X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Lubek nie wystrasz się jak po tym żelazie kupa będzie ciemniejsza. Mam nadzieje że uda Ci się podać strzykawką i wyniki wrócą do normy! Trzymam kciuki ;)

U nas kupa nie zmienila koloru, i zaparc też nie miał, a balam się o to. Ale wiadmo ze każde dziecko inne. Ja ostatnio podawalam lek strzykawka - 2ml (!) i to była masakra, bo on mielil językiem jak szalony jak poczuł słodki smak, a ja balam się żeby ta strzykawka na zranić go w dziasla i zbyt dużo na raz nie wystrzelić żeby się nie zachlysnal...oczywiście nie raz było tak ze ja wystrzelilam a on w tym momencie wystawial jezyczek i lek odbił się i mnie ochlapal :-D

lubek lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ktore chrzcilyscie. W czym bylyscie ubrane? ja mam zamiar w eleganckiej bluzce bialo- czarnej + czarne skoro podobne leginsy i do tego kurteczka biala z czarnym futerkiem ale tesciowa nie bedzie zadowolona. Przed chwila przylazla i sie pytala w czym ide zebym jej pokazala a ja ze pojde w tym w czym bede uwazala :) hihihihi na co niech ma !!!

ataga4, MOI, Bergo lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Lubek, my bralismy zelazo ACTIFEROL i ono jest specialnie dla niemowlakow, niezmienia smaku napoju, rozpuszcza sie,i nie powoduje jelitowych powiklan, kupy tez normalne. Dlaczego tego ci nie przepisano,

Właśnie to :) nie zmienia smaku? Serio? To może przypadek, że się rozplakal:D

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala chrapie. Naczytalam sie ze to zle i sie martwie teraz...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga4 ja też podaję debridat strzykawką dwa razy dziennie i serio też mam stracha a wyzwanie to jest niesamowite, jeszcze 2,5 ml. Boję się, żeby mi się nie zakrztusiła.

ataga4 lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adas ma chyba afty/plesniawki. Caly jezyk ma w biale kropki :(:(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez mamy debridat 2,5 co do czestotliwosci kup bez zmian dalej na czwarty dzien z tym ze z ta roznica ze juz sam sie wyproznia, nie ma zatwardzenia. Podaje lyzeczka ladnie polyka a jak mi placze akurat to wlewam powoli na jezyk i jeszcze nigdy sie nie zakrztusil. Lyzeczka podaje tez przegotowana wode.

Zepsol mi sie laptok i cos chcialam napisac iii zem zapomniala a na tel to wiadomo jak wygodnie :/

Co tu zrobic zeby dziecko w nocy z 5 godz ciagiem przespalo bo juz mnie dobija to wstawanie co 1,5 -2godziny

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny? Moja babcia powiedziala, ze Julka tak ulewa bo mam za rzadkie mleko. Spedzilam caly dzien z babcia i ona zaobserwowala, ze duzo pije. Z jednej strony wydaje mi sie to bzdurne, a z drugiej daje do myslenia, bo faktycznie sporo pije i jak sobie podlicze to z 4 litry plynow mi wychodzi (w tym wiekszosc woda).

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Co tu zrobic zeby dziecko w nocy z 5 godz ciagiem przespalo bo juz mnie dobija to wstawanie co 1,5 -2godziny
    A próbowałaś wieczorem karmić częściej niż w dzień, żeby Twój maluch przed snem dostał dodatkową dawkę kalorii? Poza tym jesteś pewna, że co 1,5 godziny jest głodny? Może budzi się, bo nie potrafi wejść w nowy cykl snu i wystarczy tylko go przytulić i zaśnie?

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Wiecie co dziewczyny? Moja babcia powiedziala, ze Julka tak ulewa bo mam za rzadkie mleko. Spedzilam caly dzien z babcia i ona zaobserwowala, ze duzo pije. Z jednej strony wydaje mi sie to bzdurne, a z drugiej daje do myslenia, bo faktycznie sporo pije i jak sobie podlicze to z 4 litry plynow mi wychodzi (w tym wiekszosc woda).
    4 litry płynów to przy karmieniu piersią w sam raz! Nigdy też nie słyszałam o związku między gęstością mleka i ulewaniem. Chyba Twoja babcia wymyśliła jakąś nową teorię ;-)

MOI, Anoolka lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj caly czas kupy robi- co go przebiore to znowu kupa - brrrr nie narobimy na pampersy jak idzie paka na tydzien

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupa raz, czasem dwa razy dziennie. Dziś mnie jednak dobiła, bo poszła zaraz po kąpieli ;)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas takie kupy ze az plecow siegaja i ubranka brudza- zastanawiam sie czy to normalne ze tak kupy czesto robi no ale jak caly czas na cycku siedzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 22:05

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wasze maluchy juz potrafia ladnie odkaszlec. Moj czasem krztusi sie mlekiem lub slina ale ladniem potrafi odkaszlec chociaz w nocy czasem jestem zestresowana czy sie nie zadlawi ale jak karmie go na lezaco w nocy to nie daje go do odbijania- ciekawa jestem do kiedy powinno sie odbijac dziecku do 3 mca czy dalej?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ten Debridat to na zatwardzenia pediatra przepisal czy na problemy brzuszkowo-kolkowe?

• MOI Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wg mnie trzeba odbijac dluzej, nie tylko do 3 miesiaca. Bezpiecznie to chyba do czasu az dziecko zacznie chodzic, a przynajmniej siadac. No chyba, ze sie myle...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na chrzcinach byłam ubrana w kwiecistą sukienkę i do tego beżowe bolerko. Jak mąż zgra zdjęcia na kompa to poślę ;)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny ten Debridat to na zatwardzenia pediatra przepisal czy na problemy brzuszkowo-kolkowe?

Nam pani doktor przepisała na brak kupy, ale w ulotce jest napisane, że poprawia perystaltykę jelit, działa na zaparcia i zapobiega biegunce, cudowny lek na wszystko ;) chyba jestem bardzo sceptycznie nastawiona, choć mitaka trochę mnie pocieszyłaś, że jednak kupa poszła sama

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:32

• Nutella Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy chrzest w niedziele.
    Mała ma śliczny komplecik a ja ubiore czarna sukienkę, kozaczki i na to płaszcz.

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ