smok mu ciągle wypada. Ręce mi opadają. I jeszcze w kółko słysze pozwól mu niech ssie a drudzy niech nie ssiee. Nie wiem cco mam robić

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że w tym tygodniu wszystkie mamy problemy z usypianiem ;(

co do antykoncepcji : wkładkę sama chciałam, ale mnie się to nie opłaca bo za rok chcemy się o drugie dzidzi starać. Za to przy karmieniu można stosować Cerazzette, są jednoskładnikowe i bezpieczne.
    myślałam jeszcze o zastrzykach co dostaje się raz na 3 miesiące ale po nich jest dużo skutków ubocznych.

u Agatki też rączki są najlepsze a smok bebe. Wczoraj zasnęła po północy ale pospała do 5 rano ;)
    Jak czytam, że niektóre dzieciaczki już przed 20 śpią to magia ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikus ostatnio caly czas by wkladal swoje paluszki do buzi i ssal je- smoka wypluwa. Najbardziej lubi ssac cyca nawet jak sobie juz poje to mietosi sutka w buzi

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    U mnie nic też nie za fajna, walcze z paluszkami Antosia i nie wiem czy coś wywalcze. Nie jestem wstanie co chwila zagladać czy nie a w buzi a smok mu ciągle wypada. Ręce mi opadają. I jeszcze w kółko słysze pozwól mu niech ssie a drudzy niech nie ssiee. Nie wiem cco mam robić

Smutas, jak ja Cię dobrze rozumiem. Mnie nie przeszkadza ssanie piąstek, niech sobie je próbuje, ale ssanie kciuka u lewej rączki może się źle skończyć. Walczymy czwarty dzień. A do tego jeszcze dobiła mnie teściowa, że to moja wina, bo przestałam piersią karmić... :/

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus a mi mówią że byłam wredna matka bo nie dawałam smoczka i teraz mam. Kurde dzieci to są naprawde skomplikowane.

Nie wiem czy to normalne w tym czasie ale mamy ciemieniuchę na głowie :/

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoś zaczęła smoczkiem gardzić.

Ciemieniucha może się i u półrocznego dziecka pojawić, więc u Antosia to nic nienormalnego. U nas była bardzo krótko. Pomogło smarowanie ciekłą parafiną i wyczesywanie.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    A do tego jeszcze dobiła mnie teściowa, że to moja wina, bo przestałam piersią karmić... :/
    Smutas wrote:
    tofirus a mi mówią że byłam wredna matka bo nie dawałam smoczka i teraz mam.

Ehh nie ma to jak usłyszeć "dobre słowo" od innych...

Mam nadzieję że ja nie uslysze nic takiego od swojej teściowej :-) Do tej pory relacje były bez zarzutu. Okaże się w najbliższą niedzielę lub poniedziałek - teściowa wraca i pozna syna swego pierworodnego :-)

A tak przy okazji - dziewczyny karmiace swoim mlekiem które nie jedzą wszystkiego ("trzymają dietę") - co planujecie jeść w Wigilię i Święta? Czy spodziewacie się jakiś potraw zrobionych pod Was?

• paradise Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pojawiła się ciemieniucha. Tak jak Tofirus smarowałam ciekłą parafiną i wyczesywałam no i na razie nie ma po niej śladu.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ