X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba oszalałam. Zamiast spać to do tej pory oglądam z mężem film! Jutro będę jak zombie. Alw tak to jest jak się z Młoda w ciągu dnia 3h przespało ;D

paradise, pestka, Sisilla, ataga4 lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Wow! Ale masz super! Cała noc przespana! :) Od kiedy tak jest? Zawsze przesypiała całe noce czy to od jakiegoś czasu się zaczęło?

Przez pierwszy miesiac Lilka spala cały czas, budzila się w dzień i w nocy co 4 godziny tylko na jedzenie, praktycznie zero aktywności. Później zaczęła mniej spać w dzień a w nocy jak zasypiala ok 23 mieliśmy jedna pobudke a od jakiegoś miesiąca śpi po te 9 godzin ;) Jestem zadowolona bo czasami śpi dłużej od nas i jesteśmy wyspani.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił ze jeśli podam w ciągu doby więcej niż 180ml mm to wtedy witaminy K już nie dawac ;)

Kakabaka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też tak mówiła pediatra. Że jak sama pierś to witaminki D i K, a jak dodał mm to z K rezygnujemy bo już jest w tym mleku.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Aniqa, mam do Ciebie pytanie bo ja niestety podobnie jak Ty muszę dokarmiac mojego glodomorka mlekiem mm, w nocy starcza jej mój cycek ale za dnia co drugie karmienie daje jej mm. I teraz tak, jak karmisz w sposób mieszany to podajesz witamine D plus K czy samą D ? Bo jak karmi się sama piersią to D plus K (tak mi mówili w szpitalu) a jak mm to sama D. A sposób mieszany to teraz nie wiem. Nie chce zaszkodzic dziecku.
    A jeśli chodzi o porcje to moja Gabrysia na raz wciagnie tylko 60 ml mleka w ciągu dnia a czasami nawet mniej. I wola o nie co 1,5- 2 h. Woli jesc mniej ale za to czesciej. Za to na wieczór do tak 100-120 ml.
    ja juz nie podaje wit K bo ja sie podaje tylko do 3 msc, mi nawet opakowanie skonczylo sie wczesniej i stosowalam ja jakieś 2,5 msc. teraz podaje jej tylko wit D,ale stara mi sie zapominac o jej podaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Chyba oszalałam. Zamiast spać to do tej pory oglądam z mężem film! Jutro będę jak zombie. Alw tak to jest jak się z Młoda w ciągu dnia 3h przespało ;D
    no oszalalaś :) :), ale co tam, raz mozna poszaleć :)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise 9 godzin spi wow super :-)

Serek a próbowalaś w dzien usypiac w wózku? u nas tez byl ten problem ze malo w dzien spala i w koncu przynioslam na pietro wozek i w dzien tylko w nim spi.
    My karuzelke mamy i nasza lubi sie przygladac misiom jak sie kreca potrafi nawet i pol godziny sie w nie wpatrywac

paradise, pestka, Aniqa lubią tę wiadomość

age.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale niesamowite! Jędruś dzisiaj spal jak suseł. Wczoraj ostatnie karmienie miał o 21:15 i potem dopiero po sześciu godzinach o 3:30. Wtedy zmieniłam mu też pieluszkę i znowu spał aż do teraz czyli 5 godzin. Ale by było fajnie jakby tak sypiał zawsze :)

paradise, Sisilla, Aniqa, ataga4 lubią tę wiadomość

• tofirus Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Też tego nie rozumiem. Mi nawet nie przyszło do głowy kiedykolwiek żeby zadawac nowoupieczonym rodzicom takie pytania i wtrącać się w wychowanie..

A ja ostatnio usłyszałam od obcej dla mnie kobiety, że jestem SŁABĄ MATKĄ, bo krótko piersią karmiłam! Myślałam, że mnie trafi!

W ogóle jak ktoś pyta, czy karmię piersią, to mi słabo. Ja się nikomu w jego cycki nie wtrącam...

Sisilla, Aniqa lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Dziewczyny jak duże porcje mm zjadają wasze dzieci i co ile? Ile godzin spią w nocy? Mój w ciągu dnia domaga się co 2 godziny ale nie zje więcej niż 120-150, za to wieczorem po kąpieli około 20:00 zjada 150 i przysypia po czym wybudza się co chwila do mniej więcej 22:00 i dojada. Łącznie wieczorem wlewa w siebie około 210ml! Wydaje mi się, że dużo. Ale i tak śpi max do 2 w nocy.

Moja je 120 ml 6x na dobę i tego czasem nie dojada... Czasem się zdarzy, że wieczorem pochłonie 150 ml, ale to max.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Moja je 120 średnio co 3 godzinki w dzień (czasami dorabiam jej 30). Ostatnia butle je ok 22:00 i wtedy daje ok 180ml bo zawsze jej dorabiam 60 i śpi 8-9 godzin. Zależy też od dnia bo bywa tak ze upomina się co godzinę ale wtedy oszukuje ją wodą bo bardziej chodzi jej o to żeby zrelaksowac się przy butelce.

Kurczę, to ja moją chyba głodzę, że przedtem potrafiła mi spać w nocy od 20 do 4, a teraz max do 2 i potem znów o 5 jedzenie.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek_84 wrote:
    Pustka a jaką masz mate ze Twoje dziecko aż godzinę się na niej bawi. Moja sama to max 15 minut się sobą zajmie, ale ja nie mam karuzeli ani lezaczka.
    Któraś z was jest zadowolona ze swojej karuzeli.? Chodzi mi o dziecko ze się bardzo interesuje zabawkami na niej lub innymi
    Pustka ta ja? :D
    moja mata...hmm..zaraz Ci napisze jaka: http://www.electro.pl/Mata_edukcyjna_CANPOL_BABIES_kojec_wesola_farma_2_2F287-sE017270.html?ds_e_ad_type=pla&gclid=Cj0KEQiAlISlBRDHpIekkMGiiskBEiQAh-0KQMqKF5UbxbeR5GY1G1cLiTQAcEQ_Nt5th0j2DAr2j9YaAoCl8P8HAQ&gclsrc=aw.ds

o taką:) Franulo lubi sie na niej bawić, ponadto zawsze sie przygląda jak chodzimy po mieszkaniu czy patrzy w okno. Ja myślę, że on sie nauczył też, że to czas 'dla niego' gdzie sobie lezy, bawi sie sam. a my tylko co jakiś czas podchodzimy do niego go zagadać i z nim sie pobawić czy postymulować. Leżaczek i bujaczek służą u nas do usypiania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 09:52

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek_84 wrote:
    *pestka
    spoko loko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 09:52

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Kurczę, to ja moją chyba głodzę, że przedtem potrafiła mi spać w nocy od 20 do 4, a teraz max do 2 i potem znów o 5 jedzenie.
    Tofirus mi Franek tez na początku spał 6-7h teraz max 5h, może teraz więcej jedzenia potrzebuja paradoksalnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 09:51

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek a spróbuj usypiać własnie w wózku, zawsze możesz pobujać jak sie przebudza czy coś. Jako, że Franka mecza na popołudniowej drzemce gazy, żeby się całkiem nie wybudził, to ze spaceru zabieram go gondoli i jak sie przebudza biedaczek to bujam i śpiewam i śpi dalej. Jak spi mniej niż 2h to potem jest baaardzo zmeczony i marudny, a tak jak dośpi do 2,5-3h to już zupełnie inaczej :) więc gondola u nas daje radę:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co jak mój mały gugał pięknie, nawet dyskutował z nami. No ciągle gadał a teraz prawie wcale, tylko piszczy i kaszle jak chce coś powiedzieć?
    A ze spaniem to u nas nigdy nie było mniej pobudek w nocy niż 2, CZASEM SĄ NAWET 3. Ja już nie marze o całej przespanej nocy ale chociaż o jednym budzeniu.

U mnie dzisiaj kolenda, ciekawe czy zejde na dół z Antosiem czy będzie spał.

Mój ma karuzele w łózeczku i troche się interesuje alee nie jakoś bardzo długo a ma taką
    http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-z-projektorem-muzyka-pilot-i4904542037.html

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze nie wiem co z tymi rączkami, chce ssać palca-ok już nie walczę, ale on ciągle ma ręce w buzi. ciągle, nie chce łapać zabawek bo ręce ma w buzi, to normalne?
    No i te kasłanie, on jak się denerwuje czy chce coś powiedzieć to ciągle kaszle. Moj mąż się z tego smieje ale mnie to martwi

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Jędruś też mi zaczął kaszleć. Troche się wystraszylam i chciałam z tym iść do lekarza ale to raczej taki kaszelek wysiłkowy. I rączki też cały czas pcha do dzioba :) Pluje sie wtedy niemiłosiernie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 11:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    A i jeszcze nie wiem co z tymi rączkami, chce ssać palca-ok już nie walczę, ale on ciągle ma ręce w buzi. ciągle, nie chce łapać zabawek bo ręce ma w buzi, to normalne?
    No i te kasłanie, on jak się denerwuje czy chce coś powiedzieć to ciągle kaszle. Moj mąż się z tego smieje ale mnie to martwi
    normalne, pierwsze dziecko wklada same palce a nawet rece, a potem jak zalapie ze tymi raczkami moze cos do buzi wziasc to bierze zabawki. hania wszystko wklada do buzi, wszystko musi byc polizane i wymemłane.
    ulubioną jej zabawką jest kawalek kolorowego materialu ktoy ma z kazdej str roznej wielkosci i dlugosci kolorowe metki. kolezanka mi takie cudo uszyla.ale miski i grzechotki tez wiecznie mokre od sliny.

• paradise Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jest kaszel jak się denerwuje i krzyczy albo głośno guga ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ