Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:29

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos nie tak z moim suwaczkiem. Adas dzis konczy rowne 2 miesiace. :):p

Kakabaka, lubek lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Adasia :)

A mnie pierwszy raz udało się nakarmić i przebrać K tak zupełnie na śpiocha, nawet oczek nie otworzył :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:30

ao12. lubi tę wiadomość

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działa suwaczek. Są dwa miesiące :)
    Dużo zrówka i uśmiechów Adasiu :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tak strasznie zła! uwierzylam glupio ze moge jeszcze miec tyle mleka zeby sie najadla.! Na wieczor dalam jej cyca a teraz budzi mi sie 4 raz na jedzenie! Niewytrzymalam i zrobilam mm i dopchalam ją tym mlekiem zobaczymy kiedy sie obudzi. Niecierpie karmien na ządanie, juz lepiej bylo jak odciagalam a wiecej jadla mm, mialam ustalone pory karmien i byly przerwy a dzis dupa!

• paradise Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa i ile Hania pospala po mm?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I sto lat dla Adasia! :)

Rozmawialam ze znajoma, która ma termin na styczeń. Mówi, ze brzuszek cały jej skacze i właśnie jest na etapie pakowania torby <3 eh już zapomnialam jak to jest być w ciąży i z perspektywy czasu bardzo miło wspominam ten czas :) a Wy dziewczyny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 08:50

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja należę do tych kobiet, które nie lubią być w ciąży. Za dużo ograniczeń. Jak chodziłam w 7 msc po wydmach w Łebie to mi ludzie potrafili powiedziec, że jestem nieodpowiedzialna. I nie rozumiem dlaczego. Miałam leżeć i nic nie robić? No i spanie niewygodne, bez poduchy nie dało rady usnąć

nick nieaktualny, Kakabaka lubią tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja tez juz zapomniałam jak to jest, dla mnie byl to cudowny czas no za wyjatkiem pierwszego trymestru, wczoraj czytalam pamietnik jednej dziewczyny i wrzucala zdjecia brzuszka to juz nawet nie bardzo pamietam jak ja taki nosiłam dobrze ze chociaz mam zdjecia :-)

age.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Ja należę do tych kobiet, które nie lubią być w ciąży. Za dużo ograniczeń. Jak chodziłam w 7 msc po wydmach w Łebie to mi ludzie potrafili powiedziec, że jestem nieodpowiedzialna. I nie rozumiem dlaczego. Miałam leżeć i nic nie robić? No i spanie niewygodne, bez poduchy nie dało rady usnąć

Ja również swoje przecierpiałam, ból nóg, niewygodne spanie, ogólne zmęczenie ale teraz gdzieś te negatywne strony wyparowały i pamiętam tylko słodkie kopniaki, radość z kolejnego zdjęcia USG itd ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Mój Kajtek majacy 9tygodni waży mniej więcej tyle co Twoja Hania mająca 15tygodni :-)
    Mój Antek ma 6 tygodni i waży ok 5700:-) jutro szczepienie, to zobaczymy :-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj idziemy na szczepienie, Ala pewnie się rozedrze a ja schowam głowę w piasek :( ale mam stresa.
    W nocy przespała od 23:30 do 4:50 szkoda,że codziennie tak nie śpi :(

Kakabaka lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    My dzisiaj idziemy na szczepienie, Ala pewnie się rozedrze a ja schowam głowę w piasek :( ale mam stresa.
    W nocy przespała od 23:30 do 4:50 szkoda,że codziennie tak nie śpi :(

moze nie bedzie tak zle, my tez z M sie stresowalismy tym bardziej jak widzielismy chlopczyka przed nami po szczepieniu a tu sie okazalo ze mala byla dzielna i plakala tylko przy wkłuciu

age.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za ciążą nie tęsknie, jak dla mnie powinna trwać 9 tygodni a nie 9 miesięcy, pierwszy trymestr nudnoooo, śpiąco a trzeci słoniowato i duszno, drugi był ok, ale jak napisała Letty za dużo ograniczeń więc cieszę się, ze już nie muszę dłuzej trwac w tym stanie i tęsknię :P

Aniqa czyli rozbił Ci się harmonogram? Jak tam Hania spała po mm? Ja miałam okropną noc - wstawał mi co 1,5 h na jedzenie (mm) po czym o 6 wstał na dobre no myślałam, że udusze. Naszczęscie kawaa czyni cuda.

Może to i prawda, ze stres dziala na laktacje... jak był mąż w weekend to miałam nawet wzrost o jakies 30ml a jak pojechał to od wczoraj leci w dół :/

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każda z nas stresowala się przed szczepieniem. U nas nie było źle. Lilka trochę plakala ale jak tylko wyszłam z przychodni to się uspokoila ;) Dacie rade ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja nie tesknie za ciaza- na poczatku ogromne mdlosci tak ze ledwo sie powstrzymywalam w pracy przy klientkach a od 7 mca bezsennosc i te okropne skurcze miesni

moj Nikus spi w spiworku i jest ok jak spal w rozku to sie pocil

ja jutro do gina na przeglad - ale mam stracha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 11:27

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Anoolka, a czemu robiliscie tsh i ft4?
    Bo mam niedoczynność więc w szpitalu i po miesiącu powinno być zrobione a dalej to się okaże czy każą robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Jestem tak strasznie zła! uwierzylam glupio ze moge jeszcze miec tyle mleka zeby sie najadla.! Na wieczor dalam jej cyca a teraz budzi mi sie 4 raz na jedzenie! Niewytrzymalam i zrobilam mm i dopchalam ją tym mlekiem zobaczymy kiedy sie obudzi. Niecierpie karmien na ządanie, juz lepiej bylo jak odciagalam a wiecej jadla mm, mialam ustalone pory karmien i byly przerwy a dzis dupa!
    Aniqa to że budzi się częściej nie znaczy że się nie najada, mleko z piersi szybciej się trawi i dlatego dziecko jest częściej głodne. Dlatego maluchy na mm częściej prześpią całą noc a dzieci na piersi będą się budzić.

• pestka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa własnie miałam napisac to co Anoolka;)
    A ja lubiłam być w ciąży :) fakt, pod koniec cieżo, ale było super :) tylko brzucha juz nie pamiętam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 12:15

iabql8x.png
    x8msush.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja jest tylko na piersi i gdybym to ja jej nie brala na karmienie to wcale by sie nie obudzila...bo itak je na spiaco

Kakabaka lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

‹‹ ‹ 1052 1053 1054 1055 1056 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ