X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez ostatnio czesto cyc. No co zrobic :-)

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki- za radą pediatry dziś mamy zacząć zagęszczać mleko jedną łyżeczką kleiku ryżowego

paradise, paulina.b.1991, Kasiula09, ao12., lubek, paaolka lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo dlaczego pediatra tak Wam doradził?
    Oczywiście trzymam kciuki!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odciagnietego mleka nie podgrzewam jesli zaraz go podaje, jesli potem do wloze do kapieli wodnej,zresztą hania nawet mm woli chlodniejsze niz radzą.

dziewczyny u hani kolejny etap rozwoju zostal zauwazony, otoz w bujaczku chywta sie bokow i sama sie dzwiga do przodu do pozycji siedzacej, chwieje ją na wszystkie strony ale chwilke usiedzi, jak leży pociagnieta za rączki od razu jest w pozycji siedzacej,
    wszystko chwyta już tak precyzyjniej,a wkladanie do buzi to już pikuś, dzis uparla sie na to zeby zawlec misia jej wielkosci do buzi, zsapala sie straszliwie ale zlapala go za ucho , drugą raczka sobie go popychala i wkońcu dowlekla, i umamlala go w slinie, ale umeczyla sie strasznie przy tym.
    gaworzy juz tak jakby coś opowiadala, te dzwieki sa o roznej intonacji, wychodzi tak jakby mowila po pijanemu hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 19:42

paradise, sylwia1985, Sisilla, tofirus, Anoolka, paulina.b.1991, Kasiula09, pestka, ao12., ataga4, MOI, lubek, paaolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki- za radą pediatry dziś mamy zacząć zagęszczać mleko jedną łyżeczką kleiku ryżowego
    o kurcze Bergo, już kleik??
    to ja sie tu trzęse nad wprowadzeniem marchewki a wy juz tu szalejecie z kleikami <smiech>.
    podtrzymuje pytanie paradise

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    ja odciagnietego mleka nie podgrzewam jesli zaraz go podaje, jesli potem do wloze do kapieli wodnej,zresztą hania nawet mm woli chlodniejsze niz radzą.

dziewczyny u hani kolejny etap rozwoju zostal zauwazony, otoz w bujaczku chywta sie bokow i sama sie dzwiga do przodu do pozycji siedzacej, chwieje ją na wszystkie strony ale chwilke usiedzi, jak leży pociagnieta za rączki od razu jest w pozycji siedzacej,
    wszystko chwyta już tak precyzyjniej,a wkladanie do buzi to już pikuś, dzis uparla sie na to zeby zawlec misia jej wielkosci do buzi, zsapala sie straszliwie ale zlapala go za ucho , drugą raczka sobie go popychala i wkońcu dowlekla, i umamlala go w slinie, ale umeczyla sie strasznie przy tym.
    gaworzy juz tak jakby coś opowiadala, te dzwieki sa o roznej intonacji, wychodzi tak jakby mowila po pijanemu hehe

Wow ;) super postępy!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki jak spedzacie sylwestra?
    My moze wyrwiemy sie na dwie godzinki chociaz do kina jak tesciowka raczy zostac z malym

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki jak spedzacie sylwestra?
    My moze wyrwiemy sie na dwie godzinki chociaz do kina jak tesciowka raczy zostac z malym

My polozymy spac mała i bedziemy świętować w dwojke. Napijemy się lampke szampana ( oczywiście rano odciagne niedobre mleczko) i programy na konsoli w dance party jak za starych, dobrych czasów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 20:08

ao12., sylwia1985, paaolka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sylwester z dwójką naszych dzieciaków, jak już napisałyście, nie wiem czy z TVN czy polsatem;) a jeszcze przyjdzie moja siostra z mężem. Chłopaki, czyli mój mąż i szwagier, pogorzałkują a ja z siostra na szampanie bezalkoholowym z biedronki, truskawkowy najlepszy :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Agata to tak co 2.5h do 3h i cyc. Ale za to wieczorem przed sne jej daje i jak się wybaudzi to też mimo że nie minęło 3h.

Kurcze moja dopiero pierwszy raz spała na brzuchu, nie mówiąc że nawet nie wyobrazam sobie kiedy sama będzie się obracać z brzucha na plecy.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleik bo przejada się żarłok. Powiedziała, że je stanowczo za dużo. Mamy zrobić próbę z łyżeczką kleiku.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na cycu co średnio 2i pół h. W nocy często po godzinie jak mi się tak budzi. Najlepszy usypiacz. Jednak mapie próbuje innej metody a jak nie poskutkuje to cyc

9qeydmw.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

A tak z innej beczki, dziewczyny które karmią piersią, co ile wasze maluchy jedzą? Wydaje mi się że mój to tylko na cycu wisi,,,
    Mój w ciągu dnia je tak co 2,5 do 4 godzin, a w nocy co 4 do 6, ale ostatnie karmienie, to po 21:00 trwa zawsze ponad godzinę i obie piersi opróżnia do zera.
    A jutro idę z nim do lekarza bo kaszel się nasilił i się wystraszyłam. Mam nadzieję że przesadzam i to nic takiego.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się na pierwszym karmieniu :) tylko Karolinka zamiast spać prowadzi zaciętą dysputę z karuzelą, a ja leżę w łóżku i mi się płakać ze śmiechu chce :D

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Oczko Nowa

Wysłany: 30 grudnia 2014, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    serek a spróbuj usypiać własnie w wózku, zawsze możesz pobujać jak sie przebudza czy coś. Jako, że Franka mecza na popołudniowej drzemce gazy, żeby się całkiem nie wybudził, to ze spaceru zabieram go gondoli i jak sie przebudza biedaczek to bujam i śpiewam i śpi dalej. Jak spi mniej niż 2h to potem jest baaardzo zmeczony i marudny, a tak jak dośpi do 2,5-3h to już zupełnie inaczej :) więc gondola u nas daje radę:)
    Też urodziłam w październiku i czasami was podczytuje. Pestka moją małą też do niedawna męczyły gazy przez co w nocy się wybudzała częściej. Próbowałam dawać jej bobotic forte ale nie pomógł a wręcz po nim więcej ulewała za to bardzo dobrze działa na nią esputicon (inną substancje czynną ma niż bobitic i espumisan). Teraz w nocy słyszę jak bączki same odchodzą i nie muszę brzuszka masować ani nóżek podnosić żeby jej pomóc.

• MOI Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff nadrobilam!

Co do prezentow na chrzciny, to Julcia dostala kase -przyda sie na szczepienia, fotelik samochodowy i krzeselko do karmienia oraz dostala srebrny obtazek, drewniany krzyzyk do powieszenia w pokoju, zlote delikatne kolczyczki i taki smoczek z Aparta z miejscem na zabek czy cos takiego ;-)

Oj tez mam dosc tych wszystkich porad! Od 2 tygodni mieszkam z tesciowka i mam dosc, a jeszcze tydzien przede mna. Ona leci do Julki przu kazdym pisknieciu, rozbudza ja, a kazde wlozenie piastki do buzi oznacza wg niej glod ;-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wczoraj byla koleda - maz byl jeszcze w pracy i nie mialam ochoty schodzic na dol- to tesciowka porwala mi dziecko i powiedziala ze nie wyobraza sobie zeby ksiadz byl a maly byl na gorze !!!! wkurzylam sie ze bez mojego pozwolenia wyrwala mi dziecko- oczywiscie ja tez potem zeszlam zeby nie bylo !!!! jeszcze na dodatek poklocilam sie wczoraj z mezem bo byl nerwowy bo dzisiaj ostatni dzien jest w pracy - niby wczoraj byl ostatni dzien ale dzisiaj pojechal po swoje rzeczy i swiadectwo pracy. Przykro mi bylo wczoraj. Czy wasi mezowie tez na was przeklinaja jak sa zli? a wy?
    mi wczoraj maz powiedzial ze jak mi sie cos nie podoba to moge sie stad wyprowadzic ale sama bez Nikusia a Nikusia on zabiera- ale mi sie przykro zrobilo- oczywiscie potem mnie przytulal i mowil ze byl zdenerwowany i dlatego tak powiedzial ale mimo to jestem wkurzona na niego bo nie powinien tak mowic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 09:36

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki tak z ciekawosci ile wy macie lat a ile lat maja wasi mezowie?
    ja mam 29lat a maz 37 lat

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki tak z ciekawosci ile wy macie lat a ile lat maja wasi mezowie?
    ja mam 29lat a maz 37 lat
    Ja mam 31 a mąż 34. Sylwia czy ja dobrze zrozumialam że mąż Cię wyzywa ? :(

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Sylwia ty to dopiero masz jak nie teściowa to mąż, nawet w zlosci nie powinien tak powiedziec, odnosnie przeklinania takze, co on sobie mysli ze każda zlosc moze naa Tobie wyladowywac jak bys nie miala uczuc, przeciez to nie Twoja wina ze go z pracy zwolnili nie pojmuje tego jak mozna tak sie zachowac w stosunku do drugiej połówki. U nas nigdy nie zdarzyla sie sytuacja zeby któres wyzywalo.

ja mam 25 lat, a mąż 28.

preg.png
‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ