Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    U nas też jest kaszel jak się denerwuje i krzyczy albo głośno guga ;)
    moja za to czesto kicha.

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa patrzę na twój suwaczek, a tu prawie 4 miesiące ma twoja Hania, niesamowite. To znaczy tylko tyle, ze u nas stuknie lada moment 3 miesiąc.

A moja też jak pomamla łapkę to kaszle, krztusi się, pochrząkuje i też do tego często kicha. W nosie robią jej sie takie białe kozuchy, jakby z mleczka :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też wydaje mi się ze to nie z przeziębienia tylko wysiłkowy kaszel ale czemu on nie chce mówić, tak ładnie gugał a teraz wogóle tylko jak ja mu mówie albo miny robie to wytyka języczek, piszczy i kaszle.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny zauważyłam, że Jędrusiowi robi się płaska główka i w dodatku jakoś tak nierówno. Nie wiem co mam z tym zrobić. Staram się go kłaść na brzuszek, ale jak większość dzieciaczków strasznie tego nie lubi. Nie wiem co robić.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karuzelki to Przemuś ją uwielbia. Leżaczek też jest fajny, a na końcu mata.
    https://www.youtube.com/watch?v=Huz_-4tS2Ag&list=UUQ6jrDhJ32pZKrTzeTtpH_A
    https://www.youtube.com/watch?v=GR2I1oktST8&list=UUQ6jrDhJ32pZKrTzeTtpH_A

Jak to zrobić, żeby mi dziecko przespało noc, a przynajmniej z 6 godzin bez przerwy? No nie daję rady z tym żarłokiem :)

tofirus lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialam sie pochwalic- wczoraj byl chrzest Nikusia i byl grzeczny jak aniolek a tego bym sie nie spodziewala po nim :) nawet jak ksiadz polal go woda to sie obudzil ale nawet nie pisnal a wrecz przeciwnie strzelil usmieszek :) moj cudak maly

Bergo, tofirus, Sisilla, Aniqa, Anoolka, ao12., pestka, lubek, Kakabaka, ataga4, paaolka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj tak mnie wkurzyla przed wyjsciem do kosciola- zrobilam sobie ladna pleciona fryzure a ona ubieraj szybko czapke - a ja wkurzonym podniesionym glosem ,, nie bede ubierala czapki bo nie po to robilam fryzure zeby sie zepsula ,, ( zwlaszcza ze tylko trzeba bylo dojsc do samochodu ) a po kosciele podeszla do nas i pytala sie ile dajecie ksiedzu? a moj ze 300 zl ( oczwiscie dalismy mniej do koperty) ale na odczepke moj tak powiedzial bo by zaraz leciala za ksiedzem i dala wiecej - brrrr

dziewuszki co dostaly wasze maluchy na chrzest? my nie chcielismy prezentow bo sie pytali tylko chcielismy pieniazki bo za nie kupimy cos malemu a tak to moglyby sie zdublowac prezenty albo niepotrzebne i by tylko lezaly. Z takich rzeczy dostal aniolka, dwa obrazy i dwie ksiazeczki a reszta to pieniazki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 13:52

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super ze Nikuś byl grzeczny :-)
    U nas Zuzia dostala ubranka i obrazek srebrny a tak to tez pieniadze

sylwia1985 lubi tę wiadomość

age.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrzciny za 2 tyg, ksiądz już był ale Antoś śpi od 12 więc go nie zobaczył. U mnie z tym leżeniem na brzuszku to jest tak że Antek leży 2 minuty, podnosi głowę ładnie ale zaraz się wnerwia i nie chce leżeć, ale za to w dzień śpi zawsze na brzuszku, tylko on usypia albo przy cycu albo na rękach i wtedy odkładam go na brzuszek. Za to w nocy odkładam go na boczek ale i tak się przekręca na plecki i Antoś ma ładną kształtną główkę.
    Jutro 2 szczepienie, mąż ma wolne to pójdzie z nami.

Sisilla lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja mam do Was pytanie-jak podgrzewacie odciagniete mleczko? Czy może się go nie podgrzewa?

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Dziewczynki ja mam do Was pytanie-jak podgrzewacie odciagniete mleczko? Czy może się go nie podgrzewa?
    ja grzeje wode w czajniku i nalewam wrzatek do garnka i wkladam mleko z butla tak na 3 minuty i jest cieple i potem karmie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 16:53

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    No też wydaje mi się ze to nie z przeziębienia tylko wysiłkowy kaszel ale czemu on nie chce mówić, tak ładnie gugał a teraz wogóle tylko jak ja mu mówie albo miny robie to wytyka języczek, piszczy i kaszle.
    Moja Gabrysia tez teraz mniej się odzywa, wydaje mi się ze jest teraz bardziej zajęta ruchowymi czynnosciami i może przez to. Dzisiaj rano pierwszy raz przewróciła się z plecków na brzuszek i była mega zadowolona :-) Cierpliwości, jak tylko zaczną gadac to będą nadawać non stop ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja grzeje wode w czajniku i nalewam wrzatek do garnka i wkladam mleko z butla tak na 3 minuty i jest cieple i potem karmie
    Dzięki Sylwia :-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nadziergalyscie dzisiaj! :-)
    Napiszę za pamięci o tych wit k i d,więc jeśli chodzi o podawanie wit k i d to na wypisie ze szpitala napisane mam ze jesli dokarmianie mieszanką nie przekracza 1/4 dobowej podaży to podawac K+D

A teraz zaczynam nadrabiać dzisiejszy dzień :-)

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podgrzewacz. Ustawiam na 37 st. Taka temp powinna byc. Ale ja rzadko a/raczej wogole jestem bezbutelkowa.

Zmienilam w koncu suwak i avatar, ale musialam na lapka/wejsc.

Sisilla, ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:

ja w kąpieli wodnej

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:

W kapieli wodnej podgrzewam, ale ja zawsze trzymam w lodówce więc wyjmuje zimne

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga moj tez caly czas na cycku wisi ale possa possa i pada :) wiec je tak jak ja czesto ale w malych ilosciach :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj Nikus juz powoli zaczyna kumac co to zabawki i patrzy sie na nie- mam nadzieje ze jak zakuma naprawde to bede miala chwile spokoju i bede mogla coa w domu porobic. Dzisiaj moja mama mi posprzatala mieszkanko a tato zajmowal sie Nikusiem bo zostali na noc po chrzcinach a moj mezus nieststy do pracy musial jechac rano

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Ja daje do podgrzewacza i grzeje do 37-38 stopni.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ