X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Nelly wiem ze ty chwalisz swoj z lovi, moj po prostu ma małe ssanie, wcale nieczuje ze cos sciska mocno. Ja mam lovi activity matters.
    Jednak mamy inne modele

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Czemu? Nie może sobie ssać? ;) mój nie ma smoka tez i tez ssie i mu nie zabraniam
    Bo podobno strasznie się podnieebienie wypycha. no nie wiem sama co mam robić. Na noc założyłam mu niedrapki żeby nie ssał a on w rękawiczce palca ssał haha
    Wszyscy mówią zę jedyne to podtykać teraz smoczek ale jemu wypada smoczek i wtedy pcha paluszki. Nie chce żeby miał krzywy zgryz.

Mój Antoś lubi leżeć na macie. niestety nie sięgał do zabawek więc podowieszałam inne dłuższe i sobie uderza i gada do zabawek. Juz nawet grzechotki próbuje brac w rączki.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Anoolka a co to oznacza i czym to grozi z tymi miedniczkami?

Nelly wiem ze ty chwalisz swoj z lovi, moj po prostu ma małe ssanie, wcale nieczuje ze cos sciska mocno. Ja mam lovi activity matters.
    Z tego co zrozumiałam to mocz napotyka na przeszkodę i przez to powiększa się miedniczka nerkowa. A nieleczone może prowadzić do poważnych problemów z nerkami łącznie z niewydolnością. Z drugiej strony często jest tak że rodzice często nie wiedzą że ich dzieci mają powiększone miedniczki i wyrastają z tego do pierwszego roku życia...
    Skierowanie do szpitala mamy po to żeby sprawdzili z jakiego dokładnie powodu te miedniczki się powiększają i wtedy będą decydować co dalej.

• Sroka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula 09 widzę że w tym samym dniu urodziłyśmy ;)

Właśnie moja też teraz zaczyna ssać paluszki a smoczek bebe.

Ten guzek z tyłu głowy to węzeł chłonny lekarka powiedziała że nic groźnego ale on nie znika. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym??

w rossmannie jest promocja z kartą rossne. 2 op babydream 3 za 50zł

Kasiula09 lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka faktycznie :-)

a moja widze ze jak ma potrzebę ssania to ssie cala piastke, jak smoczek jej wypadnie to oczywiscie w ruch pierwsza idzie, a wczoraj to juz calkiem dała wypluła cycka i za chwile piąstka w buzi

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Ja, ja mam zapas:P podobno w niektórych biedronkach są w regularnej sprzedaży pojedynczo, jeszcze nie widziałam, ale będę szukac:)

A to przepraszam za pomyłkę :-)

lubek lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Tymek tez juz wyrósł z różka i przerzucilismy się na śpiworek. Jest super, bo łatwo się go wyjmuje z łóżka w spiworku do ululania powtórnego albo do karmienia. Właśnie kupie drugi, bo jeden za mało, kupiłam na próbę z f&f tylko angielskiej strony taki w pande i polecam:)

A możesz podeslac link lub zdjęcie?

Sroka lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kruszyna zasypia jedynie na rękach a jak chce ją odłożyć do wózka/łóżeczka to zaraz się budzi ;/ co robić??

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa jak czytam o tych Twoich biszkoptach usmiecham sie. :-)
    U mnie paka musi byc nad glowa :-)

My teraz uzywamy 2 pampkow.
    1 uzywalam babydream i super. Jak skoncze pamp. Znowu kupie bd.
    Husteczki mam huggies i super sa.
    I dady dostalam re sensitive i czekaja az skoncze huggies

paaolka, ataga4 lubią tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    My po szczepieniu, nie wiem jak u Was, ale w NL dają szczepionki w nóżki aż do 1-go roku życia. Ala bardzo płakała, aż zrobiła się fioletowa, nie mogłam jej uspokoić :( Jak wyszłyśmy z gabinetu to mi się żaliła bidulka.
    Miała dzisiaj koktajl na (błonicę, krztusiec,tężec,polio,Hib i hepB) i drugą przeciw pneumokokom. U nas za szczepionki się nie płaci (na szczęście).
    Ala waży już 4910g i ma 56 cm, główka 37,8cm a startowała z 3545g.
    Ja do połowy 7 miesiąca czułam się świetnie, później dowiedziałam się, że mam cukrzycę i już nie było tak fajnie-miałam dietę, jak sobie przypomnę to aż mnie skręca.

Bylismy dzis. Ja poza gab. Tz ja trzymal. Strasznie plakala a ja razem z nia. Jak weszlam az sie zanosila. Cycus pomogl,

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • lubek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A możesz podeslac link lub zdjęcie?

Nie obrażam się za pomyłkę ;p
    link:

http://www.clothingattesco.com/f+f-panda-sleepbag/invt/kl422243 akurat w promocji :)

ataga4 lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    moja kruszyna zasypia jedynie na rękach a jak chce ją odłożyć do wózka/łóżeczka to zaraz się budzi ;/ co robić??
    Niewiem co ci doradzic,chyba kazda ma ten problem, ja w dzien usypiam moją w wozku i niemusze przekladac, jak mocno placze to tule do siebie i spi mi na rekach,ale juz ja nie przekladam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bączek juz godzine śpi, ja za niedlugo tez sie wybieram do wyrka, tak po barwach szczescia.

Pauletta,teraz w biedronce są takie z kakao mmmm

paaolka lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pisałyscie o tych biszkoptach że i ja sie w nie wciągnełam ;) całą paczke zjadłam właśnie..nie mogłam sie opanowac.. ;)

Aniqa lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Tak pisałyscie o tych biszkoptach że i ja sie w nie wciągnełam ;) całą paczke zjadłam właśnie..nie mogłam sie opanowac.. ;)
    Heh ja mam jako przekąske na noc miedzy karmieniami :) tak sie przyzwyczailam ze musze je miec,

• paaolka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo pyszne są :) a ja jeszcze wcinam też chrupki kukurydziane tonami ;) i miedzy karmieniami i czasem w trakcie.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 20:24

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Heh ja mam jako przekąske na noc miedzy karmieniami :) tak sie przyzwyczailam ze musze je miec,

Ej no juz tyle o tych biszkoptach, że i ja się zainteresowalam - jakie to są?

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na TVN Style "Ekstremalne porody".

Moj M dzis kupil Dada 1 (a Mlody wykonczyl Dada 3). Dobrze ze Adas nie jest taki wielki i sie w to zmiesci bo nie moglismy wymienic. :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Ej no juz tyle o tych biszkoptach, że i ja się zainteresowalam - jakie to są?

zwykłe biedronkowe :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, to poszukam. Takie okrągłe czy paluszki?

atdc20mmh2fqs6kn.png
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ