X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agdzie mogę kupić ciekłą parafinę? Wczoraj posmarowała oliwką i wyczeałam potem kąpiel. A robiłyście to pare razy dziennie czy tylko przed kąpaniem?

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    U mnie nic też nie za fajna, walcze z paluszkami Antosia i nie wiem czy coś wywalcze. Nie jestem wstanie co chwila zagladać czy nie a w buzi a smok mu ciągle wypada. Ręce mi opadają. I jeszcze w kółko słysze pozwól mu niech ssie a drudzy niech nie ssiee. Nie wiem cco mam robić

Pytałam dzisiaj o to pediatry. Mówiła, że jak ssie cala rączkę, piastki, paluszki to ok, bo poznaje świat, nie ok, jak ssie kciuka sam kciuk tak, że ma resztę palców pochowanych w piastke, w sensie ręką tak złożona, że mógłby pokazać 'ok' - tylko wtedy wyjmować. Mój nie umie tak ssać, jak wkłada kciuk do ssania to reszta paluszków ładuje na twarzy, robi z nich wachlarzyk, wiec nie zabraniam:)

ataga4, tofirus lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, a jakie wieści odnośnie Tymka po wizycie?

lubek lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Jakby ktoś miał ochote sobie obejżeć:

https://www.youtube.com/watch?v=lCdBjesoEpc

W DzieńDobry TVN pokazywali dziś klip promujący karmienie piersią ;)
    Patrze a to u nas w Piasecznie na rynku kręcone tez było :D

Fajna ta piosenka :-)

paaolka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas, taką parafine to w aptece można kupić :-)

• lubek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i juz wszystko jasne u nas. Z morfologii rzeczywiście anemia i zalecenie żelaza, docelowo 22mg/dobę, ale wprowadzać musimy powoli i obserwować czy nie boli brzuszek i czy kupy ok. Dostaliśmy niestety w proszku, dzisiaj próbowałam podać, jak rozcienczalam z wodą to mi się poplakal, że niedobre, a z mlekiem to problem, bo małe ilości ciężko zjeść z butelki, a nie będę przecież całego karmienia piersią sciagala do butelki tylko żeby żelazo podać. Jutro spróbuję mleko ze strzykawki.
    Co do wymiotów, to pediatra utrzymuje, że to ulewania, mimo tego, że bywają chlustajace i jest ich dużo i ze płacze przy tym. Ulewania, poniewaz wyliczyła mu średni przyrost od wypisu 38g/dobę, wiec znacznie powyżej normy. Przy wypisie byl 25centyl, teraz jest 50. Także, zgodnie z pierwotnym przypuszczeniem, objada się :P. Poleciła zageszczacz, Nutri coś tam z Bebilonu, kupiłam na wszelki wypadek, ale nie wiem czy zastosuje. Mi się wydaje, że on raczej taka gęś wyścigowa, wszystko mu idzie w głowę, bo jest 98centyl - 41cm!
    Wiec mieliśmy fałszywy alarm, ale gdyby nie on, byśmy nie wykryli anemii :)). Kontrola krwi za miesiąc. Bardzo się ciesze :)

ataga4 lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie mój Antoś nauczył się ssać kciuka że reszta paluszków jest zamknięta w piąstkę. A czasem też ssie palec środkowy albo wskazujący i wtedy reszta paluszków jest a buzi. Ale te palce ssie rączką odwróconą do góry i wtedy też wypycha podniebienie. Mały cwaniaczek. szkoda mi mu tak ciągle zabierać i wnerwia mnie te wypadanie smoczka. A miałam taki spokój.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Agdzie mogę kupić ciekłą parafinę? Wczoraj posmarowała oliwką i wyczeałam potem kąpiel. A robiłyście to pare razy dziennie czy tylko przed kąpaniem?

W aptece ;) ja smarowałam raz, pół godziny przed kąpielą.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! Co jecie w święta? Bo ja ubolewam że makówek nie zjem a tak uwielbiam mak!

Ostatnio jadłam krokiety z kapustą i grzybami i było okej. Wiec myślę że co nie co sobie pozwolę w święta.
    Mam namyśli obowiązkowo rybkę z surówką i barszczyk. A co dalej to nie wiem :c

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek nie wystrasz się jak po tym żelazie kupa będzie ciemniejsza. Mam nadzieje że uda Ci się podać strzykawką i wyniki wrócą do normy! Trzymam kciuki ;)

lubek lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wigilia pid znakiem barszczu bez czosnku i smazonego karpia. Dla mnie ok i bedzie mi brakowac tylko grochu z kapusta, makielek i makowca :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.popularnie.pl/nowo-narodzony-chlopiec/?imgHover=17524&utm_source=facebook.com&utm_medium=like&utm_content=nowo-narodzony-chlopiec&utm_campaign=17524

widzialyscie to? ja juz kiedys to widzialam jeszcze jak w ciazy bylam.
    Masakra :( i wielkie wspolczucie tej rodzinie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mogę jeszcze raz prosić o zaproszenie na fb? [email protected]

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, my bralismy zelazo ACTIFEROL i ono jest specialnie dla niemowlakow, niezmienia smaku napoju, rozpuszcza sie,i nie powoduje jelitowych powiklan, kupy tez normalne. Dlaczego tego ci nie przepisano,

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znow mam nerwa, bylismy na chwile u mamy to moj ryczek chwile byl spokojny a potem oczywiscie ryk k..,!!! I trzeba bylo sie ewakuowac bo niedalo sie tego smarka uspokoic. Jestem tak zla ze wyslalam meza zeby poszedl z nia polazic.kurde mialo byc milo, maminy obiadek mial byc, niejadlam specialnie zeby zjesc cos maminego. No k....!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy dziś już drugi raz na bioderkach i na szczęście wszystko ok :)

Tu mam fajną stronkę z przepisami na wigilię dla karmiących mam
    http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/karmienie-i-dieta/2012/przepisy-na-wigilie-dla-karmiacej-mamy.aspx

• pestka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A tak przy okazji - dziewczyny karmiace swoim mlekiem które nie jedzą wszystkiego ("trzymają dietę") - co planujecie jeść w Wigilię i Święta? Czy spodziewacie się jakiś potraw zrobionych pod Was?
    Pierogi i barszcz :D i mi styknie;)
    choć ja i tak wprowadzam coraz więcej rzeczy i wydaje mi się, że jest ok, ale wiadomo, ciężostrawnych i kapustnych jeść nie będe;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh i jeszcze co do problemów z usypianiem:
    Nasz mały od początku wieczorem zawsze, ale to ZAWSZE usypiał przy piersi odkładałam do łóżeczka, budził się, pogłaskałam, wzięłam na dosłownie sekundę na ręce i spał :D
    pierwsze problemy pojawiły się 2tyg temu..może to taki etap? Na szczęście powoli mija:) Już coraz ładniej znów usypia:) (chociaż u nas myślę, że problemem były również gazy czasami, ale nie wiem).

iabql8x.png
    x8msush.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    W aptece ;) ja smarowałam raz, pół godziny przed kąpielą.

Ja smarowałam tylko po kąpieli i wyczesywałam i też podziałało, ale ja całe ciałko po kąpieli tylko parafiną smaruję.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Pytałam dzisiaj o to pediatry. Mówiła, że jak ssie cala rączkę, piastki, paluszki to ok, bo poznaje świat, nie ok, jak ssie kciuka sam kciuk tak, że ma resztę palców pochowanych w piastke, w sensie ręką tak złożona, że mógłby pokazać 'ok' - tylko wtedy wyjmować. Mój nie umie tak ssać, jak wkłada kciuk do ssania to reszta paluszków ładuje na twarzy, robi z nich wachlarzyk, wiec nie zabraniam:)

Moja póki ssie tak, że reszta paluszków na buzi, ale boję się, bo i tak jest uparta nie tego jednego kciuka u lewej rączki, prawa ją nie interesuje.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ