X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba oszalałam. Zamiast spać to do tej pory oglądam z mężem film! Jutro będę jak zombie. Alw tak to jest jak się z Młoda w ciągu dnia 3h przespało ;D

paradise, pestka, Sisilla, ataga4 lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Wow! Ale masz super! Cała noc przespana! :) Od kiedy tak jest? Zawsze przesypiała całe noce czy to od jakiegoś czasu się zaczęło?

Przez pierwszy miesiac Lilka spala cały czas, budzila się w dzień i w nocy co 4 godziny tylko na jedzenie, praktycznie zero aktywności. Później zaczęła mniej spać w dzień a w nocy jak zasypiala ok 23 mieliśmy jedna pobudke a od jakiegoś miesiąca śpi po te 9 godzin ;) Jestem zadowolona bo czasami śpi dłużej od nas i jesteśmy wyspani.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił ze jeśli podam w ciągu doby więcej niż 180ml mm to wtedy witaminy K już nie dawac ;)

Kakabaka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też tak mówiła pediatra. Że jak sama pierś to witaminki D i K, a jak dodał mm to z K rezygnujemy bo już jest w tym mleku.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Aniqa, mam do Ciebie pytanie bo ja niestety podobnie jak Ty muszę dokarmiac mojego glodomorka mlekiem mm, w nocy starcza jej mój cycek ale za dnia co drugie karmienie daje jej mm. I teraz tak, jak karmisz w sposób mieszany to podajesz witamine D plus K czy samą D ? Bo jak karmi się sama piersią to D plus K (tak mi mówili w szpitalu) a jak mm to sama D. A sposób mieszany to teraz nie wiem. Nie chce zaszkodzic dziecku.
    A jeśli chodzi o porcje to moja Gabrysia na raz wciagnie tylko 60 ml mleka w ciągu dnia a czasami nawet mniej. I wola o nie co 1,5- 2 h. Woli jesc mniej ale za to czesciej. Za to na wieczór do tak 100-120 ml.
    ja juz nie podaje wit K bo ja sie podaje tylko do 3 msc, mi nawet opakowanie skonczylo sie wczesniej i stosowalam ja jakieś 2,5 msc. teraz podaje jej tylko wit D,ale stara mi sie zapominac o jej podaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Chyba oszalałam. Zamiast spać to do tej pory oglądam z mężem film! Jutro będę jak zombie. Alw tak to jest jak się z Młoda w ciągu dnia 3h przespało ;D
    no oszalalaś :) :), ale co tam, raz mozna poszaleć :)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise 9 godzin spi wow super :-)

Serek a próbowalaś w dzien usypiac w wózku? u nas tez byl ten problem ze malo w dzien spala i w koncu przynioslam na pietro wozek i w dzien tylko w nim spi.
    My karuzelke mamy i nasza lubi sie przygladac misiom jak sie kreca potrafi nawet i pol godziny sie w nie wpatrywac

paradise, pestka, Aniqa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale niesamowite! Jędruś dzisiaj spal jak suseł. Wczoraj ostatnie karmienie miał o 21:15 i potem dopiero po sześciu godzinach o 3:30. Wtedy zmieniłam mu też pieluszkę i znowu spał aż do teraz czyli 5 godzin. Ale by było fajnie jakby tak sypiał zawsze :)

paradise, Sisilla, Aniqa, ataga4 lubią tę wiadomość

• tofirus Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Też tego nie rozumiem. Mi nawet nie przyszło do głowy kiedykolwiek żeby zadawac nowoupieczonym rodzicom takie pytania i wtrącać się w wychowanie..

A ja ostatnio usłyszałam od obcej dla mnie kobiety, że jestem SŁABĄ MATKĄ, bo krótko piersią karmiłam! Myślałam, że mnie trafi!

W ogóle jak ktoś pyta, czy karmię piersią, to mi słabo. Ja się nikomu w jego cycki nie wtrącam...

Sisilla, Aniqa lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Dziewczyny jak duże porcje mm zjadają wasze dzieci i co ile? Ile godzin spią w nocy? Mój w ciągu dnia domaga się co 2 godziny ale nie zje więcej niż 120-150, za to wieczorem po kąpieli około 20:00 zjada 150 i przysypia po czym wybudza się co chwila do mniej więcej 22:00 i dojada. Łącznie wieczorem wlewa w siebie około 210ml! Wydaje mi się, że dużo. Ale i tak śpi max do 2 w nocy.

Moja je 120 ml 6x na dobę i tego czasem nie dojada... Czasem się zdarzy, że wieczorem pochłonie 150 ml, ale to max.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Moja je 120 średnio co 3 godzinki w dzień (czasami dorabiam jej 30). Ostatnia butle je ok 22:00 i wtedy daje ok 180ml bo zawsze jej dorabiam 60 i śpi 8-9 godzin. Zależy też od dnia bo bywa tak ze upomina się co godzinę ale wtedy oszukuje ją wodą bo bardziej chodzi jej o to żeby zrelaksowac się przy butelce.

Kurczę, to ja moją chyba głodzę, że przedtem potrafiła mi spać w nocy od 20 do 4, a teraz max do 2 i potem znów o 5 jedzenie.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek_84 wrote:
    Pustka a jaką masz mate ze Twoje dziecko aż godzinę się na niej bawi. Moja sama to max 15 minut się sobą zajmie, ale ja nie mam karuzeli ani lezaczka.
    Któraś z was jest zadowolona ze swojej karuzeli.? Chodzi mi o dziecko ze się bardzo interesuje zabawkami na niej lub innymi
    Pustka ta ja? :D
    moja mata...hmm..zaraz Ci napisze jaka: http://www.electro.pl/Mata_edukcyjna_CANPOL_BABIES_kojec_wesola_farma_2_2F287-sE017270.html?ds_e_ad_type=pla&gclid=Cj0KEQiAlISlBRDHpIekkMGiiskBEiQAh-0KQMqKF5UbxbeR5GY1G1cLiTQAcEQ_Nt5th0j2DAr2j9YaAoCl8P8HAQ&gclsrc=aw.ds

o taką:) Franulo lubi sie na niej bawić, ponadto zawsze sie przygląda jak chodzimy po mieszkaniu czy patrzy w okno. Ja myślę, że on sie nauczył też, że to czas 'dla niego' gdzie sobie lezy, bawi sie sam. a my tylko co jakiś czas podchodzimy do niego go zagadać i z nim sie pobawić czy postymulować. Leżaczek i bujaczek służą u nas do usypiania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 09:52

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek_84 wrote:
    *pestka
    spoko loko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 09:52

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Kurczę, to ja moją chyba głodzę, że przedtem potrafiła mi spać w nocy od 20 do 4, a teraz max do 2 i potem znów o 5 jedzenie.
    Tofirus mi Franek tez na początku spał 6-7h teraz max 5h, może teraz więcej jedzenia potrzebuja paradoksalnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 09:51

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek a spróbuj usypiać własnie w wózku, zawsze możesz pobujać jak sie przebudza czy coś. Jako, że Franka mecza na popołudniowej drzemce gazy, żeby się całkiem nie wybudził, to ze spaceru zabieram go gondoli i jak sie przebudza biedaczek to bujam i śpiewam i śpi dalej. Jak spi mniej niż 2h to potem jest baaardzo zmeczony i marudny, a tak jak dośpi do 2,5-3h to już zupełnie inaczej :) więc gondola u nas daje radę:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co jak mój mały gugał pięknie, nawet dyskutował z nami. No ciągle gadał a teraz prawie wcale, tylko piszczy i kaszle jak chce coś powiedzieć?
    A ze spaniem to u nas nigdy nie było mniej pobudek w nocy niż 2, CZASEM SĄ NAWET 3. Ja już nie marze o całej przespanej nocy ale chociaż o jednym budzeniu.

U mnie dzisiaj kolenda, ciekawe czy zejde na dół z Antosiem czy będzie spał.

Mój ma karuzele w łózeczku i troche się interesuje alee nie jakoś bardzo długo a ma taką
    http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-z-projektorem-muzyka-pilot-i4904542037.html

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze nie wiem co z tymi rączkami, chce ssać palca-ok już nie walczę, ale on ciągle ma ręce w buzi. ciągle, nie chce łapać zabawek bo ręce ma w buzi, to normalne?
    No i te kasłanie, on jak się denerwuje czy chce coś powiedzieć to ciągle kaszle. Moj mąż się z tego smieje ale mnie to martwi

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Jędruś też mi zaczął kaszleć. Troche się wystraszylam i chciałam z tym iść do lekarza ale to raczej taki kaszelek wysiłkowy. I rączki też cały czas pcha do dzioba :) Pluje sie wtedy niemiłosiernie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 11:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    A i jeszcze nie wiem co z tymi rączkami, chce ssać palca-ok już nie walczę, ale on ciągle ma ręce w buzi. ciągle, nie chce łapać zabawek bo ręce ma w buzi, to normalne?
    No i te kasłanie, on jak się denerwuje czy chce coś powiedzieć to ciągle kaszle. Moj mąż się z tego smieje ale mnie to martwi
    normalne, pierwsze dziecko wklada same palce a nawet rece, a potem jak zalapie ze tymi raczkami moze cos do buzi wziasc to bierze zabawki. hania wszystko wklada do buzi, wszystko musi byc polizane i wymemłane.
    ulubioną jej zabawką jest kawalek kolorowego materialu ktoy ma z kazdej str roznej wielkosci i dlugosci kolorowe metki. kolezanka mi takie cudo uszyla.ale miski i grzechotki tez wiecznie mokre od sliny.

• paradise Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jest kaszel jak się denerwuje i krzyczy albo głośno guga ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ