X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:29

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos nie tak z moim suwaczkiem. Adas dzis konczy rowne 2 miesiace. :):p

Kakabaka, lubek lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Adasia :)

A mnie pierwszy raz udało się nakarmić i przebrać K tak zupełnie na śpiocha, nawet oczek nie otworzył :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:30

ao12. lubi tę wiadomość

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działa suwaczek. Są dwa miesiące :)
    Dużo zrówka i uśmiechów Adasiu :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tak strasznie zła! uwierzylam glupio ze moge jeszcze miec tyle mleka zeby sie najadla.! Na wieczor dalam jej cyca a teraz budzi mi sie 4 raz na jedzenie! Niewytrzymalam i zrobilam mm i dopchalam ją tym mlekiem zobaczymy kiedy sie obudzi. Niecierpie karmien na ządanie, juz lepiej bylo jak odciagalam a wiecej jadla mm, mialam ustalone pory karmien i byly przerwy a dzis dupa!

• paradise Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa i ile Hania pospala po mm?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I sto lat dla Adasia! :)

Rozmawialam ze znajoma, która ma termin na styczeń. Mówi, ze brzuszek cały jej skacze i właśnie jest na etapie pakowania torby <3 eh już zapomnialam jak to jest być w ciąży i z perspektywy czasu bardzo miło wspominam ten czas :) a Wy dziewczyny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 08:50

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja należę do tych kobiet, które nie lubią być w ciąży. Za dużo ograniczeń. Jak chodziłam w 7 msc po wydmach w Łebie to mi ludzie potrafili powiedziec, że jestem nieodpowiedzialna. I nie rozumiem dlaczego. Miałam leżeć i nic nie robić? No i spanie niewygodne, bez poduchy nie dało rady usnąć

Anoolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja tez juz zapomniałam jak to jest, dla mnie byl to cudowny czas no za wyjatkiem pierwszego trymestru, wczoraj czytalam pamietnik jednej dziewczyny i wrzucala zdjecia brzuszka to juz nawet nie bardzo pamietam jak ja taki nosiłam dobrze ze chociaz mam zdjecia :-)

preg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Ja należę do tych kobiet, które nie lubią być w ciąży. Za dużo ograniczeń. Jak chodziłam w 7 msc po wydmach w Łebie to mi ludzie potrafili powiedziec, że jestem nieodpowiedzialna. I nie rozumiem dlaczego. Miałam leżeć i nic nie robić? No i spanie niewygodne, bez poduchy nie dało rady usnąć

Ja również swoje przecierpiałam, ból nóg, niewygodne spanie, ogólne zmęczenie ale teraz gdzieś te negatywne strony wyparowały i pamiętam tylko słodkie kopniaki, radość z kolejnego zdjęcia USG itd ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Mój Kajtek majacy 9tygodni waży mniej więcej tyle co Twoja Hania mająca 15tygodni :-)
    Mój Antek ma 6 tygodni i waży ok 5700:-) jutro szczepienie, to zobaczymy :-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj idziemy na szczepienie, Ala pewnie się rozedrze a ja schowam głowę w piasek :( ale mam stresa.
    W nocy przespała od 23:30 do 4:50 szkoda,że codziennie tak nie śpi :(

Kakabaka lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    My dzisiaj idziemy na szczepienie, Ala pewnie się rozedrze a ja schowam głowę w piasek :( ale mam stresa.
    W nocy przespała od 23:30 do 4:50 szkoda,że codziennie tak nie śpi :(

moze nie bedzie tak zle, my tez z M sie stresowalismy tym bardziej jak widzielismy chlopczyka przed nami po szczepieniu a tu sie okazalo ze mala byla dzielna i plakala tylko przy wkłuciu

preg.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za ciążą nie tęsknie, jak dla mnie powinna trwać 9 tygodni a nie 9 miesięcy, pierwszy trymestr nudnoooo, śpiąco a trzeci słoniowato i duszno, drugi był ok, ale jak napisała Letty za dużo ograniczeń więc cieszę się, ze już nie muszę dłuzej trwac w tym stanie i tęsknię :P

Aniqa czyli rozbił Ci się harmonogram? Jak tam Hania spała po mm? Ja miałam okropną noc - wstawał mi co 1,5 h na jedzenie (mm) po czym o 6 wstał na dobre no myślałam, że udusze. Naszczęscie kawaa czyni cuda.

Może to i prawda, ze stres dziala na laktacje... jak był mąż w weekend to miałam nawet wzrost o jakies 30ml a jak pojechał to od wczoraj leci w dół :/

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każda z nas stresowala się przed szczepieniem. U nas nie było źle. Lilka trochę plakala ale jak tylko wyszłam z przychodni to się uspokoila ;) Dacie rade ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja nie tesknie za ciaza- na poczatku ogromne mdlosci tak ze ledwo sie powstrzymywalam w pracy przy klientkach a od 7 mca bezsennosc i te okropne skurcze miesni

moj Nikus spi w spiworku i jest ok jak spal w rozku to sie pocil

ja jutro do gina na przeglad - ale mam stracha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 11:27

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Anoolka, a czemu robiliscie tsh i ft4?
    Bo mam niedoczynność więc w szpitalu i po miesiącu powinno być zrobione a dalej to się okaże czy każą robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Jestem tak strasznie zła! uwierzylam glupio ze moge jeszcze miec tyle mleka zeby sie najadla.! Na wieczor dalam jej cyca a teraz budzi mi sie 4 raz na jedzenie! Niewytrzymalam i zrobilam mm i dopchalam ją tym mlekiem zobaczymy kiedy sie obudzi. Niecierpie karmien na ządanie, juz lepiej bylo jak odciagalam a wiecej jadla mm, mialam ustalone pory karmien i byly przerwy a dzis dupa!
    Aniqa to że budzi się częściej nie znaczy że się nie najada, mleko z piersi szybciej się trawi i dlatego dziecko jest częściej głodne. Dlatego maluchy na mm częściej prześpią całą noc a dzieci na piersi będą się budzić.

• pestka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa własnie miałam napisac to co Anoolka;)
    A ja lubiłam być w ciąży :) fakt, pod koniec cieżo, ale było super :) tylko brzucha juz nie pamiętam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 12:15

iabql8x.png
    x8msush.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja jest tylko na piersi i gdybym to ja jej nie brala na karmienie to wcale by sie nie obudzila...bo itak je na spiaco

Kakabaka lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ