X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze kochany, to ja czytając was powinnam hanie wycalowac i wyprzytulac za te spanie. Wieczor mam zawsze wolny a z tego co wy piszecie to u was roznie.
    My po pierwszym karmieniu, teraz ja wcinam biszkopty.

Nelly, pestka, paaolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja bym darowala juz dzis nikusiowi, sama bym predzej padla zmeczona.
    My znow wolimy kąpac rano, mniej krzyku jest,bo hania jest wyspana i najedzona.

• Nutella Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    U nas dalej walka ze snem. Wykończą mnie takie wieczory. Od kilku dni masakra nie chce spać:/ już nie wjem co robić. W dzień też najchętniej spałaby tylko na rękach.

Zazdroszcze że Hania od 19 już lula ;)

Od kiedy zawijam Alicję w kocyk mam o wiele mniejsze problemy z kładzeniem jej do łóżeczka i usypianiem. Po zawinieciu trochę ja pobujam i zaraz oczy zamknięte.

Polecam

Nelly, Kakabaka lubią tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kończymy drugie karmienie i przerwę we śnie. Mały gagatek się rozbudził i się chichra jak chcę go uśpić.

• Nelly Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj znów zasnęłam przy wieczornym karmieniu od 21 - tak, chodzę teraz spać z kurami, po prostu wieczorem padam na nos. A wczoraj miałam pracowity dzień, bo upiekłam 6 blach kolorowych pierniczków, a w tym czasie Magda była pod opieką tatusia, który przynosił mi ją tylko do karmienia.
    Obudziłam się ok. 23:30 i przeniosłam małą do łóżeczka, ale się rozbudziła i zaczęła płakać, już po chwili wiedziałam, że usypianie chwilę potrwa. Więc zaniosłam krzyczące zawiniątko tatusiowi, a co, skoro i tak nie śpi, to niech się przyda ;-) i poszłam spać. Magda obudziła się o 3:00 na szybkie karmienie, a na następne o 7:10, więc znów miałam dobrą noc i jestem wypoczęta :-)

ataga4, Aniqa, paaolka lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki zaglądam tu do Was czesto i czytam ale zwykle jak juz mam cos napisac, to mały wzywa..heh ;) teraz lezymy na kocyku i jakos spokojny jest :)

Ja tez sie dzis nawet wyspałam :) ale mały spał koło mnie od 22 juz i tylko na karmienia sie na chwile wybudzał, o dziwo nie denerwował sie i nie wymachiwał dzis rękami i nogami jak zwykle, tylko w miare spokojnie leżał i zasypiał. No i fajnie :) tyle że wiem, że robie sobie po górkę tym spaniem z maluchem, bo widze ze znów łóżeczko jest bee i tak jak potrafił w dzien w nim sam juz zasnąc tak teraz po paru min sie denerwuje i z krzykiem mnie wzywa, czasem biore go na przetrzymanie, ale koncert daje coraz głosniejszy...nauczyc go spac w łózeczku potem pewnie nie bedzie zbyt łatwo..

No a tak poza tym to rozgadał sie bardzo i śmieje sie w głos, szczególnie na przewijaku jak jest wyspany :)

miłej niedzieli dla Was :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 10:47

ataga4 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Mojemu Frankowi nareszcie przechodza gazy! znaczy się, dalej je słychac, ale on się nie wybudza! Więc jesteśmy super szczęśliwi :)
    Franula to gaduła nie z tej ziemi! Nawija, smieje się, piszczy no niesamowicie konkatkowy się zrobił ;) Patrzy na mnie i się uśmiecha, super jest! :) No i od jakiegoś tygodnia cały czas się śmieje i ma super humor :) inne dziecko, mówię Wam!
    W "Pierwszy rok zycia dziecka" piszą, że teraz dzieci są bardziej usmiechnięte od około 4 miesiąca, to by się sprawdzało ;)

Ja się wyspałam, pogoda fajna. Dziś robię z dziewczynami pierniczki a potem wpadają przyjaciele na pogaduchy, fajna niedziela :)
    Miłego dziewczyny! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 10:56

paaolka, Aniqa lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My całkiem nieświadomie wypracowaliśmy sobie wieczory i noce zawsze był taki sam schemat działania 18kąpiel potem jedzenie i Pola usypiała śpi albo nie śpi do 21 zabawy rozmowy jak nie śpi to ją karmie o 21-22 i śpi do 4-5rano lekarz zabronił budzić w nocy bo dobrze się rozwija i przybiera jak ma potrzebę spania niech śpi z tym ze ja jestem na mm :-) Pola ma 60cm i waży 5.800kg ( waga wyjściowa 3,900kg) wiec dwa miesiące i 2tygodnie prawie dwa kg to podobno bardzo dobrze...

W ogóle z dnia na dzień tak się zmienia co cbardzo cieszy

paaolka, Aniqa, pestka, ao12., ataga4 lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Boze kochany, to ja czytając was powinnam hanie wycalowac i wyprzytulac za te spanie. Wieczor mam zawsze wolny a z tego co wy piszecie to u was roznie.
    My po pierwszym karmieniu, teraz ja wcinam biszkopty.

Ty Aniqa masz faktycznie super ze swoją Hanią że tak wcześnie chodzi spac :) u nas wczesniej niz 21.30 sie nie zdarzyło, a przewaznie bujamy sie do ok 23 a bywało ze i dużo pózniej...chyba przestawie sie z kąpielą małego na wczesniejszą godzinę to moze jakos i z wczesniejszym zasypianiem bedzie łatwiej..zobaczymy ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Ty Aniqa masz faktycznie super ze swoją Hanią że tak wcześnie chodzi spac :) u nas wczesniej niz 21.30 sie nie zdarzyło, a przewaznie bujamy sie do ok 23 a bywało ze i dużo pózniej...chyba przestawie sie z kąpielą małego na wczesniejszą godzinę to moze jakos i z wczesniejszym zasypianiem bedzie łatwiej..zobaczymy ;)

My kąpiemy paaolka o 19, a Zosia i tak zasypia koło 23, chyba nam się po prostu takie egzemplarze trafiły :) Aniqa wycierpiała swoje wcześniej przy kolkach, więc jakaś sprawiedliwość być musi ;)

My już po chrzcie, Zosia była super grzeczna, a ja tak się najadłam, że myślałam, że pęknę, do tej pory, to taka wersja light była z jedzeniem i nie powiem, ale napiłam się coli. Myślałam, że Zosia przez to nie będzie spała w nocy, ale nie było źle :) ja byłam w szarym damskim garniturku i czarnej bluzce takiej koszulowej, rozpisanej od góry, żeby było łatwiej karmić i nawet muszę się pochwalić, że w knajpie karmiłyśmy się na siedząco, co w domu graniczy z cudem, pewnie Zocha nie chciała paść z głodu i poszła na kompromis ;)

pestka, ao12., ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wasze dzieciaki zaczynają sobie robić dłuższe przerwy w nocy między karmieniami? My ostatnio, nie jest to jeszcze niestety regułą, mamy przerwę w nocy 5-6 godzin. Oby tak dalej:)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy 6-8godzin

ao12., pestka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak ja bym chciała takie długie przerwy między karmieniami...u nas karmienie co 2-3 godz przeważnie. Najdłuższa przerwa i to chyba raz była 4 godz. No ale moze jeszcze niebawem mu sie to zmieni..czekam na dłuższe spanie z utęsknieniem :)

Sisilla wrote:
    My kąpiemy paaolka o 19, a Zosia i tak zasypia koło 23, chyba nam się po prostu takie egzemplarze trafiły :) Aniqa wycierpiała swoje wcześniej przy kolkach, więc jakaś sprawiedliwość być musi ;)

My już po chrzcie, Zosia była super grzeczna, a ja tak się najadłam, że myślałam, że pęknę, do tej pory, to taka wersja light była z jedzeniem i nie powiem, ale napiłam się coli. Myślałam, że Zosia przez to nie będzie spała w nocy, ale nie było źle :) ja byłam w szarym damskim garniturku i czarnej bluzce takiej koszulowej, rozpisanej od góry, żeby było łatwiej karmić i nawet muszę się pochwalić, że w knajpie karmiłyśmy się na siedząco, co w domu graniczy z cudem, pewnie Zocha nie chciała paść z głodu i poszła na kompromis ;)

No pewnie tak, pewnie nasze dzieciaczki z tych troche trudniejszych w zasypianiu...ale jeszcze się nauczą ;)
    Fajnie że juz macie chrzest za sobą :) i ze pojadłas sobie wiecej ;) ja mysle ze w święta tez juz sobie na więcej pozwolę, oczywiscie bez grzybów i kapusty, ale ciast sobie nie odmówie na pewno :) my chrzest dopiero z pół roku bedziemy chyba robić...

Sisilla, ataga4 lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A mój mąż nauczył się kupować tak, jak ja bym chciała :-D A też miałam obawy. Teraz przynajmniej wie dokładnie co i ile kosztuje, za to ja już pozapominałam :-D

A mój skrzat właśnie zasnął, była walka, ale udało się. Tzn ja wygrałam ;-) Jestem wykończona bo sama go kąpałam, mąż coś dłubie przy samochodzie, a swoje już waży, chyba musimy dokupić jakiś "leżaczek" lub podkładkę do wanienki bo nie dam rady sama tak codziennie go kapać przez najbliższy miesiąc trzymając na ręce.

Ja mojemu zawsze robie liste zakupów i ostatnio juz kupuje to co mu napiszę :) bo zwykle bywało tak że modyfikował pod siebie...heh...no tylko ma tez taką przypadłość, że jak juz jedzie na zakupy to wydaje duzo wiecej niz jak jezdzimy razem, bo wydaje mu sie ze jak kupi cos droższego to bedzie lepsze, albo np jak mu nie napisze zeby kupil np 1kg jabłek, to kupi całą siate, albo np jak napisze ser żółty, to ze 3 rodzaje od razu kupi, no ale ok, wazne ze sie stara ;)

Ataga ja tez ostatnio odczuwam ciężar syna w kąpieli...także wiem o jakim zmęczeniu piszesz... ;) któregoś razu wykąpałam go sama i mały był bardzo zadowolony, przez co mąż stwierdził że u mnie jest spokojniejszy i teraz tylko przygotowuje nam kąpiel, rozkłada ręczniczek, potem sprząta po tej kąpieli, ale sama czynność ostatnio nalezy do mnie...zresztą i tak czasem mąż jak w trase jedzie to i tak musiałabym sama kąpac, wiec to nic strasznego dla mnie, ale Krzys własnie coraz cięższy sie robi, wiec zapowiedziałam mężowi że jak tylko bedzie w domu to po swietach on wraca do kąpania ;) mamy ten taki leżaczek-wkładkę do wanienki, ale jakoś na razie nie używamy, bo wanienkę mąż nosi do pokoju z łązienki (tam nie mamy gdzie jej postawić) i tej wody nie moze byc za duzo zeby dało sie unieść, a do tego leżaczka to jednak trochę wiecej trzebaby nalać.

ataga4 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka ja przeważnie kąpię sama - starą metodą mojej mamy, która jest jak dla mnie o niebo lepsza od tych leżaczków gównianych. Stawiam wannę na podłodze w pokoju (bo nie mam ławy albo stołu) podkładam pod część głowową 2 duże grube książki i mam spadek, wanienkę wyścielam ręcznikiem i pieluszką robiąc jakby wyższą poduszkę pod główkę i dziecko sobie na niej leży nie mocząc główki a tyłek w wodzie, mam dwie ręce to sobie myję spokojnie i polewam brzuszek ;)

Ja też marzę o dłuższej przerwie w nocy!!!!!!!! Mleko mm i dzisiaj było jedzenie 00:30, 3:30, 5 jakby się tak dało tą 3:30 wyeliminować to byłabym mega happy

Aniqa, paaolka, ataga4 lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u nas pogoda dzis paskudna, deszcz ze sniegiem pada do tego wietrzystko.
    Za chwile idziemy na obiad do mamy ale hania jeszcze w "krainie snow". Ostatnio polubila bujaczek, jest to jej centrum dowodzenia i kontroli calego mieszkania, ma byc ustawiony tak zeby wszystko widziala co sie dziejeg. Musi byc obsypana grzechotkami i miskami,bo musi je sobie łapac i wkladac do buzi. Jeden ryk oznacza ze trzeba jej wlanczyc dzwiek,a jak piszczy i macha to wibracje. Do tego jak ktos przechodzi kolo bujaczka musi na chwile przysiasc i sie pobawic.
    Do tego moj mały milord zyczy sobie noszenia na rękach tak jak do odbijania bo lubi obserwowac z gory co sie dzieje i chytac rozne rzeczy.

Anoolka, Sisilla, ao12., ataga4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kąpieli mam przenosną wanienke tz taką dmuchaną małą, hania w niej siedzi opierając sie o brzeg,a ja ją pluskam. Maz wszystko przygotowuje i potem sprząta. Ale kąpiemy rano.

Martwi mnie to ze domaga sie noszenia na rękach. Dlatego zastanawiam sie nad tą chustą, ulatwila mi mi zycie w domu.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my kapalismy wczoraj Nikusia o 12 w nocy- ale bylo wrzasku !!! a o 1 polozylismy sie spac - bylam padnieta.
    Dzisiaj byla u mnie kumpela i przyniosla caly worek ciuszkow dla Nikusia-kurcze tyle tego jest ze nie wiem juz gdzie upychac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszcze takich długich przerw między karmieniami. U nas jest gorzej niż wcześniej. Jak był malusi bydził sie co 4-5 godzin a teraz co 2-3. Ale ja wiem dlaczego, on nie chce jesc. Przystawiam go w nocy to się napije z 3 minuty i koniec, Czasem uśnie a czasem nie ale i tak go odkładam bo nie chce jeść i dlatego szybko wstaje, tylko skoro nie głodny to po co wstaje? C go budzi? Nie wiem. \

Aniqa też Ci zazdroszczę że Hania taka już duża.

Ja do sklepów zawsze zabieram Antka, biorę stelaż i wpinam fotelik. Rozpinam mu kombinezon rozwiązuje szalik i ściągam czapkę. Zawsze śpi na zakupach a jak sie przebudzi to sobie się patrzy. Zawiesiłam mu już na fotelik zabawki więc obserwuje i potem zasypia. Nigdy jeszcze mi w sklepie nie płakał.

My dzisiaj ubraliśmy choinkę i już prawie posprzątane.Fajnie już tak swiątecznie :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak była Franulo mniejszy to były przerwy 5-6h teraz 3h:P ale u Nas to ewidentnie gazy. Dzis w nocy juz było 4h i 4,5h także dla mnie bosko :)(w porównaniu do 3h) Jak mu całkiem przejda to mam nadzieję, że i dłużej będzie mi spał bez pobudki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 16:37

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ