X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Lubek nie wystrasz się jak po tym żelazie kupa będzie ciemniejsza. Mam nadzieje że uda Ci się podać strzykawką i wyniki wrócą do normy! Trzymam kciuki ;)

U nas kupa nie zmienila koloru, i zaparc też nie miał, a balam się o to. Ale wiadmo ze każde dziecko inne. Ja ostatnio podawalam lek strzykawka - 2ml (!) i to była masakra, bo on mielil językiem jak szalony jak poczuł słodki smak, a ja balam się żeby ta strzykawka na zranić go w dziasla i zbyt dużo na raz nie wystrzelić żeby się nie zachlysnal...oczywiście nie raz było tak ze ja wystrzelilam a on w tym momencie wystawial jezyczek i lek odbił się i mnie ochlapal :-D

lubek lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ktore chrzcilyscie. W czym bylyscie ubrane? ja mam zamiar w eleganckiej bluzce bialo- czarnej + czarne skoro podobne leginsy i do tego kurteczka biala z czarnym futerkiem ale tesciowa nie bedzie zadowolona. Przed chwila przylazla i sie pytala w czym ide zebym jej pokazala a ja ze pojde w tym w czym bede uwazala :) hihihihi na co niech ma !!!

ataga4, MOI, Bergo lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Lubek, my bralismy zelazo ACTIFEROL i ono jest specialnie dla niemowlakow, niezmienia smaku napoju, rozpuszcza sie,i nie powoduje jelitowych powiklan, kupy tez normalne. Dlaczego tego ci nie przepisano,

Właśnie to :) nie zmienia smaku? Serio? To może przypadek, że się rozplakal:D

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala chrapie. Naczytalam sie ze to zle i sie martwie teraz...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga4 ja też podaję debridat strzykawką dwa razy dziennie i serio też mam stracha a wyzwanie to jest niesamowite, jeszcze 2,5 ml. Boję się, żeby mi się nie zakrztusiła.

ataga4 lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adas ma chyba afty/plesniawki. Caly jezyk ma w biale kropki :(:(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez mamy debridat 2,5 co do czestotliwosci kup bez zmian dalej na czwarty dzien z tym ze z ta roznica ze juz sam sie wyproznia, nie ma zatwardzenia. Podaje lyzeczka ladnie polyka a jak mi placze akurat to wlewam powoli na jezyk i jeszcze nigdy sie nie zakrztusil. Lyzeczka podaje tez przegotowana wode.

Zepsol mi sie laptok i cos chcialam napisac iii zem zapomniala a na tel to wiadomo jak wygodnie :/

Co tu zrobic zeby dziecko w nocy z 5 godz ciagiem przespalo bo juz mnie dobija to wstawanie co 1,5 -2godziny

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny? Moja babcia powiedziala, ze Julka tak ulewa bo mam za rzadkie mleko. Spedzilam caly dzien z babcia i ona zaobserwowala, ze duzo pije. Z jednej strony wydaje mi sie to bzdurne, a z drugiej daje do myslenia, bo faktycznie sporo pije i jak sobie podlicze to z 4 litry plynow mi wychodzi (w tym wiekszosc woda).

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Co tu zrobic zeby dziecko w nocy z 5 godz ciagiem przespalo bo juz mnie dobija to wstawanie co 1,5 -2godziny
    A próbowałaś wieczorem karmić częściej niż w dzień, żeby Twój maluch przed snem dostał dodatkową dawkę kalorii? Poza tym jesteś pewna, że co 1,5 godziny jest głodny? Może budzi się, bo nie potrafi wejść w nowy cykl snu i wystarczy tylko go przytulić i zaśnie?

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Wiecie co dziewczyny? Moja babcia powiedziala, ze Julka tak ulewa bo mam za rzadkie mleko. Spedzilam caly dzien z babcia i ona zaobserwowala, ze duzo pije. Z jednej strony wydaje mi sie to bzdurne, a z drugiej daje do myslenia, bo faktycznie sporo pije i jak sobie podlicze to z 4 litry plynow mi wychodzi (w tym wiekszosc woda).
    4 litry płynów to przy karmieniu piersią w sam raz! Nigdy też nie słyszałam o związku między gęstością mleka i ulewaniem. Chyba Twoja babcia wymyśliła jakąś nową teorię ;-)

MOI, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj caly czas kupy robi- co go przebiore to znowu kupa - brrrr nie narobimy na pampersy jak idzie paka na tydzien

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupa raz, czasem dwa razy dziennie. Dziś mnie jednak dobiła, bo poszła zaraz po kąpieli ;)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas takie kupy ze az plecow siegaja i ubranka brudza- zastanawiam sie czy to normalne ze tak kupy czesto robi no ale jak caly czas na cycku siedzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 22:05

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wasze maluchy juz potrafia ladnie odkaszlec. Moj czasem krztusi sie mlekiem lub slina ale ladniem potrafi odkaszlec chociaz w nocy czasem jestem zestresowana czy sie nie zadlawi ale jak karmie go na lezaco w nocy to nie daje go do odbijania- ciekawa jestem do kiedy powinno sie odbijac dziecku do 3 mca czy dalej?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ten Debridat to na zatwardzenia pediatra przepisal czy na problemy brzuszkowo-kolkowe?

• MOI Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wg mnie trzeba odbijac dluzej, nie tylko do 3 miesiaca. Bezpiecznie to chyba do czasu az dziecko zacznie chodzic, a przynajmniej siadac. No chyba, ze sie myle...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na chrzcinach byłam ubrana w kwiecistą sukienkę i do tego beżowe bolerko. Jak mąż zgra zdjęcia na kompa to poślę ;)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny ten Debridat to na zatwardzenia pediatra przepisal czy na problemy brzuszkowo-kolkowe?

Nam pani doktor przepisała na brak kupy, ale w ulotce jest napisane, że poprawia perystaltykę jelit, działa na zaparcia i zapobiega biegunce, cudowny lek na wszystko ;) chyba jestem bardzo sceptycznie nastawiona, choć mitaka trochę mnie pocieszyłaś, że jednak kupa poszła sama

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:32

• Nutella Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy chrzest w niedziele.
    Mała ma śliczny komplecik a ja ubiore czarna sukienkę, kozaczki i na to płaszcz.

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ