X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojemu daje caly czas bobotic i powiem ze jest lepiej

ataga my nosimy juz 3 poniewaz moj robi kupska po sam kregoslup hihihi i wszystko sie wylewalo chociaz spokojnie jeszcze miescil sie w 2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 15:30

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Antosiem po szcepieniu, wazy 6kg i 62cm. Teraz sobie odsypia.

Ale muszę wam się pochwalić moje maleństwo jak poszło spać o 20 po kąpaniu tak wstało o 5 i potem poszedł jeszcze spać i wstał o 7. Super bym miała nocgdybym nie czuwała od 3:30 bo w szoku byłam ze on jeszcze nie wstal a bałam się że coś mu się stało bo pierwszy raz w ncy położyłam go na brzuszek. W dzien zawsze tak spał ale w nocy sę bałam ale wydaje mi się że mu lepiej na brzuszku bo jest taki wtulony. Mam nadzieję ze tak już bedzie i że to nie jesdnorazowa sytuacja.

My sylwestra spędzamy we 3, mały pójdzie spać a my posiedzimy toche ale nie wiem czy wytrzymam do północy. Kupiłam sobie piwo bezalkoholowe :P

A Sylwia bardzo Ci współczuje jak Cię mąz potraktował, ja z moim teeż się czasem kłóce ale to raczej ja mu gderam a on to się nie odzywa wogóle i wtedy ja jeszcze bardziej jestem zła haha a z przeklinaniem to mój przeklina jak coś opowiada czy jak siedzimy z jego kolegami ale do mnie raczej nie a napewno nie na mnie bo ja już bym mu dała :)

A my mamy po 26 lat, tylko ja jestem starsza bo ja z grudnia 88, a on już z 89 :)

MOI, ataga4, Sisilla lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 mój też gra w LoLa :p Adaśko się śmieje jak czasem popatrzy jak tatuś gra ;)

Młody odsypia po tym szczepionku. Ciekawe ile pośpi i czy nie będzie żadnych skutków uboczonych.

ataga4 lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleik jest ok :) Brzusio nie bolał, wreszcie nie było 3 kup w nocy, pospał 8 godzin i dopiero rano się wypróżnił :) No i zjadł normalną porcję mleka tzn taką w miarę normalną bo 180ml to jednak i tak sporo, ale zawsze mniej niż 210 :)

lubek, paradise, ataga4, tofirus, paaolka lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Smaze dziś naleśniki :-)
    A z czym?

Sisilla lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przez tego Lola zaczął wkurzac dźwięk klikajacej myszki. Mój rok temu potrafil grać do 4tej rano a mieszkaliśmy w kawalerce. Bywało tak ze wyganialam go do kuchni z laptopem :P

Bergo, fajnie ze kleik zdał egzamin i Przemus ladnie pospal :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Ja dzis patrzyłam na siatki centylowe i wychodzi mi, że Franulo wagowo jest na 25 centylu( bo waży około 5700g) a wzrostowo na 75 bo ma 64 cm. Normalnie długi a szczupły, o ile można tak powiedziec o niemowlaku ;)

Mój wszystkie wymiary (obwody, wagę i długość) ma na 75centylu, po prostu duży chłopak!

paaolka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A z czym?

Z dzemem z borowki amerykańskiej (domowej roboty a borowka od cioci więc pewna) i serem :-)

Sisilla, lubek, MOI, paaolka lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

ataga my nosimy juz 3 poniewaz moj robi kupska po sam kregoslup hihihi i wszystko sie wylewalo chociaz spokojnie jeszcze miescil sie w 2

U nas do tej pory tylko 2 razy zdarzyło sie że kupa wyszła plecami albo bokiem :-D

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    ale to raczej ja mu gderam a on to się nie odzywa wogóle i wtedy ja jeszcze bardziej jestem zła haha a z przeklinaniem to mój przeklina jak coś opowiada czy jak siedzimy z jego kolegami ale do mnie raczej nie a napewno nie na mnie bo ja już bym mu dała :)

Super napisane, podpisuję się pod tym!! :-)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Mnie przez tego Lola zaczął wkurzac dźwięk klikajacej myszki. Mój rok temu potrafil grać do 4tej rano a mieszkaliśmy w kawalerce. Bywało tak ze wyganialam go do kuchni z laptopem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:52

paradise, paulina.b.1991, pestka lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Paradise, miejscowka mojego męża do grania jest właśnie w kuchni :-D :-D :-D
    A dźwięk klikajacej myszki też mnie wkurza.. a najbardziej mnie wkurzalo to ze ja np podaję obiad a mój mezus będzie jadł "za chwilę" bo właśnie zaczął rozgrywke...i nie może z niej wyjść bo coś tam (dla niewtajemniczonych, taka rozgrywka czyli "chwila" może trwać nawet pół godziny) Ehh ile to ja razy odgrzazalam się że już nic nigdy nie ugotuje... :-D

Haha u mnie było to samo! Teraz przeniósł sie na diablo jeśli juz znajdzie czas i na szczescie bez problemu można zatrzymać grę :D

ataga4 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A dźwięk klikajacej myszki też mnie wkurza.. a najbardziej mnie wkurzalo to ze ja np podaję obiad a mój mezus będzie jadł "za chwilę" bo właśnie zaczął rozgrywke...i nie może z niej wyjść bo coś tam (dla niewtajemniczonych, taka rozgrywka czyli "chwila" może trwać nawet pół godziny) Ehh ile to ja razy odgrzazalam się że już nic nigdy nie ugotuje... :-D

no i to jest właśnie minus grania w LoLa a zwłaszcza w rankingowe rozgrywki... Yhhh...

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj przed chwila dzwonil i sie samochod zepsul gdzies na zadupiu i lawete wezwal - i niby juz wracaja - ale wydatek bedzie bo to jakies 100 km od domu :(
    dzwonil i mowil ze ktos mu tam podladowal akumulator ale nie ruszyl samochod
    ale kicha - ciekawe ile skasuja :(

mysle ze to kara za wczoraj

mojemu bratu raz zamarzl jak na feriach byl w gorach i skasowali go na 1500 zl no ale jego stac bo w Angli pracuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 18:21

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczko wrote:
    Też urodziłam w październiku i czasami was podczytuje. Pestka moją małą też do niedawna męczyły gazy przez co w nocy się wybudzała częściej. Próbowałam dawać jej bobotic forte ale nie pomógł a wręcz po nim więcej ulewała za to bardzo dobrze działa na nią esputicon (inną substancje czynną ma niż bobitic i espumisan). Teraz w nocy słyszę jak bączki same odchodzą i nie muszę brzuszka masować ani nóżek podnosić żeby jej pomóc.
    Moja Gabrysie tez meczyly gazy i zaczęłam dawać jej herbatę koperkowa i od tej pory po gazach ani śladu, za to pierdzi jak stara ;-) A kupilam herbatke z hippa bo jest od pierwszego tygodnia :-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    U mnie za to ja gram a mąż nie ;) Najgorsze jest to że jak jest jest dobra gra np wiedźmin to mnie tak wciąga że nic innego nie istnieje a meżuś wtedy szaleje he he

paradise, pestka, ataga4, paaolka lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli a co tam u Was słychać? Dawno się nieodzywalas a widzę ze podczytujesz :)

ataga4, Kakabaka, lubek lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    U mnie za to ja gram a mąż nie ;) Najgorsze jest to że jak jest jest dobra gra np wiedźmin to mnie tak wciąga że nic innego nie istnieje a meżuś wtedy szaleje he he

Też lubie pograć jak mam czas ale mi wystarczy góra godzina a nie cała noc :P wgl to szybko się zniechecam jak przegrywam.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane...ależ dawno nie pisałam :-( Popsuł nam się laptop,a z telefonu nie dam rady pisać bo jak cosik napisałam to połowę mi kasowało (głupia NOKIA LUMIA)Na szczęście Was podczytywałam na bieżąco i na fejsie sie udzielałam:-)

U Nas cudownie Julcia waży już 5200 i ma 58cm ( ur.2970 i 47cm) Na szczęście omijają Nas kolki,podaje jej DELICOL zapobiegawczo raz dziennie i daje rady. Leniuch na brzuszku nie chce leżeć...ale główkę bardzo dobrze trzyma i już chce siadać. Nauczyłam ją zasypiania samej w łóżeczku przy karuzeli, czasami tylko siedzę przy niej i np.głaszcze ją albo tulę...Mam nadzieję ,że jej tak zostanie. Ślini się niesamowicie i wkłada ręce do buzi..nie wiem czy wy tez tak macie?

Co do męża to on też lubi grać..baaa nawet bardzo lubi i potrafi to robić bardzoooo długo , no teraz jak jest mała to nie tak długo :-) A tak w ogóle to daję radę wieć nie mam co narzekać na niego.

Sylwester spędzamy w domku z rodzicami i siostra ma wpaść z narzeczonym.

A po nowym roku to już nam się zacznie bo urządzamy Nasze mieszkanko..a jak na razie to mamy wybrane tylko flizy do łazienki.

Taka pochytana w necie jestem a nie umiem wkleić zdjątka Julci :-(
    Kto mnie nauczy ???? :-) Zmniejszam zdjęcie,kopiuję link....i wkleja się link a nie zdjęcie heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 20:58

Aniqa, pestka, ataga4, lubek, tofirus lubią tę wiadomość

so22pqr.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e1a75a30844d9e47m.jpg

Nasza Julcia :-)

Oooo nauczyłam się...ale dlaczego jest w takiej pozycji muszę jeszcze się chyba nauczyć :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 21:04

Aniqa, MOI, paradise, pestka, Kakabaka, lubek, Kasiula09, tofirus, paaolka, sylwia1985 lubią tę wiadomość

so22pqr.png
‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ