Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja też nie za bardzo lubi leżeć na brzuchu, ale głowę ładnie podnosi. Mój starszy synuś nie cierpiał leżeć na brzuchu, więc go nie zmuszaliśmy, a jak miał 6 M to sam z siebie leżał na brzuchu. Myślę dziewczynki, że na każdego bobasa przyjdzie pora
mój syn teraz w nocy sypia głównie na brzuchu a ma 4 lata
nadrabia zaległości z czasów bycia niemowlakiem:)
Sroka, paradise, pestka, paaolka, ao12. lubią tę wiadomość
-
O tak pytania o karmieniu piersia mnie rozwalają i u mnie po powrocie ze szpitala tesciowa sie zapytala czy karmie i powiedzialam ze tak ale ze tez dokarmialismy ja w szpitalu bo mialam za malo mleka a ta od razu ze mam male piersi to i na pewno moje mleko jest mało tłuste i dlatego sie nie najada normalnie mnie tym rozwaliła.
u nas tez dosc czesto sie drapie ale na szczescie szybko jej to znikaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 21:12
-
Kasiula09 wrote:O tak pytania o karmieniu piersia mnie rozwalają i u mnie po powrocie ze szpitala tesciowa sie zapytala czy karmie i powiedzialam ze tak ale ze tez dokarmialismy ja w szpitalu bo mialam za malo mleka a ta od razu ze mam male piersi to i na pewno moje mleko jest mało tłuste i dlatego sie nie najada normalnie mnie tym rozwaliła.
u nas tez dosc czesto sie drapie ale na szczescie szybko jej to znika
Teksty o tlustosci i jakości mleka doprowadzają mnie do szału;/ a najczęściej wypowiadają się te mamy które karmiły kilka tygodni.ataga4, Sisilla lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak duże porcje mm zjadają wasze dzieci i co ile? Ile godzin spią w nocy? Mój w ciągu dnia domaga się co 2 godziny ale nie zje więcej niż 120-150, za to wieczorem po kąpieli około 20:00 zjada 150 i przysypia po czym wybudza się co chwila do mniej więcej 22:00 i dojada. Łącznie wieczorem wlewa w siebie około 210ml! Wydaje mi się, że dużo. Ale i tak śpi max do 2 w nocy.
-
Nutella wrote:Nie rozumiem tych pytań o karmienie piersią, a co to ludzi interesuje czy piersią czy butelka? Co oni ztą wiedzą zrobią? Ważne ze dziecko rośnie i ładnie przybiera:)
A ja zawsze kłamię, bo już mi sie odechciało dyskutowanie z ludźmi.
-
paradise wrote:Mnie rozwala pytanie "karmisz piersią?" mimo tego ze bardzo dobrze wiedzą ze nie. Moja tesciowa też lubi podogadywac ale mam to gdzieś. Najbardziej wkurzaja mnie jej propozycje "może daj ją do lezaczka, może daj jej butelke, może.. może" gdybym mogła to wgl nie utrzymywałabym z nią kontaktu.
-
nick nieaktualnyBergo, u mnie hania w dzien zjada albo 60 albo 90 ml mm na porcje, czasami 120 ml.a wieczorem tez tak je.jak np odciagne 60 ml z cyca to dokladam 30 mm, je tak co 2-3 h, w nocy ma cyca o ok 1 i 4 h,rano juz je mm.
Wiem ze to malo w porownaniu do tego co jedza wasze dzieci,ale moja tak je i wiecej niechce. Waga ok 6.5 kg. -
nick nieaktualny
-
Bergo wrote:Dziewczyny jak duże porcje mm zjadają wasze dzieci i co ile? Ile godzin spią w nocy? Mój w ciągu dnia domaga się co 2 godziny ale nie zje więcej niż 120-150, za to wieczorem po kąpieli około 20:00 zjada 150 i przysypia po czym wybudza się co chwila do mniej więcej 22:00 i dojada. Łącznie wieczorem wlewa w siebie około 210ml! Wydaje mi się, że dużo. Ale i tak śpi max do 2 w nocy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 22:40
-
Co do karmienia piersią to w Święta wspominalam z moja ciotką to jak ona karmiła mojego kuzyna piersią do 3 roku zycia! Podziwiam ją, ze tyle dała radę ale teraz chłopak ma 11 lat a ona traktuje go jak 5 latka i gdyby mogła to dalej dawałaby mu cyca
-
paradise wrote:Moja je 120 średnio co 3 godzinki w dzień (czasami dorabiam jej 30). Ostatnia butle je ok 22:00 i wtedy daje ok 180ml bo zawsze jej dorabiam 60 i śpi 8-9 godzin. Zależy też od dnia bo bywa tak ze upomina się co godzinę ale wtedy oszukuje ją wodą bo bardziej chodzi jej o to żeby zrelaksowac się przy butelce.
Od kiedy tak jest? Zawsze przesypiała całe noce czy to od jakiegoś czasu się zaczęło?
-
Oj chrzciny sie udaly, za to teraz Julcia sie meczy na potege! Ewidentnie jest przemeczona i nie moze z tego powodu zasnac, a jak juz przysnie to na chwile i sie wybudza, miota po calym lozku
Strasznie mi jej zal, nic nie pomaga, ani suszarka ani noszenie ani ciepla pieluszka
-
Aniqa, mam do Ciebie pytanie bo ja niestety podobnie jak Ty muszę dokarmiac mojego glodomorka mlekiem mm, w nocy starcza jej mój cycek ale za dnia co drugie karmienie daje jej mm. I teraz tak, jak karmisz w sposób mieszany to podajesz witamine D plus K czy samą D ? Bo jak karmi się sama piersią to D plus K (tak mi mówili w szpitalu) a jak mm to sama D. A sposób mieszany to teraz nie wiem. Nie chce zaszkodzic dziecku.
A jeśli chodzi o porcje to moja Gabrysia na raz wciagnie tylko 60 ml mleka w ciągu dnia a czasami nawet mniej. I wola o nie co 1,5- 2 h. Woli jesc mniej ale za to czesciej. Za to na wieczór do tak 100-120 ml. -
Moja chętnie podnosi główkę i leży na brzuchu. Dużo już gada.
Ja mam za to inny problem. Nie potrafi w dzień spać. Budzi się po 15-30 minutach. Kiedyś myślałam że się już wyspala ale zauważyłam że jak ją pobujam lub puszcze szumy to śpi dalej.
A drugi problem to z zasypianiem. Ogólnie to nie ma problemu z zasypianiem ale tylko przy wspomagaczach. Nie wyobrażam sobie jej położyć do łóżeczka i żeby sobie sama zasypiala. Zazwyczaj przy cycu lub w chuście lub noszenie.
Mój dzień wygląda tak : 19 kąpiel, 20 spać (snem nocnym) do 22 z przerwą na karmienie o 21. Potem noc 3 razy karmienie. Pobudka o 8/9. Zabawa i karmienie a o 11 do 12 pierwsza drzemka, cyc i zabawa 14 spacer i spanie na spacerze do 15. Cyc, aktywność i spać o 18 do 18.30 -
Pustka a jaką masz mate ze Twoje dziecko aż godzinę się na niej bawi. Moja sama to max 15 minut się sobą zajmie, ale ja nie mam karuzeli ani lezaczka.
Któraś z was jest zadowolona ze swojej karuzeli.? Chodzi mi o dziecko ze się bardzo interesuje zabawkami na niej lub innymi