X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zazwyczaj wyglada to tak.. Kapiemy się o 19, nastepnie aktywność do 21-22, butla i do lozeczka. Ostatecznie zasypia ok 23 i śpi do 8-9, butla, aktywność, spacer. Jak wrócimy to śpi w wózku do ok 13. Wstanie to butla, aktywność i zazwyczaj drzemka w lezaczku ok 16 do 17, jedzenie, aktywność i kapiel ;) Są oczywiście dni kiedy wszystko wywraca się do góry nogami ;) Dzisiaj przespala nam ponad 10 godzin a my spędziliśmy przemily wieczór <3

Sisilla, MOI, ao12., paaolka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam dzisiaj wybija 3 miesiące :)

pestka, Sisilla, ataga4, Kakabaka, MOI, Kasiula09, lubek, paaolka, tofirus lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1522664_bujam-sie.jpg

bujam się :)

ataga4, pestka, MOI, Kasiula09, ao12., Aniqa, Sisilla, paaolka, tofirus lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Franek zamiast kupki zrobił mi brązową 'wodę' :( co to może być? normalnie się przestraszyłam aż

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 11:57

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Kurde, ja to mam z tym moim psem zawsze problem, a Zosi nie brałam na spacery, bo myślałam, że za mała, ale jak ty nosisz Jędrusia w chuście i jest zadowolony, to ja też tak może spróbuję. Najgorzej jak mój maż na wyjezdzie, a psiur potrzebuje na spacer. Długo spacerujesz z psem i Młodym, oczywiście rozumiem, że Młody pod kurtką twoją?
    Polecam chustę bardzo. Zwłaszcza przy psie. My wychodzimy tak na około gidzinkę codziennie, chyba że jest mróz albo zimny wiatr to wtedy na pół. Jędruś jest ubrany jak ja + jedna warstwa. Do tego dochodzi chusta i ciepło mojego ciała. Ale jak jest minusowa temperatura to jeszcze zakładam taki specjalny polarek z otworem na moją głowę i osobnym na głowę Jędradełki :)
    Jak siądę do kompa to wrzucę fotę bo teraz z telefonu piszę.

Sisilla, paaolka lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • MOI Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Dziewczyny Franek zamiast kupki zrobił mi brązową 'wodę' :( co to może być? normalnie się przestraszyłam aż
    A jadlas cos innego niz zwykle w ostatnich 2-3 dniach? Obserwuj czy sie sprawa nie powtorzy =-O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    A jadlas cos innego niz zwykle w ostatnich 2-3 dniach? Obserwuj czy sie sprawa nie powtorzy =-O
    eh...zastanawiam sie nad sokiem pomarańczowym albo kasza manna z mlekiem.eh, obydwa odstawiam. Ale się zmartwiłam, masakra :(

edit: ponoć po soku pomarańczowym może byc taka reakcja. No nic, zobaczymy. Najgorsze, że dzis rano wypiłam zanim przyleciała kupa :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 12:48

iabql8x.png
    x8msush.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He u mnie też starsze baby się czepiały czy to można już tak nosić i wcale bym się nie wkurzyła gdyby nie fakt, że nosiłam do odbicia a tak to leżał w bujaku.
    Na podanym filmiku mówią żeby nie podnosić pod pachy a nam położna na 1 wizycie pokazywała właśnie pod paszki i dwa palce u każdej dłoni podtrzymują głowę, no i bądź tu mądry i pisz wiersze.

Aniqa, Sroka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    a moze to tylko przypadek i nastepne bedą normalne, ja bym zaczela sie martwic jakby sie to powtarzało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja chyba nie przestane wychwalac naszej Hani, normalnie jest cudnie az w to nie wierze, kurcze jest tak kochana jak ją nic nie boli!! normalnie cały czas sie smieje, bawi sama, no kto by pomyślał, mam ochote ją cały czas przytulać i sie z nią bawić. Boze, jeszcze jakis czas temu to miałam dośc a teraz mam taki przyplyw energii, a instynkt macierzynski to sie potroił. Boże jaka ona jest kochana.
    sory za te cukrowanie

pestka, sylwia1985, ao12., Anoolka, Sisilla, MOI, Kakabaka, ataga4, Kasiula09, Bergo, mitaka, paaolka, lubek, tofirus lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    dziewczyny ja chyba nie przestane wychwalac naszej Hani, normalnie jest cudnie az w to nie wierze, kurcze jest tak kochana jak ją nic nie boli!! normalnie cały czas sie smieje, bawi sama, no kto by pomyślał, mam ochote ją cały czas przytulać i sie z nią bawić. Boze, jeszcze jakis czas temu to miałam dośc a teraz mam taki przyplyw energii, a instynkt macierzynski to sie potroił. Boże jaka ona jest kochana.
    sory za te cukrowanie
    cukruj cukruj :)
    ja w ciągu dnia na Franka tez nie moge narzekać. Anioł, sam się bawi, zagaduje nas, usmiecha się, tylko nocą cos go męczy i sie wybudza przez bączki.
    Aniqa ta kupka to drugi raz, tylko, że ostatnie dwie były juz ładniejsze, tydzień temu była taka wodnista i dziś. Eh no nic, odstawiam nowości i czekam na efekt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 15:41

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieje ze jutro Nikus jakos wytrzyma w kosciele i nie da popalic- mam troche stresa

Sroka, Aniqa lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez sa caly czas wodniste kup... tyle ze teraz zolte a nie zielone....widocznie te zielone kupy to bylo sprawka uroseptu ktory bralam

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• MOI Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam stresa przed jutrzejszym chrztem i chyba sie to udziela Julce. Masakra jaka kiecke kupili jej moi tescie do chrztu =-O To jak polaczenie sukni komunijnej i slubnej -dlugasna, mnostwo warstw, tiule itp. Piekna, ale koszmarnie niewygodna. Dzis zrobilismy probe z ubieraniem i skonczylo sie awantura! =-O

sylwia1985, ao12. lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie my też wodniste kupska. Nie wiem czym to spowodowane.
    Sylwia trzymam kciuki żeby w kościele i na imprezie było ok ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Karolinka kupki robi twarde tzn takie knutki :p byłam z tym u lekarza, ale powiedziała ze dopóki się sama wypróżnia to nic z tym nie robimy. Ale martwię się tą główką, trochę zaczęła podnosić ale jest to kilka centymetrów nad ziemię i w takim s ty ylu rozpaczliwym. Ciesze się ogromnie, że robi postępy, ale martwię się ze nie minie nas rehabilitacja.

3i49tv7325tdkkap.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczynki muszę pochwalić moją Zosię. Po 15 dniach wreszcie kupa, ale sama z siebie, bez wspomagaczy, bez zatwardzeń, normalna jak musztarda :) nawet nie wiecie jaką wielką radość odczuwam i nie wiedziałam, że tak można się cieszyć z kupy ;) usrała się po pachy, dobrze, że zrobiła to przed kąpaniem, to włożyliśmy ją pod kran a dopiero potem do wanienki. Nie wiem, czy to zasługa debridatu, czy nie, ale się udało. Swoją drogą jak to czyta osoba, która nie ma dzieci, to myśli, że jakaś stuknięta jestem i podniecam się kupsztalem ;)

Dziewczynki trzymam kciuki za wasze jutrzejsze chrzciny, oby dzieciaki były grzeczne i obyście dały radę, w co nie wątpię, i żeby wpadło wam duuuużo kasiorki, a diabełek został wygoniony.

Kakabaka, Anoolka, Aniqa, paaolka, lubek lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    sory za te cukrowanie
    Zmienić Hania na Przemek i można to uznać za moją wypowiedź :)

Aniqa, pestka, paaolka, lubek, tofirus lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzest mielismy wcoraj. Stres byl, ale super bylo. Maja grzeczna w Kosciele i w lokalu :-) i w domku juz kolo 22 usnela i w miare spala w nocy mimo wrazen

MOI, Aniqa, Sisilla lubią tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co się dzieje Jędrusiowi jak je, ale strasznie wrzeszczy na początku karmienia. Tak się drze jak jakiś wściekły ptak, za chwile przestaje i znowu je i tak kilka razy aż się uspokoi i potem je już normalnie. Nie pierdzioszkuje przy tym więc to nie ból brzuszka. Troszkę się krztusi, ale nie tak mocno zeby tak krzyczeć. Co mu może być? U Was też tak bywa?

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ