X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojemu daje caly czas bobotic i powiem ze jest lepiej

ataga my nosimy juz 3 poniewaz moj robi kupska po sam kregoslup hihihi i wszystko sie wylewalo chociaz spokojnie jeszcze miescil sie w 2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 15:30

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Antosiem po szcepieniu, wazy 6kg i 62cm. Teraz sobie odsypia.

Ale muszę wam się pochwalić moje maleństwo jak poszło spać o 20 po kąpaniu tak wstało o 5 i potem poszedł jeszcze spać i wstał o 7. Super bym miała nocgdybym nie czuwała od 3:30 bo w szoku byłam ze on jeszcze nie wstal a bałam się że coś mu się stało bo pierwszy raz w ncy położyłam go na brzuszek. W dzien zawsze tak spał ale w nocy sę bałam ale wydaje mi się że mu lepiej na brzuszku bo jest taki wtulony. Mam nadzieję ze tak już bedzie i że to nie jesdnorazowa sytuacja.

My sylwestra spędzamy we 3, mały pójdzie spać a my posiedzimy toche ale nie wiem czy wytrzymam do północy. Kupiłam sobie piwo bezalkoholowe :P

A Sylwia bardzo Ci współczuje jak Cię mąz potraktował, ja z moim teeż się czasem kłóce ale to raczej ja mu gderam a on to się nie odzywa wogóle i wtedy ja jeszcze bardziej jestem zła haha a z przeklinaniem to mój przeklina jak coś opowiada czy jak siedzimy z jego kolegami ale do mnie raczej nie a napewno nie na mnie bo ja już bym mu dała :)

A my mamy po 26 lat, tylko ja jestem starsza bo ja z grudnia 88, a on już z 89 :)

MOI, ataga4, Sisilla lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 mój też gra w LoLa :p Adaśko się śmieje jak czasem popatrzy jak tatuś gra ;)

Młody odsypia po tym szczepionku. Ciekawe ile pośpi i czy nie będzie żadnych skutków uboczonych.

ataga4 lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleik jest ok :) Brzusio nie bolał, wreszcie nie było 3 kup w nocy, pospał 8 godzin i dopiero rano się wypróżnił :) No i zjadł normalną porcję mleka tzn taką w miarę normalną bo 180ml to jednak i tak sporo, ale zawsze mniej niż 210 :)

lubek, paradise, ataga4, tofirus, paaolka lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Smaze dziś naleśniki :-)
    A z czym?

Sisilla lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przez tego Lola zaczął wkurzac dźwięk klikajacej myszki. Mój rok temu potrafil grać do 4tej rano a mieszkaliśmy w kawalerce. Bywało tak ze wyganialam go do kuchni z laptopem :P

Bergo, fajnie ze kleik zdał egzamin i Przemus ladnie pospal :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Ja dzis patrzyłam na siatki centylowe i wychodzi mi, że Franulo wagowo jest na 25 centylu( bo waży około 5700g) a wzrostowo na 75 bo ma 64 cm. Normalnie długi a szczupły, o ile można tak powiedziec o niemowlaku ;)

Mój wszystkie wymiary (obwody, wagę i długość) ma na 75centylu, po prostu duży chłopak!

paaolka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A z czym?

Z dzemem z borowki amerykańskiej (domowej roboty a borowka od cioci więc pewna) i serem :-)

Sisilla, lubek, MOI, paaolka lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

ataga my nosimy juz 3 poniewaz moj robi kupska po sam kregoslup hihihi i wszystko sie wylewalo chociaz spokojnie jeszcze miescil sie w 2

U nas do tej pory tylko 2 razy zdarzyło sie że kupa wyszła plecami albo bokiem :-D

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    ale to raczej ja mu gderam a on to się nie odzywa wogóle i wtedy ja jeszcze bardziej jestem zła haha a z przeklinaniem to mój przeklina jak coś opowiada czy jak siedzimy z jego kolegami ale do mnie raczej nie a napewno nie na mnie bo ja już bym mu dała :)

Super napisane, podpisuję się pod tym!! :-)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Mnie przez tego Lola zaczął wkurzac dźwięk klikajacej myszki. Mój rok temu potrafil grać do 4tej rano a mieszkaliśmy w kawalerce. Bywało tak ze wyganialam go do kuchni z laptopem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:52

paradise, paulina.b.1991, pestka lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Paradise, miejscowka mojego męża do grania jest właśnie w kuchni :-D :-D :-D
    A dźwięk klikajacej myszki też mnie wkurza.. a najbardziej mnie wkurzalo to ze ja np podaję obiad a mój mezus będzie jadł "za chwilę" bo właśnie zaczął rozgrywke...i nie może z niej wyjść bo coś tam (dla niewtajemniczonych, taka rozgrywka czyli "chwila" może trwać nawet pół godziny) Ehh ile to ja razy odgrzazalam się że już nic nigdy nie ugotuje... :-D

Haha u mnie było to samo! Teraz przeniósł sie na diablo jeśli juz znajdzie czas i na szczescie bez problemu można zatrzymać grę :D

ataga4 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A dźwięk klikajacej myszki też mnie wkurza.. a najbardziej mnie wkurzalo to ze ja np podaję obiad a mój mezus będzie jadł "za chwilę" bo właśnie zaczął rozgrywke...i nie może z niej wyjść bo coś tam (dla niewtajemniczonych, taka rozgrywka czyli "chwila" może trwać nawet pół godziny) Ehh ile to ja razy odgrzazalam się że już nic nigdy nie ugotuje... :-D

no i to jest właśnie minus grania w LoLa a zwłaszcza w rankingowe rozgrywki... Yhhh...

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj przed chwila dzwonil i sie samochod zepsul gdzies na zadupiu i lawete wezwal - i niby juz wracaja - ale wydatek bedzie bo to jakies 100 km od domu :(
    dzwonil i mowil ze ktos mu tam podladowal akumulator ale nie ruszyl samochod
    ale kicha - ciekawe ile skasuja :(

mysle ze to kara za wczoraj

mojemu bratu raz zamarzl jak na feriach byl w gorach i skasowali go na 1500 zl no ale jego stac bo w Angli pracuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 18:21

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczko wrote:
    Też urodziłam w październiku i czasami was podczytuje. Pestka moją małą też do niedawna męczyły gazy przez co w nocy się wybudzała częściej. Próbowałam dawać jej bobotic forte ale nie pomógł a wręcz po nim więcej ulewała za to bardzo dobrze działa na nią esputicon (inną substancje czynną ma niż bobitic i espumisan). Teraz w nocy słyszę jak bączki same odchodzą i nie muszę brzuszka masować ani nóżek podnosić żeby jej pomóc.
    Moja Gabrysie tez meczyly gazy i zaczęłam dawać jej herbatę koperkowa i od tej pory po gazach ani śladu, za to pierdzi jak stara ;-) A kupilam herbatke z hippa bo jest od pierwszego tygodnia :-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    U mnie za to ja gram a mąż nie ;) Najgorsze jest to że jak jest jest dobra gra np wiedźmin to mnie tak wciąga że nic innego nie istnieje a meżuś wtedy szaleje he he

paradise, pestka, ataga4, paaolka lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli a co tam u Was słychać? Dawno się nieodzywalas a widzę ze podczytujesz :)

ataga4, Kakabaka, lubek lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    U mnie za to ja gram a mąż nie ;) Najgorsze jest to że jak jest jest dobra gra np wiedźmin to mnie tak wciąga że nic innego nie istnieje a meżuś wtedy szaleje he he

Też lubie pograć jak mam czas ale mi wystarczy góra godzina a nie cała noc :P wgl to szybko się zniechecam jak przegrywam.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane...ależ dawno nie pisałam :-( Popsuł nam się laptop,a z telefonu nie dam rady pisać bo jak cosik napisałam to połowę mi kasowało (głupia NOKIA LUMIA)Na szczęście Was podczytywałam na bieżąco i na fejsie sie udzielałam:-)

U Nas cudownie Julcia waży już 5200 i ma 58cm ( ur.2970 i 47cm) Na szczęście omijają Nas kolki,podaje jej DELICOL zapobiegawczo raz dziennie i daje rady. Leniuch na brzuszku nie chce leżeć...ale główkę bardzo dobrze trzyma i już chce siadać. Nauczyłam ją zasypiania samej w łóżeczku przy karuzeli, czasami tylko siedzę przy niej i np.głaszcze ją albo tulę...Mam nadzieję ,że jej tak zostanie. Ślini się niesamowicie i wkłada ręce do buzi..nie wiem czy wy tez tak macie?

Co do męża to on też lubi grać..baaa nawet bardzo lubi i potrafi to robić bardzoooo długo , no teraz jak jest mała to nie tak długo :-) A tak w ogóle to daję radę wieć nie mam co narzekać na niego.

Sylwester spędzamy w domku z rodzicami i siostra ma wpaść z narzeczonym.

A po nowym roku to już nam się zacznie bo urządzamy Nasze mieszkanko..a jak na razie to mamy wybrane tylko flizy do łazienki.

Taka pochytana w necie jestem a nie umiem wkleić zdjątka Julci :-(
    Kto mnie nauczy ???? :-) Zmniejszam zdjęcie,kopiuję link....i wkleja się link a nie zdjęcie heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 20:58

Aniqa, pestka, ataga4, lubek, tofirus lubią tę wiadomość

so22pqr.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e1a75a30844d9e47m.jpg

Nasza Julcia :-)

Oooo nauczyłam się...ale dlaczego jest w takiej pozycji muszę jeszcze się chyba nauczyć :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 21:04

Aniqa, MOI, paradise, pestka, Kakabaka, lubek, Kasiula09, tofirus, paaolka, sylwia1985 lubią tę wiadomość

so22pqr.png
‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ