Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mitaka wrote:Czy któraś z Was używała albo używa pasa poporodowego? Na jakiej zasadzie on działa? Zostało mi ciut galaretki i zastanawiam się czy jak zacznę ćwiczyć to mi ta skóra się zejdzie choć trochę czy to już na amen tak. A na plażę w bikini to ja już nie wyjdę z moimi rozstępami z prawej strony brzucha.
Pas rozleniwia mięśnie, pomoże ale nie na długo. Polecam ćwiczenia a na rozstępy derma roller, ja użyłam narazie raz a już rozstępy bledsze -
Sisilla wrote:Mnie rano zepsuł się laktator, dokładnie padł silniczek w mojej medeli mini electric, popłakałam się ze złości. Mój mąż oczywiście w pracy, wróci wieczorem, a ja mam odciągnąć mleczko, nerw okropny. Pojechałam między karmieniami do sklepu i mieli w promocji canpol babies EasyStart elektryczny i kupiłam, przetestowałem i jak na początek całkiem,całkiem, a wy jakie macie laktatory? Jakie doświadczenia i wnioski? Nie dość, że nienawidzę odciągać, to jeszcze taki kwas i oczywiście nowa kasa do wydania
Ja mam lovi prolactis, i jest super. Nic nie boli odciągnąć szybko i pobudza laktacje świetnie a i nie da się go zalać tak jak medele -
Sisilla wrote:Mnie rano zepsuł się laktator, dokładnie padł silniczek w mojej medeli mini electric, popłakałam się ze złości. Mój mąż oczywiście w pracy, wróci wieczorem, a ja mam odciągnąć mleczko, nerw okropny. Pojechałam między karmieniami do sklepu i mieli w promocji canpol babies EasyStart elektryczny i kupiłam, przetestowałem i jak na początek całkiem,całkiem, a wy jakie macie laktatory? Jakie doświadczenia i wnioski? Nie dość, że nienawidzę odciągać, to jeszcze taki kwas i oczywiście nowa kasa do wydania
Ja jestem z niego zadowolona. Katuje go praktycznie od początku co 3-4 godziny i daje rade. Chociaż od jakiegoś czasu wydaję mi się, że słabiej ciągnie albo sutki już mi się tak zahartowały.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 19:48
-
Aniqa ja myje małemu rączki codziennie w kąpieli, a też zbierają mu się dziady między paluszkami i w zalamaniach dłoni. On dopiero zaczyna pakowaćlapki do buzi więc do tej pory te raz dziennie było wystarczające, nie wykluczam czestszego mycia np 2x dziennie, bo jednak zbiera się ten kurz, wloski, klaczki itp
-
Antosiek już grzecznie śpi, wogóle dzisiaj był z niego aniołek. Taki grzeczniutki i wesoły ale to pewnie zasługa wyspania bo jak wczoraj poszedł spać o 20 to wstał na dobre o 11 z dwoma pobudkami na jedzenie. Kocham tego skarba i coraz czesciej myśle o drugim dziecku tylko mój mąż za bardzo nie chce
-
Smutas wrote:Ja nie chciałam podawać smoka więc teraz mam jeszcze gorzej bo od smoka łatwiej odzwyczaić. Ja jak mu wyciągne to płacze. Zobacze jeszcze pare dni może mu minie a jak nie to bedę zmuszona dawać smoka
Czemu? Nie może sobie ssać?mój nie ma smoka tez i tez ssie i mu nie zabraniam
-
MOI wrote:Do tego ulewa tak masakrycznie, że muszę jej co chwila zmieniać śliniak
W ubiegłym tygodniu już było troszkę lepiej z tym ulewaniem, a teraz znowu
MOI, pisze to trochę wbrew sobie, ale podzielę się, bo miałam takie obawy wobec naszych kostek i ulewania, czy nie myslalas, że to alergia pokarmowa? Pisze, że wbrew sobie, bo nie jestem zwolennikiem szukania wszędzie potencjalnych alergii i diet eliminacyjnych, ale te dwa czynniki juz podejrzewalam, że się u nas na tym skończy. Najważniejsze, jeśli dobrze przybiera na wadze.
A chyba alergia to nie jest, bo byliśmy dzisiaj na usg brzuszka, okazuje się, że Tymek ma krótki odcinek przelyku podprzeponowego -17mm. Norma u niemowląt to 20mm. Nie wiem jeszcze co powie na to lekarz prowadząca, czy zleci Debridat, ale lekarz od usg mówiła, że powinien z tego wyrosnąć i trzeba stosować profilaktykę tylko. Nie ma szczęśliwie pylorostenozy, czyli zwężenia przełyku. Poza tym wszystko dobrze w brzuszku;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 23:11
-
Ja tak samo. Mam ręczny i bardzo go sobie chwalę. Z piersi mi chlusta jak ta lala
Ci do tęsknoty za stanem błogosławionym to nie ja. Ja się za bardzo od ciąży nie nadaję. Ale to może przez to że tak mocno utylam? Na weekend był u nas kuzyn mojego Marcina z żoną. I ona jest właśnie w 32 tygodniu. Wygląda fantastycznie i czuje się nienajgorzej a jedyne co mi przychodziło do głowy jak na nią patrzylam to jak ja ci współczuje dziewczynoSisilla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa czasami tęsknie za ciązą, lezalam d... do gory,i odpoczywalam.bylam wyspana i zadowolona, nie mdlilo mnie ani razu wiec fajnie bylo.
A moj reczny laktator z lovi jest do kitu.ma taką małą sile ssania ze naprawde cyce muszą być wypchane zeby cos kapalo. Mysle,ze moglam kupic sobie elektryczny a nie męczyc sie na tym.
Od paru dni testuje pampki z rosmana. Są b.fajne! Lepsze niz z pampersa. Rzep mają lepszy , a najfajniejszy jest ściągacz z tyłu przez co gówienko nie pujdzie na plecy, co przy 3 z pampersa juz mi sie pare razy zdarzylo.
Pojadlam biszkoptow to ide dalej spac. -
Aniqa wrote:Ja czasami tęsknie za ciązą, lezalam d... do gory,i odpoczywalam.bylam wyspana i zadowolona, nie mdlilo mnie ani razu wiec fajnie bylo.
Od paru dni testuje pampki z rosmana. Są b.fajne! Lepsze niz z pampersa. Rzep mają lepszy , a najfajniejszy jest ściągacz z tyłu przez co gówienko nie pujdzie na plecy, co przy 3 z pampersa juz mi sie pare razy zdarzylo.
Stare dobre czasy
Te pampki to te Babydream? Kiedyś spróbuję, ale z chusteczek nawilżanych sensitive ogóle nie jestem zadowolona są za suche, więcej nie kupie. -
lubek wrote:MOI, pisze to trochę wbrew sobie, ale podzielę się, bo miałam takie obawy wobec naszych kostek i ulewania, czy nie myslalas, że to alergia pokarmowa? Pisze, że wbrew sobie, bo nie jestem zwolennikiem szukania wszędzie potencjalnych alergii i diet eliminacyjnych, ale te dwa czynniki juz podejrzewalam, że się u nas na tym skończy. Najważniejsze, jeśli dobrze przybiera na wadze.
A chyba alergia to nie jest, bo byliśmy dzisiaj na usg brzuszka, okazuje się, że Tymek ma krótki odcinek przelyku podprzeponowego -17mm. Norma u niemowląt to 20mm. Nie wiem jeszcze co powie na to lekarz prowadząca, czy zleci Debridat, ale lekarz od usg mówiła, że powinien z tego wyrosnąć i trzeba stosować profilaktykę tylko. Nie ma szczęśliwie pylorostenozy, czyli zwężenia przełyku. Poza tym wszystko dobrze w brzuszku;)Mija pani dr twierdz ze do 3 miesiaca to fizjologia i nie ma sensu nic z tym robic. Zobaczymy co powie przy kolejnym szczepieniu, chtba ze szybcieh do niej trafie.
-
nick nieaktualnyataga4 wrote:Stare dobre czasy
Te pampki to te Babydream? Kiedyś spróbuję, ale z chusteczek nawilżanych sensitive ogóle nie jestem zadowolona są za suche, więcej nie kupie.
Jeszczetz pampersow zostaly mi dady do wyprobowania, ale niewiem czy mają ten sciagacz z tyłu,chodzi o 3,bo rozm 2 ich niema. Ostatnia paczke z pampersa zostawie sobie jak hania bedzie miec z 2 kg wiecej,bo na pleckach ma tą luke i gówienko idzie na plecy,mimo ze scisne z przodu. -
Dawno nas nie było.
Póki pamiętam to pisze: moja ciąża była wspaniała więc chętnie mogę być w niej raz jeszcze. Z resztą za rok planujemy o tej porze kombinować następna dzidzie
Ja mam laktator ręczny z aventu ale szału nie ma. Ale przy moim sporadycznym odciąganiu jest do przeżycia.
Dziś mamy równe 8tygodni i właśnie zaczęłam zakładać Małej pampki trójki:o bo w dwójkach już kupa uciekała. Ma już blisko 6kg.
A też chcę spróbować tych z rossmanna, ale na razie mam 10 paczek z pampersów.
Jakich chusteczek używacie? Ja nie polecam nivei bo dla mnie za suche. Mam teraz hippy ciut lepsze niż nivea. Przed nimi miałam białe pampers i z tych to prawie cieknie, ale dobrze się używa.
Pod czym śpią Wasze maluszki? Bo moja dama juz do rożka ma ciasno
Nic pojedzona, idziemy spać dalej. Nasz kot leży obok nas i chrapiehahah
-
Dady 3 nie mają żadnego sciagacza z tyłu i nam też kilka razy przez to poszła kupka na plecy. Jak wykorzystam dwie ostatnie paczki to wyprobuje te z rossmana
Lilka spi w bodach, polspiochach i w spiworku zapinanym na ramionach. Z rozka już dawno wyrosla
-
Dla mnie najlepsze chusteczki były Dada ale ta wersja limitowana z bawelna czy jakos tak. Nelly chyba zrobila ich spory zapas
A ja żałuję, że nie kupiłam ich wiecej. Byly dobrze nasaczone, delikatne i ładnie pachnialy bo ja kupilam te lawendowe.
Teraz używam Kindii zwyklych ale sa za sztywne, te sensitive o niebo lepsze.
A jak zwykle chusteczki Dada bo nie uzywalismy?
Mój nadal urzęduje w rozku ale jest mi wygodnie bo mam wsunieta tą kokosowa "deche" i dobrze mi go trzymać przy karmieniu, ciepła to on juz niewiele daje bo ręce fruwaja we wszystkie strony, a do spania przykrywam go kocykiem, ale strasznie się skopujelubek lubi tę wiadomość