Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Sroka wrote:Lubek nie wystrasz się jak po tym żelazie kupa będzie ciemniejsza. Mam nadzieje że uda Ci się podać strzykawką i wyniki wrócą do normy! Trzymam kciuki
U nas kupa nie zmienila koloru, i zaparc też nie miał, a balam się o to. Ale wiadmo ze każde dziecko inne. Ja ostatnio podawalam lek strzykawka - 2ml (!) i to była masakra, bo on mielil językiem jak szalony jak poczuł słodki smak, a ja balam się żeby ta strzykawka na zranić go w dziasla i zbyt dużo na raz nie wystrzelić żeby się nie zachlysnal...oczywiście nie raz było tak ze ja wystrzelilam a on w tym momencie wystawial jezyczek i lek odbił się i mnie ochlapallubek lubi tę wiadomość
-
dziewczyny ktore chrzcilyscie. W czym bylyscie ubrane? ja mam zamiar w eleganckiej bluzce bialo- czarnej + czarne skoro podobne leginsy i do tego kurteczka biala z czarnym futerkiem ale tesciowa nie bedzie zadowolona. Przed chwila przylazla i sie pytala w czym ide zebym jej pokazala a ja ze pojde w tym w czym bede uwazala
hihihihi na co niech ma !!!
ataga4, MOI, Bergo lubią tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Lubek, my bralismy zelazo ACTIFEROL i ono jest specialnie dla niemowlakow, niezmienia smaku napoju, rozpuszcza sie,i nie powoduje jelitowych powiklan, kupy tez normalne. Dlaczego tego ci nie przepisano,
Właśnie tonie zmienia smaku? Serio? To może przypadek, że się rozplakal:D
-
my tez mamy debridat 2,5 co do czestotliwosci kup bez zmian dalej na czwarty dzien z tym ze z ta roznica ze juz sam sie wyproznia, nie ma zatwardzenia. Podaje lyzeczka ladnie polyka a jak mi placze akurat to wlewam powoli na jezyk i jeszcze nigdy sie nie zakrztusil. Lyzeczka podaje tez przegotowana wode.
Zepsol mi sie laptok i cos chcialam napisac iii zem zapomniala a na tel to wiadomo jak wygodnie
Co tu zrobic zeby dziecko w nocy z 5 godz ciagiem przespalo bo juz mnie dobija to wstawanie co 1,5 -2godziny -
Wiecie co dziewczyny? Moja babcia powiedziala, ze Julka tak ulewa bo mam za rzadkie mleko. Spedzilam caly dzien z babcia i ona zaobserwowala, ze duzo pije. Z jednej strony wydaje mi sie to bzdurne, a z drugiej daje do myslenia, bo faktycznie sporo pije i jak sobie podlicze to z 4 litry plynow mi wychodzi (w tym wiekszosc woda).
-
mitaka wrote:Co tu zrobic zeby dziecko w nocy z 5 godz ciagiem przespalo bo juz mnie dobija to wstawanie co 1,5 -2godziny
-
MOI wrote:Wiecie co dziewczyny? Moja babcia powiedziala, ze Julka tak ulewa bo mam za rzadkie mleko. Spedzilam caly dzien z babcia i ona zaobserwowala, ze duzo pije. Z jednej strony wydaje mi sie to bzdurne, a z drugiej daje do myslenia, bo faktycznie sporo pije i jak sobie podlicze to z 4 litry plynow mi wychodzi (w tym wiekszosc woda).
MOI, Anoolka lubią tę wiadomość
-
czy wasze maluchy juz potrafia ladnie odkaszlec. Moj czasem krztusi sie mlekiem lub slina ale ladniem potrafi odkaszlec chociaz w nocy czasem jestem zestresowana czy sie nie zadlawi ale jak karmie go na lezaco w nocy to nie daje go do odbijania- ciekawa jestem do kiedy powinno sie odbijac dziecku do 3 mca czy dalej?
-
ataga4 wrote:Dziewczyny ten Debridat to na zatwardzenia pediatra przepisal czy na problemy brzuszkowo-kolkowe?
Nam pani doktor przepisała na brak kupy, ale w ulotce jest napisane, że poprawia perystaltykę jelit, działa na zaparcia i zapobiega biegunce, cudowny lek na wszystkochyba jestem bardzo sceptycznie nastawiona, choć mitaka trochę mnie pocieszyłaś, że jednak kupa poszła sama