X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Nelly wiem ze ty chwalisz swoj z lovi, moj po prostu ma małe ssanie, wcale nieczuje ze cos sciska mocno. Ja mam lovi activity matters.
    Jednak mamy inne modele

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Czemu? Nie może sobie ssać? ;) mój nie ma smoka tez i tez ssie i mu nie zabraniam
    Bo podobno strasznie się podnieebienie wypycha. no nie wiem sama co mam robić. Na noc założyłam mu niedrapki żeby nie ssał a on w rękawiczce palca ssał haha
    Wszyscy mówią zę jedyne to podtykać teraz smoczek ale jemu wypada smoczek i wtedy pcha paluszki. Nie chce żeby miał krzywy zgryz.

Mój Antoś lubi leżeć na macie. niestety nie sięgał do zabawek więc podowieszałam inne dłuższe i sobie uderza i gada do zabawek. Juz nawet grzechotki próbuje brac w rączki.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Anoolka a co to oznacza i czym to grozi z tymi miedniczkami?

Nelly wiem ze ty chwalisz swoj z lovi, moj po prostu ma małe ssanie, wcale nieczuje ze cos sciska mocno. Ja mam lovi activity matters.
    Z tego co zrozumiałam to mocz napotyka na przeszkodę i przez to powiększa się miedniczka nerkowa. A nieleczone może prowadzić do poważnych problemów z nerkami łącznie z niewydolnością. Z drugiej strony często jest tak że rodzice często nie wiedzą że ich dzieci mają powiększone miedniczki i wyrastają z tego do pierwszego roku życia...
    Skierowanie do szpitala mamy po to żeby sprawdzili z jakiego dokładnie powodu te miedniczki się powiększają i wtedy będą decydować co dalej.

• Sroka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula 09 widzę że w tym samym dniu urodziłyśmy ;)

Właśnie moja też teraz zaczyna ssać paluszki a smoczek bebe.

Ten guzek z tyłu głowy to węzeł chłonny lekarka powiedziała że nic groźnego ale on nie znika. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym??

w rossmannie jest promocja z kartą rossne. 2 op babydream 3 za 50zł

Kasiula09 lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka faktycznie :-)

a moja widze ze jak ma potrzebę ssania to ssie cala piastke, jak smoczek jej wypadnie to oczywiscie w ruch pierwsza idzie, a wczoraj to juz calkiem dała wypluła cycka i za chwile piąstka w buzi

preg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Ja, ja mam zapas:P podobno w niektórych biedronkach są w regularnej sprzedaży pojedynczo, jeszcze nie widziałam, ale będę szukac:)

A to przepraszam za pomyłkę :-)

lubek lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Tymek tez juz wyrósł z różka i przerzucilismy się na śpiworek. Jest super, bo łatwo się go wyjmuje z łóżka w spiworku do ululania powtórnego albo do karmienia. Właśnie kupie drugi, bo jeden za mało, kupiłam na próbę z f&f tylko angielskiej strony taki w pande i polecam:)

A możesz podeslac link lub zdjęcie?

Sroka lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kruszyna zasypia jedynie na rękach a jak chce ją odłożyć do wózka/łóżeczka to zaraz się budzi ;/ co robić??

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa jak czytam o tych Twoich biszkoptach usmiecham sie. :-)
    U mnie paka musi byc nad glowa :-)

My teraz uzywamy 2 pampkow.
    1 uzywalam babydream i super. Jak skoncze pamp. Znowu kupie bd.
    Husteczki mam huggies i super sa.
    I dady dostalam re sensitive i czekaja az skoncze huggies

paaolka, ataga4 lubią tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    My po szczepieniu, nie wiem jak u Was, ale w NL dają szczepionki w nóżki aż do 1-go roku życia. Ala bardzo płakała, aż zrobiła się fioletowa, nie mogłam jej uspokoić :( Jak wyszłyśmy z gabinetu to mi się żaliła bidulka.
    Miała dzisiaj koktajl na (błonicę, krztusiec,tężec,polio,Hib i hepB) i drugą przeciw pneumokokom. U nas za szczepionki się nie płaci (na szczęście).
    Ala waży już 4910g i ma 56 cm, główka 37,8cm a startowała z 3545g.
    Ja do połowy 7 miesiąca czułam się świetnie, później dowiedziałam się, że mam cukrzycę i już nie było tak fajnie-miałam dietę, jak sobie przypomnę to aż mnie skręca.

Bylismy dzis. Ja poza gab. Tz ja trzymal. Strasznie plakala a ja razem z nia. Jak weszlam az sie zanosila. Cycus pomogl,

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • lubek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A możesz podeslac link lub zdjęcie?

Nie obrażam się za pomyłkę ;p
    link:

http://www.clothingattesco.com/f+f-panda-sleepbag/invt/kl422243 akurat w promocji :)

ataga4 lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    moja kruszyna zasypia jedynie na rękach a jak chce ją odłożyć do wózka/łóżeczka to zaraz się budzi ;/ co robić??
    Niewiem co ci doradzic,chyba kazda ma ten problem, ja w dzien usypiam moją w wozku i niemusze przekladac, jak mocno placze to tule do siebie i spi mi na rekach,ale juz ja nie przekladam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bączek juz godzine śpi, ja za niedlugo tez sie wybieram do wyrka, tak po barwach szczescia.

Pauletta,teraz w biedronce są takie z kakao mmmm

paaolka lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pisałyscie o tych biszkoptach że i ja sie w nie wciągnełam ;) całą paczke zjadłam właśnie..nie mogłam sie opanowac.. ;)

Aniqa lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Tak pisałyscie o tych biszkoptach że i ja sie w nie wciągnełam ;) całą paczke zjadłam właśnie..nie mogłam sie opanowac.. ;)
    Heh ja mam jako przekąske na noc miedzy karmieniami :) tak sie przyzwyczailam ze musze je miec,

• paaolka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo pyszne są :) a ja jeszcze wcinam też chrupki kukurydziane tonami ;) i miedzy karmieniami i czasem w trakcie.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 20:24

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Heh ja mam jako przekąske na noc miedzy karmieniami :) tak sie przyzwyczailam ze musze je miec,

Ej no juz tyle o tych biszkoptach, że i ja się zainteresowalam - jakie to są?

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na TVN Style "Ekstremalne porody".

Moj M dzis kupil Dada 1 (a Mlody wykonczyl Dada 3). Dobrze ze Adas nie jest taki wielki i sie w to zmiesci bo nie moglismy wymienic. :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Ej no juz tyle o tych biszkoptach, że i ja się zainteresowalam - jakie to są?

zwykłe biedronkowe :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, to poszukam. Takie okrągłe czy paluszki?

atdc20mmh2fqs6kn.png
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ